Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Февруари 04, 2023, 17:58:53

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Muktata

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 12
1
Буратино, Анонимус, благодаря. Не мисля че съм се "завърнал". По-скоро случайно попаднах тук, и не се стърпях да спомена тая чужь К19 и вярващите в нея психари... Не изпитвам никаква липса от това форумно място, преди два месеца обясних мотивите си. Желая ви хубава 2023, много соматично и особено психично здраве  :thup:

2
Януари 2023 сме. Днес все още вярващите в съществуването на К19 са пълни, завършени, абсолютни олигофрени.   :smokin:

3
Драги съфорумци, след пет месеца присъствие в сий форум, установих че войнстващата простащина тук не ми е приятна. Участвах заради няколко форумци, чиито мнения ми се струваха интелигентни, интересни, макар и не винаги да сме на едно мнение. Бъч, Аменеменема (да ме извини ако съм му объркал ника), Нор и още няколко. В същото време една агресивна и доста фрустрирана група си позволяваше през всичкото това време да се заяжда на лична основа, да обижда, да спами и флуди под безучастното око на модераторите. По този проблем получих препоръка от модератор да поставя простаците на игнор, което на практика спазвах (не разбрах как работи функцията, но просто като им видя аватарите - нито чета, нито отговарям) . Това е една не-лоша препоръка, ако простаците са 1-2.  Ако станат половината от списващите обаче , форумното присъствие става нещо като разговор между глухи. И слалом между овчи барабонки. Намирам това за нелепо. Тъй като мога да живея спокойно и в баланс със себе си , без да кеся денонощно в някакъв интернетен форум, нямам графомански наклонности, реших да прекратя участието си тук. Може да минавам понякога за да хвърля по едно око на мненията на умните и възпитани колеги. Желая на всички Бог да дава здраве и ум.

4
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 21, 2022, 10:18:39 »
Цитат
Добрата Стара Англия. От сумати време не е била толкова реален кандидат за титла.
  :i_laughing: :i_laughing: :i_laughing:

5
По света … / Re: Икономически войни
« -: Ноември 21, 2022, 10:15:17 »
Некаква  Елвира Сахипзадовна от близо 15 години вършее из руската икономика и не оставя камък връз камък, сатанистката му недна!
А Путин не знае за това или не може нищо да противопостави.
Някой вярва ли на подобна басня?!?
Много добре ! :well_done-1299: А сега си развий мислята, не спирай до тук !  :smokin:

6
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 21, 2022, 10:10:57 »
Цитат
А случайно да ви е хрумвало, че договорняка може да е "да се нулира системата".Тоест да се изчистят дълговете. Едно ядрено бомбе и ще настане такава паника....
ОбяснИ се стотина пъти какъв е договорняка в Украйна. Но за много бавно сгряващите явно трябва 101 пъти... Нулирането чрез глобална ядрена катастрофа е неприемливо. Нито за "чичковците с пурите" , нито за техните надзиратели !  Планетата трябва да остане зелена, чиста, и приятна за бъдещите надземни обитатели. Алфа частиците и остатъчното гама лъчение вреди както на бозайниците, така и на влечугите. В момента наблюдаваме леко отстъпление от "острия вариант" за ресет на икономиките, изпълнителите са верни марксисти-ленинци и прилагат стратегията на Ленин - "Две крачки напред, една назад !".  Повелята на деня е регионализация на световните икономики, войната в Украйна служи точно за това. Създава се дългосрочна икономическа бариера между Европа и Русия. С нея англосаксите постигат две цели едновременно - скапват ЕС и извеждат от конкуренцията един от трите световни икономически стълба. Изолират Русия и й показват колко й е силата и къде й е мястото ( въпреки нюковете ) . Очертават линията по Хънтигтон. За нас, българите, тя е неестествено изместена на изток, нормално би трябвало да е поне на сръбско-хърватската граница... Но за това не сме виновни ние, въпреки отвратителните колониални наместници, които имаме. Линиите са предрешени по-високо от нашето желание.

7
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 21, 2022, 08:42:58 »
Депутат от Държавната дума анонсира - "Русия трябва да е готова за сериозна отбрана на ... Крим"  https://rusvesna.su/news/1669011149  Това го пише ортодоксален пропутински сайт, Русвесна-та. Да не помислите че става въпрос за укропропаганда, или петата колона в Русия. Договорняков-ците в Кремъл бавно-бавно подгряват руснаците за поредното предателство. Въпреки 250 000 мобилизирани ! Вместо да атакуват Киев, ще бранят ... Крим  :piss!:

8
По света … / Re: Икономически войни
« -: Ноември 20, 2022, 23:35:51 »
Разбирам че си Never Gonna Give Up. Но само с плюене не става. И аде остави какъв "се барам", който трябва го е оценил. Дай да не се нападаме на лична основа, казах ти - не знаеш кой съм. Запази бон тона и лека нощ !

9
По света … / Re: Икономически войни
« -: Ноември 20, 2022, 22:51:19 »
Кептън, недей коментирай мен. Коментирай Боглаев , ако се изгледал материала. Щото ако не си го изгледал, а го отричаш - това е съвсем позицията на щрауса и къде си слага главата, та да не се стресира... И пак обръщам внимание - и "Рубеж" и Боглаев не са "антипутинска опозиция", заемат патриотични позиции и са определено леви като възгледи.

10
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 20, 2022, 21:41:25 »
Цитат
дори по-слаби и от нас.
Това е вече прекалено ! Невъзможно е...  :smokin:

11
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 21:37:19 »
Цитат
съществата на Кайли.
Ако Кайли все още не е отворила специализирана рептилска тема и проч. демони, това е само заради доброто й възпитание, да не ви претоварва ментално и да не ви стресира прекомерно. Иначе такава тема е вопиющо необходима. Ако открие, ще й бъда първи подписчик  :t0301:

12
По света … / Re: Икономически войни
« -: Ноември 20, 2022, 21:29:10 »
Доколкото разбирам идеята на тази тема е да се говори за икономики, а не за готвене. Ето интересен линк за икономическата война срещу Русия, която се води вътре в самата Русия. И кой я води - ЦБР ! Центр Банк России с култовата глобалистка-сатанистка начело Елвира Сахипзадовна Набиулина, същата коя изкара в чуждите трезори 300 млрд. руски златни запаси... Но тук https://www.youtube.com/watch?v=ZFSCv-OiRaI Боглаев добре обяснява как Набиулина задушава руската индустрия и унищожава точно бизнеса на отраслите с висока добавена стойност /машиностроене/ ! РЦБ налага на търговските банки в Русия ограничения в кредитирането точно на тези отрасли, където се произвежда продукция с висока добавена стойност ! Това е невероятна наглост и в пълно противоречие с прокламираната от Кремъл икономическа политика и стремеж към "импортозамещение" . Съвсем основателно Боглаев предлага РЦБ да бъде обявена, както е според руските закони, за "агент на чуждестранни интереси и влияние"  :piss!: Само за миналата 2021 г. "благодарение" на вражеската спрямо Русия политика на ЦБР - от реалната икономика на Русия са "извадени" 1 600 000 000 /1,6 трилиона/ рубли. Пари което вместо да въртят руския бизнес, са отишли в трезорите на Герман Греф и останалите руски банкери... Колко ли се е влошило положението последните 10 месеца ? Скоро ще разберем. Впрочем - това , както се разбира от Боглаев , е трайна политика на РЦБ - да се спъва руската индустрия, да се "охлажда" - ако постигне темпове на развитие по-високи от 1,5 -2 % на година, и това е съвсем официално представяно на икономическите форуми в Русия като постоянна икономическа политика. Кремъл ??? Тишина. Елвира Набиулина е ънтъчибъл /вместо отдавна да е обесена/ , дори беше преизбрана като директор на Центрбанк и по случай това си преизбиране ... поздравена от президента В.Путин. :smokin: Факти !

13
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 20:41:50 »
Мукта, почваш да газиш в територията на Кайли за другомерните властелини.
Алиса с нейната ДД отдавна я тръшна.
Сакън. Ний с Кайле се допълваме мисловно като инг и янг ! Говорим едни и същи неща , но гледната ни точка е от различни ъгли, и вие мое си помислите че говорим различни работи, ама не е. :smokin: Аз Кайлинка съм я упълномощил да отговаря даже от мое име. Ако тя не отговори, значи съм се изразил пределно изчерпателно . Кайле  :0005:

14
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 20:24:44 »
Вярва се в Бог. На Русия се надяваме, като българи, и с историческа памет. За съжаление - на днешното политическо ръководство на Русия не можем да се надяваме, защо то не защитава дори интересите на самите руснаци. Камо ли да мисли за българите, нашата страна е обявена за "неприятелска"... Тъй като тука се коментира и мисли само в една посока, уишфулска, без критично възприемане на фактите / а те наистина са много неприятни и подтискащи за "вярата", но са факти !/ , пак ви давам линк за размисъл, който очевидн никой не е гледал преди седмица. https://www.youtube.com/watch?v=qTJIvChvzGU Това е коментар не на "опозиционер" , а днешен руски икономист, мениджер, висококомпетентен специалист. Имам доверие в компетентни мнения на хора от самата Русия, а не на заклинания извън Русия от диванни "експерти". Не са добре нещата в Русия, и това което виждаме във войната-цирк, е отражение на проблемите в Русия. Както на едно друго място казва самият Боглаев, руският народ е само "разходен материал" в огромен глобален проект, чиито сценаристи са извън Русия. Путин и обкръжението му са само изпълнители на този проект.

15
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 20, 2022, 19:15:55 »
Приятен футбол на откриването. Еквадор цъкат много интелигентно. Личи си класата на играч като Валенсия, играещ в класно първенство като турското. Това липсва на катарците.

16
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 15:59:56 »
И какво ще спечели Русия от това? Европа ѝ е основният платежоспособен клиент на суровини. Ако Европа се срине икономически, Русия или ще се срути с нея, или ще трябва да стане суровинен придатък на Китай.
Разбира се. Точно така е. Но това касае Русия, очевидно не касае Путин /или това което се крие зад него/.

17
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 15:57:45 »
Цитат
Русия само губи от икономическия срив на Европа
Разбира се че губи, РУСИЯ ГУБИ ! Путин очевидно печели.

18
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 20, 2022, 14:58:43 »
Докато САЩ и Русия работят тогедер за икономическото скапване на Европа , под одобрителните погледи на китайците, ето какво се случва на "фронта"  https://www.youtube.com/watch?v=EktPkCRN-tQ  . По брега на Днепър укрите оставят прикритие от теробороната. Явно там "фронтът" преминава във ваканция, и от двете страни. Частите на ВСУ се прехвърлят към Донбас и конкретно в райна Бахмут-Северск, където и без това руснаците бяха запецнали. Очертават се идеални условия за затягане на военните действия, сключване на примирие - нестабилно и волатилно... Палестинизация в Европа ! Дефинитивно прекъсване на икономическите връзки ЕС-Русия ! Необратима деиндустриализация на Европа ! Отпадане на ЕС като икономически конкурент както на САЩ, така и на Китай ! В тази мерзка / за нас , всички / задача , рамо до рамо "работят" както продажните на САЩ брюкселски зелки, така и Путин. Разходен материял ? Глупаците укри , наивните руснаци над 50 - доброволци на фронта, всички останали балами от публиката, които чакат побед за Русия на бойното поле.

19
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 18, 2022, 21:03:19 »
Да цитирам Кептъна, тая тема е обърната на трътка 😀 Толкова глупости на тон последните страници ! И офтопици явно на не кои другаре е разрешено…🐑 Уважаемите модератори  , Що не я заключите временно ?

20
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 18, 2022, 05:43:42 »
Няма начин да се знае, само да се подозира.

Пак стигаме до същото: обясняваме всеки руски провал с "договорка", или подозираме, че е "договорка", но не можем да кажем какво точно е договорено. Евакуацията на Херсон била договорена. ОК, нека е договорена, но сама по себе си е безсмислена за договаряне ако не е част от по-голяма договорка. Каква? Русия анексира (на хартия) четири украински области. Съдбата на тези области може евентуално да е обект на договорки, а не изтеглянето от Херсон или някое събитие на фронта. Войната все някога трябва да свърши. Какъв край на войната са договорили?
Вот тебе ответа ! https://www.youtube.com/watch?v=qTJIvChvzGU

21
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 18, 2022, 00:59:17 »
Цитат
Религиите са ако не полезни, то не са много вредни.
Лоши са догматиците/фанатиците ако поемат върховенство.
Те са лоши във всяка сфера.
С това съм напълно съгласен. :thup:  А това
Цитат
Католиците с платеното опрощаване на греховете, протестантите с тяхната презумпция за непогрешимост ни докараха до разпад на основните житейски опори - семейство, общност и ги замениха с единаци прегризващи си взаимно гърлата.
е безсмислица + изсмукано от пръстите твърдение. Първо - православен християнин съм, кръщаван съм в Калофер във времена , когато това е било полулегална работа. Възпитаван съм в дълбоко уважение към БПЦ, въпреки че единият ми родител беше БКП... Това за католицизма и католиците просто не е вярно. Не го пиша щото съм им адвокат, или икуменист. Просто ги познавам много добре. Живея в такава страна, посещавал съм почти цяла Латинска Америка, 1 процент от живота ми сигурно е минал в Испания и Иортугалия... Платените индулгенции при католиците са отменени преди половин хилядолетие, някъде в 16-ти век мисля. Днес носят смисъл само като форма на опрощаване на грехове и съпричастност. Такива форми има и в други клонове на на християнството, Руската ПЦ е приемала пари за опрощаване на грехове СЛЕД като католиците вече са отменили платените индулгенции. Така че това е една градска бг легенда, няма нищо общо с фактите.  В католическите страни именно църквата днес е опората за традиционните ценности /Франция с нейния лаицизъм не е най-добрия пример, но дори и при нас една солидна маса от хора в провинцията ходят редовно на меси, в които ако се заслушаш, им се проповядат елементарни и добри неща, общи благодетели за всички християни. Продължават да се сключват църковни бракове, кръщенета, техните причастия /батеми/ и т.н./. В Латинска Америка огромното мнозинство от хората или са вярващи католици или младите , без да прокламират набожност, се придържат към морал , семейство, деца...и това е от Католицизма, а не от филанкишията. Имате много превратна представа за хората в огромни страни като Бразилия, Аржентина, Мексико (само тия трите имат по-голямо население от ЕС) , масата от тях са кротки, работливи, отзивчиви , много приятелски настроени. Много солидарни /това за "вълците", амиго, е пълна глупост/ , способни в колективните усилия. Патриоти. Самоуважаващи се и отворени към модерността. Идете днес в Сау Пауло, Буенос Айрес, Мексико Сити , и ще видите че вече са ПРЕД НАС европейците в много отношения, а в същото време са запазили човечността си и една атмосфера, която леко напомня на у нас през 60-те и 70-те години на миналия век. Точно у нас в БГ /за Русия не искам да говоря/ днес най-често хората се държат по между си като вълк/вълк. Или минимум абсолютно калташки, лъжат се, мамят се, завличат се в пари, мошенничеството е издигнато в култ. Българската набожност е в огромната си част парвенющина. Показна набожност, псевдо-набожност ! Виждал съм в БГ да се палят свещи за "успех в бизнеса" , което просто не го коментирам. На 20 км от Пловдив са нашите католици. Идете в РакУвски, Стряма... ще видите че дори на фона на общата БГ разруха, в тези селища има поне една идея повече чистота, подреденост, благоустройство. А как си поддържат църквите, да не говорим. Тъжно е да минеш през БГ село с черквица пред рухване, и после през католишко селище със сияеща катедрала. И не е само до парите... Така че анти-католическите филипики днес са извън времето и пространството. Оставете ги за Иван Асен Втори и победата при Клокотница.

22
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 17, 2022, 16:46:55 »
Цитат
Францата ще е от тези, дето ще ги връщат в средновековието
Quelle belle perspective !  :0005: Тогава ще имам две възможности, или ще си добавя едно "маркиз" отпреде - Маркиз дьо Мукт ! Или депримиран от Средновековието, ще се втурна с тълпата от хиляди желаещи да се завърнат в Русия руснаци, ибо живеещи във Францата, да се доберем до Модерността ! До бъдещето и новото ! :i_laughing:

23
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 17, 2022, 15:47:58 »
Цитат
преди точно 29 години Господ беше българин и Костадинов беше неговия пророк!
Това събите постепенно се превръща в нещо като Победата при Ахелой - имало е такава Победа ! Но почти няма живи свидетели...  :t2626:

24
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 17, 2022, 15:38:31 »
Цитат
Никога не съм обяснявал „всеки руски провал“ с договорняк, но че договорняк има не виждам как може да се отрече. Дори поклонниците на Путин взеха да говорят за „договаряне“, ама то било някак си положително, направо успех на Путин. Е не е договаряне, договорняк е – точно каквото значи думата.
Например предаването на Херсон е чист резултат от този договорняк, видно е без усилие. И предателството от 29 март е същото, и какво ли не още. Всичко в поведението на руските военни и руската държава е нелогично, ако не се разбере, че е следствие от договорняк. Чак толкова некадърна не може да бъде никоя армия, никоя държава! Военните знаят, какво трябваше да бъде атакувано и разрушавано от самото начало – но не го правят. Знаят, че трябва да има диверсионни действия в тила на врага – но няма никакви, нула! Знаят, че трябва да създават и организират свои поддръжници в тила – но нищо подобно няма.
:well_done-1299: И последната новина - арбитражният съд приел че указа на Путин за плащания в рубли бил законен  :eyes: :nuts: :eyes: Ай стига бе ! Само до преди няколко седмици плащането в рубли беше абсолютно незаконно ! Пък имаше викове и крясъци от Брюксел /филиал на Вашингтон/ , заплахи , призиви да не се плаща в рубли , и още нещо ! До преди десетина дена всеки час се повтаряше "ТАВАН НА ЦЕНИТЕ" за руските въглеводороди (абсурдно смешно разбира се) , и се повтаряше до изнемога...и кво стана ? Гледайте бе ! Включете мозъците си ! Пред очите ви се разиграва уникален цирков спектакъл ! Путин внезапно за публиката сдаде Херсон и Деснобрежието ... и веднагически от медиите изчезна балалайкването за "таван на цените" ! И се появи невероятната до скоро новина че Указът на Путин за плащането в рублиси билнапълно законен ! А бай дъ уей , Байдън нахока зеления клоун да не лъже чии са ракетите, паднали в Полша ! В рамките на няколко дни се взема такъв остър завой, че публиката направо изхвърча от влакчето   Не хвърчите ли ?  :i_laughing:

25
На стената ми във фейКа минават редовно реклами на СЗО, призоваваща едни или други групи да се двойноваксат - бустер и антивирусна. Има 3-4 пъти повече лайкнали отколкото сърдити, а отдолу рой глупаци, хвалещи се как току що са си получили и двете.
Това е чудесно ! Горещо одобрявам 👍 Създал се е механизъм на “самоочистване” на идиотите ! Те сами, и доброволно. Ето че констатираме вече първата позитивна последица от ЛЪЖАТА 19, —- 🧹

26
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 16:59:09 »
Айде ся не се излагай. Аз не съм Путин, или Песков, или Наришкин... Да не им вися на главите да знам "точно какво са договорили" , детайлите не зная. В хода на войната някои неща стават ясни , други още не. Също така обясних че има и НЕдоговорени детайли, които могат да се решат в едната или другата посока, според бойното поле. Там американците не си дават зор изразена в кръв , или извънредни паре за укронацитата. Просто натискат определени копчета в ... Кремъл, и работите се получават. И това е договорняк. Влез в който искаш руски форум и ще прочетеш че вече половината руснаци мислят и разсъждават така. Един път започнал договорнякът , ще завърши като договорняк ! Каквото и да получим като изход от войната, няма да бъде "решено на бойното поле", както тъпо дрънкаше Борел , а ще бъде решено между Москва и Вашингтон. Под егидата на СИЛИТЕ , коитостоят и над Москва , и над Вашингтон. Тук - емотикон с Дявол. :piss!:

27
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 16:42:51 »
Айде още един мина от наще !
Цитат
Очевидно САЩ и Русия са постигнали някакви договорености, за подялбата на света и мястото на Русия в новия световен ред - това, за което и се провежда СВО
  :0005: - Welcome To The Club ! :nuts:

28
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 16:36:34 »
За да не се караме и да си създаваме проблеми, аз бих предложил на договорнячковчетата, да формулират поне какво разбират под "договорняк". Те тук са 3-4-5, ше се разберат. И понеже се получава така, че руснаците отстъпят - договорняк, осерат се нещо - договорняк, укрите бягат - договорняк, това се удари-договорняк, онова не се удари - договорняк, а нека не приличате на вица за партизаните, стражарите и кой превзел гората всеки ден, щото тогава е резонен въпроса що не идва горския.
Формулирайте що е договорняк и явно това ще е нещо като свърши войната - нали трябва да е окончателен договорняка?
Може и опции да посочите - 404 за укрите от тук до тук, за руснаците - също, бе квото си искате, но да е ясно.
От ена страна - може да се окаже, че и другите са съгласни вашето твърдение да се нарича "договорняк", а то да не е според останалите.
От друга - всеки ще си носи отговорността след като свърши тая война, а тя все някога ще свърши.
Които не вярват в това - също, но и вие - също.
Щото до сега сте изуйгащи.
Обявявате квото си искате за квото си искате.
Не става така!
Ти гледам , драги, си постоянен интелектуален готованин ! Кибик-критик и чакаш , някойна готово да ти сдъвче фактите, да ти направи изводите, да ти посочи симулации и вероятности... И ти само сидиш като гладно пиле в гнезденце, и майка и татко ти нодят храница в човчето , и те хранят на готово... Нъц ! Тука ти е форум за интелектуални баталии и СОБСТВЕНИ МИСЛИ по въпросите. Всеки си има гугле/яндекс, като иска да се образова , да ходии да се образова ! Форумите не са вечерни училища. Линковете могат да довнасят аргументации, но който само поства чаршафи, значи няма собствено континю в главъта. Аз такива дето само копипастват съм ги дал на игнор... Така че дефиниции що е "договорка" няма да ти даваме. Българче си , владееш езика, сам се сетИ що е договорка   :t26114:  Понеже държа на първопроходството си по термина с "договорняк" -а в сий форум, припомням. До момента 9 месеца война имаме безброй доказателства, че тази война е режесирана и договорена война. И нито едно доказателство, че руската страна воюва както трябва , и както може. И понеже ден след ден договорнякът се потвърждава  на терена, можеш да кажеш едно "мерси" на Муктата, а не да сучеш празни приказки за дефиниции и т.д...

29
Цитат
Противоепидемичните мерки в страната отпадат от четвъртък - 17 ноември. Това научи DarikNews.bg от Здравното министерство.
Сега трябва да се въведат противо-психотични мерки . Диспансеризация на ковид-идиотите и тяхната ресоциализация сред нормалните хора... Обаче няма да стане по комерсиални причини. ЛЪЖАТА К19 е мъртва, но търговската ниша от идиоти - масконосачи, вакс-дебили, търкачи на гелове, хипохондрици пиещи антивирусни, и проч. форми на мизофобия, ще носи трайни печалби на тарикатите още дълго време.

30
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 14:47:54 »
Хладния разум затова е хладен защото знае, че :

Англосаксонския свят има повече население, територия и ПРИРОДНИ РЕСУРСИ от Русия!

Не вярвам сий факт да не е известен на уважаемите форумци ?

 :t26157:
http://slava.bg/images/content/2019/07/28/116284/1564328950_2.jpg

31
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 11:08:28 »
Цитат
След създаването на ядрената бомба, претекст за започване на трета световна война, може да бъде само нападение с ядрено оръжие.
  Айдеее...Пренаписа отбранителните доктрини и на САЩ , и на Русия !  :i_laughing:

32
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 16, 2022, 05:33:52 »
Русия имаше и все още има целия военен ресурс да спечели тази война. И то да я спечели бързо, брутално, и да постави останалите фактори пред свършен факт. Не е вярно че руските висши офицери са някакви дебили , които не могат да ръководят войските си. Вярното е че ТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ адекватни нареждания и им се вързват ръцете. Само пример сруските ВДВ и спецназ-а. От началото на военните деъствия на бойната линия присъстват тези елитни бойци. И нито един път руското командване н ги е изпълзвало по предназначение - дълбоки диверсионни операции ! Унищожаване на ешалони на противника, командни центрове , взривяване на тунели и мостове ... и т.н. Нищо ! Нито една руска акция в тила на украинците ! Укрите , водени от своите офицери , голямата част подготвяни по съветските военни школи, правят точно това - взривяват руски административни сгради, летища на ВКС , поразяват нефтобази, дори гръмнаха експлозив на Кримския мост ! От руска страна тишина. Нима руските генерали не знаят как се използват елитните части ? Нима не са учили в генерал-щабните академии, че ВДВ не се използват като фронтова пехота ! Че това е кощунство ! Но точно това гледаме, елитни руски бойци се ползват като редовни кашици и загиват във фронтови престрелки за нищо... Това е единствено по престъпни заповеди от най-високко равнище. Началници генщаб, министъроборон /еленовъда/ и с мълчаливото одобрение /инструкции/ на ВВП.  :piss!: Никаква военна необходимост не налагаше отстъпването на Херсон без бой на врага, никаква ! Това го твърдят военни експерти като ген.Квачков, а само пропагандистите на Путин дуднат как руските сили на западния бряг били "пред обкръжаване" ,  глупости ! Последните 2-3 седмици дори Арестович беше свил перки и ревеше че нямали вече настъпателен потенциал, било нереалистично ВСУ да превземе Херсон... И изведнъж подарък ! И то такъв, че самите бандеровци не вярваха на очите си ! Руснаците бягат без бой ! Еленовъдът наредил бягство !... Игричките на Кремъл с врага рефлектират върху армията чрез отдаване на умишлено престъпни заповеди . Това е обяснението на руските провали до тук, и ако рибата продължи да мирише от към главата, нищо добро не чака Русия. Единствено уплахата за властта може да сепне господарите в Кремъл и да се вземат в ръце, но след серия от предателства и договорки дали това е реалистично да се очаква ?

33
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 16, 2022, 04:31:05 »
Франция, дори без Погба, Канте и куп други играчи, не е за отписване. Имат играчи за поне 2-3 класни отбора. Нападение с Мбапе и Бензема е много трудно за опазване.
Така е, но въпросът е в мотивацията. Тия вече са постигнали всичко и ще е трудно да се мотиварат да го повторят... От 60 години насам световен шампион не си е защитил титлата нито веднъж.

34
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 15, 2022, 17:43:51 »
Здравке, мирното се изнесе на запад и на изток (и не много мирното).
Останаха ония дето според устава на ООН подлежат на денацификация чрез дератизация.
Останаха фукарите. Тия дето нямат пари да си платят на граничарите или място зад граница... Непрекъснатото акцентиране на ударите по енергийната мрежа на Украина , тормоза над цивилните украинци, в същото време докато се отстъпват без бой ЧАСТИ ОТ РФ на врага, е срамна история. Вместо да удряха по някакви подстнации , да бяха ударили с тези ракети по бойните струпвания на ВСУ ?? А ?  :smokin: Договорняк и предателство. Има "пета колона" в Русия, наистина. И петата колона не са Пугачова и Слепаков , петата колона е в Кремъл.

35
Теми на форумците … / Re: Император Футбол
« -: Ноември 15, 2022, 15:25:38 »
Аржентина. Франция едва ли...

36
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 15, 2022, 15:18:49 »
Цитат
Руският здравен министър Мурашко и финансовият Силуанов, и двамата тежки либерал-глобални стожери на ДД в Русия, са участвали в срещата на здравните министри на Г-20 в Бали.
Чрез тях РФ е потвърдила подкрепата си и участието си в глобалната система за подобряване на здравеопазването.
Това означава, че вчера РФ е огласила подкрепата си и участието си в Голямото Зануляване на Клаус Шваб и компания, което представлява план за унищожение на цивилизацията и подчинение на всички хора на тъмната мрежа.
Тази новина е важна, за да се видят размерите на войната вътре в Русия. Съвсем очевидно и много успешно върви вътрешния натиск Русия да бъде извадена от релсите на поетия от Путин курс срещу глобализма и вкарана в "правия път".
Здравната тема в Русия е проблем не от сега. Не е спирал там проблемът.
Не зная какво още можем да направим. Засега онези успяват да преобърнат всички усилия.
И това става без знанието на Путин, против неговата воля... :smokin: Склонен съм да го приема само ако приемем за вярна супер-конспиративната теория, че Путин отдавна е убит и Русия се управлява директно от Мафията, под маската на няколко двойника на Путин. Иначе извинение за ВВП няма. Колаборационист... Ето настроенията сред лявата и патриотична руска опозиция, канал "Сталинград" https://www.youtube.com/watch?v=WGr34-iw4oI

37
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 13, 2022, 21:50:42 »
В Мелитопол руските власти са свалили огромния руски флаг от централната административна сграда. Да си не помислите някакви конспирации, или пък аналогии с Херсон ? Сакън ! :nuts: Това се правело поради "планов ремонт" на флагщока https://crimea.ria.ru/20221113/vlasti-obyasnili-ischeznovenie-flaga-rossii-s-glavnoy-ploschadi-melitopolya-1125351706.html Идеален момент са избрали за този ремонт  :notworthy: Предстои да видим как ще продължат ремонтните дейности ? Ще има ли нови "трудни решения" свързани с  ремонта ?

38
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 13, 2022, 21:43:17 »
Аз понеже съм само диванен наблюдател, искам да питам коуегите анализатори - в това мнение има ли резон?
Не, коуега.

39
Да си на 20 години и да не си социалист - значи нямаш сърце. Да си на 50 години и все още да си социалист - значи нямаш мозък.  :smokin: Всеки сам да се класифицира къде попада, според ЕГН-то си... От мен как виждам "повелите на деня", молете се всяка сутрин, ден и нощ , и палете свещи за нормалния, класически, стар капитализъм !  Shareholder capitalism ! Щото това което пробват да ни налагат , Stakeholder capitalism ,  не е никакъв капитализъм а дигитално робовладелство.  Връщане с два обществени строя назад, което естествено се пробутва на лапнишараните като "социална справедливост" , "да вземем от богатите и да дадем на бедните !" , някой друг да се грижи за доброто ни , а не ние самите да поемаме отговорност. "Универсален доход за всеки" ! В този дух са и алабализмите на Професора по-горе, и да !  Колегата правилно ви е заострил питанките ? А накъде сте тръгнали без да питате Геополитиката , и тия които я контролират ? :t26115:

40
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 13, 2022, 14:06:49 »
Демократическата партия запазва контрола си във федералния Сенат на САЩ, след като действащият сенатор демократ в Невада Катрин Кортес Масто е преизбрана
Мукта като говори, требе си водите записки. Завчера го предсказах - донатъмавяват 50/50 и така с гласа на Камала демократите запазват Сената ! Всичко е изчислено. Не мое да чакате тия дето са гепили Властта и я стискат с маразматичен спазъм, току така да я изпуснат... И то не как, ами с "избори" ! Абсурд.

41
Теми на форумците … / Re: Позитивни новини
« -: Ноември 12, 2022, 22:39:19 »
Айс, благодаря ти за мнението  :well_done-1299:  Подчертавам , радарите не са били спирани, защото ГЛОБИ СА ПОЛУЧАВАНИ ипрез двете години, не от мен лично, но от познати. И става въпрос за камери в региона ни, следим ги и си ги знаем. Когато курдисат някоя нова и някай "изреве" от честитка, бързо се разпространява. Има различни модели , едни са масивни, скрити в нещо като бункери в страни от пътищата. https://i.f1g.fr/media/eidos/orig/2022/05/12/XVM800965c6-d21b-11ec-b2a9-5d1f19b75c19.jpg  Други са едни по-нови , приличат на семафори.https://static.lexpress.fr/medias_12257/w_640%2Ch_360%2Cc_fill%2Cg_north/v1601592992/un-radar-de-vitesse-fixe-pres-de-la-rochelle-le-19-juin-2019_6275798.jpg  Има и стари кутии.  Всичко беше замлъкнало от пролетта на 2020 до преди месец,а сега отново пююкат като минаваме покрай тях. Сменяни са честотите, но в какъв диапазон и защо - може само да се гадае. Края на това "мълчание" съвпада удивително по време с пълното разкапване на ЛЪЖАТА  К 19.

42
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 21:39:32 »
Цитат
Запад разблокировал российские удобрения после сдачи Херсона
   :t2015: Радост за нашите агрикюлтьори ! Вместо да торят с морски алги от Бретан, нещо по-нормално... Глътка въздух за тях, че хич не им е леко положението. ---------- А иначе за руснаците се получава - Продали Херсона за говна вагона.

43
Теми на форумците … / Re: Позитивни новини
« -: Ноември 12, 2022, 19:16:49 »
Забравих да добавя. За 15 г. във Френско не съм видял НИТО ВЕДНЪЖ пътни полицаи с радари. Чувал съм че има такива (?) , някъде на юг (?) при Кайле  :smokin:  редките случаи да съм глобяван за скорост е било в далечни райони с камери зад завой, не съм реагирал овреме. Пътна полиция спира рядко, основно при акции, митничарите…Не бери кахър за глобите на Мукта.

44
Теми на форумците … / Re: Позитивни новини
« -: Ноември 12, 2022, 19:07:53 »
Кептън, извинявай но имам чувство че не можеш да се концентрираш върху смисъла на текста ми. Изобщо не търся обща лекция по въпроса с радарите. Тия неща които си написал са ноторно известни. Питанкаъа беше защо две години антирадарните мълчаха , и защо от известно време се “събудиха” . Впрочем антирадарите са винаги на по-чувствителния режим хайуей, и единият може сам да преминава през различните режими. Всичките са и с антилазер , но тъй като не са ми на видимо на таблото, този режим не го ползвам.

45
Теми на форумците … / Re: Позитивни новини
« -: Ноември 12, 2022, 15:21:56 »
Чудех се в коя тема да споделя впечатления, и понеже става въпрос за положителни новини /едва едва видими/ намерих в тази тема. Ся не знам ако е замисляна като някаква гавра и подигравка, хубаво ... ама по въпросите. От обявяването на НСР , началото на ковидфашизма пролетта на 2020 се изписаха много неща за СИМВОЛИТЕ ва НСР , сатанистките символи , знаците за разчитане които ни спуснаха. Но нещо се случи в началото на 2022 с умопомрачителната смешка за "Омикрон" . внезапно пландемията се разсъхна. Една след други се разпадат ковидфашистките стигми - маскарада , изолациите, гелове сапуни, вакстерора ! Навсякъде, по почти целия свят , особено Западния към който са ни закачили. Но се случиха и някои едва видими неща, например. Във Френско още с първия конфинман /локдаун/ настъпи странна метаморфоза с пътните камери и радари ! Аз имам на всичките си коли антирадари добър клас /купувани от БГ разбира се/ . Преди 2020 си хващаха френските радари като дядо Поп . Обаче с ковида това внезапно се прекрати ! Приятели французи забелязали същото. И не че антирадарите ни са развалени, например като минаваш покрай ТИР ове , все така си пиюкат. Но на камерите - тишина! И то доста опасно, защото ОЧЕВАДНО камерите си работят , и глобите си идват по пощата. Но някаква дълбока пренастройка на честотите, нито един диапазон на антирадарите не хващаше "ковидарските честоти"  :smokin: И така , до преди няколко седмиции, когато изведнъж антирадарите ни се "пробудиха" и започнаха отново да пищят на всички камери в района , а и по-далече /парижко, къде Германия.../ Върнали са старите честоти на излъчвания на радарите ! Защо е била тази смяна и защо продължи 2 години и нещо ? Какви са били честотните диапазони в това време и дали са служили само за глобяване, или камерите са изпълнявали и някакви други "статистически" проучвания по пътищата ? КАКВИ ?? Да не би да са отчитали нещо в пътуващите в ППС хора , щото колите какво да им отчитат - ламарина ! Какво са бройкали - овце, в чиито тела е вкаран графен ? Или има връзка с жижите на Били ? Каквото и да е било - статистическото ИМ проучване е приключило. Връщат ни към един елемент на Старото Нормално  :well_done-1299: Следва продължение...

46
Recycle Bin … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 14:47:39 »
Ясно - почти сигурно Бахами.
Дано не си в Насау.
Много пари за съмнителен кеф.
Цитат
само ни пращат в Европа за свещи и зелен хайвер..
Не - йебават ни таковътъ, уви - успешно.
Не уцелваш, ама айде мир ! И да не правим спам че ще ни се карат  :0005: :0005:

47
Recycle Bin … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 14:06:40 »
Аде малко картинка   Глей как свети Орландо нощеска, никакви икономии на ток не правят Биг Брадърсите, само ни пращат в Европа за свещи и зелен хайвер... :i_laughing:

48
Recycle Bin … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 13:56:53 »
Ааа, Карибите!
А на Бахамите, или другаде.
За Бахамите давам безплатни съвети.
Щото!
Те ти един оПщо за Карибите - разликата деня, нощя - 2-30 С.
Ти си носиш нощница, нали?
 :smokin:
Драги, да драпаш до утре, точната локализация нанай !  Не за друго , ми щото всеки път като каеш на някой булгаристанец къде си бил, той веднага да те надцака - "А пъка аз бях на Анталия ! На !" ... Преди 4 години бях в Чили и на остров Пасха , най-далечното място, на което съм бил. Една седмица...И после у нас с приятели, и им го казваш, а те - това е нищо ! Пък ний бяхме с джипа на Айвалък, пък как ядохме тааам ? :i_laughing: Ся схващаш ли ?...

49
Скъп трафик кайш :cool-1084: Измъкна се като мокра връв, ма нейсе.
Здравке, това в родината няма се отучите от муфтаджийството. Всичко искате за без пари ! Докторски съвети по телефона или по интернет ! Лекции как да си спасите здравето /живота/ - пак така, ми не става  :smokin: Затова в тема като тази /алхимична, езотерична и фантастична/ - само майтапи и бъзици , драга !  :0005:

50
Recycle Bin … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 13:43:09 »
Бе ти не си ли  пиеше питието вече на Карибите ли, Майорка ли беше?
Къф човек си да си го вгорчаваш с такива неща?
Ко нямаш лайм и лимон става бе човек!
Е не е същото но...
При 6 часа разлика още кафето си не съм пил, ресторантът не е отворил, ти ми говориш за питието ? :beer_old: Събудих се рано рано и ви отделям време и ресурс, за което се казва "грасия сеньор" , не да ме пъдиш балканската... :i_laughing:

51
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 13:35:05 »
Кремъл прати Патрушев в Иран да иска ракети.Ако Патрушев успее да довлече неколко хиляди ще бъде успех.

Развиват се интересни събития и в Каховка.Нещо ще стане с тоя язовир.Май тва ще бъде единствения шанс на Кремъл да спре настъплението.Просто да удави Херсон.Въпроса е приливната вълна дали ще стигне Крим ? По-скоро не.....
Ти от дивана не разбра ли най-на края ? Като взривят Каховка /ако могат/ руснаците ще удавят предимно себе си, щото левия бряг на Днепър е по-нисък от херсонския десен бряг. Самото предположение за такъв "подрыв дамбы" определя руските военни като идиоти самоубийци, а те не мисля че са такива. В момента пускането на водата е изгодно само за ВСУ каквото и да се приказва...

52
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2022, 13:27:39 »
Това е супер синтезиран анализ за провала в Украйна. Тука сме го дъвкали, но надълго и нашироко. Повече няма какво да се добави. Остава само да се надяваме, че у руското ръководство е останала капка здрав разум. Защото лошото (дано да не е страшното) тепърва предстои.
За съжаление това е положението. Работата въврви към провал за Русия, и всеоще не толкова като териториална загуба, макар че Москва загуби почти половината от освободените територии... Загубата е морална, проруските сили са деморализирани. Договорняците и многоходовките на Путин станаха толкова сложни, че сигурно вече той самия не им помни замислите. Като говорим за Договорняка с Врага и хипотетичните ползи , се сещам за добрата стара поговорка на баба ми "Кярът влиза в гащите"  :piss!:

53
Мукта, можеш ли ми обясни от какво умряха над 1млн души повече от нормалното през последните две години в Русия, също и да коментираш новината от САЩ по-горе, където с появата на Ковида погребенията през миналата година са се увеличили с 20%.
Мога, ама не искам. За целия полет над Атлантика интернет е 18 евро, само на час 8 евро. Смятам вместо да се пуля в екран да чета книжка и да дремна. :0005:

54
Цитат
Я моля те, обясни на една руса, попрехвърлила години домакиня, що е това К 19, щом не е вирус.
Много убав въпрос, ето - Кайле е тук ! Упълномощавам я да ти обясни най-подробно .  :smokin:  Каквото ти каже - това е.  Извинявам се ако съм те обидил, особено по блондинска линия , сакън ! :t2619:

55
Recycle Bin … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 10, 2022, 12:08:31 »
 :t3726:
ddantgwyn
ddantgwyn и otvrat били колеги ! Какви скрити лимонки имало тук, да не зная...:nuts:

явно много неща не знаеш - по онова време я нямаше така наречената „академична автономия“.

по-нататък ще го оставя на теб да го разбереш.
:t3726:

56
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 10, 2022, 11:48:47 »
ddantgwyn
ddantgwyn и otvrat били колеги ! Какви скрити лимонки имало тук, да не зная...:nuts:

57
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 10, 2022, 11:44:37 »
Щото който не го издържеше, му отнемаха единица от бала ! ( диплома + биология + химия ) , и ако си на кантар - можеше и да артисаш заради този изпит (зачьот)

Изглежда си забравил. Не се отнемаше нищо от бала (кандидатстуденския). Балът си беше определен от кои оценки се фрмира.
Ти па къде се буташ. Кой випуск си медицина и къде си следвал ?

58
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 10, 2022, 10:17:43 »
хайде сега, научен комунизъм преди института. изпитът беше по обществознание и оценката беше или да, или не. толкова.
Мое го наричаш както си искаш. Дъвчеха се едни и същи чугунизми. И хич, ама ХИЧ , не беше  "и толкова". Щото който не го издържеше, му отнемаха единица от бала ! ( диплома + биология + химия ) , и ако си на кантар - можеше и да артисаш заради този изпит (зачьот) . И като ми хвърляш камъни в градинката на спомените, една скоба. Изпитите по онова време бяха мнооого тежки (особено за момичетата бала беше много висок ) , провеждаха се строго и бяха в голяма степен анонимни и честни. Квесторите и проверителите се държаха изкъсо, при издънки с корупция "хвърчаха глави"... Резултатите от всеки от трите изпита се извеждаха на стената СЛЕД провеждането на следващия изпит, за да няма отказали се и демотивирани. Като кандидат студент от семейство с университетски преподавател, се облажих от малка облага. Научих си резултата от химията в деня на комунизмо-зачьота, преди да влезем да пишем. И понеже имах 5,50 по биология и 5 по химия, дори и при минус единица си влизах като дедо поп ! Поради което по комунизъм писах смехории и си получих резонно -1... Но помня кандидати които изгоряха заради третия изпит...

59
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 10, 2022, 08:43:43 »
Цитат
Работата е там, че към 48-те места на републиканците ще се прибавят Невада и Аляска (със задържане на курсора на мишката върху тях на картата се вижда, че това е така) и така до заветните 51 места остава само 1, което може евентуално да дойде от Джорджия след 4 седмици, а може и да не дойде, разбира се.
Сенатът демонократите ще си го запазят. Тя затова е тази забавена броитба на последните щати. Сценарият е както през 2020 , даже още както 2000 г. и фотофинишът Гор/Буш. Забавянето винаги е за да се нагласи победата на "правилния" кандидат, правилната партия. Дори сега в Сената да се стигне до 50/50 това е аритметическа победа за демоните. Камала като вицепрезидент има право на глас и демонократите печелят вотовете в Сената. Блокировката на държавата не е от особена полза за Тръмп. Той очакваше "червена вълна" да помете бидона, но не се получи. Войната преминава в "позиционна фаза".

60
Здравче, не ви ли омръзна да наваляте небивалици ? "Мойто джипи каза, пък то е с дълга листа, пък му ВЕРВАМ !"  :lol: То не става с вяра а със знания Здравче. НЯМА ТАКЪВ ВИРУС. Не циркулира сред хората и "пандемията" е абсолютна ЛЪЖА, 100% лъжа. Разбирам мнозина от пострадалите ментално, които още не могат да се отърсят от лъжата. Все едно са ви изнасилили и не искате да се връщате върху този травмиращ спомен. :smokin: "Да, да, лъгаха за някои неща ! Но вирус си има , пуснаха го от лаборатория !  :nuts: ... Има лоши ваксини и хубави ваксини /руските/ !  :nuts: " и т.н. За вярата, както е казал поета, бронебойни патрони няма открити. И все пак, няма такъв вирус. Да го знаеш  :)))

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 12