Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Декември 05, 2023, 17:32:21

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Muktata

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 13
1
Вчера внезапно от "сърдечен арест" си отиде евродепутатката Мишел Риваси (Michèle RIVASI 1953), френски евродепутат от групата на Зелените - Европейски свободен алианс. Тя беше известна с борбата си против фармамафията и вакс-терора на Пфайзер над здравните служители. Завчера за пореден път е поставила въпроса за милиардите , които е забърсал Пфайзер по линия на ЕС с "ваксините" , а вчера внезапно е починала. Ето едно от интервютата й, в което спокойно и аргументирано заявяваше че Европейските Правителства нарушават брутално самите Евродирективи със задължителните "ваксинации", и така се поставят извън Закона https://twitter.com/i/status/1729846447821009073 . Изобличаваше политиката на страх и терор, която водеха правителствата под диктовката на Фармамафията. Изобличаваше опитите да се събират лични здравни данни от европейските граждани. Една смела и честна жена, на която затвориха без време устата , RIP ... Впрочем интересни са и коментарите под туита в Х за смъртта й. Вероятно са използвали срещу нея техниката RCD (Resonance Cardiaque a Distance). Това е авангардна технология за убийство от разстояние на набелязана цел, срещу човека се насочва много мощен сноп от електромагнитна енергия , мегаватова мощност, и с честота на вълните 150-200 херца, които интерферират със сърдечната честота на човек /нормално 60-90 удара в минута/ , могат мигновенно да изведат човек от ритъм. Имитират едно тежко ритъмно нарушение от което човек може да умре за минути без никакви външни признаци на въздействие. Все едно е загинал от собствен сърдечен проблем ! Няма данни в мрежата за тази технология, сигурен белег че я ИМА и вече е използвана и срещу други неудобни личности.  :angryfire:

2
По света … / Re: Зануляване втора част
« -: Ноември 29, 2023, 21:25:13 »
Цитат
Социален лизинг за нова кола - Франция и Италия дават път на електромобилите
Те "път" дават. Ама никой не ще да върви по него  :nuts:  Почти не виждам някакво увеличаване на "мерд де пиль" /говната с батерии/. Който клъвне, който захапе, да си го тегли после. Тази история е същата като със жижите - битият е бит и прочие. Гответе се вече за следващата шашма, защото Numerus stultorum infinitus est  :t0153:

3
По света … / Re: Франция
« -: Ноември 29, 2023, 21:07:03 »
Цитат
французите пушат, ядат мазно, пият, и пак живеят повече от американците, не е честно
Нещата са индивидуално. Зависят от качеството на продукта. Въпреки че не пуша от 15 години , запалвал съм Боро тука и требе да знаете че няма нищо общо с ментаците в БГ. Старият вкус от едно време. Същото с йеденето и пийенето, това е обсъждано на дълго и на широко. Уинстън Ч. небидейки француз и дори презирайки французите за некои неща, е живял доста по френски. Много калитетни пури и по едно кило файн уиски дневно, и повече по някога... Доживява над 90 лета.  :smokin:Мазното ? Тук се казва - "Тout est bon dans le cochon" , ние сме "братя" с френските селяни в преклонението си пред прасето и 100%-вато му утилизация, вкл. до пачата и луканките. Маа се мазно, но е ВКУСНО и КАЧЕСТВЕНО. Има много артизана - частници които ти продават "от извора". Французът е много враждебен към всякаква вражеска интервенция в кулинарната си култура, ГМО, буболечки и така нататък. Не че няма да се търсят "прозорчета" , но официално сваляне на гарда е немислимо. За долната част от бедната класа си има "Ноз" , там може да си купят и 20 годишно замразено от Нова Зеландия, но това не е масата от народа. Така че мазното тука вреди по-малко от колкото в БГ. Няма сравнение. За пиенето съм писал многократно. Пие се значително, като цяло има култура на пиене. Няма люскане по руски. Алкохолът е безупречен, не съм експерт по твърдия /аз съм сезонен винар зимъска, бираджия лятос/ , но никога не сме имали проблем с качеството на алкохола...Как тогава да не живеят дълго французите , като ядат и пият добре ? :0005: Основният проблем тука, особено от 2020 насам не е яденето , пиенето и пушенето. Проблемът е СТРЕСА, породен от външния фактор и попадащ на едни по-фражилни като манталитет хора, но това е друга тема...Там за "коронавируса". :pissed-891: ...и да, забравих , канабисът разбира се е забранен. Което не пречи къде половината младите да го пушат  :smokin:

4
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 29, 2023, 15:39:12 »
Тенденциите на образованието в Русия – по-лошо, по-скъпо, все по-изолиращо.
Хехехе! Това е за темата с вицовете, не ли? 
Щото западналото, пардон западното, образование е едно напреднало, научно и модерно, та половината не могат да четат, друтите и едва смятат, а всички заедно са с пълни шестици по небинарни, чайлдфри джендър-инклузивци нАуки и антирасистко емигрантолюбие. Литература, математика, химия и биология - некой друг път.
Днешното масово руско образование е катастрофа с библейски мащаби. Бълва вълни от абсолютни галфони. Младите руснаци са невероятно невежи и в същото време нагли в незнанието си. Достатъчно е де влизате в руски форуми, телеграм канали, ютуб коментари - за да придобиете представа. Примерно колко невежи са в историята, дори в собствената си история. Какви чудовищни глупости ръсят, примерно против България и общата ни история. Как повтарят като папагали опорки спуснати, очевидно от властта, които целят намразване И с българите /не че им останаха много братски народи с които да не са ги намразили/. Прочетете ли някой по-читав, компетентен и човешки коментар в нета, почти винаги е СЪВЕТСКИ човек. Поколението 50+ , не чакайте нищо от образователна система, където коли и беси сатанистът Герман Греф. Под благосклонния поглед на Височайшите... :angryfire:

5
По света … / Re: Франция
« -: Ноември 29, 2023, 15:31:00 »
Във Франция пушат като луди. Пуши се масово. В болниците излизат на двора, събират се на големи тумби и пушат. Има тераси по етажите където самите болни пушат. Ако им забраниш излизат със системите до двора или отвън на болницата, с едната ръка влачат стойката на системата , с другата жадно опъват ! Имам пациенти които пушат кутия на ден, има по две кутии. Имам пациенти, не са толкова редки - по 60-80 цигари на ден ! В тежките случаи най-често не купуват купешки, а правят турове до Белгия и Люксембург, където е по-евтино. Купават тутун и пушат "рулан", навиват си сами... Аз  като едновремешен пушач , отдавна спрял, съм толерантен към пушачите. Все пак умерено убеждавам да не пушат че е вредно, и най-вече СТРУВА ПАРИ.  :nuts: Това последното работи повече. Имам няколко пациента които отказаха цигарите от моя агитация, + патчове. Но като цяло няма как да стане с тия нео-комунистически пропаганди.Французите не обичат такъв тип забрани,изчакват ти гърба и запалват. Колкото повече пресират пушачите, толкова повече ще нараства канабиса, тук е истинска епидемия сред младите.

6
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 29, 2023, 13:38:41 »
Очевидно имаме още един последовател на Бъчонкин, който ту влиза, ту излиза от форума.

"Muktata  -: Ноември 21, 2022, 11:46:59
Драги съфорумци, след пет месеца присъствие в сий форум, установих че войнстващата простащина тук не ми е приятна. Участвах заради няколко форумци, чиито мнения ми се струваха интелигентни, интересни, макар и не винаги да сме на едно мнение..."
 ---

Така прочувствено Muktata лиши форумът от близо половин година от ценните си информационни мнения, но лятото стопли леда и отново пъкна. Нямам нужната квалификация да определя такова поведение, но подозирам, че е някаква лека форма на психопатология. Здравка да определи типа, тя е по кратките определения.
---
Що се отнася до новия аржентински президент и неговата „успешна“ визита в САЩ, където Белият дом отвори врати за Хавиер Милей, да проведе „отлична среща“, само ще отбележа обидно ниското треторазрядно присъствие от американска страна - нямаше Президент, нито шеф на ДД!
 
Резултатът е ясен и повече не ми се коментира.
Бъди, ще ти отговоря персонално. Приеми го като следи от някакво уважение, най-малкото към напредващата ти неумолимо възраст. Приемам поста ти като разбира се спам. Но по-скоро като подканяне да се махам. Знете че не ми е никакъв проблем. Тук имам две МОИ ТЕМИ - за Следите и за Аржентина. Чувствам известно задължение да ги поддържам със смислени тематични постове, да не се засират. Както винаги се получава във всеки бг форум, сий тоже. Ти си човек с връзки, вие се знаете там партийната ядка - призовавам те, след като темата не ви харесва по идеологически причини, да ме натопиш пред стопаните на форума, да ми изтрият темите, мненията, да ми наложат бан до края на Вселената. Повервай ми, дреме ми на кохоните .  :nuts:Сега конкретно по мойте теми. Забелязвам от доста време, че твоя интелектуален принос по тях става все по-оскъден и се свежда до хапливи заяждания или високопарно-авторитетни нищоказвания. Приносът ти е като присъствие на телевизор "Електрон" на щанда на Кореком,ако добре ме разбираш. Трябва малко ъпдейт на знанията. А там където не е човек компетентен - по-добре да не взема отношение. Ето например тази тема - нито някой тук познава Аржентина , нито е живял, нито има приятели , недвижимости... изобщо кръгли нули. Но това не пречи на бг многознайковци да са винаги отгоре, да плуват ... така да се каже , като по-леки материи по водата. Що ти трябва примерно на тебе да пишеш за Аржентина , или там преди за вирусите и ваксините ? Ами ти не разбираш нищо уважаеми, не пиши бе, не взимай отношение, никой не те кара ! Аз да съм тръгнал да пиша по теми за чипове , електронни елементи, програмиране ..? Ми не пиша , не съм специалист. А ти (и др.уважаеми от ядката) - по всеки един въпрос - марксистко-ленинската мерудия. Чудите се защо форума не ставал като Скай форума едно време, нямало нови форумци ? Как ще стане с тая "войнстваща простотия" ( да се цитирам, правилно съм забелязъл предния път). Не сте си подавали носа по света (нямам предвид тебе Бъди, Австрия е една красива и спокойна локация, макар лично да не бих я предпочел пред други места за живеене) , не говорите езици, освен руски, неколцина тука английски А2, немски. Толкоз. Цитати за всичко давате от руски източници, моля ? Ти му даваш местни или други испаноезични, той ти вика какво написали Русвесна ...Загубата на себепреценка кога трябва да се спреш, за да не станеш смешен, дълбоко липсва на другарите. Айде хубав ден, че отделих цели 15 минути да ти отгварям. Бъди здрав , искрено ти го желая. И другите многознаещи другаре, и вий бъдете здрави ! :smokin:

7
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 29, 2023, 09:51:51 »
Така се започва политиката. Отиваш в гнездото на демоните и излагаш позициите си - ние сме против социалистическите режими като Куба, Венецуела, Никарагуа. Ние сме за Израел във войната с Хамас. Ние ще изчакаме за БРИКС и залагаме на панамериканските връзки. Толкова ! По тези въпроси сме с Вашингтон... После - ние сме против "Уйдормата с Климата" и имаме дълбоки различия с вас ! Ние сме против "Правата на човека" ... да се чете кансел култура, приоритет за гейове, лесбийки, травестити и т.н. Няма да бутаме като вас паметници на Колумб или Сид Кампеадор ! Не желаем да слушаме вашата Кристалина и СБ, нищо ново не можем да си кажем... Милеи пристига в САЩ с помощниците си и сестра си, много сериозна жена, политик, която е темел на неговата партия и му организира победната кампания ! ...И сега четете отново първите отзиви на официалните американски лица ! "Въпреки различията ние ще работим с новия президент на Аржентина!"  Няма бойкоти, няма санкции, няма заклеймяване. Когато имаш собствено мнение, и зад него стои мнозинството на нацията ти, дори американците се съобразяват с тебе, въпреки слабостите ти като икономика. Сравненията са за вас.

8
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 29, 2023, 09:35:48 »
Да прекъсна малко глупотевините по темата. Текущо развитие с избора на Милеи. Милеи е посетил САЩ. Не се е срещнал с Байдън. Срещи е имал с Джейк Съливан и завеждащия въпросите за Латинска Америка в ДД. Не се е срещнал се с Кристалина Георгиева в качеството й на шеф на СБ. :nuts: Въпреки дълбоките различия със сегашната администрация в Белия дом , особено по теми като Климата и Правата на малцинствата, и откритата подкрепа за Тръмп ,Милеи определя срещата като успешна...  https://www.elmundo.es/internacional/2023/11/28/656647f1fdddff01178b4574.html  Давам и машинен превод ---- Ако през последните дни в Буенос Айрес се наблюдаваха щедри дози прагматизъм от страна на бъдещото правителство, този вторник дойде ред на Вашингтон: Белият дом отвори врати за Хавиер Милей, новоизбрания президент на Аржентина, оставяйки настрана основните различия да се съсредоточи върху общите неща.

„Беше отлична среща. Ние сме много доволни и много щастливи от това, което се случи на срещата“, каза Милей, след като напусна имението на Пенсилвания Авеню. „Говорихме за аржентинската ситуация и предизвикателствата, които имаме в това правителство и каква е нашата позиция на международно ниво“, добави той.

Много лошото положение на аржентинската икономика беше разгледано на срещата: „Ние точно повдигнахме всички тези въпроси. Говорихме за икономическото и социалното положение на Аржентина в този момент и също така говорихме за това каква ще бъде новата международна рамка на „Аржентина сред нациите, които уважават свободата“. Четете, нулева толерантност към режими като тези в Куба, Венецуела и Никарагуа, въпрос, който има голямо значение за администрацията на Джо Байдън.

Това беше най-важната среща за деня. Байдън не беше в Белия дом, посещавайки друг щат, но бъдещият аржентински президент беше приет от двама от мъжете, които влияят най-много на външната политика: ръководителят на Съвета за национална сигурност Джейк Съливан и човекът, отговарящ за Латинска Америка през тази организация, Хуан Себастиан Гонсалес.

Освен държавния секретар, Антъни Блинкен, Съливан и Гонзалес са хората, които Байдън слуша, когато взема решения в Латинска Америка. През последните години и двамата, но особено Гонзалес, бяха установили много променливи отношения със Серхио Маса, победеният перонистки кандидат на последните избори. Като се има предвид новата панорама в Аржентина, предизвикателството да се разбереш с Милей, който открито показва възхищението си от Доналд Тръмп.

Разликите са огромни в икономиката и изменението на климата, две от маниите на правителството на Байдън, заедно с укрепването на демократичните институции и човешките права, които не са непременно приоритетите на новоизбрания президент на Аржентина. Но Белият дом положи усилия с други лидери в миналото и ще го направи с Милей, за да преодолее различията и да намери „области с общи приоритети“.

„Искаме да продължим да търсим начини за сътрудничество с Аржентина“, каза директорът по комуникациите на Съвета за национална сигурност Джон Кърби в понеделник в пресцентъра на Белия дом. „Очакваме с нетърпение да чуем идеите на новоизбрания президент и накъде той иска да стигне със своите политики и да се уверим, че поддържаме комуникационния канал отворен.“

Освен новоизбрания президент, на срещата в Белия дом присъстваха Луис Капуто, неговият предполагаем министър на икономиката, и Николас Посе, назначен от него ръководител на кабинета на министрите. Милей също беше придружен от сестра си Карина, неговия съветник Сантяго Капуто и предполагаемия следващ посланик в Съединените щати Херардо Вертейн.

Милей изненада, че не присъства на срещите, планирани за този вторник с Министерството на финансите и Международния валутен фонд (МВФ). Той изпрати Луис Капуто и Посе, двама от най-доверените му хора. Новоизбраният президент даде да се разбере, че няма какво повече да говори след едночасовата видеоконференция, която проведе миналата седмица с управляващия директор на организацията, българката Кристалина Георгиева.

Притесненията относно отсъствието на Милей трябва да са били минимални в МВФ: за първи път в исторически бурните отношения между организацията и Аржентина, наемател на Casa Rosada обявява, че неговата икономическа програма и съкращенията ще бъдат по-сурови от това, което той очакваше. те питат от Вашингтон.

„Няма пари“, повтаря през последните дни Милей. „Размерът на кризата, която ще имаме, ще бъде Омиров“, добавя ултралибералът.

Милей, който ще се върне в Буенос Айрес тази сряда, изненада в понеделник със срещата си с бившия президент Бил Клинтън и бившия сенатор Кристофър Дод, двама "чернокраки" на Демократическата партия, които новият президент на Аржентина винаги е смятал за "социалистическа" и обратно за доброто управление на икономиката. Дод, с десетилетия опит във външната политика, е специалният пратеник на Байдън за Латинска Америка.

Срещата с Клинтън, президент между 1993 и 2001 г., носи белега на Вертейн, влиятелен бизнесмен с пряка връзка с бившия президент на САЩ, когото той покани на вечеря с Маса преди две години по време на перонистко турне в Съединените щати.


9
Цитат
Склонен съм да вярвам че няма нови патогени.
То няма и стар такъв.

10
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 24, 2023, 23:32:08 »
Партийно събрание на чукчи. Ми четете бе, всичко ви дадох на готово и смляно. Ама не , словесният ексхибиционизъм и графоманщината преди всичко. Жалко че си дадох труд да ви отварям очите с тема за нещо дето нито го знаете, нито ще го видите...  :i_sheepish: :t1205: :i_sheepish: :t1205: :i_sheepish: :t1205:

11
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 16:32:51 »
Обичана жертва на Банкеро-Сатанинският интернационал. Преди време се бе откачила от яката му дългова кука, сега  - не знам как е.

Много яко е закачена, дължи и на МВФ двайсет и няколко милиарда, САЩ така ни работят, първо ти назначават някой да харчи заеми, после те подкокоросват да го смениш тоя с някакъв "спасител" - пазарник, тип "постна пица" и после пак от начало на въртележката, до като не остане ни народ, ни държава, вземат ти всичко и пак имаш да даваш!
Двадесет и няколко милиарда дълг съотнесено към 700 млрд. БВП не е кой знае какво. Аржентина е двадесет и втората икономика в света, и дори с досегашното си управление има над 5 % годишен ръст на икономиката. И дори по БВП /глава от население е малко над БГ... Така че не дълговете им са проблема , а крадливото управление с катастрофалната финансова политика и хиперинфлацията. Ако Милеи увладее инфлацията и стимулира бизнеса, имат всички условия да бъдат "тигър" ! Ресурсна независимост ( вкл.енергийна) - умно и образовано население, изключително бяло ! Манталитет на мигрантска страна, където всеки е дошъл да бачка, за да успее... Минуси ? Недостатъчно работна ръка. Занемарени през годините сектори - транспорт, инвестиции в агросектора. Бедност у 40% от хората и слоеве "изключено население".

12
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 15:26:12 »
Цитат
PS - В предвид европейското бъдеще и даже отгоре, ако имаш дребни стотинки в ресурсите си, бих последвал на твое място  емоцията си и бих си подсигурил покрив с хубава градина в някое малко, много отдалечено селище зад ширта на Пампата, някъде в предполията на Андите - надмопрска височина над 300, 400м. - по на север.
Si, exacto . Ya esta.  :smokin:

13
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 13:22:32 »
Броец, нали не мислиш че съм открил тема за Аржентина случайно ? Ако го мислиш, доста си се объркал.Всичките ти реплики са глупави и нямат връзка с реалността там. Превеждал съм ви от "извора"... Впрочем реакциите на Ню-Йоркската борса от победата на Милеи са показателни - скок на аржентинските акции до 42 % нагоре !  https://www.infobae.com/economia/2023/11/20/saltan-las-acciones-de-empresas-argentinas-en-nueva-york-antes-de-la-apertura-del-mercado/

Този телешки възтор е интересен. Какво още правиш във Франция ? Чемодан, авион и... Архентина. Там ще разцъфнеш .
Концентрирай се, деде, върху какво ще пазариш днес и датата на пенсията. Не се отвличай с куфари, авиони , Аржентини или други екзотики, не са твоята тема :i_sheepish:

14
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 13:17:41 »
На младо прасе и на нов началник не се радвай, че не се знае какви ще излязат.
Такъв ентусиазъм за такава откачалка от толкова улегнал човек не съм очаквал.
За прасето съгласен. Иначе къде виждаш пък чак "толкова ентусиазъм" ? Милеи ми е забавен. Милеи е неформал, който връща вярата на обикновените хора във възможностите на истинската политическа промяна с избори. Нещо от което в БГ ви ампутираха... Иначе виж поста ми от : Октомври 23, 2023, 21:21:26 . Вчера ви изброих много от точките в програмата му. Личното ми мнение за тях е разнопосочно . Някои като закриване на либерастките структури "устойчиво развитие" , "жени и пол",  отхвърляне на климатичния фашизъм , премахване на двата курса на песото... намирам за отлични. Други точки като закриване на министерства на култура, спорт, образование ... за мен са спорни. Трети неща - закриване на МЗ , премахване на социални помощи в една страна с 40 % под прага на бедността (аналогията ??) , узаконяване на търговията с органи - намирам за лоши идеи !  Подкрепата на Израел безусловно не ми харесва. Не съм сигурен и доколко разрешаването на оръжията за самозащита ще подобри сигурността, или ще породи нови проблеми ? ... Изобщо - няма черно или бяло в Милеи ! Аржентинците направиха остър завой в политиката си и за мен основната причина е провала на досегашните във финасовата политика. Хиперинфлацията и несигурността. Накъде ще тръгне тази прекрасна страна, ще се види. (Аз ще го виждам и занапред често от първа ръка  :smokin:  )

15
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 07:53:05 »
Броец, нали не мислиш че съм открил тема за Аржентина случайно ? Ако го мислиш, доста си се объркал.Всичките ти реплики са глупави и нямат връзка с реалността там. Превеждал съм ви от "извора"... Впрочем реакциите на Ню-Йоркската борса от победата на Милеи са показателни - скок на аржентинските акции до 42 % нагоре !  https://www.infobae.com/economia/2023/11/20/saltan-las-acciones-de-empresas-argentinas-en-nueva-york-antes-de-la-apertura-del-mercado/

16
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 22:54:47 »
Здравеопазване. Милеи няма да позволи приватизиране на здравеопазването. Милеи е за забрана на абортите, защитник правото на живот след зачатието! Образование. Образованието става НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Който иска да учи, който иска да не учи. Основна роля за образованието е на Семейството. Реформа но не и масова приватизация. Чекове за родители и ученици за образователни цели, вместо средствата да отиват в администрацията. Всичко това изисква конституционни промени. Освен това тези реформи трябва да бъдат приети не само на федерално ниво , но и на ниво провинции. Насърчаване на училища и институти да се състезават за привличане на ученици. За оръжията - разрешителен режим но с ограничения. Няма да се допуска масово носене на огнестрелни оръжия, използване само за защита /американския модел/...

17
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 22:42:30 »
в Америка Латина имат нагледен пример какво става със "социализми"-те и не искат социализъм.

Аржентински Жорж Ганчев.  :)))
Добре. Това вече е нещо по-добро като сравнение.  :well_done-1299: Жорж Ганчев , само че успешен до степен на Президент.

18
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 22:40:26 »
Първите действия на Милеи - драстично намаляне на броя на министерствата. От 18 ги прави на 8 ! Закрива следните досегашни министерства : Туризъм и спорт , Култура , Устойчиво развитие и околна среда / :0014: /, Жени и пол  / :0014: / , Обществени дейности , Наука и технологии , Труд и социално осигуряване, Транспорт , Образование , Здравеопазване и социално развитие ! Брутална брадва ! Закрива също националния институт срещу дискриминацията, ксенофобията и расизма ! / :0014::nuts: Милеи готви голямо намаление на данъците  / :0014: / в някои  сектори до 90 % от текущите данъци. Милеи казва че тези данъци имат минимално отношение към БВП и много ниска събираемост. Милеи готви свободна обмяна на валути. Някои пенсии ще бъдат намалени. В международната политика Милеи е за все по-тесни връзки със САЩ и Израел /хе хе , все едно слушаме Тръмп !/. За войната в Газа Милеи е на страната на Израел и против ХАМАС. Милеи не само не иска да къса дипотношения с Израел /като Боливия например/ но даже иска да открие посолство в Ерусалим. Ели Коен , министър на външните работи на Израел е побързал да поздрави Милеи за победата му и тази му позиция и го е поканил да посети Израел. Милеи иска засилване на връзките с Бразилия и Китай.  Новият президент иска да изчисти "киршнеризма" - 20 годишното управление на левите партии в Аржентина и разточителство на пари. Иска реформа в съдебната система, засилване на индивидуалните свободи. Спиране на прикриването на корупцията, деполитизация. Образование - реформи, премахване на досегашни програми за изучаване, повече свободно избираеми от ученици и родители програми. Това е доста добре, защото до момента има много либерастки и "новонормални" неща които се преподават задължително на учениците. Сигурност - Милеи отчита голямо влошаване на сигурността в Аржентина. Новият принцип ще бъде - който върши закононарушения - ПЛАЩА ! Борба с незаконното окупиране на земи /проблем там/ . Преследване на наркотрафикантите при едновременно либерализиране на дрогата...

19
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 22:10:30 »
"Инжинеринг" , минджинеринг  :t9409: Как пък не се научихте да се изразявате нормално ! Явно в страната на ОЛИГОФРЕНА КИРЧО ТЪПОТО /екс мин пред/ всички прехващат от управленския олигофренски сленг... Как не може да се изразите простичко и ясно ? Милеи е човекът на Доналд Тръмп ! Милеи е аржентинският Болсонаро ! Милеи е Льо Пен, Орбан, Алтернатива за Германия ... или каквото си искате ! А те - пляс , "инжинеринг" ---бамааму ! Колко дълбокомъдрено и научно, колко Андрей Райчевски направо ! Ами това е. Приемате шута по левите ви фантазии и схващате , в Америка Латина имат нагледен пример какво става със "социализми"-те и не искат социализъм. Искат Тръмп и точка  :smokin:

20
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Ноември 20, 2023, 20:59:29 »
Цитат
не съм те забравил, но сега нямам никакво време да ровя и сортирам, тези дни ще съм готов.
Справяме се и сами, вуала -   :smokin:

21
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 19:06:04 »
 Реакциите в Америка - Първите поздравления за победата на Ел Пелука са разбира се от ДОНАЛД ТРЪМП  !!! :t2015: Радостни и братски поздравления от десноцентристките управления - Парагвай, Урогвай, Еквадор ... Сдържани и формални поздравления /няма и как/ от Лула да Силва , и левакът президент на Чили - Борич /обещава все пак да "работи заедно с Милеи"/ ... Резервирани реакции от Колумбия и особено от Салвадор ! Странно - Салвадор е във финансов статус подобен на това което иска Милеи, официалната валута им е американския долар. Що тогава му е крив аржентинеца ?... Не съм прочел до момента поздрави от Мадуро или от Куба  :nuts:

22
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 18:54:13 »

23
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 13:15:05 »
Цитат
вече няма да има реална връзка между Материалното (парично-стоковата система) и Символите
Скептичен съм, че в близко бъдеще рогатите ще премахнат парите и че ще има само цифрови пари. Поне в Адженда 2030 не го виждам как ще стане. Могъщи сили ще бъдат против, пък ако "натиснат" по-грубо, както през 2020-2021 с К19 може да последва такъв откат, че свят да им се завие... И успоредна Депопулация в такива библейски размери, каквито ни плашеха до скоро, май няма да има. Посмекчиха целите, Били говори за една "редукция" на двукраките до 5 милиарда броя. Скромен и хуманист. При пет милиарда (ако изобщо им стане играта) контрол над тази маса без класически пари няма как да стане. Просто е невъзможно. Термоядерка им решава проблема , но там други фактори, езотерични, стоят над копчето и няма да разрешат. Планетата ни е хубав резерват, резерватите си имат собственици и пазачи.

24
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 13:02:21 »
Доларовата империя няма да катастрофира, а ще се маргинализира. Доларът просто ще бъде една от валутите , на един от регионите. Точно както ви го предсказа преди време ВВП. Няма по-нормално от това Аржентина да си бъде в "американския регион". Ако на юг от рио Гранде си създадат обща латиноамериканска единица, толкова по-добре. Но за сега това не е на дневен ред, така че валутния борд на аржентинците минава през американския долар. И Милеи съвсем рационално иска да го узакони, на место да се вихри черна борса, да обират населението , а чейнчаджиите да трупат сланина... Що се отнася до лакмуса - "Което е лошо за САЩ е добро за света и обратно" , бих искал да беше толкова просто разделението и всяка сутрин да ставаме с - "А Картаген трябва да бъде разрушен !" И вечер да лягаме с това. Ама не е толкова просто... ЗЛОТО днес е дифузно. То не е позиционирано само в една страна , само в една държава, колкото и да ни се иска да е така , за да си улесним възприятията за света. ЗЛИ - сатанистки сили, агенти на Дълбоката Глобална Държава има почти навсякъде, не само в САЩ. За съжаление и в Русия ... И парадоксално, ако разчитаме на някаква политическа промяна, която да обърне зловещата тенденция на НСР , то именно от САЩ може да дойде промяната към - не казвам по-добро. Но към по-малкото зло. И това е връщането към статуса до 2020 г. и  Тръмп. 2024 ще е ключова. Аржентина е един оптимистичен продром, все пак е в далечния ъгъл на "задния двор" на Империята.

25
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 10:07:40 »
Каква е вашата експертиза по Аржентина, че така убедено пишете глупости ?

26
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 10:00:01 »
Цитат
Този е човек на американските демократи, по-лош ще е от предишния.
Пълна глупост. Милеи е тръмпист, човек на фамилията Болсонаро - баща и син. Близък съратник с партия ВОКС в Испания. Аржентина не е поканена за ПЪЛНОПРАВЕН член на БРИКС. Изобщо, втората "вълна" на разширение на организацията ще добави "втора ръка" членки, дори името на групата няма да се променя. Гледането към БРИКС с преклонение , упование и затаен дъх е една сериозна наивност. БРИКС е 100 % глобалистко създание, привидна алтернатива на Г 7.  БРИКС и Г7 са двете страни на една монета. За Аржентина е много по-важно кооперирането в МЕРКОСУР и другите трансамерикански инициативи. В момента там администрацията работи да облекчава всякакви "трамите" около американските страни, от Европа административни предимства ползват единствено испанците...Милеи се води от прогресистите за "конспиративист" ! Обявен е за "крайно десен" , подобно на Тръмп. Един от най-големите му грехове днес е , че е абсолютен противник на зеленизма ! Присмива са на "климатичната заплаха" , призовава за нормално икономическо развитие и олекотен бизнес , а не за държавни дотации на "бизнеси" с перки и соларки ! Милеи не е ковидист и ваксинатор и казва, че хората трябва сами да си решават да се бодат или не... Тръмп 2 .

27
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 20, 2023, 07:32:10 »
Аржентина избра Хавиер Милеи :t0301: Аржентинският Доналд Тръмп разби съперника си от статуквото Серхио Маса с 55/44 % ! Три милиона гласа разлика ! ... Реплика , актуалният "гъз на географията" в момента се превръща Европа. А нейният гъз на географията е една страна, няма да й казвам името... :smokin:  Браво на аржентинците ! ... Първите анализи показват че на втория тур всички са се обединили около Милеи ! За него са гласували и поддръжниците на кандидати от първия тур, най-вече от Патрисия Бушрич. Самата кандидатура за президент на актуалният министър на икономиката Маса, при условие че управляваната от него икономика има трицифрена инфлация, си беше една подигравка с аржентинците. И те я отхвърлиха с мощен наказателен вот в полза на Милеи.

28
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Ноември 19, 2023, 15:04:36 »
Седмицата беше облачно , но за ден два проблясна и слънце. Разбира се небето беше нарашено със следи

На снимка 1,2 съм хванал едновременно самолети които поливат, и нормално летящи - оставят къси инверсионни следи. Снимка 3 от днес, неделя. В неделя "поливачните служби" почиват, явно профсъюзите им ги следят да не работят извънредно. Самолетите си фъркат без грам следа.  :smokin:

29
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 11, 2023, 13:55:46 »
Тия пари /900 000 $/ дето ги отпуска Бай Брадър за "превъзпитание" на българите, да се пазели от руската пропаганда, явно вече действат. Констатирах че интернет цензурата в БГ е доста по-сериозна от западната. Например. Следя т.н. СВО умерено, предимно от неутрални източници/Саня , макар той да си е почти про-руски/. Пускам малко украински агитатори /Арестович, Олег Жданов/и руски блогъри. От време на време Россия 24. Тук където съм, си влизам през платформата "смотримру"  и пускам чат-пат руските новини или гледам "Бесогон"-а на Михалков. Така с "вода" от всички изворчета горе долу човек може да си състави обективно мнение. И какво установих ? Смотримру си се отваря без проблем при мен и си върви като стрела /колкото ти е скоростта на интернета/ . В БГ - греда ! Сайтът е блокиран и не се отваря !  :t1203:

30
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Ноември 11, 2023, 13:43:22 »
Средно от около 40 г. увеличението на населението поне от страните в ЕС е около 2 млн./год., като това според статистиката е не от имиграция, а от естествен прираст - раждания/умирания.
Дори да приемем всичките умирания от всички видове рак в ЕС годишно, че се дължат на "поливане", то те са около 1.3 млн. души.
Мисълта ми е, че т.н. "сатанисти" или квито са там, ич няма да насмогнат с намаляване на населението - което било и основната им цел според т.н. кемтрейлсъджии.
Без да се приема, че насърчавам "сатанистите", бих искал да изкажа съболезнования на кемтрейлсъджиите, че не им се отваря парашута с тези доводи. Да си измислят други.
Да се ъпдейтват де, иначе излиза, че чаршафът който съм пейстнал е точен.
 :bigok:
Ама ти си наистина по-зле отколкото съм си мислил. Баси малоумния сленг "не им се отваря парашута"  :metal: Ти наистина ли си мислиш, че се радвам за това което показвам в темата, и за данните които изнасям ? И че държа НА ВСЯКА ЦЕНА да предскажа максималната вреда която нанасят ? Ако е така имаш болен мозък. Лекувай се, макар че за мизантропия лек няма.

31
Костадинов приключи. С поведението си между двата кръга на изборите за София е политически труп. Имаше вълнА, той можеше да я оседлае и да сърфира победно. Вместо това си потопи главата под вода, вълната отмина, а сега и да маха с ръце, и да върти сърфа - се тая. Не казвам "жалко" , щото очевадно такава е била замислена коцевата поява на политическия пейзаж. Пореден изпускател на пара, пореден профуквател на време.

32
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Ноември 11, 2023, 08:41:21 »
Не уцелват определени хора, а всички хора. Когато развиеш онкологичното заболяване може и да се досетиш. А може и не. Тогава пак може да пуснеш тоя тъпашки чаршаф, ако ти е до него разбира се.

33
Пътувам тия дни по магистрала тук, спирам на бензиностанция с кафе , те винаги продават нещо на хартия - вестници, карти , сувенири, книжки и списания... гледам ! На централно място на книжките изложена детска книжка "Моята малка тетрадка с цели - Нулев отпечатък на семейството" -  :angryfire: Ужас. От малки да свикват ! Не мисля че някой тука ще купи тази книжка за подарък на детето си. Ама де да знам...

34
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 01, 2023, 10:26:26 »
Още няколко щриха за Милеи . В детството си бил воден от баща си в локалния футболен клуб "Чакарита" , стадионът им е в Буенос айреския район Майпу, не много далеч от "Палермо". Върхът на успехите на "Чакарита" е 1969 , годината пред раждането му. Тогава печели "Метрополитано" - една от версиите на аржентинския футболен шампионат... Били са много "вътрешни хора" за клуба. По-късно Хавиер започва да играе в юношеската формация на "Чакарита" като вратар. Съекипниците му го описват като срамежлив и малко комплексиран, но бил много отговорен като състезател. Изпадал в луда ярост , когато му отбележат гол...  :smokin: Хавиер преминава и през увлечението на Рок бандите , тяхната група свири основно кавъри на Стоунс...По-късно, навлизайки в политиката е фен на Карлос Менем, двукратния аржентински президент 1989-1999 , ексцентрик като него, най-вече за пазарните му реформи и снижението на инфлацията... Милеи е единомишленик с Тръмп, баща и син Болсонаро в Бразилия, с испанската партия "Вокс"... Чакаме много интересн балотаж срещу Маса, в който приятели от Аржентина /"милеисти"/ твърдят че всичко живо е обединено за Милеи и срещу кандидата на статуквото... Да видим. :)))

35
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Ноември 01, 2023, 09:31:48 »
Кажете какво е това? ... аз нямам идея.
Върни се една страница назад. СЪЩОТО ГО СНИМАХ на Октомври 16, 2023, 14:49:04 , цъкни назад да го видиш. В същия ден имаше невероятно поливане /виж и другите снимки/ . Очевадно ръсят аерозоли които пречупват светлината по нетипичен за атмосферата начин , на "петна" , а не като водната дъга след дъжд.

36
Канада. Никога преди не сме виждали такава онкология ! Мълнеоносни карциноми развиващи се у двадесет, тридесет и четиридест годишни хора ! Левкемии които убиват за дни и дори за часове след диагностиката ! https://twitter.com/i/status/1719135425195892895   :angryfire: На някой още да не му е ясно за какво става дума ?

37
По света … / Re: Франция
« -: Октомври 26, 2023, 21:11:08 »
Цитат
дървениците вече са навсякъде във Франция – в домовете, болниците, кината, библиотеките, метрото, магазините и дори във влаковете.
Подобни тъпни сигурно сериозно ви топлят пред наближаваща зима и сметките в Бантустана ? Дървеници !? Ма дайте и нещо за френските гейове, как ядем насекоми, за жълтите жилетки и кога ще ни завладеят арабите и негрите...Мъката френска трябва да се опише по-пространно. :smokin:

38
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 24, 2023, 22:05:28 »
Днес до обед облаци и дъжд, по обед започна разкъсване и към 16 ч. стана почти напълно слънчево. 14 градуса и слаб ветрец. Разбира се, разкри се небесна картина на обилно "поливане" , следи надлъж и нашир. Нищо ново за показване и снимане, когато внезапно видях на няколко километра в страни от мен ей - това  ----
  "Поливки" , очевидно правени не от граждански самолети, а от кръжащи дронове -  по два успоредно описват кръгчета. Имаше и още един в страни , но не съм го хванал на кадър . Вуала е вуаси!   :smokin:

39
По света … / Re: Аржентина
« -: Октомври 23, 2023, 21:21:26 »
А конкретният повод са президентските избори, чийто първи тур беше снощи , и които са едни от най-драматичните и изненадващи в последните десетилетия.  https://www.france24.com/fr/am%C3%A9riques/20231023-pr%C3%A9sidentielle-argentine-sergio-massa-et-javier-milei-au-second-tour-selon-des-r%C3%A9sultats-partiels  Най-вече заради един от кандидатите - Хавиер Милеи, който до последно се считаше за фаворит и водеше в прогнозите, следван от кандидатите на "статуквото" Серхио Маса - перонист и Патрисиа Бушрич - десноцентрист. С какво беше уникален Хавиер Милеи ? Рядко срещан политик, назовавщ себе си ту "анархо-капиталист" , ту "ултралиберал" , той изложи една амалгама от идеи, една от друга по-несвързващи се ... не можеше да бъде определен дори като "популист" . Накратко - заяви че ако стане президент ще закрие Националната Банка /Банко Архентино/ като ненужна и ще въведе американския долар като официална парична единица в Аржентина ! Популистко обещание в една страна с висока инфлация, където има физически недостиг на валута и съществуват два курса на песо/долар - официален , и паралелен - три пъти по-висок ! Доста познато от нашата история през 80-те и 90-те години... Второ , Милеи се обяви против всякакви социални плащания и обеща орязване на образование, и закриване на социално министерство и проч. структури ! Милеи обеща свободен режим за носене на оръжия и легализиране на наркотиците  :smokin: Официализиране на търговията с органи ! В същото време се обяви против абортите и обеща да ги забрани... Свобода за бизнеса ! Категоричен противник на "климатичния фашизъм" , не вярва в климатичните промени. Омаловажава миналото с Хунтите и твърди че т.н. престъпления на военните са преувеличени. Яростен антикомунист...Какъв е този странен тип Милеи ? Произхожда от замогнало се семейство , от добрия столичен квартал "Палермо", завършил е икономика , занимавал се с футбол, свирил в рок-банди - Милеи не поддържа връзки с родителите си и не иска да ги чува!  Неженен досега, особняк, живее с някаква жена, а преди водил бурен живот и се хвали по медиите че е учавствал в оргии ! Винаги се представя с буйната си черна коса и пронизващ поглед със сини очи, прякорът му е "Перуката" ! В координатната политическа система на Аржентина го слагат в крайно дясно, макар по-скоро да е "краен шемет" ... Та месеци наред Милеи беше на гребена на вълната и някои дори предричаха че ще спечели на Първия тур , в Аржентина това е възможно ако един кандидат за президент получи 45 % на първи тур , или по-малко, но има 10 % и повече преднина пред втория ... иначе се провежда балотаж. Вотът в Аржентина е задължителен за населението от 18-70 год. възраст , иначе трябва да се представи писмен документ защо не си гласувал. Въпреки това избирателната активност се върти около 70 %... И така , след снощния първи кръг "бомбата" е, че Милеи не само не е президент, но дори не е първи. Аржентинците явно се уплашиха от толкова ексцентричния Хавиер и решиха да подкрепят втръсналото им, но познато статукво ! 36,6 % за перонисткия кандидат /и настоящ министър на икономиката/ срещу 30 % за Милеи. Балотажът според мен е предизвестен в полза на Серхио Маса , все пак да изчакаме до ноември...

40
По света … / Аржентина
« -: Октомври 23, 2023, 20:51:44 »
Удивително е да няма тема за една такава чудесна страна като Аржентина ! Далечна, в същото време доста близка като манталитет. С бурна история пълна с превратности. Възходи, падения, Три Световни Титли по футбол !  :t0301: Страната на Евита и Перон, на Ернесто Че Гевара и Хунтата на Галтиери, Марио Кемпес и Марадона, а днес Лео Меси ! Страната на най-вкусната "париша" /местната скара/ и великолепното танго ! Вината Малбек и Навара. Страната на Пиацола и европейската архитектура стил Осмон, на жегите на Росарио и водопадите Игуасо, алпийската красота на Сан Карлос де Барилоче , и най-южния град на света Ушуая ... Една удивителна страна, чието население говори нещо като испански, с акцент от Неапол, облича се като французите, а иска да бъде като англичаните ! Една страна , която от началото на 2024 е нов член на БРИКС и в същото време напира да прави американския долар официална парична единица... Вива Архентина чавонес ! Откривам темата  :t26114:

41

Здравче, мислимо е и да не е било диагностицирано и манифестирано състояние, има и такива случаи, но явно този не е сред тях.
А дори и с манифестирано, ако са били убедени в липсата на опасност, може да са считали, че го предпазват от тежко и фатално за него заболяване, знае ли човек...Убедихме се очите, ушите и ума си, че някои хора могат да бъдат невероятно бързо зомбирани, независимо от професиите им. Моята сватя се ваксинира по принуда, за да може да работи - лекар е. Оттогава е с високо кръвно налягане, направи няколко тежки кризи, сега уж е овладяно положението, дано!
Свекър ми пък получи тежък инсулт 2 седмици след трета доза, още си влачи последствията, а и всички около него. Даже и в епикризата му е отразено, че е получил инсулта 2 седмици след поставяне на ваксина Пфайзер. Ако нямаше връзка, нямаше и да отразят това обстоятелство лекарите.
Медицинската диплома не гарантира отсъствие на идиотизъм. За съжаление видях сериозен процент колеги /и тук, и в Бг/ , ВЯРВАЩИ ! Как са следвали, какво са учили, как са го научили - велика тайна. Но не е само посредственост, основният фактор е СТРАХЪТ ! Два примера - познат лекар тук, главен лекар на футболен екип от Първа Френска Лига, португалец по произход. Април 2020 на върха на психозата - психяса. Обявиха му "положителен ПСР тест" , и той без да има ни най-малкоклинични оплаквания от нещо се ... самоуби :angryfire: Втори пример, май съм го давал, но се повтарям. Колега юржантист, 50 и кусур години , като започнаха заиглянията - голям фен ! Обясняваше ми какъв благодат бил Пфайзер, как ще си сложи и трите дози, а после май си наби и бустери... Изчезна от хоризонта. Неотдавна се появи - тотално глух ! Получил някакъв много странен инсулт с пълно оглушаване двустранно, лежал в университетска клиника. Поел го ОРЛ професор, корифей на вътрешни импланти. Професорът го протезирал /сега не само че чува с апаратчета вътре, ами даже ги е свързал с мобилния си телефон ! Като му звъниш - директно в главата му звъниш  :nuts:/ Професорът му казал че от 2021 насам има 10 /десет/ пъти повече пациенти с такава постваксинална глухота и леки до средни инсулти... Колегата сега е трудоустроен, напусна юржанса и работи секретарска работа. Излишно е да казвам как си е променил възгледите по въпроса... Та така. Дипломата не е гаранция.

42
Това е експериментална синтетична ваксина,
За N-ти път трябва да се опровергае тази ГЛУПОСТ. РНК-месинджер НЕ Е ВАКСИНА. Може да ви казват че е "ваксина" , амброзия или дюлев компот, но това не променя нищо. Свръх наивно е да се твърди че тези които налагат иРНК да бодат населението , "не знаели как точно работят иРНК". Знаят отлично, щото първите клинични проучвания с иРНК препарати започват през 2001 г. И до лъжата "К19" има поне двадесетина такива проучвания, и ако държите мога да ви дам референции, за различни редки заболявания, генетични болести, хепатопатии, специфични тумори... и всички, натъртвам ВСИЧКИ клинични тестове са завършвали КАТАСТРОФАЛНО ! И има проучвания, където 100 % от доброволците са завършили летално /разбира се екипите посочват като причини за смъртта основното заболяване, но как пък един път някой доброволец не се е подобрил ?/ Така че последните две десетилетия т.н."научна общност" - извинявам се за вулгаризма, щото днес "научната общност" е мръсна, нецензурна дума ... та научната общност много добре знае. иРНК терапиите на каквото и да било - онкология, ензимопатии, редки заболявания, видове диабет... вирози /хо хо/ - е ПЪТ БЕЗ ИЗХОД. иРНК на сегашния етап може само да вреди, сатанюгите това използваха и продължават да използват.

43
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 16, 2023, 23:34:11 »
Няма такива облаци трябваше да бъде в кавички "облаци". Естествено че има естествени перести облаци. Дали не мислиш че ми изнасяш лекция по метеорология като ми обясняваш че има перести облаци?  :nuts:  Поантата беше че няма такива "облаци" - защото не са облаци, а са следи ! Разликата между следите и естествените перести облаци е в липсата на прилика. Едните се образуват след самолети, а другите нямат връзка със самолети. А стига толкова за днес.

44
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 16, 2023, 22:16:56 »
Мамицата им ... даже съобщения си разменят  :angryfire:


Как се вика човек дето сам оборва себе си ?   :t0301:

45
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 16, 2023, 22:14:44 »
Има такива облаци и се наричат „перести облаци“.
Половината от това което сте постнали като гугле сърч са размазани от въздушни течения кемтрейлс. Дори не гледате какво поствате. Погледни на снимките ми от днес - мазна и дебела самолетна следа, която се превръща в какво ?? В "перест облак" - смях ! Напинете си мозъците, всеки може да напише "перести облаци" в търсачката и да "обори" кемтрейлс. Перестите облаци са най-често лед , аз ви снимам аерозол който пречупва светлината и дава дъга !!! Къде в умерения пояс има такова чудо - Кайле повече трябва да четеш, триока...

46
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 16, 2023, 21:34:28 »
А при нас само облаци...
Това не са облаци. Няма такива облаци. Това са кемтрейлс разнесени от вятъра. Същото показвам от днес, в началото е типичен дебел мазен кемтрейлс, въздушното течение веднага го "разчепква" и го прави да изглежда като на твоите снимки и моите... Това са небесни фъшкии, аерозоли  :angryfire:

47
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 16, 2023, 14:49:04 »
И така, добър ден ! Хубав понеделник !!! Днес е слънчево, хладно - 10-11 градуса, лек вятър , сухо /51 % влажност/ - що да видим на небето ? БРУТАЛНО ПОЛИВАНЕ   :angryfire: Огромни следи , които веднага се размазват от вятър и правят невероятни форми -И "върхът на сладоледа" - аерозолът дава дъга ! Дъга-посред сух и студен есенен ден без капка дъжд и с ясно небе ??? Вижда се петното с цветовете на дъгата, аерозолите пречупват светлината !

48
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Октомври 15, 2023, 20:19:06 »

image host До петък ежедневно поливане. Вчера и днес - събота и неделя ПОЧИВКА ! Поливачите не работят , небето кристално синьо, днес с малки пухкави облачета. Температурите денем 13-15 градуса, лек ветрец. Самолетите или изобщо не оставят следи, или много къси инверсионни следи като това на снимката. А 380 от Манчестер за Дубай... Това е положението. Кемтрейлс се правят от ХОРА , които най-често си почиват през уикенда. Сигурно спазват
Кодекс на труда и си имат профсъюзи... :smokin:

49
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 25, 2023, 17:14:34 »
    На първата снимка виждате следа, чийто край НЕ Е САМОЛЕТА, той заминаваше на другия край на следата /надолу на снимката/ . Това е мястото от което изведнъж почна да полива ! Втората снимка е една от сутришните следи, изключително плътен аерозол, който веднага почна да се отнася от въздушното течение /посоката е от изток на запад/ 3,4, и особено 5-та снимка са от сега, следобед. Виждат се по-ниско летящите бели „парцалчета”, но като се взре човек нагоре, до където стига погледа се виждаха подобни ! Невероятна смрад изляха днес !  :angryfire:

50
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 25, 2023, 17:12:48 »
Вчера неделя, тихо, слънчево и синьо небе. Днес - от сутринта ПОТРЕСАВАЩО ПОЛИВАНЕ  :angryfire: Такова нещо за пръв път виждам ! Имаше фигури, кръстове, Z-тки, звезди, невероятни мрежи в небето. Имаше самолети които пускаха следи и спираха ... Но потресът е сега следобед. Започна ВАЛЕЖ от бели нишки и парцали ! Първо жена ми ме извика в двора на входната врата имала огромни паякови нишки, гледам ! Няма никакви паяциа снежнобели нишки с дължина 2-3 метра се захващат за мрежата , по стените , навсякъде ! Вдигнах очи в небето , на десетки, стотици метри височина хвърчат нишки ,бели парцалчета , ветрецът ги носи... Опитах да снимам с айфона, 12 мгпиксела камера на ръба на възможностите, по далечните нишки просто не се виждат , хванах няколко непосредствено...

51
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 20, 2023, 21:05:25 »
Цитат
Някой ако може да ме светне за конденза със забавено действие.
Боже Господи ! Защо си кривите така мисълта и търсите невероятни обяснения за очеИЗВАДни неща, които виждат очите ви ? :blurry_drunk-2127: Просто гледате КЕМТРЕЙЛС ! Милиони наблюдатели като вас гледат същото, мнозина правим опити да го систематизираме, визуализираме, търсим техническото обяснение... Но това са ХИМИЧЕСКИ СЛЕДИ. Кемтрейлс ! Едни самолети отделят, други не отделят. В делнични дни се полива обилно. В събота и неделя много по-малко. Има периоди по една седмица НЕ поливат. После идва първо число на следващия месец и поливат като из ведро ! Антропогенният произход на феномена ви боде в очите ! Но вие търсите невероятни обяснения , скарани с елементарната логика... Опомнете се ! Не бъдете Нане в зоопарка ! Жирафът съществува ! ИМА такова животно ! :smokin:

52
Навсякъде се усеща надигане на сатанистите-ковидари. За сега пробват, сондират, има ли готовност за нов КОВИДИЗЪМ ? Хората почнаха масова да проглеждат, но знаем че няма да се спрат пред терористични методи, насилие и принуда. Ето например в Русия !
 https://t.me/c/1708761316/39314  Дечицата отново са затворени у дома, вместо да ходят на училище и да се социализират. И това е навсякъде - и на Изток, и на Запад , и в Китай... напъват и напъват да връщат "мерките"  :angryfire:

53
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 20, 2023, 19:28:40 »
Днес целият ден се полива нон стоп. Видях на два пъти феномена - поливащ самолет, прекъсва следата напълно и след няколко километра започва отново. За съжаление и в двата случая ми пречеха сгради да направя панорамна снимка на следата с прекъсването. Ей това имаше днес

54
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 17, 2023, 17:00:48 »
Чакам пак "умни" въпроси. 
Заместих кавичките по смисъл и се получи: Чакам пак МАЛОумни въпроси. :)))
Ами така се получава, да. Некои индивиди не схващат намеци, наклонения, кавички и т.д. Те са като Нане когато отишъл за пръв път в Зоопарка. Гледа жирафа и клати глава - " Е, па нема такова животно !"  :i_sheepish:

55
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 14, 2023, 21:34:52 »
Сега много внимателно вижте снимки - 2,4,5 ! Това за полу-дебилите, които все не схващат, и не схващат,  кое било нормална следа и кое било "кемтрейлс". Ето , имате ги на фото и двете едновременно ! Оставен кемтрейлс, над който лети самолет и оставя нормална инверсионна следа.  :smokin: Чакам пак "умни" въпроси. :i_sheepish: :i_sheepish:

56
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 14, 2023, 21:29:39 »
От няколко дена съм в БГ. До вчера само слънчево и ясно небе. Днес внезапно следи в изобилие , днес над Пловдив -

57
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 09, 2023, 20:03:19 »
Поиграх си малко със статистиката за самолетите, които НЕ СА ПОЛИВАЛИ кемтрейлс, когато съм ги идентифицирал. Нещо като статистика на "чистите" самолети, по-точно чистите авиокомпани. Получи се изненадващ резултат, който се размина с първоначалните ми очаквания. Имал съм предубеждения, които не се оправдават. Касаят германците с Луфтханза и дъщерната Еуроуингс , от които имам най-много идентифицирани самолети. Те се оказват НАЙ-ЧИСТИТЕ ! Ако направим коефициент - числителят е броя на самолети на една компания които НЕ поливат , а знаменателят е броя на самолетите от същата компания, които са хванати да пускат кемтрейлс, то колкото по-висок е коефициента - толкова "по-чиста" е съответната компания. И така, резултатите - 1-Луфтханза -"безкрайно чиста" - нито един поливащ самолет /7 идентифицирани/. Също "безкрайно чисти" са Емирати и Лаудаер , но с по-малко самолети. 4-Еуроингс "коефициент" 8   5,6- Ерфранс и Ибериа -коефициент 4  7-Изиджет 2,5 8-Кондор 2  9-Райънер 1,75  10-Сингапуреърлайнз  1,5 ..... Най-мръсна се оказва TUI с  0,25 , мръсни са също Норвежиън и Бритишеруейз.

58
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 09, 2023, 19:22:24 »
Цитат
та обясни мукта на невежата
Нищо няма да ти обяснявам. Твоите включвания по темата целят само дървено философско заяждане. Не внасяш нищо, деструкт. Можеше просто да кажеш - "виждал съм следи над океана" . Хубу, виждал си. Като си виждал - заснел ли си ги ? Тцъ. Така че си голословен. Аз не съм виждал. За сметка на това в темата съм давал и давам КЕМТРЕЙЛСИ - снимам и пак снимам. Това за кьоравите дето все нищо не виждат... Как да отличаваш едните следи от другите , по-горе се дискутира въпроса, няма дефиниция от СЗО или от ИКАО.

59
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 06, 2023, 23:23:02 »
Това е от завчера , понеделник  https://streamable.com/0coqep  ,  https://streamable.com/b3i8sr

60
Теми на форумците … / Re: Chemtrails
« -: Септември 06, 2023, 23:20:54 »
Не знам дали поливат и с какво.
Знам само че в дните когато дирите остават с часове летят и други самолети, по същите кородори и конденза изчезва на вероятно километър след тях - няколко секунди.
Това съм го наблюдавал многократно.
Разбира се, това се каза по-горе многократно. По едно и също време едни самолети оставят СЛЕДИ , ОГРОМНИ ! А други къс конденз, някои дори летят без следи, а близо до тях други поливат ! Това е факт. Не всички са в "програмата" , би било безумно скъпо като изпълнение. Моето малко наблюдение дава приблизително 1/4 от летящите поливат, тук над североизточна Франция. Наблюдавайте , записвайте, интересно е над други зони над Европа какъв е процента ? ...

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 13