Аз в такива случаи обичам за питам кога за последно съответния индивид е имал преки контакти на място с руснаци (американци, германци, французи...), щото ако четат дори сий камерен, но може би уважаван форум (примерно), ще останат с доста ..."противоречиви" мнения, така да го кажа, за образованите ни хора.
И то от СССР времето.
За по новоизработените катастрофата е от глобален характер, това -ясно.
Бепе, напълно съм съгласен по въпроса.
От една страна е нормално и разбираемо - не всеки може да е гостувал на руснаци, американци, аржентинци, от друга страна, в такъв случай би трябвало да е най-малкото внимателен в оценките си.
Аз, например, залагам(х) на мнението на Анонимния, на Кольо и някои други за близките им контакти с руснаци (сега и в миналото, въпреки, че това са различни неща), на Бъч (не се чудете), на дядо Пенико и някои други за братята американци (въпреки посертацията ми за специфични аспекти на следвоенната им политика). И капитанът е тук, той има поглед върху Централна Европа и Китиай, вероятно и други има.
Поради това се въздържам и от резки мнения за ставащото в ежедневния живот в подобни страни, но съм любопитен да науча нещо ново, макар и на тия години.
Накрая, може би си струва Артур да открие тема за тези (особени) гледни точки - и нека не мрънка да я открием сами (темата, не гледните точки), поврага - бавно и протяжно има какво да споделим, достатъчно дърти и възпитани сме...