Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 04, 2024, 07:25:09

Автор Тема: По какво се различава умният човек от глупака?  (Прочетена 11885 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
      А вот и завтра
    «Будущее уже наступило, просто оно неравномерно распределено».
    Уильям Гибсон
Чем отличается умный человек от глупого и как не остаться в дураках? Как отличить правду, которую ты видишь сам, от обмана, который тебе внушили? В чем проблема человека, который в обмен на свободу возводит государственную машину с множеством обязанностей и ограничений?
Почему великая европейская цивилизация самоуничтожается, а завтрашний мир выглядит страшноватым из нашего сегодня? Михаил Иосифович Веллер, знаменитый писатель и философ, автор бестселлеров и докладчик XXIII и XXIV Всемирных Философских Конгрессов 2013 и 2018 гг., автор философской теории энергоэволюционизма, представленной на Лондонской международной книжной ярмарке и удостоенной медали Всемирного философского форума по диалектике Афины-2010, пишет в своем произведении о нашем прошлом и будущем в легкой и доступной форме, присущим ему ироничным языком.


С годините преставаш да се огорчаваш от човешката глупост, но все пак остава утайката от недоумение: добре, как може да не разбираш, да не възприемаш, да не виждаш елементарни неща? Ако тези неща са ти показани, обозначени, подчертани - и няма как да не ги видиш, да не им обърнеш внимание въобще?
Кой е първият признак за глупост? По какво глупакът се различава от умния?
Ако един глупак също знае някои неща, притежава някаква информация?
Представете себе си на висок балкон и под вас живее своя сложен живот суетен град. Автомобили с шофьори и пътници, улици и тротоари, къщи и магазини, птици в небето, кучета на тревни площи, растения в покрайнините, и на разстояние ливади и полета. Всичко е видимо.
Сега си представете, че всичко е в тъмнина. Единственият източник на светлина е фенерче в ръката ви. Тесен лъч от това фенерче осветява част от улица с минаващ автобус, после част от къща, стена с дузина прозорци, после дърво на тревата.
Изместваш лъча и друго се появява в кръга от светлина и първото изчезва в тъмнината.
Такава е разликата между мисловния апарат на умния и глупака.
Умният държи под внимание, съзнателно и несъзнателно - целия обем информация, която може да е от значение за решаването на даден въпрос.
Той вижда целия град от балкона - и е ясно, че тези хора отиват да работят, а тези отиват  в ресторант, а тези се тренират на стадиона и този трамвай ги отвежда от зоната за работа до центъра и обратно.
Глупакът вижда само тесен кръг от пейзажа, много ограничено поле от информация. Трамваят ще види, но ще престане да вижда стадиона. Ще види ресторанта, но няма да види склада за заводски продукти. Така за глупака е непостижимо да разбере, там всички ли работят без отдих или почиват без работа.
А сега за този тип глупаци с който регулярно се сблъсква всеки.
Особено в нашето време на социални мрежи, форуми и коментарии.
Особеност на глупака е че може да взема под внимание само един тезис, едно послание, един факт, само една страна на предмета от много други.
Разсъжденията на глупака са като права линия - най краткия път между две точки.
"За да яде кравата по малко и да дава повече мляко, трябва по малко да се храни, а повече да се дои." Ето буквално това е начинът на разсъждение на глупака.
По всички прогнози, статистически извадки, графики на процесите, обзор на тенденциите, екстраполация на събитията - съвременната политика ще превърне Европа в ислямски свят. Абсолютното доминиране на исляма в Европа не подлежи на съмнение.
Морала, дрес-кода, правата на човека, свободата на словото и печата, сексуалните норми и ограничения - всичко това ще се регулира от исляма.
Няма основание да се съмнявате в това.
Или, ако искате да останете в християнска Европа с европейска култура - променете политиката. Въведете твърд протекционизъм - етнически, религиозен, културен, ментален.
Както искате. Ти избираш европеецо. Все още имаш възможност. Скоро никой няма да те пита как искаш да живееш, а ще ти диктуват как да живееш.
Другари много умни и богати евреи с големи възможности. Пробвайте да напъните вашите прославени мозъци и посочете мюсюлманска държава, където приветстват и обичат евреите. Поне една. Не се сещате? Но вие се гордеете с вашето IQ?
Образования разум подсказва и успокоява: никаква предопределеност в историята не съществува, ние сме длъжни да увеличим усилията, да привлечем спонсори и въвлечем масите.
Само хладната аналитична способност, неприятна като жаба в мляко показва, че идва краят, нали сами си копаем гроба, златният век на Европа е зад нас, чакат ни гонения и нищета. Ако ти решиш просто да плуваш по течението, значи гласуваш за злокачествената глупост, за смъртта на своя народ и своята култура.
През 1957 г. е публикувана книгата на К. Попър "Бедността на историцизма". Нейната основна идея беше очертана още в прочутото "Отворено общество и неговите врагове".
Същноста и е в твърдението, че обективните закони на историята не съществуват. Историята се създава от конкретни постъпки на конкретни хора в конкретни обстоятелства, тяхната сума е история. И тъй като действията и техните резултати  зависят от разнообразни, специфични и неопределени и непредсказуеми фактори - тогава за какви „обективни закони на историята” можем да говорим.
Не, граждани: както искат хората, както решат, така и ще направят, и в същото време
ще вземат под внимание своите грешки, ще ги коригират и ще действат нататък.
Всичко е в ръцете на хората.
Ето кратък преглед на теорията на Карл Попър за историята. За нейните закони и за ролята свободна личност. Перифразирайки стария Бърнстейн: "Законът е нищо, свободата на човека е всичко."
Признат като един от големите философи на 20-ти век, влиятелен преди всичко като политически философ Карл Попър беше чиста проба волунтарист. Класически.
Именно в неговото разбиране за историята.
Самият Попър изрази своето кредо с римска директност: „Бъдещето зависи от нас и няма доминираща историческа необходимост. "
Умири, Денис, по-добре няма да го напишеш.
Тоест, той вярваше, че човек може да направи всичко, каквото поиска (разбира се в рамките на човешките възможности). И това е така! Но първо човек трябва да го поиска. Но да иска според желанието си, това вече не е в неговите сили. Нашите желания са
проявления на нашите инстинкти и нашите инстинкти се дават порождение, от природата,
 от еволюцията, като необходими механизми за поддръжка на живота.
Инстинктите можете да култивирате, това винаги се е случвало при човека. Техните прояви могат да бъдат коригирани и да се ограничат в някаква рамка. Както винаги се е случвало. По по принцип комплексът от човешки желания остава постоянен.
Така че обективният закон вече съществува - един като за начало. Нарастващата сложност на трудовите дейности винаги е нарастваща - тоест техническа еволюция. Количеството на информацията нараства - тоест еволюцията на информацията. Анализът на природните феномени е все по-дълбок и по-сложен - няма да избягате от научната еволюция. И държавната система става все по-сложна - така политическата еволюция е очевидна. И социалните групи станаха все по-заплетени и техните характеристики и права стават все по-сложни. Социална еволюция. И само в тази посока се движи цялата история! И всички цивилизации, преминаващи фазите на своето развитие, престават да съществуват: загниват, разпадат се, разрушават се. И след известно време се заменят от други. А основните принципи на съществуването на системите, включително социалните, е необходимо да се разбират.
Така че нима наистина няма никакви обективни закони? ..
Горкият стар Карл. Ако приемем, че човекът е абсолютно свободен в мислите и действията си и не му въздействат никакви закони на историята - Карл беше, аз-е ... ние сме далеч от вулгарната дума "Глупак" ... но като цяло ме разбирате. Ако пътят води мъдрите към глупостта, неговия ум е въображаем: умоподобен симулякр. Невероятна комбинация от позитивизъм, идеализъм, оптимизъм и декларативна неспособност за системно мислене. Което е довело до исторически примитивизъм на нивото на детска градина: дръж се добре и ще израснеш значителен човек. Агитплакат от сатиричен роман: "Както искаме - така и ще го направим."
Историческата философия на Попър иска да съживи тезата за свободната воля. В мащабите на човешката история, до абсолютна свобода на волята.
Фундаменталната грешка на Попър е, че сборът от частности като система, не е равна на сумата на отделните частности. Сборът от свободните воли не е тяхното аритметично събиране, но винаги и неизбежно дава системно нов резултат.
Бригада, корпорация, държава - е социална пирамида. Със своята собствена йерархия и автоматично появяваща се чрез вътрешни връзки и общи закони. Както един войник е свободен изпълни заповедта по най-добрия начин - така човекът е свободен по най-добрия начин да приложи законите на природата. Всеки отделно може някак си да се поизмъкне - но цялата човешка купчина заедно все още се движат в предварително определена посока.
Европейските ценности произлизат от това, че Европа съществува. C нейната европейска култура, манталитет, етика, индивидуални права и Християнски традиции.
С усърдие, честност, уважение към околните и разнообразни свободи. И в сферата на тази култура, в нейните рамки съществуват и тези ценности. Политически, идеологически, социални и ментални. Те са част от цялата тази европейска култура.
И те имат общочовешко значение.
Е, тук трябва да помним, че докато има Европа в нейния съвременен вид - ще ги има тези ценности. Но ако не я бъде Европа, няма да ги има ценностите. Заедно с много други хубави неща.
Тоест предпоставка за запазване на европейските ценности е запазването на Европа в сегашното състояние.
Самосъхранението на Европа е условие за запазване на нейните ценности.
Това е елементарна истина. И все пак тази елементарна истина се отхвърля от маса хора: движения, партии и групи.
Либералните социалисти имат удивително прозрение: Европа се променя, но ценностите трябва да останат.
Банда идиоти !!!
Това противоречи на инстинкта на културното и етническо самосъхранение на Европа - европейските ценности се отричат ​​от самите тях. Колкото повече се променя Европа - толкова по-малка става сферата за тяхното съществуване.
Европа бързо престава да бъде себе си: да бъде християнска, бяла, трудолюбива, законопослушна, моногамна, възпроизводима чрез деца, зачитащи и пазещи своята  култура.
Разширяват се мюсюлманските анклави - зони напълно свободни от Европейски ценности: нито законът, нито правата на жените, нито европейската култура присъства там. Това са анклави с неевропейски или антиевропейски ценности - населението им бързо се умножава, тяхното значение нараства. Те се придържат към възгледите на Шариата и изискват Съдилища на шариата. В същото време - европейските власти, елитите и общественото мнение е снизходително и окуражаващо към тях.
Унищожаването на семейството, унищожаването на сексуалния и трудовия морал, поощряване на паразитизма, изравняване на националните култури - мислите ли, че с тези тенденции европейските ценности ще останат. Къде? В друго социокултурното пространство? От къде на къде?
Европейската култура се основава на: християнството, рационализма, демокрацията, пазара. И е създаден от европейци, моногамни, хетеросексуални, воини и работници. Те осигуриха днешното богатство, мир, права и възможности. Именно те измислиха и внедриха тези европейски ценности.
И ако само! - и веднага щом! - белите хетеросексуални християни престанат да бъдат еднозначно господстващо мнозинство в Европа, което мнозинство е основната работна, научна и военна сила, основният данъкоплатец и източникът на право и закон - веднага щом тяхната важност и позиция бъдат поставени под съмнение и сериозно нарушени и за дълго време! - цялата настояща Европа ще се срине и ще се възцари мизерната анархия на маргиналите. И тогава никакви европейски ценности няма да останат. Мюсюлманите, хомосексуалистите и лесбийките под управлението на феминистките, неосоциалистите и моллите, ще ви организират такава Европа, че вие ​​сами ще се изненадате. Желязна врата, пистолет и кутия консерви ще бъдат вашите ценности!
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 12990
  • Профил
В конкретен случай: по това, че няма да започне да обсъжда тук превод, който:

първо, е направен pro bono за тези, на които би бил необходим;

второ, защото не му е работа да обсъжда превода, а да коментира статията; и
трето, защото не може да направи такъв превод, ако ще и да сЪ съдере!!!  :b0205:

Аргумент за третото: Защо никой от така проявилите се в една тема "преводачи" не се опита да преведе поне един абзац в темата "Одисей", който съм публикувала в оригинал преди три дни и който явно интересува доста колеги, които не са длъжни да знаят и да ползват английски език? 

Затова смятам, че с това отговарям достатъчно "подплътено" на горния въпрос, а по посочените по–горе причини въпросната тема се самозатвори. Дано да не се самозатвори и тази.  :sad-3295:
« Последна редакция: Март 15, 2019, 19:56:15 от Джиджи »

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
един абзац в темата "Одисей", който съм публикувала в оригинал преди три дни
Ем преведи го, та да се поупражнявам и аз  :too_happy-1067:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Пешо

 • Гост
Quote (selected)
Защо никой от така проявилите се в една тема "преводачи" не се опита да преведе поне един абзац в темата "Одисей", който съм публикувала в оригинал преди три дни и който явно интересува доста колеги, които не са длъжни да знаят и да ползват английски език? 
Не мога да намеря такъв абзац.

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8622
 • Fuck the EU
  • Профил
"Мюсюлманите, хомосексуалистите и лесбийките под управлението на феминистките, неосоциалистите и моллите, ще ви организират такава Европа,"
Дано сме живи, да я видим тая Европа, дето в "мирно съвместно съществуване" ще живеят джендъри, лесбийки и радикални ислямисти!  ;D ;D

А иначе мисля, че никакви напъни на малки но влиятелни елити, могат да променят посоката на човешката еволюция, винаги съм давал за модел разпада на Римската империя, дължащ се смесване на раси и религии, ще европейската раса ще преживее пак 1000 г. средновековие, през което естествения отбор и вътре видовата конкуренция ще я изчистят расово от по-ниско интелигентните генетични линии. Така е било, така и ще бъде, нямам страхове за расата, жалко за нашия жалък животец.
Вие си ги избрахте!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
Ахъм, легиони резани загорелници са по петите ви  :yes-1289:

Неактивен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23226
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Важното е че сержантите на се плашат.
И преди беше така, имаше едни "майки на ротата" от сержантския състав.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8622
 • Fuck the EU
  • Профил
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.
« Последна редакция: Март 16, 2019, 08:34:24 от Maximus II »
Вие си ги избрахте!

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
Максимус  :way_to_go-1308:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 9223
  • Профил
Викат се - ДЕГЕНЕРАТИ.
Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

Неактивен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23226
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Викат се - ДЕГЕНЕРАТИ.
Не, "полезни идиоти".
Ако вярваме на Дарвин ще се обособят като отделен клон човекоподобни.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
Викат се - ДЕГЕНЕРАТИ.
Не, "полезни идиоти".
Ако вярваме на Дарвин ще се обособят като отделен клон човекоподобни.
Полезен идиот е друго. Тия са си баш дегенерати (по Климов).
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23226
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Друг паразитен клон на хомо сапиенс.
И са полезни за хората да има от какво да се разграничат.
Лошият пример носи много полезна информация.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8622
 • Fuck the EU
  • Профил
"И са полезни за хората да има от какво да се разграничат."

Така си е, полезни са,  докато не решат да те убият, по някаква си тяхна логика, непонятна за вас...
« Последна редакция: Март 17, 2019, 21:32:49 от Maximus II »
Вие си ги избрахте!

фелдкурат Ото Катц

 • Гост
Не се различават.

Въпрос на гледна точка.

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10957
  • Профил
Quote (selected)
Не се различават.
Не е въпрос на гледна точка, въпрос на съмнения.
И именно в това е разликата между споменатите.
Ако трябва да перефразирам, съмненията са двигател на прогреса. Глупака си остава там, където се е родил.
Той е сигурен във всичко, както го е казал автора - движи се от т. А, до т. В по пътя, който му се струва най кратък.
Quote (selected)
"За да яде кравата по малко и да дава повече мляко, трябва по малко да се храни, а повече да се дои." Ето буквално това е начинът на разсъждение на глупака.
Много добро попадение като краткост и яснота.
« Последна редакция: Април 02, 2019, 07:42:55 от Giuseppe »
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10060
  • Профил
Полезен идиот е друго

В друг смисъл се използва, но горе-доле пак е същото. Защото, за да пропагандираш нещо, което не разбираш, трябва да си кръгъл глупак. Демек, идиот.
Има друг, готин термин, споменат от Марх, ползван по-късно от Ленин и еволюирал в Ефекта на Дънинг-Крюгер. : Професионален идиот/Професионален идиотизъм.

Неактивен Banshee

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1570
  • Профил
Quote (selected)
Не е въпрос на гледна точка, въпрос на съмнения.
И именно в това е разликата между споменатите.
Ако трябва да перефразирам, съмненията са двигател на прогреса. Глупака си остава там, където се е родил.

За философските съмнения ли говориш, за скепсиса - σκέψης, дето на гръцки, освен скептичност, означава и мислене?
Ами когато някой се съмнява в мнението ти, по-умен ли ти се струва или напротив?  :nuts:

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 9223
  • Профил
"За да яде кравата по малко и да дава повече мляко, трябва по малко да се храни, а повече да се дои." Ето буквално това е начинът на разсъждение на глупака.
......................................................
и на неолиберастите като каролик кролик, като манерку, хейтку и пр.
Цялата неолиберална икономика и икономиката българска са основани на това твърдение.
Ако заменим крава с работник, съвсем пък лъсва.

................................
Ако трябва да перефразирам, съмненията са двигател на прогреса. Глупака си остава там, където се е родил.
..................................................................
Това касае ли науката?
Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7719
  • Профил
той целият мениджмънт като наука се базира именно на това - да изстискаш максимума, като дадеш минимум. или как от един 80-грамов лимон да изстискаш 120 грама лимонов сок.

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
той целият мениджмънт като наука се базира именно на това - да изстискаш максимума, като дадеш минимум. или как от един 80-грамов лимон да изстискаш 120 грама лимонов сок.

... като при това раздадеш 150% лимони дивиденти

Неактивен Eisblock

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2568
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #21 -: Октомври 03, 2019, 09:51:32 »
Темата е много, много добра. А примера за превод тук засяга и една друга тема, за джендъррастията и миграцията пречупено през призмата на заглавието.

Този превод е малко странен, звучи различно от обичаен български текст. Но е така, защото е писано от руснак и или е авторски оцветен и преведен дословно от такъв. В руският имат специфични изразни "обороти", завойчета, с които са безпогрешно разпознаваеми.

Много ценното е в изложението и в същността на написаното. Особено свежо е картинното сравнения за обзорът, ака мисленето, на разсъждаващ човек и на първосигнален дебил... Но, нека се придържаме към максимата, че в Природата трябва да има всичко. Как инак човек може да разбере и схване релацията между различните крайности на всяко едно нещо?
« Последна редакция: Октомври 03, 2019, 09:56:50 от Eisblock »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #22 -: Октомври 25, 2020, 22:37:41 »
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.

Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7374
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #23 -: Октомври 25, 2020, 23:18:42 »
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.

Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!

Сигурен ли си, че са низвергнати?
the lamers club honourable member …

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #24 -: Октомври 25, 2020, 23:41:17 »
Цитат на: Владимир Дерменджиев
Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!

Koи "ние" ?
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

фелдкурат Ото Катц

 • Гост
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #25 -: Октомври 26, 2020, 10:36:09 »
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.

Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!
...бъркаме

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #26 -: Ноември 15, 2020, 00:56:25 »
Чакам някой да сътвори нещо на английский, за да го зашамаросам, като Фрекиджа в оня форум.

От десет сътворени от Него изречения - 10 на булгаристан Инглиш, нафрашкани с фрапантни граматически грешки.

Да не думам за Кептън Бъди, който и Даскала шамароса яко на два пъти и он се оДрече оД СЕГА.

И не се кахърете! Вси тъдява сме НАЙ-умните въф Фселената, а од този признак лъха на вРъховно успокоение.
« Последна редакция: Ноември 15, 2020, 01:04:40 от Владимир Дерменджиев »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #27 -: Ноември 15, 2020, 01:06:39 »
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.

Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!
...бъркаме

Правилно, бъркаме ! Де ние да можехме да вземем властта в ръцете си и да седнем на трона, комунизЪмът щеше да е гарантиран отдавна.

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #28 -: Ноември 15, 2020, 01:33:17 »
Тъпо. Милиционерска представа за хумор от 60-те години  ???  :peeing-2085:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 12990
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #29 -: Ноември 15, 2020, 23:24:40 »
Чакам някой да сътвори нещо на английский, за да го зашамаросам, като Фрекиджа в оня форум.
  :b0412:
При произнасянето на wreckage, сър, няма „Ф", даже и на български. Що ли?!? :D  :light_bulb-1377: :D

Quote (selected)
wreckage /rek.IdZ/ noun /

1 a badly damaged object or the separated parts of a badly damaged object
2 what is left of something that has been spoiled or that has failed

CAMBRIDGE Advanced Learner’s Dictionary

А за да няма ANY OBJECTIONS, може и да се чуе на място с the British & the American pronunciation.

Само дето не може да се пипне … 

Quote (selected)
И не се кахърете! Вси тъдява сме НАЙ-умните въф Фселената, а од този признак лъха на вРъховно успокоение.
  :goofy-1071:
« Последна редакция: Ноември 15, 2020, 23:50:01 от Джиджи »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2020, 23:24:11 »
Въх, недей ! Въф форум СЕГА од ноо участници има и Фрекидж, който Ф-ъка, оД-къ, та затва ф темите му викат и Фрекидж, а преводът на същата дума е нещо като "разпарчетосан", та затва.
---

Феноманални стейтмънти оД Фрекидж граматиката

Сезоните са сами за себе си и може да ги гледаш фкакъфто рет ти кефне.

въф фселената, маркирана од филма. Братя Коен са възхитени од сериала

и опсъждам неща, написани, продуцирани и режисирани од евреи

Ф така произведения од Disney филм се разказва историята на ено момиче од село

и так далее, та затва и Фрекидж.

Изкарай му съобщенията, чети и ще осъзнаеш прозвището "Фрекидж"
---

Заб. Правилното произнасяне на думата wreckage няма нищо общо със съучастникът.


За домашно. Сътвори няколко изречения на английски, или накарай Кептън Приятел да ти помогне, за да ги оДредактирам.

Твай!
« Последна редакция: Ноември 18, 2020, 23:30:01 от Владимир Дерменджиев »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #31 -: Ноември 18, 2020, 23:50:15 »
Тъпо. Милиционерска представа за хумор от 60-те години  ???  :peeing-2085:

Нещо подобно четяхме и в Разбойническо дело, но там не беше тъпо.

Стършел, като издание на ЦК на БКП, също им пригласяше чрез тънки бъзици, но управляващите говедари, така и измреа без да се усетят.


Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7236
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #32 -: Ноември 19, 2020, 01:16:24 »
Тъй де, милиционерът където и да иде, на какъвто и да се опита да се преправи, милиционерщината му си избива от всяка дума, мимика и жест  :smokin:
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 12990
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #33 -: Ноември 19, 2020, 08:46:17 »
Тъй де, милиционерът където и да иде, на какъвто и да се опита да се преправи, милиционерщината му си избива от всяка дума, мимика и жест 

Истинският, български МИЛИЦИОНЕР има поне два начина на изписване, за които се сещам ф момента:

"милицЙонер" и "милицЮнер" …  :0008:  :0005::0008:
« Последна редакция: Ноември 19, 2020, 08:51:23 от Джиджи »

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 12990
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #34 -: Ноември 19, 2020, 15:25:31 »
Въх, недей ! Въф форум СЕГА од ноо участници има и Фрекидж, който Ф-ъка, оД-къ, та затва ф темите му викат и Фрекидж, а преводът на същата дума е нещо като "разпарчетосан", та затва.
---

Феноманални стейтмънти оД Фрекидж граматиката

Сезоните са сами за себе си и може да ги гледаш фкакъфто рет ти кефне.

въф фселената, маркирана од филма. Братя Коен са възхитени од сериала

и опсъждам неща, написани, продуцирани и режисирани од евреи

Ф така произведения од Disney филм се разказва историята на ено момиче од село

и так далее, та затва и Фрекидж.

Изкарай му съобщенията, чети и ще осъзнаеш прозвището "Фрекидж"
---

Заб. Правилното произнасяне на думата wreckage няма нищо общо със съучастникА.
:0006: :well_done-1299: :0006:


Quote (selected)
За домашно. Сътвори няколко изречения на английски, или накарай Кептън Приятел да ти помогне, за да ги оДредактирам.

Твай!

I like having a bunch of crazy people around!  :0005: C:-) :0005:
« Последна редакция: Ноември 19, 2020, 15:27:46 от Джиджи »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #35 -: Ноември 20, 2020, 20:25:11 »
Ето до какво водят 'познанията' на "полезните идиоти" и как да ги различаваме от безполезните таквиз, които упорито твърдят, че кемтрейлите са нормални кондензационни следи, именувани - контрейли.

Картинката по-долу демонстрира поразени от кемтрейлите "полезни идиоти".Заб. Очакваме мненията на милиционерите.
« Последна редакция: Ноември 20, 2020, 20:42:34 от Владимир Дерменджиев »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #36 -: Ноември 20, 2020, 20:31:13 »
Крещящо доказателство от търбуха на Боинг, "предопределен" за съответната цел, или пръскане на народонаселението със затъпяващи химически вещества.

Налага се мимоходом да упоменем, че над България - особено след 10 ноември - поразяванията доведаха до масово поумняване, от което няма бягане.Заб. Очакваме мненията на милиционерите.
« Последна редакция: Ноември 20, 2020, 20:39:56 от Владимир Дерменджиев »

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 195
  • Профил
Re: По какво се различава умният човек от глупака?
« Отговор #37 -: Ноември 20, 2020, 20:33:21 »
***

« Последна редакция: Ноември 20, 2020, 20:39:09 от Владимир Дерменджиев »