Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 04, 2024, 06:33:08

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Асол

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 63
1
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Декември 09, 2020, 20:36:55 »
Привет, Бъч! Дай инфо как е хавата след африканските ви, пардон, американски избори? Опитвам се да си съставя информирано мнение, щото офциалният стрийм в супердупер Ес-а е убийствен. Ше се скъсат от метани, а мен такива неща обикновено мноо ме съмняват.  Не че ми дреме кой ще е американски президент - все говно, ма поне да не подпали света, както им е навик от доста време насам

2
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Декември 09, 2020, 18:01:55 »
Ти гледай развитието... :D

3
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Декември 09, 2020, 17:47:59 »
Цитат
В споровете покрай ваксините срещу Ковид лъсна основната характеристика на епохата. Никой не вярва на никого и всеки си измисля собствена версия за света. Това е един от начините за полудяване на цели общества. Все пак, според дефиницията на Робърт Пърсиг, лудостта е култура, съставена от един човек. Причините да стигнем до това положение са много, но е очевидно, че една от тях е внезапната и масова загуба на доверие както в управляващите елити, така и в експертите - в онези, на които едно време казвахме „учените”. Тази загуба на доверие обаче не беше внезапна. Почвата за нея се подготвя поне от четвърт век.

Да вземем първо управляващите елити. След рухването на комунизма те си представиха, че дългото извънредно положение на Студената война е отминало, и че отсега нататък те няма защо да се напъват да търсят постоянна подкрепа от населението. Историята, според тях, беше свършила и вече нямаше кой да им противостои. Един доста ранен резултат от това отпускане беше превръщането на политическите партии в „партии-картели”. Вместо да са вкоренени в гражданството и да пренасят неговите искания към арената на властта, партиите започнаха да мислят себе си като вкоренени във властта субекти, представляващи нейните изисквания към гражданите. На свой ред правителствата, съставени от такива партии, също се затваряха към гражданите, превръщайки се в отдалечени от тях олигархии.

Никой не понесе отговорност

По същото време, от граждански контрол се отвързаха „дерегулираните” от властта финансови институции, на свой ред превръщайки се в затворени обирджийски картели. Така се забърка онази опасна смес, която се взриви във финансовата криза от 2007-2008 година и в последвалите я дългови кризи на цели държави. Виновните – различните видове банкери и инвестиционни спекуланти – не понесоха отговорност. Правителствата ги прикриха, а редовите граждани платиха сметката. Така се роди днешният свят, в който все повече граждани живеят в условията на „прекариат”, а все повече финансови и политически големци имат яхти и крият доходи в екзотичните дестинации, из които щъкат с тези си яхти.

Как, при това положение, редовите граждани да имат доверие на управляващите и на стопанските елити? Те, гражданите, все пак са - да напомня - суверен: „We, the People” и т.н.

В рамките на същия процес на деградация на нравите, гражданите загубиха доверие и в експертните елити – в „учените”. Тук нещата са доста по-неясни, но могат да бъдат разбрани с прилагането на определени научни инструменти. Основната беда тук можем да наречем „тиранията на данните”. Корените на тази тирания се крият в идеята, възникнала в развитите страни на Запада през 1980-те години, че всички сфери на обществения живот, ако започнат да имитират поведението на пазарни субекти, ще започнат да произвеждат по-добри резултати при по-малко разходи.

Как би могло да се измери това? С количествени данни, т.е. с някакво число, което се появява под чертата и въпросният секторен министър казва: „Аха, ето резултат: имаме данна, че сме станали по-ефективни”... Преклонението пред „данните” - т.е. пред някакви числа, поднесени тържествено в някакви отчети - към средата на 1990-те години вече се бе превърнало в такава зараза в Англия, че писателят Джонатан Коу написа цял сатиричен роман по въпроса. В него, главният негодник, несменяем министър, по някое време възкликва: „Знаех си! Качеството е околичествяемо!”. След което така околичествява здравната система, че я ликвидира.

Как ликвидираха качеството в образованието

Езическото преклонение пред „данните” не само отвори широко вратата пред всякакви елементарни мошеничества, но като начало ликвидира качеството в образованието, произвеждайки невежи индивиди, лесно намиращи и произвеждащи числа за всичко. На университетите бе казано, а и още се казва, да произвеждат околичествяем продукт, така наречените „кадри за нуждите на пазара”. Вместо аз, да речем, да развъждам безделници, които четат и дискутират Платон, Аристотел, Августин, Хобс, Лок, Монтескьо, Кант, Бърк, Мил, Попър, Фром, Сен, Рорти, Скрутън, Арент, Хабермас и т.н., ползата от които безделници не може да бъде околичествена, е по-добре да произвеждам полезни „кадри”, чието съществуване да може да бъде отчетено с „данни”. Като например, представям си, да произвеждам застрахователи, брокери, фрезисти и механик-водачи на трактори „Беларус”.


Така се роди онова поколение, което може да бръкне в смартфона и да извади всякаква „данна”, но няма никаква представа защо трябва да се отнася към другия не като към инструмент, а като към нещо ценно. Такива неща не се обясняват на „кадрите за нуждите на пазара”. Такива неща ги знаят само безделници, на които други безделници са обяснили категоричните императиви на Кант.

Междувременно „учените”, вече известни като „експерти”, просто пристанаха на олигархизиращата се власт. Започнаха да пропагандират нейните успехи с „данни”. Не след дълго започнаха да вършат същата услуга на плячкосващата всичко по пътя си финансова олигархия. Навръх финансовата криза, всякакви одиторски къщи и регулатори бълваха порой от „данни”, с които илюстрираха прекрасното здраве на банки и инвестиционни фондове, които щяха да фалират само броени седмици по-късно. Разбира се, всички оценяващи, бидейки „независими”, т.е. не платени от гражданите, получаваха заплатите и бонусите си от онези, когото проверяваха. Хитро, а?

 

А малко преди кризата, стотици икономисти, стъпили върху своите „данни”, заливаха световните медии с колективни манифести, в които гарантираха, че светът никога повече няма да види финансова криза. Но кризата удари, по-здраво от всеки друг път след 1929 година. Накрая сметката платиха не експертите, а гражданите.

Съзнателни фалшификации

Къде е заровено кучето? Кучето е заровено в това, че всеки човек във всеки даден момент може да изкара „данна” за каквото си поиска. Затова по-горе нарекох цялото упражнение „езическо”: изкарваш число и започваш да му се кланяш, като на дървен идол. „Експертите” доста бързо се ориентираха, за какво иде реч – и започнаха съвсем съзнателно да фалшифицират процеси, заради които в едни по-сериозни времена бяха уважавани като „учени”. Преди вече 10 години се наложи да напусна – „безмълвно, по английски” – европейските академични среди, тъй като се оказах въвлечен в международно изследване, което представяше качествени данни за количествени.

Ще рече: тълкуваше разговори с двадесетина човека в дадена държава като представително изследване. Обяснявам. Подобни разговори, наричани „фокус групи” във времената, когато учените бяха още учени, могат да дадат информация за това, какви вярвания и настроения има в дадена обществена среда. Но тези разговори са „качествени”; те не могат да ти кажат, колко хора в какви неща вярват. Това правят „количествените” данни, които се вадят от извадка, направена така, щото да представлява пропорционално всички групи от населението. От такива изследвания можеш да изведеш заключението, че (примерно) 14 процента не вярват, че американците са стъпвали на Луната. От качествените изследвания можеш единствено да заключиш, че има някакви хора, които не вярват в това постижение на НАСА. Но не можеш да кажеш – колко са те.

Околичествяването на качествени изследвания е днес пандемична зараза. Има и още. Дори количествените изследвания вече се правят през куп за грош, без предварителни хипотези, проверовъчни пред-изследвания, контролни групи и т.н. Тези неща, които дисциплинират изследването, се смятат за неефективни и незаслужаващи финансиране. Важното е накрая да се извади пред публиката дървеният идол – „данната”. Затова дори в САЩ, където този занаят се е родил, през 2016 година, както и отново през 2020 година сондажите на общественото мнение не успяха да предвидят резултатите от президентските избори. Обожествяването на „данната” върна човечеството във варварски времена и позволи разгула на елементарни мошеници, умело скрили се зад фасадата на това ново езичество. Казано накратко: докато едни хора ни заливат с „данни”, едни техни приятели крадат. От нас.

Как, при това положение, който и да е обикновен данъкоплатец да вярва на която и да е „данна”? Статистиката, свързана с КОВИД, е най-пресният пример. Дават ни се числа и проценти. Как се е стигнало до тези числа? Те какво точно ни представят – брой проведени ПСР-тестове или брой човеци, тествани с ПСР? Има ли човеци, необхванати от „данните” за КОВИД? Ако да, то процентите процент от какво са?

Накрая всеки лесно стига до следния извод: след като политиците и експертите вадят числа от ръкавите си, защо и аз да не вадя? С какво моите числа, изсмукани от моите пръсти, са по-лоши от техните числа, изсмукани от техните пръсти? Погледнете си Фейсбука и ще видите, че гъмжи от такива примери.

Как разрушиха нашето доверие

Политическите елити, заедно с присъдружните си финансови и експертни кръгове, в продължение на четвърт век разрушаваха самата основа за доверие – не само към себе си, но и към обективната действителност. Правеха това поради мързел, самовлюбеност и алчност. Така се завъртя онази порочна спирала, в която живеем днес. Никой никому не вярва, всеки гради своя версия на реалността, все повече хора и цели общества се доближават до границите на разсъдъка си. И след едно поколение суеверен захлас по „данните”, днес вече никой не вярва на никакви числа, независимо, колко добросъвестно те са били произведени.

Това, а не набеденият КОВИД, е онази световна пандемия, за която трябва да бъде изработена ваксина в най-кратки срокове.

Никога няма да познаете, кой е написал горното, ако не проверите специално :nuts:

4
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Декември 09, 2020, 11:29:07 »
Цитат
Прави се всичко за тези , които крепят властта  - чиновници и силоваци.
Не се прави нищо за тези , които крепят държавата - предприемачи и наемни работници.

Така е. За калинкажа тестването е безплатно и задължително, останалите ако си платят. Те останалите сигурно повечето са го изкарали на крак, де. Ако нямаш тежки симптоми си го броиш за настинка като стой та гледай. Все пак хората не могат да си позволят да се кротнат пред телвизора и лаптопа, докато им върви заплатката, подобно на гербавата чиновническа гмеж. Последната си виси вкъщи по 5 дни в седмицата и продължава да работи точно толкова, колкото и докато си реди пасианси в офиса

Бачи, ти как си вече? Да ти кажа честно, то всичко вече го броят за ковид, ако решиш да потърсиш "медицинска помощ". Главата ми се замая от разни симптоми. Га че чета героя на Джером, когато решил да се диагностицира в британската библиотека

5
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Декември 08, 2020, 11:26:27 »
Цитат
И стига си се вглеждал в джобовете на некои "големи" чичковци, щото няма да забравя как преди време тук с ОТВРАТ си броехте стотинките ...

Що? Ти да не пребиваваш в пещерата на Аладин, та си над изпълзялата нова цел да ти оскубят и последната перушина!? Или нямаш нищо против да си броиш стотинките, докато те обработват разни мазни мошеници и обикновени тъпанари

6
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Октомври 02, 2020, 10:28:22 »
На Славчо процентите са фалшиви - политически инженеринг, няма да влезе. Безсъвестни "социолози" изкривяват вота.
Аз също си мисля, че на Славчу са надути процентите, но е твърде вероятно да влезе. Енгелс пък отново е взел желаното за действително като е предвидил коалиция между Славчу, талибаните и ДПС-то. Това искам да го видя! :D
Очарователни са прогнозите и на наш Калично - досега винаги безславно оттекли. Уверявам гусин Калин, че Станишев и Миков, например ще си мишкуват в БСП по примера на Гергов. Последният врътна гъзо, ама му предстои контролната комисия да проверява как точно е бил избран последния път. За тях животът извън БСП, дори и без да са на властови позиции, ще е пределно сложен, ма гусин Калин много ги разбира нещата, щото случайно среща разни познати, дето му разправят подробности от бесепекамбуза :nuts:

7
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 28, 2020, 22:34:20 »
Цитат
За това ще е нереалистично да се очаква, че ще подаде оставка преди да изпълни целите си.

Ай да ти го преведа на български език. За мен, като член на БСП е повече от удобно Тиквата да се доинати и да си доведе мандата докрай. Дори няма да ти правя прогноза за следващите от три до шест месеца, като прибавим и че хазната е на нула и на заеми и НЯМА да има юропски фондове. Последното си го запиши на челото!ТОЙ даже не е в състояние да договори парите за следващия програмен период, щото е заобиколен с неандерталци и простаци точно като него - няма кой да свърши работа! Тиквата приключва фор евър! Лошото е, че тиквеници подобни тебе , после ще оправдават собтвената си глупост с квото подне и с международното положение...а  и да не забравя - с липсата на алтернатива. И за да ти стане още по-гадно, щото нищо не разбираш от анализи, стратегии и тактики, ще ти повторя за енти път  - БСП в следващата година, година и половина няма да управлява. Ще си изручате до дъно простотията и дивотията! :smokin:

8
Цитат
"Истината" която сме учили е, че при преврата срещу Стамболов "другарите", си правят пас. Оставят земеделците сами, защото смятат, че те са "селска буржоазия". Нали са собственици? А може би още не са получили златото от коминтерна? Не са "мотивирани".

Не сме учили такива работи! ВМРО-то е очистило Стамболов. Причините са комплексни..кеф ти криминални пощипвания на жълтици, кеф ти курварски истории :D

9
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 15, 2020, 10:29:19 »
Всъщност това е качеството на материала, когото ти аплодираше, че вие по Нинова. А аз ти обяснявах, че става дума за обикновени кариеристи, които ще си налегнат парцалите в името на вимето...

10
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 15, 2020, 09:47:59 »
Цитат
В Поглед Инфо има две части на инт
Трети ден нарочно отварям поглед инфо и ми прави впечатление ено такова покриване..оглушителна тишина...а какви бойки статии имаше
Другото любопитно нещо е, е едно писание от Валери Найденов в гочевия парцал. Реших да проверя за нова слюнка по Нинова и що да видя........направо кръгом на място :image008:

11
По света … / Re: САЩ
« -: Септември 14, 2020, 17:47:36 »
Бъч, радвам се, че се върна! Ние ще продължим да се различаваме и да се караме, но погледът на всеки човек върху обкръжаващата го действителност е важен за другите.
Добре дошъл отново!

12
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 20:41:51 »
2003 година. Месец ноември

13
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 20:06:55 »
Цитат
Човек трябва да разполага с много добра памет, за да е сигурен в твърденията си.
Особено ако му се налага да борави с огромно количество информация.

Освен с прекрасна памет, разполагам с мноо папки дубъл. Оправям се с количеството информация, не се тревожи - тази способност ми е част от бекграунда. Приеми го като екстра :nuts:

14
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 20:01:47 »
Цитат
Цитат
За това не знам. Впрочем и историята със сапьорската лопатка на др. Фирмин също има доста различна историческа основа, спрямо представяната пред образованите души и тук и там.


Тсъ. Историята няма абсолютно никаква друга основа, освен изпускането на нерви. Аз си имам "стенограма" пэослучая. Абе кога ще се научите да се подготвяте дори от елементарно приличие преди да пишете?

15
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 19:35:02 »
Цитат
-ха-ха, врели-некипели било напомнянето, кои бяха и вероятно пак ще са партийните маши на Нинова.

Тва са партийните маши на другаря ти Станишев и съм абцелютно убедена в думите си. Нещо повече, за разлика от теб, аз съм мноо наясно с правителството на Тройната. Между другото, съдейки по писанията ти те поставям в ена мноо интересна категория - оцеляло чиновниче от Тройната до ден днешен (по нейно време на нищо не зависеща позиция), едва в третия мутренски мандат докопало се до по-големо ДМС, щото все пак нещо може да свърши като работа...с цената на достойнството си, разбира се. Аз мноо рядко бъркам и отлично познавам породата. Да ти дам ено джокерче - на сегашния ви икономически министър Лъчко му знам и кътните зъбчета. Забележи, че малко по-горе стана дума за достойнство....Наясно съм, че нищо не разбираш от това :smokin:

16
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 18:00:06 »
Калинчо, другарят Стойнев е станишевски продукт. Не, че ми пречи да образовам транслейторите на женския пазар. Абе, знайш ли кво се чудя!? Срещу себе си имаш редови член на БСп, когото със сигурност не познаваш. Но, пък имаш огромното нахалство от незавидната си изходна позиция да се опитваш да му пробугваш врели, не кипели.
В интерес на истината аз съм много състрадателен и добър човек, но се боя, че такива като теб не ми оставят възможности за маневри. Знам, че не можеш да се спреш - алчността е страшно нещо. Значи ще трябва да бъдеш спрян - ти и такива като теб. Нема да те беся, споко... :smokin:

17
Теми на форумците … / Re: Молба към Фирмин
« -: Септември 13, 2020, 15:05:49 »
През 2016 година!
Прости мотиви - винаги съм била левичар и направих последен опит да остана в България. Също така от опит знам, че ако имаш желание за някакви промени, ти трябват хора зад гърба. Хора, които приличат на теб. Хора, на които и ти би бил полезен със своя опит в определени сектори.  Мноо е просто. Даже по-просто от това, да си продадеш наследствения имат за мноо пари и да продължиш да живееш без да работиш, развличайки се да даваш акъл по форумите :nuts:

18
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 13, 2020, 15:00:20 »
Че те са на улицата, драги ми Пешо, и то най-вече семействата им. Друг е въпросът, че ти не ги познаваш. Кво по-точно искаш!? Да вдигнем червените знамена? Ако не вярваш на мен, поне на талибанлъка и разни мастити политикани повярвай. Всичките те ти казват, че протестът няма ясен профил и е пълен с леви хора :D

19
Теми на форумците … / Re: Молба към Фирмин
« -: Септември 13, 2020, 14:33:03 »
Резултатът от избора бе предизвестен. Доколкото съм следил, само Асол и още двама-трима верноподаници вярват, че не е имало предизборни и изборни машинации и манипулации, така че мнението на др. Фирмин едва ли ще ни изненада.
Да видим сега дали БСП ще избегне най-лошия сценарий, загатнат по-горе от анонимния - поредица от отлюспвания и самоотлюспвания, които ще доведат до минимизиране на партията.
Ми не е имало машинации, ама откъде накъде аз ще знам, за разлика от външни елементи с инфо от женския пазар. Колко пъти вече ви казах, че разцепление в БСП няма, а има една групичка самообявила се партийна аристокрация с мераци за предаване на привилегии и постове по наследно, м? И колко пъти ви казвах, че редовите членове не могат да ги търпят? И откога точно Асол ви каза, че БСП е бая под 100 хиляди, м? Аз даже си мисля, че и 80 хиляди е много (има доста гастабайтери в чужбина, като има едно около 600 бройки, приети тази година, които нямаха право да участват в изборите).
БСП ще избегне лошия сценарии, щото групичката на Шаро е съставена от подли кариеристи, които както написах още вчера, ще врътнат гъзо и са с едно краче вдигнато за завой. Никой няма да ги гони, освен да ги разкара от висшите структури, а те ще станат най-праведните проводници на новата линия. За Гергов не съм сигурна, че ще му се размине, обаче, щото както вече ненам колко пъти писах има нон стоп предложения за изключване и то от години. Лично аз съм правила такова.

Така че споко, Пешо, БСП тепърва ще си връща гласове. И при разкарването на разни колаборационисти от върховете, ще се върнат изпитани експерти - отдавна се действа по въпроса за привличане на старите ни кадри, но те си имаха условия  - да се разкарат плужеците от позициите за влияние. Довчерашните "аристократи" ще се наложи да живеят като редови социалисти. Аз лично се надявам и съм правила подобно предложение преди горе долу година, прекият избор да бъде въведен за всички нива в партийната йерархия, включително и при подбор на депутати и общински съветници. Знам, че няма да ми повярваш, както не ми вярваше и, че Нинова няма проблеми с партията, но моето предложение среща поголовна подкрепа. Правила съм и друго предложение и то в стресиращ формат  - район, плюс ръководство отгоре - БСП да излезе с позиция подкрепяща Жан Виденов и и осветяване на тогавашните процеси нанесли вреди не само на БСП, но и на държавата
Какнто вече също не веднъж съм казвала - отстрани е лесно да лалаш. Влизай вътре и се борИ, ако ти стиска :smokin:

20
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 17:44:44 »
Аре шоуто вече приключи.  :smokin:

21
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:46:14 »
Енгелсе, анализите не са силната ти страна. Ако гербавите са поне две години далече от копанята - изчезват от картинката! Това не е партия...всички би трябвало да са видели кво точно е това. Даже и ти :nuts:

22
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:35:53 »
Цитат
Освен ако не са с конкретни искания, които властта може частично да удовлетвори като им подхвърля по някой кокал

Аз досега не съм виждала у нас други протести с по-конкретни искания и с по-широка представителност на искащите от сегашните. Ама точно три много конкретни искания на различни хора, с различни оцветки и от различни социални слоеве и така вече 65 дни. И трите могат да се изпълнят тутакси.  :D

ОСТАВКА!!!

23
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:22:29 »
В следващия парламент БСП при сегашното разположение на силите няма да управлява. Следващият парламент няма да може да излъчи правителство, а ако някой рискува да пристане на тиквите и депесе ще изгори преди да е засветил. БСП със сигурност ще остане в опозиция. Резултатите ще бъдат отново предсрочни избори. Това ще продължи около година, докато се оттече всякаква гмеж, структурирана на мофиотски принцип или безпринципен сбирщайн. Така ги виждам аз нещата и обикновено познавам. Това е при вариант Нинова начело, обаче
Точно в това е проблемът, че след провала на следващия парламент, шансът на Нинова да остане начело на БСП силно намаля.
И за децата е ясно, че вътрешнопартийната опозиция на Нинова задължително ще се възползва от провала на следващият парламент за да си разчисти сметките с Нинова.

Това няма как да стане, щото председателят се избира пряко за определен срок и никаква вътрешна опозиция нищо не може да прави, камо ли да го сваля. Що си мислиш, че беше този колаборационистки рев срещу прекия вот вече къде половин година?  :nuts:

24
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:12:57 »
Цитат
Ролята на ДПС и ТрифоноФ в следващият парламент ще бъде да подронят авторитета на БСП и да подкрепят този на ГЕРБ, което ще е фатално за по-следващия парламент.


Фатално за кого точно? Дай ся да разберем нещо - ти наясно ли си кво стаа в държавата вече 65 дни? :D

25
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:05:04 »
Цитат
Всички сме наясно, че никой няма да разследва дали и как са гласували хора на години от сорта на 90+, а статистика по възраст на гласувалите няма да се публикува.

Нима!? Ако ти напиша едни пет имена на такива хора - кои  и какви са, би трябвало да потънеш в земята от срам. Изобщо нямаш представа за какви и кои точно хора говориш. Разбираемо е, де. Ти едва ли познаваш легендарни личности, дали много на държавата ти. Виж там разни келепирджийски еднодневки са друга бира...там си в свои води :D

26
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 12:01:01 »
В следващия парламент БСП при сегашното разположение на силите няма да управлява. Следващият парламент няма да може да излъчи правителство, а ако някой рискува да пристане на тиквите и депесе ще изгори преди да е засветил. БСП със сигурност ще остане в опозиция. Резултатите ще бъдат отново предсрочни избори. Това ще продължи около година, докато се оттече всякаква гмеж, структурирана на мофиотски принцип или безпринципен сбирщайн. Така ги виждам аз нещата и обикновено познавам. Това е при вариант Нинова начело, обаче

27
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 11:45:18 »
Цитат
Така намираш за уместно да пишеш глупости, естествено без да знаеш, че младежите за които говориш, отиват на адрес, където има много възрастен или болен човек, който го има в предварителен списък и разни калинки със сигурност нямат техническа възможност да пуснат каквито и да било бюлетинки. Всъщност дори бюлетината е с по-добра защита от тези, дето гербавите броят и донаждат за "победите" си и са под точна бройка.
Аз пък Калине от сутринта съм докарала с личен транспорт поне 5 човека над 90 години, пожелали изрично да се разходят до секцията.
Възможно е да пиша глупости, но убеждаването за качване до апартамента за да се гласува не изглеждаше като за информиран и заявил предварително желание човек. Списъкът беше доста дълъг, а не само от 1-2-3 човека. Както казах, и аз можех да пусна бюлетини и да драсна чертички на хора в списъка, независимо дали бюлетините са с добра защита или не. Естествено "можех" е в смисъла на участие на "тройката", не просто така.
За теб персонално, ако "тройката" е от страната на др. Нинова естествено е добре и помощ за възрастни другари, а ако е от г-н Добрев, тогава вече ще става въпрос за манипулации и фалшификации. За други другари естествено картинката ще е обратната.   :smokin:

Ади сега да го обясня по-бавничко. Отива се със списък, в който има имената на всички членове от района. Отива се на един или да речем три адреса. Отива се при хора, които са заявили, че не могат да отидат до секцията. Тези, които отиват носят списъка и точно три броя бюлетини, които са описани в секцията предварително. Хората си попълват бюлетините и вписват данните от личните си карти в списъка и се подписват. Нямам никаква представа, как ти би драснал по списъка и би попълнил бюлетините. В тройката, която отива по адреси има застъпници на двама от кандидатите и един партиен чиновник. Дай ся некоя изпитана гербава мошенгия как да стане фалшиментото..

Апропо, точно Кирчо преди време беше изловен в опит за фалшифициране на партийни документи :nuts:

28
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 11:38:20 »
Цитат
А в следващите 4 г. с ДПС и Трифонов.
При вариант Нинова, горното изречение се явява огромна глупост. То, затова и не я харесвате, де. Виж Кирчо отдавна върти бизнес с депесето. Герговците пък пълзят из разни дупки за милиони. Бе това гербавите верно ви е много грижа за БСП. Ако се води по вашите гайди вЕрно партията ще иде в киреча. Разбираемо е, обаче, че разни държавни служители за един бял ляб и масълце живеят :smokin:

29
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 12, 2020, 11:11:05 »
Да споделя лични впечатления от "изборите".
Тази сутрин, случайно в квартала срещнах "тройка" младежи. Единият познавам добре, другия бегло, третия не. Единият носеше някаква урна увита в бяла хартия, другия - пазарска чанта с някакви хартии и третия гл
едаше списък и говореше по телефона. Списъкът ми се видя дългичък, а младежите на няколко пъти предлагаха настойчиво да се качат до дома на събеседника за да гласува. Всъщност процедурата ми се видя доста опростена, а технически погледнато и аз можех да пусна 5-6 бюлетинки за др. Нинова (или за др. Добрев) и да драсна чавки на съответния брой хора в списъка.
За да няма недоразумения - отивах до кварталния магазин и случайно срещнах тройката.

Кво нещо е робуването на лични страсти!? Така намираш за уместно да пишеш глупости, естествено без да знаеш, че младежите за които говориш, отиват на адрес, където има много възрастен или болен човек, който го има в предварителен списък и разни калинки със сигурност нямат техническа възможност да пуснат каквито и да било бюлетинки. Всъщност дори бюлетината е с по-добра защита от тези, дето гербавите броят и донаждат за "победите" си и са под точна бройка.
Аз пък Калине от сутринта съм докарала с личен транспорт поне 5 човека над 90 години, пожелали изрично да се разходят до секцията. И със сигурност нянам мераци Нинова да ме "пише еднолично" в депутатските листи. Виж, ако имаш желание ти да грАдиш "кариера" можеш да се обърнеш към "опозицията". Ней таквиз дела изобщо не са й чужди. Е, при добро развитие на ситуацията утре ще осъмнем без грам разномислещи и с куп праведни ниновисти. Познай кои ще се ръгат най-отпред!? До болка сте ми познати такива...цял живот ви гледам и никога не престана да ме е гнус от такива

30
Калине, Интернационалът си е интернационал, но в крайна сметка националните особености имат  най-първо значение.
Мноо ми е готино да разбера, че основно в гулето, та даже и в ЕП и ЕК, най-добрите ни приятели, наскоро научили, че има България са ирландци, шотландци, италианци, португалци и инспаноезични  - впечатляваща подкрепа от латинска америка. Тва са новаците, щото на Балканите и по на изток нещата си вървят,както е обичайно - пада Влада. Освен някакво владение на английски език, аз не бих подценявала романската езикова група :smokin:

Пропуснах да съобщя, че всички гопреизрезени имат повече от огромни резерви към Германия. Аз - също! Трети път - трета национална  катастрофа!

31
Глупаво се води, но е хубаво да вярваш ...АЗ вярвам в това


https://www.youtube.com/watch?v=hAXoGxLx6yk

Упс! Отново го има ....юмрукът...

32
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 11, 2020, 12:33:16 »
 
Цитат
Цитат
Не БСП а безпартийната Елена Йончева, като част от разкритията доведоха до "привличането". Йончева е имала повече от добри и има добри отношения със Сатанишев.

А ти откъде си мислиш, че Елена Йончева има информация за разкритията си!? И имаш ли представа какъв поток от "гербави изстъпления" вървят по всякакви канали към партийната централа!?
Апропо, утре съм застъпник на Нинова. И, Калине, в София изобщо няма 8 000 членове на БСП, да не говорим какво е положението в цялата страна. Беше направен добър опит да се актуализират списъците и затова е опозоционният рев. Щото ще стане видно с просто око, че БСП няма толкова хора в София, колкото уж са избрали Паргов последния път, например. Той затова едва смогва да си върти задника, белким не сбърка. А сбърка и ще има възможност да го види на живо. Ще се види и какво точно  е герговото реално положение в Пловдив. Между другото част от опозиционните ортаци вече са с гръб към заверата и вдигнато краче за завой :smokin:

33
Топката изобщо не е ниска, даже не е и никаква, изпълнението ще предзвика известен дискомфорт. Аз съм била пряк свидетел на изпълнения на левицата и на синдикатите в Италия. Пиаца "Республика" гъррмеше и трестеше и още преди 10 години беше пълна с лица, които биха могли да ми бъдат и деца. Никога не бива да се подиграваш с Маркс, Енгелс и Ленин! Всяка подобна заиграфка осевен бъг в системата, ще носи и мноо политологчски и социологичски скалпове. Отново ще кажа - барате се европейци - тва е ноо хубаво! Не е лошо, помежду другото да се запознаете с Европа....извън праспрес и евроевнусхите медии..

34
Цитат
Плъховете почнаха да напускат кораба значи потъва.

Тя работата вече е ясна, но аз например, нямам никакви намерения да пропускам особеностите в поведението на плъховете. Ако сме живи и здрави, и ако ни се отдаде шанс - ще имаш прекрасна възможност  да се увериш. Най-мноо на този свят мразя мишоци и плужеци..и никога не ги забравям..и не ги пропускам! Ненавиждам приспособленски гниди и в повечето случаи съм в състояние да ги индентифицирам.

35
Да подобрим общата култура, щото съм сигурна, че троловете оттатък четат тук. Правеха се идиотски опити  за обяснения на "ръката в юмрук" на президента и Хитлер намешаха. Ами да им помогна малко...

https://www.youtube.com/watch?v=XgnXAymPyGE

Надявам се да съм била полезна  :smokin:

36
Ми то не е за подминаване, щото ситуациите са коренно различни. Нас вече "приятелите" ни окрадоха, а на беларусите тепърва им пробутват нефелните си мантри за "демокрация". Като ги оберат и тях до шушка, ще си праят пас за назначените от фондациите им Мутри. Бахти мръсниците! Трети път с Германия/тоя път в комбинация с реднеците/ - за трети път национална катастрофа! Кочината е като учебник за национална идиотщина!

Аз що викам, че ристювците и съпътващите ГО идиоти са вредни! Да си кесат на "брикадите" САМИ. Кретени, с още по-кретенски аналогии. По мое мнение са платени боклуци

37
Цитат
Кога имаше власт си чешеше макарите

Не бива да се отрича "заслугата" на Ристю за разделянето на ВСС, така че гешефта да може са си  го изберат "прокурорската колегия" и гербавосвинските депутати. Ово е законодателна инициатива прегърната от Мутрите! Тогава в стария форум аз и Жана обяснявАхме на сър Джон точно, колко тъпа е "реформата " му, ама той се дуеше толкова тъпо и нелепо, точно колкото го прави и сега. Имаме видими резултати - така де се каже... :smokin:

38
Нищо не се опитвам. Ристю, га беха протестите в защита на президента си правеше пъформанси в Росенец и се щураше като цветарка пред Съдебната палта, мутренските кръчми и пред БНТ, а малко по-късно ходиха да се молят на Доган да си махне Мутрата. Никакъв го нямаше първата седмица /за разлика от костоваците, които макар и малка част, макар и с отвращение бяха в защита на институцията/. И ся Ристю с разни Глистевци реве за подкрепа на палатките, ама имат и "изисквания" - мое и да имало комунета, ама са длъжни да им търпят безобразията, видиш ли. Ми няма да ти ги търпят бе, говньо, щото сме над милион, а вие сте на по-малко от 1/3! Бахти психарите, бахти безумците, на издържка на чужди сребърници!

39
Джидже, ай да те светна нещо - нЕма таково жувотно "прокурорска сага"! Има ена Мутра, дето си е турИла прокурор. НЕма Мутра - нЕма прокурор. Оляхте се, не, че не го подозирах - осрАхте отново всичко тва беснодесните, щото трЕбе да ви дава по телевизора и да се водите авангард, белким дотрапате до парламата, че иначе този глад не се търпи- АЗБ не може да ви смогне вече на издържаката . Ми не сте никакви"борци"! ГОла вОда сте - и то вече се види! Ше ти съобщя нещо мноо важно - Мутрата ще падне, щото се натрупаха много фактори, но вие пак ще сте у киреча - щото не можете да надмогнете собствената си простотия и тщестлавие. Мноо подздрави от комунетата! Нищо освен  долнопробно русофобство и долен реднешки слугинаж не можете да измислите - толкова сте жалки. Търпението взе та свършИ - може и да са прави конспираторите, че са ви пратили да спихнете протеста и да закрепите Мутрата. Все пак не бива да забравяме, че Му полегахте във второто МУ правителство. Нещастници! :smokin:

40
Хъм. Аз се срещнах и продължавам да се срещам с много такива деца. Животът ги е накарал да се сетят да гледат "С деца на море". И искат техните да ги търсят да ги бият, щото нямат и техни, или са сирачета, или оставени от безконтролни родители от моето поколение/. Работят на поне две "работи" и нямат време за купон и/или дискотека/. Последните "задоволенци" са или израстъци на разни лъчомозъковци или  на малка част, даващи мило и драго за отрочетата си.
Джузепе, знаеш ли кое беше най-шокиращото поне за мен?
Цитирах част от "Братчетата на Гаврош" в "подкрепа" на днешната действителност. Убиха ме въпросите - кой го е написал, къде е блогът му, щото да  му направим лайкове. Обясних, че авторът не само, че не е жив повече от сто години, но и даже би трябвало да са го учили в училище. Знайш ли къф беше отговорът!? Ама, госпожо, в училище беше пълна порнография. Госпожата по литература си имаше любимци и ни караше да учим наизуст разни "глупости" нас другите.
Даваш ли си сметка, че моята рецитация на едно стихотворение, ги е накарала да го харесат, години след като са  завършили училище и там "некакси са изучавали автора"? И вече повечето от тях, могат да рецитират цялата скромна стихосбирка на Смирненски?

Та за разни пластове почнахме да си говорим...

41
До тук - добре. Изводът, че не четат, е правилен. В общия случай и не разбират значението на много думи - налага се да ги обясняваш. И все пак, все пак...има и една много важна ...друга...тенденция..... и съкрушаваща проява на здрав разум и горчив личен опит. Наистина имам нужда и от други впечатления, щото пластовете са значителни

42
И с кво този плазмодий е заслужил специална тема!? Плюй и отмини!

43
Създавам темата, щото животът ме сблъска с много такива деца/за мен са такива, не само поради възрастта ми/.
Моят извод е, че те са почти сто процентов контингент на една истинска левица. Ще се обоснова по- нататък, но ми се ще да събера вашите впечатления и да проведем някакъв истински разговор. Ако е възможно без - "ама те са разглезени, пък ние - така". Няма нищо вярно в тази теза - моите "проучвания" говорят, че ние, нашето поколение, сме мноо по-глезени от тези деца

44
Дръж се прилично! Обръщения като "МА" и ПКП са запазена марка на определен контингент със специфично възпитание! Ти нали имаш уж некакви претенции? И не си надценявай мижавите възможности! Иначе почваш да мязаш на една небезивестна Мутра..скарана с действителността

45
Цитат
Дори да станеш шофьор минаваш през изпит,

И кой ще те изпитва? Питам от любопитство... :smokin:

46
Ама Радан ли ще ти разтури Кочината? Абе ти къде живееш? Като се дръпнем от протеста, гербавите маймуни ви се хилят, че сте малко сектата. Къф Радан, къф ти Ристю, Джиджи!? Аре, ако е възможно нахалството да изчезне и с превит гръбнак с поклони към левото, щото без него сте повече от лесна плячко на тиквите. Дотолкова ли не сте в състояние да мислите и осмисляте събитията? Да те информирам - в първия ден на протеста ги нямаше нито Радан ти, нито Ристю ти! Да ти го подчертая, или ще го запомниш? Не можете да се катерите на гърбовете ни, както мноо ви иска - не става!

47
Цитат
И продължава до ден днешен в Европейския парламент.

Ако лежиш на тази кълка, си заслужаваш съдбата! КОЙ бе? КОЙ да ти разтури Кочината? Ами постарй се лично, тогава можеш и да предендираш за уважение, а не за снизхождение. Баси! Някой да й разреши проблемите, а тя само да мета емотикончета. Ставай, Джидже, со се сурата си и без да си мислиш за канчето! Иначе е лесно. Някой друг да пострада вместо теб, пък ти отстрани ще му вдигаш палчета...докато го чакаш да победи. ко не - ше си свиеш сърмите. Гади ми се от подобно поведение...откакто станах на дваесе...сега съм с 30 повече и плужеците не регистрарат никаква промяна

48
.
Цитат
Не е посочено какви отрасли на икономиката да бъдат бутнати напред от държавата. И как.

Моето мнение е, че стратегически отрасли като енергетиката във всичките й форми, добивна и военна промишленост, плюс транспорт и водоснабдявне, в т. ч. язовири и вик трябва да бъдат изцяло държавна собственост. И никой да не ми разправя,че държавата е лош стопанин, щото при добро желание е и изцяло във възможностите й да бъде такъв. Задължително държавата трябава да има контрол върху селското стопанство, като формите й за въздействие да бъдат в рамките на безпрепятственото му функциониране. /Пример - няма лошо да е частно, но с градушките трябва да се бори някой, за напоителните системи дори неми се захваща реч, щото...имаше ено криминалнопроявено гербаво леке, дето след като ги баталиса си намери нишата на "политически коментатор", ака гъзоблизач /. За последното има цела агенция, дет работата й би трябвало е  да пази реколтата.Тва е дребно примерче.  Ся, предполагам, че въпросът е как си да изградим разградения двор отбратно, щото сме го разтурили. Ами стриктно спазване на коцесионните договори и гонене до дупка за неспазването им, клиентелата толкова сее разпасала, че е загубила всякакво чувство за ред - където и да бръкнеш е свинщина и нарушение на дори и действащите ни нефелни закони

https://www.youtube.com/watch?v=hAXoGxLx6yk

49
Цитат
Не че всички са такива, винаги оставят по някое и друго работно магаре да върши работа, дори и на по високо ниво. мога и примери да давам.
Ами ето, че ти си го написал! Значи в най-лошия случай, администрацията ще работи толкова, колкото и досега, с тази разлика че ще се икономисат бюджетни пари/като следствие от разкарването на търтеите/ и всяко ново попълнение, макар и скромно като число - все е на плюс.
Имаме прилична база, както се казва.
Ся, в БСП има доста грамотен народ, но има две трудности и то много големи. Първата, да приемем, че ще се реши след изборите за председател /веднага след това, при добро развитие, ще се приеме пряк избор за всички структури в партията. Втората е...ами това, че БСП не си защитава кадрите. Поне досега. Последното се дължеше и на мноо абонирани партийни аристократи, дето си гледат бизнесчето чрез съглашателство във всяка среда и  то на гърба на избирателите си. Последният пример е момчето, дето беше кандидат за районен кмет на Връбница. Веднага след местните избори фъндъцата го уволни от Столична община и келешът Паргов мълчи като да не казвам какво и пръста не си мръдна. Ще трябва як, много як ангажимент към хората ти, ако искаш да имаш кадри.
Нямам представа какво е на Ристю в партиятя. Докато беше министър на Тиквата имаше един съдия, който му беше заместник - свястно момче. За други - не знам. Май са предимно непеошки, а това изобщо не е добър атестат за някаква квалификация и пригодност за каквато и да е свястна работа. Бившите костоваци май са по-добре с грамотни хора

50
Не съм казала, че служебният кабинет ще оправи всичко. Казах, че може да бъде едно полезно начало. Все едно си ремонтираш банята - първо трябва да изкъртиш всичко...после почваш отначало

51
Цитат
Освен, "недосегаемостта" на Главния прокурор, друг съществен момент от тази реформа /която за жалост не се състоя!/ беше премахване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет /ВСС/!!!

И какво според теб щеше да се случи, ако останат само прокурорската и съдийската квоти без арбитри? Каскетът и сега е безконтролен, а пък.... България е парламентарна република и трябва да се помисли в посока парламентарен контрол над главния прокурор, плюс намаляване на мандата му

52
А аз вземам повод от твоя коментар, за да задам тук следния въпрос:

Някой спомня ли си КОЙ пръв МинПред още в зората демУкрацията се закле да свие поне ЦЕНТРАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ с минимум 20%?!

А някой помни ли кой пръв заговори за лустрация? И кой първи направи голямото прочистване, не само в администрацията, ами навсякъде?

Защото ако ги нямаше тези идиоти проблемът, който се поставя за липсата на кадри нямаше да го има -- критерии щеше да бъде професионалната пригодност, а не партийната принадлежност.

На това му се вика ирония на съдбата. Отново опряхме до лустрация, ама поради тотална некадърност и и непригодност на гербавия "капацитет". Гледайте им министрите и си правете сметка, какво е по- надолу

53
Айс, според действащия към момента закон за държавния служител - няма такова нещо като "вечен държавен служител". Мноо лесно се уволняват държавни служители.
Всъщност ти предлагаш нещо като в Обединеното кралство - там чиновниците са служители на короната и  никой не може да ги пипа. Сменят се само политическите кабинети :nuts:

54
Няма да е лесно, ама трябва да се  почне отнякъде. Не можеш да се отказваш, преди да си опитал и щото щяло да е трудно. Ами трудно е, щото е кочина. И трябва постоянство. Няма смисъл да ревем, че нямаме държава, щом като не сме готови да се напънем малко. Иначе, охкане на ракия и салата и така до края. А той се вижда, ако продължаваме така..

55
Цитат
Ми само шибаното МВР трябва да се прочисти поне с такова число тулупи.

Тук може да се подходи иновативно - режеш чантаджиите /а те са много и вземат повече пари/ и пренасочваш паричния ресурс в тежките сектори - редовите, криминалистите - задължително към ниските позиции /и те са  зле като всички хора/. Така ги настройваш идеално един към друг и ще научиш и постигнеш чудеса!
Съдът е горе доле добре. Задължително трябва да се пипне законът и да се разкарат специализираните съд и прокуратура. Що си мислиш, че гербавите си направиха извънредни такива? Щото не можаха да овладеят съдебната система. Трябва да се пипне и прокуратурата, защото истината е, че повечето прокурори не са калпави, но там цари такъв страх, че ум да ти зайде. Ще се увериш, че не е толкова страшно веднага щом падне каскета МУ

56
Цитат
че до директор дирекция вкл. всичко е вън,

До началник сектор бих казала! Най-важни са началниците на отдели - тук са и най-калпавите гербави назначенци. Съвсем не е нужно да се попълват всички освободени бройки. Има толкова кухи структури, които спокойно могат да бъдат ликвидирани, а в много от случаите, ако съкратиш половината дирекция - никой нито ще разбере, нито ще усети някаква промяна. Идея си нямаш за какви паразити става дума. Спокойно можеш да ги оставиш да не работят без да им плащаш

С общините пък е най-лесно - спираш търговете им централно и гледай сеир - това е абсолютно във възможностите на централната администрация, даже е и един вид инструмент за гаранция за прозрачност и законност /представяш ли си?/! Естествено, ще обявиш, че ревизираш обществените им поръчки - обществото ще бъде доволно. Не е трудно да убедиш последното - стига ти да обнорадваш всички финансови корекции за извършените нарушения. А така отичат и "приятелските" фирми

Не става за няколко месеца - да, така е. Затова предвиждам година, година и половина парламентарна криза. Тва би бил прекрасен оздравителен процес. И повече от достатъчно време да се кръцнат повечето свински черва /ще им фалират "фирмите", щото те не умеят нищо друго освен да усвояват чужди пари/

57
Според мен беше грешка. Опит на интелигентен човек да демонстрира уж някаква приемственост и липса на реваншизъм. Така си обяснявам факта, че служебното правителство на Радев не започна чистиките. Сега моментът е коренно различен и мисля, че Тиквата точно от това най-много се страхува и затова се е заинатил, с което влошава още повече положенето си, а пък с цирка с увеличението на заплатите на чиновниците привлича общественото внимание и върху тях. Последното ще вбеси още повече хора и пътят към разчистването на гербавите обори е открит. Деянието ще се радва на завидна обществена подкрепа

58
Цитат
И ако все пак дойде на власт някой, който се опита да го направи, ще го саботират на всички нива с всички едри и дребни мизерии, които може да роди талантливата в това отношение българска глава.

Ще го саботират, ако са на работа. Почва се със сливане на ведомства, съкращения на цели структури и вътрешно-ведомствени преструктурирания и за един месец над 50 % са вън. Тези неща се решават на заседания на МС /точно за едно заседание могат да минат всички устройствени правилници на министерствата/ и калинките не могат да саботират нищо. Нито пък могат да обжалват. Които успеят да останат след вълна номер 1 ще са тихи, кротки и за да оцелеят ще сочат с пръстчета, де що активен гербав е останал. Ако пък има курназ от тях, предвидени са и дисциплинарни наказания с възможност за изход отново - вън! Важното е да има желание. Пропуснах да спомена, че гореописаното може да се извърши и от служебно правителство

59
От това, което прочетох, останах с впечатлението, че с 30 % са вдигнати заплати в сектори, където си бяха мижави. Като социалните служители на първа линия, например.
Аз откога разправям, че всяка уважаваща себе си партия трябва да поеме като предизборен ангажимент - разчистване и редуциране на администрацията. Най-вече централната, областната и общинската /с изключение на фандъцината/ не са толкова много

60
Цитат
Моята социология показва друго
 
Не оспорвам данните на социолозите. Те са професионалисти, вършат си работата. Последните проучвания на две от мастите агенции показват поддръжка от около 60% на българите за протестите. 47,3 на сто от анкетираните смятали, че „мафия“ се свързва с ГЕРБ и ДПС. Главният прокурор Гешев имал обществено доверие 13,2%. Може и така да е.
Моята социология обаче показва друго. За няколко дни се случи да пътувам в Ловешко, Плевенско, Троянско, както и да разговарям с много хора в София – протестиращи, полицаи и непротестиращи.

Като направих проста аритметика, се получи следната картина:

За ГЕРБ – близо 80% против, а останалите – без мнение. Подозирам, че на последните им е неудобно да кажат какво наистина мислят.
Доверие в Иван Гешев – нула процента. Нито един човек не каза добра дума за него. Аз ли на такива българи попаднах – не знам, но това е резултатът.
Да ги свалят! Добри момчета и момичета са на протестите, умни. Тия (в управлението) се оказаха големи крадци и измамници! Секой драпа да се уреди на служба, или да уреди децата. Срамота! Не мислят за хората. Бойко да дойде на нашата улица, да го накарам да изхвърли торбата с боклука, да го видя как ще мине през дупките и ямите! Ще си счупи краката… Не виждат ли, че не ги искаме?!

Много хора казват, че не могат да оставят животни, дворове и градини, за да се вдигнат на протести в София или други градове. Но подкрепят с две ръце исканите оставки.

А какви думи чух бяха изречени за Каракачанов и Симеонов – каруцар ще се изчерви. Дори в деня, когато Каракачанов бе на посещение във Военно-въздушното училище в Долна Митрополия. Виждам какви проценти им дават агенциите, но там, където бях, такива числа са научна фантастика.

Думата "мафия" е лепят на всички, от най-дребния общинар нагоре до "триъгълника на властта". Депутатите го отнасят най-солено, барабар с министрите.

Друг път ще разкажа за мненията на хората за „десните“, Мая Манолова, Слави Трифонов. Специално внимание ще обърна на ДПС, за което мненията са супер любопитни.

Това видях и чух. Моято „социология“ не е лицензирана и за нея никой не плаща. Но пък научавам какво мислят хората „долу“, където малцина стъпват, дори с джипката.

Огнян Стефанов 

Аз в много отношения съм на точно противоположното мнение от горния автор, но впечатленията ми се покриват на 100 % с цитирания текст.
 
А долното е мое мнение отпреди 4 месеца!

Цитат
Щото, придворните МУ социологически агенции не МУ казват истината, какво се пече  на жестокия МУ задник и покрай НЕГО и на калинкажа МУ в големите сгради по центъра

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 63