Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 26, 2022, 22:30:54

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Maximus II

Страници: [1]
1
изтрит дублаж на пост, за да не изглежда неадекватно в темата

2
Бях го забравил, помня началото, но после си затряха, имало защо:

Чем закончился научный эксперимент «Биосфера-​2»
https://aftershock.news/?q=node/1017848


Не, на Марс няма да се преселват американците, невъзможно е, за съжаление.  :)))

3
Изкуших се, да чуя колегите, какво ще кажат по въпроса.

Един колега казваше, ще е феерично. Е, феерията дойде, не знам дали точно тая е имал предвид, но е феерия.


4
Recycle Bin … / Re: Хора, пътища, разни бацили
« -: Февруари 25, 2020, 21:44:38 »
.

5
"Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт."

Аз съм шашнат, американската наглост е легендарна, но кой е упълномощил управляващите да преговарят със САЩ, за промяна на нашата Конституция?!

"Към този момент не е ясно с кого и как е договорено промяна на Конституцията и за кой от нейните елементи става въпрос. По време на пътуването до Истанбул Борисов заяви пред медиите в самолета, че става дума за т.нар. конституционна жалба - възможността граждани да могат да сезират КС. Това бе предмет и на консултациите при президента. Пред политическите сили в парламента обаче този въпрос не е поставян. "

6
Recycle Bin … / затихване на интереса
« -: Декември 21, 2019, 16:40:21 »
Колеги, чудя се, защо от 2-3 месеца активността ни затихва, като че нямаме желание да пишем за каквото ни вълнува, да спорим...  Не е дори заради личните нападки и грубости един към друг.

Мисля че е заради прикрита партизанщина, пропагандата винаги е скучна и досадна, интерес буди само честността и откритостта, па макар и да не съм съгласен с чуждото мнение. 

7
Теми на форумците … / Ваксините
« -: Ноември 03, 2019, 16:53:05 »
Според вас колеги, има ли ваксини за вегани, а кашер  и халал ваксини?

8
Избирането на Борис Джонсън за премиер на Обединеното Кралство, предизвика рекорден за последните месеци спад на еврото. Изглежда е повлиял с обещанието си за твърд брекзит на 31 октомври.

На тоя фон, от месеци слушам разни шамани на американска либерална хранилка, да ронят сълзи за нещастната съдба на Великобринатия, след като напусне ЕС, то не бяха "анализи", то не бяха заклинания... оказва се че не Великобритания се нуждае от ЕС, а ЕС от Великобритания, на когото англичаните биха шута.

Както се казва, на хаирлия да е, таз година Обединеното Кралство, догодина и други! Амин!

9
"Франция въвежда данък върху доходите от реклами на интернет-гигантите, като Google, Amazon, Facebook, Apple, предаде "The Wall Street Journal": U.S. Launches Probe of French Digital Tax French proposal will apply a 3% tax on revenue that big technology companies reap in France. July 10, 2019 7:35 pm ET."http://www.backdoornews.com/2019-07-11-politika.html

11
Повярвал си е завалията, че е някакъв фактор за "западните балкани". Бойко играе своя ендшпил, при това погрешно. Не знам съзнава ли го, че да си създава тепърва врагове, не е добре.

12
СААБ: Предложихме на България 10 самолета Грипен за 1,5 млрд лева с въоръжение, Офертата на шведската компания, произвеждаща Грипен, е в рамките на гласувания бюджет от парламента – 1,5 милиарда лева и е за 10 изтребителя вместо за 8. Това разкрива в интервю за fakti.bg вицепрезидентът на Saab Даниел Боестад.

Плюс Регионален център за поддръжка на Gripen, който би подкрепил националната отбранителна индустрия на България и би довел до създаването на нови високотехнологични работни места в страната.

ГЕРБ почти ликвидира България!

 

13
В Щатите се развихря огромен политически и технологичен скандал, в центъра на който седи "Гугъл". Джен Генай - дългогодишен служител на компанията и едно от главните лица в нея, заемащо длъжността Началник на отговорните иновации е записана със скрита камера да казва че  целите и амбициите на "Гугъл" са повече от  контрол на населението и избора на нов президент на Щатите, който да не е Доналд Тръмп или подобен на него,и не показват  обективни данни.

Project Veritas - https://www.projectveritas.com/2019/06/24/insider-blows-whistle-exec-reveals-google-plan-to-prevent-trump-situation-in-2020-on-hidden-cam/

С "Проекта Веритас" се е свързал и служител на "Гугъл", който е разкрил още от плановете на компанията и е споделил тайни документи. Той е посочил алгоритъма, за който говори и Генай - Справедливост на машинното обучение (Machine Learning Fairness): "Причината, поради която наченахме нашите принципи на изкуствения интелект, е, че хората не теглят чертата в пясъка, която трябва. Те не казват кое е честно и справедливо, затова ние - като една голяма компания - ще го кажем"

14
В схемата са участвали официални лица и социални работници, които са "промивали мозъците" на уязвими деца, така че да им се втълпи, че са жертви на насилие от страна на собствените им родители. Целта - децата да могат да бъдат взети от родителите и да бъдат предадени на приемни семейства, които предварително са заплатили за това.

Разследването е показало, че социалните работници са използвали множество различни методи, включително електрошок, за да втълпят на децата, че са били сексуално малтретирани, подложени на домашно насилие или държани в лоши и неподходящи условия. За да промият мозъка на децата, арестуваните са фалшифицирали детски рисунки със сексуални конотации и са използвали електрошокова терапия като "малка машина за памет", за да създадат спомени за фалшиви злоупотреби. Терапевтите са обвинени, че се обличат и като "зли" герои от детски истории.
 Разследването под кодовото име "Ангели и демони" разкри схема, която "минава като модел на социална система за грижи за малтретирани непълнолетни, което в действителност е било незаконен бизнес за увреждането на децата.

 "Ла Република".

А уж "стратегията за детето" нямало да взима децата от истинските родители! Вервайте им!

15"Берет -
       как бомбу,
                 берет -
                        как ежа,
как бритву
          обоюдоострую,
берет,
      как гремучую
                  в 20 жал
змею
    двухметроворостую."

 :)

16
Федералната агенция за
авиацията обяви (ФАА), че
при оценяването на
софтуерните модификации,
разработени от Boeing
(Боинг), е открила нов
потенциален проблем при
самолета 737 МАКС.

Този самолет скоро няма да полети. Освен ако не се напише нов софтуер, но изглежда че в САЩ са се свършили добрите писачи на софтуер, или пък е достигнат предела на компютърните цифрови технологии.

Такива проблеми има и F35

Аналоговите бяха погребани преждевременно.

17
Мнения … / Капитализмът е война
« -: Юни 26, 2019, 20:45:36 »
Интригуващ разговор с известния италиански философ Маурицио Лазарато:

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/proizvoditelnata-sila-na-kapitalizma-e-vojnata

"Не е възможно да разбереш промените във функционирането на капитализма, неговия неолиберален вариант и възникването на нови форми на фашизъм, без да анализираш темата за победите и пораженията през ХХ век, защото това са „триумфи“ в междукласовата борба, открили възможностите за тези преобразования."

Че войните във всякаква форма, са неразделна част от капитализма, се досещахме и ние, но Лазарато смята че войната е същността на капитализма, добре прикрита от демагогия, манипулации, лъжи и лъскав театър.

19
Едни негови симпатизанти го поздравяват:

https://www.vbox7.com/play:bfba6808f3

20
Американското министерството на правосъдието поиска екстрадация на създателя на ”Уикилийкс” Джулиан Асандж от Обединеното кралство.

21
Прескъпият ремонт:Инженерите от "Транспортна инфраструктура" са открили Америка - причината била температурните разширения, ама това го знаеше едно време всеки учил физика за 7 клас.  :D

22
AMD остави на китайците остарялата архитектура Zen първо поколение, а от 2019 г. самата тя премина на новата Zen 2, до която китайците няма да имат достъп.

Сътрудничесвото на AMD с Китай беше много изгодно за AMD, но стана жертва на търговската война, започната от Тръмп. Сървърните китайски чипове Hygon се оказаха пълно копие на  AMD, даже същия сокет, явно както отдавна говоря, китайците могат да копират, да произвеждат евтино, но не могат да измислят нищо ново, отнася се и за японците, и не са добри в софтуера.

Бялата раса е тази, която създава, за добро или лошо, но само тя прави пробиви.

Такива работи, ще е интересно, но китайците са мъдри и знаят, че да живееш в интересни времена е проклятие. :)

23
Бизнесменът Георги Гергов влязъл с бодигард на днешното заседание на Националния съвет на БСП (т. нар. пленум). Лидерът на соцпартията Корнелия Нинова забелязала непознатия човек и го попитала кой е. Заседанието днес е закрито и е само за членове на пленума.

Станало ясно, че лицето е личен телохранител на Гергов, затова той бил помолен от Нинова да напусне, което се и случило.

„Флагман“


Тая Нинова има топки, ей, главатарите на партиите при избор трябва да ги проверяват, като папите, на столчето с дупка, да се знае кой за какво става, (или не става)! :)

25
"Финансовая пресса США смакует информацию о секретной встрече с участием топовых чиновников американского Министерства финансов и Федеральной резервной системы, главной темой которой стал вопрос «токсичных долгов», которые могут стать источником кризиса, сравнимого с глобальным финансовым кризисом 2008-2009 годов... 

...Возможно, впервые за всю американскую историю, у Вашингтона не будет возможности поджечь весь мир, чтобы решить собственные проблемы."

http://agitpro.su/finansovaya-elita-ssha-zhdet-novyj-krizis-esli-ne-udastsya-podzhech-mir/

26
Според Ройтерс,  Департаментът по правосъдие и Федералната комисия по търговия САЩ,  са започнали  антимонополно разследване на  Amazon, Apple, Facebook и Google, вече не ги харесват нито демократите, нито републиканците, особено последните.

Те станаха прекалено силни и независими от политиците, ще е интерсно.


27
според Иван Иванов, този:Токът в България от 1 юли пък ще поскъпне средно с 3,48%, става ясно от доклада на експертите на КЕВР, който вече е публикуван.

Явно, Мадуро и Иран обичат Румъния, защото там цените на тока за битовите потребители ще спаднат средно с 3,53% от 1 юли.

Дори не си дават труда да измислят убедителни лъжи, толкова са сигурни във властта си, гарантирана от САЩ!

28
Удобно, щом излязоха резултатите от изборите, и случаят със Стоян Зайков се реши - самоубил се е, след като 20 дена цяла държава не можа да го открие. Няма нужда вече да се отвлича вниманието на телевизионния електорат.

Напомня на предишния случай, как му беше името, самоубил се беше със самоделен заглушител от маслен автомобилен филтър - сега оръжието пак е самоделно, но са се поправили, няма заглушител...

Не ми се рови, дали по онова време е имало от какво да ни отвличат вниманието?

29
По света … / Андрей Фурсов
« -: Май 26, 2019, 20:27:21 »

30
Виновни според кмета Портних били циганите.

31
На 19 май се навършват 85 години от държавния преврат през 1934 година.

32
Блумбърг: Кристалина Георгиева напът да оглави ЕК.

"Лидери на ЕС са обсъждали възможността
Кристалина Георгиева да стане следващият
председател на Европейската комисия,
съобщи агенция Блумбърг, като се позова на
двама източници, запознати с дискусиите.
Ръководителите са обсъдили потенциални
имена за ръководители на Еврокомисията,
Европейската централна банка и
Европейския съвет на проведената
миналата седмица среща на върха на съюза
в румънския град Сибиу."

33
В САЩ вече в 40 щата марихуаната е разрешена, „за развлекателни цели” или медицински приложения, а около 60 милиона американци редовно я пушат. Отглежда се в климатизирани и с изкуствено осветление оранжерии, бумът в потреблението на ел. енергия за това производство до 2020 г. ще дава 5 милиона тона CO2 годишно, въглероден отпечатък.

А ние трябва да стоим на студено и тъмно, защото цената на въглеродните емисии за нас е неплатима.

Апропо, на кого плащаме въглеродните емисии и за какво се харчат тия пари?

34
В много градове от 17.30 ч. ще се проведе Национален протест срещу проекта за Национална стратегия за детето.

"Въпреки че г-н  Бойко Борисов, министър-председателят, обяви, че Стратегията е спряна, оказва се, че работата по Стратегията всъщност продължава и правят промени в основни закони. Всъщност правилата, които Стратегията въвежда, която в момента е спряна, всички неща минават през законите, всички законови поправки се правят, все едно че тая Стратегия е приета, основно Закона за закрила на детето, Семейния кодекс и Закона за социалните помощи. С една дума, се работи. Това са едни огромни суми пари, които се наливат от Норвегия в България единствено с цел влияние и да прокарат политиките, които в момента в Норвегия работят, политиките по отношение на семейството, на децата и всичкото това зад една лицемерна фраза - най-добрият интерес на детето. Просто положението е много неприятно и много притеснително. Това ни накара да излизаме по улиците".

https://frognews.bg/novini/protestirashti-natsionalnata-strategiia-deteto-spriana-raboti-neia.html

35
И СССР не ни е изнудвал така!

Па Иво Инджев и Илиян Василев да си приказват глупостите!

36
Новините от деня … / Лили Иванова на 80
« -: Април 24, 2019, 17:42:59 »
Днес великата Лили има рожден ден, навършва осемдесет, да е жива и здрава и да пее още много години!

https://www.youtube.com/watch?v=0_0uqB7-Jts

37
Катастрофира автомобилът на Лютви Местан, съобщава 24rodopi.com. Има пострадали, сред които и деца.  Предполага се, че Лютви Местан лично е управлявал превозното средство. В другата лека кола е пътувало семейство с двете си деца. При инцидента е загинало бебе на 6 месеца. Оп-паа... Историята се забързва.


39
Състезават се "нашият", "нашият" и "нашият".

Води за сега "нашият".40
Швейцарският вестник "Basler Zeitung" цитира  "Център за стратегия и управление - Centrums für Strategie und höhere Führung":
 
Най-голямата опасност за световния мир са САЩ. В Източна Германия настроенията са още по-радикални, германците от бившето ГДР въобще не вярват, че Русия и Китай могат да представляват заплаха за световния мир.

https://bazonline.ch/ausland/amerika/deutsche-sehen-usa-als-groesste-bedrohung-fuer-die-weltfrieden/story/28551918

41
Очаква се тестовото спиране да се случи преди 1 април, но точна дата още не е насрочена.Русия изгражда своя собствена адресна система, позната като DNS, така че да може да работи, дори и ако международно разположените сървъри бъдат прекъснати.

Мислил съм си го, защото тия сървъри са изцяло под контрола на службите на САЩ, независимо от декларациите че ключовете се съхраняват от честни и неутрални физически лица.

42
"Първа програма на германската държавна телевизия ARD съобщи, че Бойко Борисов е предложил на 40.000 британци, живеещи в България, да получат българско гражданство, след като британците гласуваха за излизане от Евросъюза"

Какво ще кажете?

Страници: [1]