Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Януари 26, 2022, 22:41:41

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Ной

Страници: [1]
1
 :tomtom:

Драги ми съфорумци, съфорумки и съфорумчанчета, а също така драги гости!

Пощо Принца си е изтрил профилите си тук, вече не е администратор, нито модератор, нито специалист по подрръжката.
"Семейството ни няма желание и влечение да поддържа този форум." - ми писа брат му.

Поради тази ненужност, Принца е готов да предаде домейна и базата данни на всеки друг, изявяващ желание да администрира, модерира и поддържа форума.

Хардуерът, предоставен от Бъди и от Принца няма да бъде предаден, софтуерът е общодостъпен, остава труда.

Тъй като Принца няма профил и не може да направи предложение към някои от участниците да поеме щафетата, получих молба аз да го направя по начин и форма, каквато преценя за подходяща.

И така:
 :t1244:
Насам, народе, насам, предава се форум, разработен, стари кримки, до един чешити, някои благовъзпитани, други не чак толкова. Ако си нямате главоболие, а силно ви се е приискало такова, моля да се обадите дор до три дни на все още модератора по инерция, да ви свържа с нужните хора. На третия ден, в последния ден на 2021, аз с удоволствие, изразимо единствено в тантрически танци, ще си сваля вовек модераторската престилка, ще си прибера числото 67 и точилката, що ми намери Здравченцето, и ще затворя вежливо вратата отвън. Беше ми драго!

2
Тук може да се пуска всякаква информация от трети източници БЕЗ КОМЕНТАР от форумеца, носещ информацията. Графика, цитат, линк - без коментар, по правилата на цитиране (например дългите статии се цитират до два абзаца, с указване на източника, и т.н.). Остават на всеобщо обозрение, всеки да си прави извода сам дали си струва или не.
Повтарям, че постовете трябва да съдържат информация, желателно от достоверни и проверяеми източници, а не лични мнения, песни, танци, оди и изобщо отвлечени разсъждения на тема що е то коронавирус и дали има право на разискване.

3
Твърдо вярвам в силата на класиката. Затова уговорих двамата администратори на нещо досега неправено.

 :tomtom:

"— Многоуважаеми господа — каза съдебният Съветник усмихнат. — Искате ли да се проявявате няколко дни сами, без да ви пречи никой? Ще ви се даде възможност! "

Да, да, да! 48 часа, сметнато от момента на публикация на този пост, в който няма да бъдат трити никакви мнения, с изключение на опасните за форума като цяло (хероват екстремизъм, но не по-малко).

"— Но за всичко друго трябва да се грижите сами — каза съдебният съветник. — Така ще имате пълна възможност да се формирате, както ви душа иска. Сами ще отговаряте за себе си и ще видите дали е удоволствие, или товар човек да се грижи сам за себе си. Разбрахме ли се?"

След изтичането на часовете за пир аз ще мина с чумната каруца и ще събера труповете, ще дезинфекцирам пространството и ще проведем тримата с паралелепипеда и Принца една малка лотарийка. Първите трима тролове (ако се намерят злонамерени такива) ще получат едномесечен бан за писане без право на обжалване.
Ако работата отиде съвсем в киреча, и ми се строши чумната каруца, умре ми конят, който я влачи, и пространството не подлежи на дезинфекция, ще настъпи "Оймякон мой, ой, Оймякон" и спокойствие по празниците! Става?

И да става и да не става, мандалото лопва с публикацията на този пост.
Както виждате, темата е отворена, постът подлежи на коментар също.

Понеже вярвам в колективния ви разум, но вярата ми не е съвсем укрепнала, отивам да плета шапки-ушанки. Плетенето, казват, успокоявало. Е, то онази фраза беше за плетенето на чорапи, ама и вие не сте колективен портрет на княз Болконски, тъй де!

4
Новините от деня … / Избори ноември '21
« -: Август 10, 2021, 16:04:14 »
Аз да си я паркирам тук новата темичка, да е прегледно, като се почне големия джумбиш!

П.П. Темата е озаглавена подходящо в момента. Ако нещо се сурне пак, ще я преименовам съответстващо!

5
Тази тема е преместена в  Теми на форумците... където й е мястото!

https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=1603.0

7
Тази тема е преместена в У нас, по желание на списувателите.

8
Recycle Bin … / Re: Russia
« -: Април 16, 2021, 23:08:41 »
е нали знаеш приказката: нагоре като погледнеш - само задници, а надолу - само лайна. имаше мноо хубава картинка, ще я потърся.

ето е бизнес йерархията обяснена:


9
-----------------------------------------------------------
актуалните правила се намират в

https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=1681.0
С прискърбие изпратихме на Големия Небесен Сървър форума на вестник "Сега". Голяма част от нас са тук поради онзи форум. Но този форум не е онзи форум прероден от пепелта. Затова се налага от време на време да се припомнят базовите правила.
Тук слагам за обсъждане текущи форумни правила, за да може всички форумни членове да ги огледат и ако сметнат за необходимо - да коментират, предлагат, отхвърлят части и формулировки. Форумът не е Омуртагова колона, нищо не е издялано в камък, затова търпи развитие. Ударението е на "търпи".

Основополагащо правило: «Не прави на другия това, което не би искал да ти се случи на теб!» Ако някой не се сеща откъде иде – древен равин обяснил на поредния трол Тората докато стоял на един крак. Тъй като в онези времена интернет нямало, налагат се няколко дребни допълнения.

Правило № 1: С модератор, особено глобален и с администратор не се спори;
Правило № 2: Не се вземайте прекалено на сериозно в Internet — вреди на здравето;
Правило № 3: Не се чувствайте длъжни да отговаряте на всеки отговор на ваш коментар;
Правило № 4: Бъдете авангардисти по отношение на ненормативната лексика;
 Правило № 5: Уважавайте българския език – кой колкото му стигат силите;
Правило № 6: Правилата за цитиране са същите като във всяка уважаваща себе си медия – кратки извадки с посочване на автора (ако е известен) и източника, откъдето е взет цитатът. Ако цитатът е на разположение интернетно – дава се връзка. Авторското право се защитава навсякъде;
Правило № 7: Всички коментари/мнения във форума остават собственост на създателите си, които изрично приемат, че в рамките на форума са предоставили правата си безвъзмездно за ползване в обсъжданията. Това върви с отговорността за съответното мнение, при потърсване на такава. С написването на коментар/мнение, авторите на коментарите изрично се съгласяват, че освобождават създателите и обслужващите форума и асоциираните с тях лица от отговорност за изказаните от авторите идеи. Повече по въпроса може да се прочете в различните закони за защита на свободата на словото. Те не престават да важат само защото не са цитирани изрично.
Правило № 8: Мненията следва да са изразени в рамките на един шрифт на мнение, в не повече от два размера и/или цвята на шрифта. Количеството разрешени емотикони е два на мнение. Форуми за графични изяви бол болана, този не е от тях.

В зависимост от нарушенията се налагат ограничения, неизвестно защо наричани наказания, на съответните потребители – спектърът е от ограничение на написаното, известно като "триене", през временно ограничение на достъпа, известно като частичен или пълен бан, и завършва с постоянно ограничение, известно като "пожизнен ецих с пирони" или "пожизнен фризер";

Критерии:

За триене - всичко, което би било неприемливо да се каже публично и за което не бихте искали да се налага да носите наказателна отговорност (анонимността в нета е доста относителна), независимо дали е насочено към колега по форум или към друга личност; което е обидно, злепоставящо и т.н. На безусловно триене подлежат спам, реклами, тролене и персонално насочена ненормативна лексика към участник във форума. Каквито и формулировки да се сложат, винаги ще са обтекаеми и никога няма да покриват всичко. Въпрос предимно на здрав разум, такт и възпитание. Мястото е за дискусия, за лаф, за разпускане, не за изразяване на ежедневни фрустрации, създадени другаде. В този форум има средства на разположение на отделния потребител да се справи с дразнещите го хора без да прибягват до оплаквания до модерацията на форума, но модерацията съществува за тежки случаи.
За ограничаване на достъпа - периодично непридържане към добрия тон и към духа на дискусиите. В идеалния вариант 3 дни, не повече, поради това, че всяко чудо е за три дни.
За пожизнен ецих с пирони - крайности, бруталности и т.н.10
Дълго мислех къде да я отворя таз темичка, но в "Преводи" ми се чини най-точно.
Всички предидущи врънкания отиват в кофата, при желание човек може да ги посети лично. Оттук нататък всичките джиджени врънкания ще се пренасочват насам, та да си отдъхне целокупната читателска маса. Понеже обаче има и любители на специфични забавления, тази тема ще остане достъпна.  :t0328:

11
Recycle Bin … / Re: Толерантност и реалност
« -: Март 19, 2021, 21:42:54 »
Цитат
Що ли се сещам за един блок до Столипиново... Не свърши добре този експеримент, не свърши добре!
Изгрев му викаха и не беше само един блок.
Изгрев беше друга бира, пак от същата партида. А това, за което се сещам, е блокът срещу входа на старите турски гробища... С конете в ниските етажи.

12
Recycle Bin … / Ден на Победата
« -: Март 02, 2021, 03:30:39 »
 :0005:

13
Recycle Bin … / Избори!
« -: Март 02, 2021, 02:01:00 »
Избори!  :ouch-2147:

14
Recycle Bin … / Честита Баба Марта!
« -: Март 02, 2021, 02:00:04 »
Честита Баба Марта!

15
Заповядайте, камината е запалена, килимът е опрахосмучен, кожените кресла са избърсани, паяжините по ъглите са специално тъкАни за автентичност! Барът е край казана, в съседната одая. Домашните майстори и градинарите са също наблизо, извисените теми са по-нататък. За бистрене на политика има отделни одаи, с плювалници.
*следват фойерверки и шампанско* 
:t1811:

16
Recycle Bin … / Re: САЩ
« -: Януари 21, 2021, 20:45:55 »
Те кланиците си функционират, могат да поемат всякакви добичета и свободно пасящи и свободно вегетиращи в мегаполисите.
Интересен ще е конфликта между гражданин изпитващ личностен конфликт при мисълта да счупи яйце и да се нахрани срещу фермер.
Абе нали някоя това яйце трябва да го снесе първо! А после някой друг да го донесе до града и да го връчи на гражданина! Кой ако не фермерът?!

17
Тази тема е преместена в Теми на форумците, защото там му е мястото на казана.

https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=1406.0

18
Та, стягате ли се за епидемията?
Ама естествено! Български доктор беше обявил, че коронованият вирус мре от алкохол и ние с 67-и сме заредили бара допълнително. Щото ако в разгара на епидемията свърши джина, това вече ще е криза! Наблегнали сме на твърдото гориво, включително бутилка индиански джин и един кракен ямайски, за всеки случай. Така де, ако се окаже национално ориентиран вирус, да има какво да го черпим. Мисля, че ще намина за още една бутилка "Бабини зъби", известна сред населението като вишновка, нещо ми е привършил ромът за сладкиши, и гледам, че от шерито нищо не е останало. Само да ми дойде тази вирусна история, ще я посрещнем во всеоружие! Малкото ми е купило кутия съедобни орхидеи за украса  на чашите! 
Начален залп с водка, кисела краставичка и украинска сланинка, после броим жертвите и продължаваме по същество.

19

Не можах да намеря подходяща тема за колажи и картинки, но ако ми посочи някой с пръст, ще я преместя! Благодаря предварително!

20
Темата е посветена на Лилиан, защото идеята си е нейна. Такова едно място, където можем да си се заяждаме за думите, кой коя харесва, не харесва, използва или се въздържа от потреблението й.
Темата няма лингвистическа насоченост, а само потребителска.
В темата изрично не се разрешават лични заяждания, а всякакви "благопожелания" по личностен адрес ще бъдат посрещани с парцала. Отбележете си кавичките.
Българският и без това е тръгнал към умиране поради убийство от страна на призваните да го бранят, затова оставаме ние, потребителите,
"И всякоя възраст, класа, пол, занятье
зимаше участье в това предприятье;
богатий с парите, сюрмахът с трудът,
момите с иглата, учений с умът,"
Хаирлия да е!

21
Организационни … / Празнични новости от Ной
« -: Септември 06, 2019, 06:27:10 »
Честит празник!
Наздраве на всички празнуващи и да пребъде делото на автентичния български аристократ ЧардаФон от автентичното Голямо Конаре!
 :beer-405:
Новостите се състоят в следното.

Постъпи обосновано предложение за всеобщо оздравяване на българския език, в частност недопускането на травми от рода на изкълчване и изкилване в настоящия форум. Пощо са празници и добрите костоправи вероятно отмарят, на форумната популация й се дава време до първия учебен ден да си заведе изкълченото и изкиленото на доктор. След датата 15 септември словесните травми получени по изкуствен път ще бъдат лекувани чрез гипсиране в кошчето.
Дребните одрасквания или случайните охлузвания няма да се подлагат на драматични терапии, освен ако не помисля, че причинителят се опитва да заобиколи гипса и кофата. Щото аз на кофата си държа, ох, и парцала също.

На моя екран Ноевият Ковчег може да се помести почти в естествен размер. Това не означава обаче, че картинките в размер "Илья Глазунов Късен" са добра идея. Ако да ви е възможно, мислете за хората, които четат тоз форум на телефона си. Страница на таблоид с размер на пощенска марка не е полезна.

Владеенето/ползването на чужди нам езици може да изглежда всеобщо, но все още не е. Желаещите да цитират нещо на други езици освен българския могат да го правят както досега безпрепятствено, но има пожелание за кратичко резюме да не се мъчи невладеещият неползвател като моята градинарка. Тя, милата, половин час цъкала по на Гугъл Преводача българската клавиатура и сравнявала знак по знак, белким узнае как точно се казвал доматът от пакетчето родни гиганти, а машината да вземе да й тресне "Гарантирано покълване!" Та да не стават таквиз катастрофи, бъдете любезни един с друг. Линк обикновено е достатъчен за желаещите да прочетат.

Весело прекарване на празниците!

Ной с чук в ръката и гипсова плочка над кофата  :cocktail:

22
https://philologist.livejournal.com/10976577.html
"Разрешите начать выступление с фокуса. Или с загадки. Догадайтесь, что у меня в кулаке? Можете не стараться. Все равно не угадаете. В кулаке находятся мои произведения. Все мое литературное наследие. Более двух тысяч страниц неопубликованных рукописей. Рукописи сняты на микропленку. Вывезены из Ленинграда чудесной француженкой. (Фамилию ее просили не оглашать.) Француженка занималась не только моими делами. Ей многим обязаны десятки русских литераторов и журналистов. Из Союза француженка увозила рукописи, письма, документы. Туда везла книги, газеты, журналы, Порой — десятки экземпляров. Как-то раз в Ленинградском аэропорту она не могла подняться с дивана... Так проникает на Запад русская литература. Я думаю, этим можно гордиться. Наши сочинения приравниваются к оружию, к взрывчатке..."

23
Тази тема е преместена в "За живота, вселената и всичко останало …".
топла връзка

24
Recycle Bin … / Re: Домашен майстор
« -: Май 16, 2019, 22:13:13 »
Две минути за преместване - отиваме в "Други теми"  :t0328:

25
Recycle Bin … / Re: You don't know what you don't know
« -: Април 26, 2019, 22:42:02 »
Всъщност, копчето е пугОвица. Леля Вава наистина е имала трудности с обучението!  :m1302:

Страници: [1]