Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Декември 05, 2023, 18:24:00

Автор Тема: Събитията в ЕС  (Прочетена 275776 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 22523
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
Re: Събитията в ЕС
« Отговор #3420 -: Ноември 06, 2023, 15:43:01 »
Quote (selected)
Фон дер Лайен: Путин се провали, тази война ще бъде стратегически неуспех за Кремъл
...
Според нея за 600 дни от началото на войната, Кремъл не е успял да изпълни основната си цел - смяна на властта в Киев, нито да заличи украинската националност.
https://glasove.com/novini/fon-der-layen-putin-se-provali-tazi-voyna-shte-bade-strategicheski-neuspeh-za-kremal
Кой говори за Украйна ма булка?
Основната цел е да се смени "елита" в ЕСЕС и там всичко върви по план.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 10587
    • Профил
« Отговор #3421 -: Ноември 06, 2023, 18:59:57 »
И аз да добавя.
Quote (selected)
Фон дер Лайен: Путин се провали, тази война ще бъде стратегически неуспех за Кремъл
През 2007 г. да си призная, радвах се като дете за приемането ни в ЕС.
Вече бях обходил доста, виждах може би само хубавите неща и си мислех, че един ден може би и ние...
не не ме обвинявайте в наивност - пази Боже, не съм чак такъв баламурник се пак!
Но никога, НИКОГА не съм си и помислял, че в т.н. ЕС за успех ще се счита неуспеха на друга страна.
Нали сте наясно, че кое уруспийчето го приема за успех и кое неуспех - изобщо не коментирам.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 7365
    • Профил
« Отговор #3422 -: Ноември 06, 2023, 19:55:17 »
Вече бях обходил доста, виждах може би само хубавите неща и си мислех, че един ден може би и ние...
не не ме обвинявайте в наивност - пази Боже, не съм чак такъв баламурник се пак!

Мисля, че това не е наивност, а пропуск да екстраполираш историческия опит от миналото в бъдещето. Ти сериозно ли си вярвал, че колониалните империи, натрупали богатства от ограбването на по-голямата част от света, ще поискат да ни приемат като равни там? Че няма да приложат обичайните си неоколониални методи, маскирани със съответните хитрини, за да бъдат поднесени като благо на масите? Защо пък да не си вярвал, щом като и руснаците повярваха? Вълкът кожата си мени, но нрава си не. Африка се оказа по-зряла от нас, бившите социалистически страни и съветски републики. Защото имат съответния исторически опит и затова отхвърлят колониалното иго. Затова сега Франция например се мъчи да замени Африка със Средна Азия. Още няколко лесни за лъжене народи като нашия. Е, кон за кокошка, но все е нещо.

Западният вълк ще стане куче, само когато бъде победен и опитомен от източния овчар. И дори тогава може да навреди. Предполагам, си чел Хайтовия разказ "Катерин".

Неактивен Eisblock

• Just Member
  • Коментари: 2526
    • Профил
« Отговор #3423 -: Ноември 06, 2023, 21:18:23 »

Мърсула казала: - "...по който се справяме с Китай"

Само тази част от цялото изречение е достатъчна за добиване представа какъв хаос цари в междуушията на другарката Мърсула. Достатъчно е и да се запознаем с подвизите 'и като министерка на Военното м-во на Германия преди Ес-авантюрата 'и и огромните щети нанесени от нея на Бундесвера тогава. В някое по-сериозно и организирано време би била изправена пред военен трибунал.

Веселото е, дрогаре, как тя декламира безумия с леко изцъклен поглед и физиономия сякаш си вярва. Трагедията на т.нар. "запад", в мнозинството си колониални разбойници, е че сега колелото на времето ги завлича към най-ниската точка на битието. Битие със селектирани управници, отличаващи се с пълна липса на някаква дори минимална интелигентност, но за сметка на това - с непроходима, по рождение, глупост.

Дори, въпреки високото, но не изборно положение, другарката ЕС-ейка говори небивалици без да 'и трепне окото. Брюкселското зеле и загнездели се там мишки си въобразяват, че ще векуват. И дори, как щели да се справят с две велики сили?! Но впрочем, това е отличен подход използван и в Мамковината, да се ръсят невнятни, малоумни тиради предизвикващи развеселеност, погнуса, но и ужас: - В ръцете на какви нищожества и направо, луди същества, е поверена съдбата на не малко европейски народи?! Но пък и сентенцията, че всеки народ сам си заслужава управниците, никой още не е я оборил и тя си остава в сила. Например, вчерашният "избор" на кмет отново я потвърждава.
« Последна редакция: Ноември 06, 2023, 21:25:28 от Eisblock »

Неактивен deneb

• Full Member
  • Коментари: 113
    • Профил
« Отговор #3424 -: Ноември 06, 2023, 22:58:15 »
Пък аз през 2007 плаках, а сега още повече...
Беше ясно, че ни приемат заради целите на НАТО и някои други сателитни на тях, които дори не са еднопосочни с интересите и целите на собствената ни държава. И това става все по-ясно с всеки изминал ден, особено през последните 2-3 години. Вече са хвърлили и смокиновото листо.   

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3425 -: Ноември 09, 2023, 10:02:36 »
Задължават испанските учители да подтикват децата към смяна на пола, а на несъгласните родители отнемат децата
Quote (selected)
Рассказала Виктория и о том, что многие испанцы сегодня просто боятся рожать и растить детей на своей родине. Это из-за того, что в испанских школах фактически появился инструментарий совращения детей.

По её словам, если учитель просто хотя бы заподозрит, что тот или иной мальчик, например, имеет склонности к позиционированию себя как "девочка", то он обязан его подтолкнуть к решению вопроса о смене пола, чтобы "не нарушать его прав".

От уроков "секспросвета" в школах отказаться возможности нет, поскольку тогда родителей точно так же обвинят в нарушении прав ребёнка. Если такие обвинения будут регулярными, то ребёнка попросту отнимут органы опеки.

Неактивен Maximus II

• Just Member
  • Коментари: 8387
  • Fuck the EU
    • Профил
« Отговор #3426 -: Ноември 09, 2023, 16:59:49 »

Никога не се зарадвах за нищо, чел съм достатъчно история, а и имам здрав циничен разум за да знам, че хубаво изглежда само при богатите, за да си богат, някой друг трябва да е беден - игри с нулева сума, това дето го разправяха рупорите на Запада у нас, че с труд и ред се замогвало, беше си тогава прозрачна лъжа. А, и с избори... ха ха ха

Разбира се, за такива приказки ме намразват, губя приятели, а то за какво са ми такива приятели. Наскоро една ми се превъзнасяше, колко красиво, уредено и богато било в Люксембург, в смисъл, ех, кога ще ги стигнем, викам, ми в тая перачница на крадени пари са заможни, що да не им е подредено, една част от тия пари от наш гръб са одрани... а ние, как не се сетихме да си подредим живота, а!? Ей такива крадци ни "избират" от Запада, за нашите управници, психопати - кожодери, за да ни ограбват по-лесно. Е ви примери - плащаме за несъществуващи самолети, страйкъри, атомни реактори, скъпия ток на Марици 1 и 3... А първо, трябваше да си разрушим всякакво производство! За народен съд са много!
« Последна редакция: Ноември 09, 2023, 17:13:48 от Maximus II »
Вие си ги избрахте!

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 1748
    • Профил

Неактивен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3428 -: Ноември 13, 2023, 07:39:59 »
Quote (selected)
Когато тече, замърсява и струва пари. Според Международната агенция по енергетика петролната и газовата индустрия е пропиляла почти 90 милиарда долара газ през 2022 г. чрез изгаряне, вентилиране и течове в различни инсталации. Тези емисии не са просто колосална загуба на пари, те застрашават енергийната сигурност на Европа и имат значително въздействие върху климата и здравето. Метанът е мощен парников газ, повече от 80 пъти по-силен от въглеродния диоксид в затоплянето на планетата за период от 20 години. Всъщност метанът е отговорен за 0,5°C от 1,1°C затоплянето, което усещаме днес.
...
Политиците трябва да придружат стандарта със забрана за рутинното изпускане и изгаряне на петролни и газови продукти от площадките на рафинерии и петролни компании, вътрешни и чуждестранни, което също да влезе в сила през 2026 г. Това комбинирано предложение ще има повече от 20 пъти по-голямо въздействие върху климата, отколкото регламент без такса за стандартен внос.
https://business.dir.bg/energien-pazar/evropa-shte-vzeme-edno-ot-nay-golemite-klimatichni-resheniya-na-desetiletieto
Предполагам политиците ще приложат кратък технологичен цикъл с указания как това да се случва без да се взривяват инсталациите.
Вервам че го могат, ЕсЕс е голям и все ще се намери някоя умна глава като нашия Доган да изпъкне с неподозирани инженерни познания.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 8525
    • Профил
« Отговор #3429 -: Ноември 13, 2023, 11:44:13 »
Оня ден гледах видео, не знам верно ли е, от площадка за вятърни мелници, пардон, турбини, изтича мръсна вода с нефт или газ, използван за задвижване на турбините.
Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

Неактивен Zmeja

• Just Member
  • Коментари: 1748
    • Профил
« Отговор #3430 -: Ноември 13, 2023, 13:02:12 »
А кога ще бъде отчетено и замърсяването от военните действия по света? При това не само с въглероден диоксит! Спомням си, че нашият ескадрен миноносец "Г.Димитров" навремето гореше по 20 тона мазут на час, само когато така си плаваше! Та това си е един ТЕЦ! А колко ТЕЦ-а е един самолетоносач с осигуряващите го кораби?
« Последна редакция: Ноември 13, 2023, 16:33:02 от Zmeja »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3432 -: Ноември 14, 2023, 09:52:34 »

Неактивен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3433 -: Ноември 19, 2023, 20:07:48 »
Quote (selected)
Германия, Франция и Италия постигнаха споразумение за бъдещото регулиране на изкуствения интелект
https://manager.bg/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%B8/germania-francia-i-italia-postignaha-sporazumenie-za-badestoto-regulirane-na-izkustvenia-intelekt
Докато другите развиват ИИ ( за добро или лошо ) ние се занимаваме с регулации.
Всичката пара в свирката.

Неактивен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3434 -: Ноември 20, 2023, 18:22:43 »
Quote (selected)
На натовските държави в Европа им остават само „пет до девет години“, за да се подготвят за евентуално нападение от страна на Русия. Констатацията се съдържа в анализ на Германското дружество за външна политика. Авторите Кристиан Мьолинг и Торбен Шюц са убедени, че „следващата война в Европа ще може да бъде предотвратена ефективно само за ограничен период от време“, предаде Deutsche Welle.
https://www.vesti.bg/sviat/tova-li-e-sledvashta-vojna-v-evropa-6184357
Адженда 2030 прим.
Не знам как ще се подготвят за военен конфликт и едновремено да преминат на "зелена" енергия и суровини.
Био/еко/разградими снаряди калибър 155 и ракети от царевичен ГМО грис, бронята на леопардите от многопластово бутер тесто.

Неактивен Дърт Вейдър

• Full Member
  • Коментари: 205
    • Профил
« Отговор #3435 -: Ноември 20, 2023, 20:20:26 »
Био/еко/разградими снаряди калибър 155 и ракети от царевичен ГМО грис, бронята на леопардите от многопластово бутер тесто.
И фосфорни боНби от огнена вода (взривателя с двойно предназначение - отвиваш го и става на чашка [multi use / eco])... та като седнали - три дена яли, пили и се веселили... (одобрявам)
активен участник в Брауновото движение

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 992
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #3436 -: Ноември 22, 2023, 23:44:42 »
Нещо започва да става все по "демократично" в ЕС.  / по СЕГА

Вотът срещу правото на вето в ЕС се промуши през Европарламента

"....Според него правото на вето трябва да се замени с квалифицирано мнозинство, за да не могат отделни държави да блокират целия Евросъюз след неговото разширяване, когато би могъл да наброява 31-32 държави. При налагане на санкции на отделни държави Съветът на ЕС няма да се нуждае от единодушие (минус санкционираната държава), както е в момента. А Съдът на ЕС ще има последната дума дали дадено национално правителство нарушава ценностите на ЕС...."

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3437 -: Ноември 23, 2023, 09:29:12 »
Но за да влезе в сила, не трябва ли всички държави да го одобрят? И няма ли да има от някои от тях "вето" на отмяната на "ветото"?

Неактивен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3438 -: Ноември 23, 2023, 10:12:20 »
Те вече са започнали да го пробутват за обсъждане.
Нещо не ми се вярва страни като Ирландия, Шотландия, Австрия, Словакия, Чехия, Полша,Хърватия, че и Италия да се съгласят.
И за Нидерландия не съм сигурен. Особено сега, след като този Вилдерс ли, какъв беше, печели изборите там.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3439 -: Ноември 24, 2023, 18:19:10 »
https://bgr.news-front.su/2023/11/24/farmer-ako-bryuksel-ne-nameri-izhod-antiukrainskite-protesti-shhe-izlyazat-izvn-polsha/
Не знам дали ще се намери по добър пример за илюстрация на сентенцията "патил, та знае".
Шляхтата, само преди 2 години готова задника си да продаде само и само да стори зло на руснаците - чрез укропитеците - вече започвали да протестират!
Виж ти!

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1066
    • Профил
« Отговор #3440 -: Ноември 24, 2023, 19:27:19 »
Нещо не ми се вярва страни като Ирландия, Шотландия, Австрия, Словакия, Чехия, Полша,Хърватия, че и Италия да се съгласят.
И за Нидерландия не съм сигурен. Особено сега, след като този Вилдерс ли, какъв беше, печели изборите там.
Бъди сигурен обаче, че БГ ще се съгласи!!!... То от доста време насам ние все се "съгласяваме".

Неактивен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #3441 -: Ноември 24, 2023, 19:33:34 »
Бъди сигурен обаче, че БГ ще се съгласи!!!... То от доста време насам ние все се "съгласяваме".
Чувствам се тъпо!
Някой ни е изпреварил!
Можехме самите ние да сме "пионери" и първи да си се откажем от правото на вето, даже и от всякакво право на глас в ЕсЕс.
За второто още имаме шансове, ама акадрисльото ДенкоФ не може да се усети.
Каква, загуба, каква поредна загуба за България да бъдем първи! :pissed-891:

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 992
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #3442 -: Ноември 24, 2023, 20:19:17 »
....

На Вилдерс май му липсват 10-15 парламентарии за правителство, ноо холандците са добри търговци (калвинисти), и съм любопитен той ли ще купи или него ще го купят .

P.S.
Дано той да купи и да спре връщането на "Скифското злато " на Украйна  :angryfire:, а не на Крим .