За живота, вселената и всичко останало … > Наука и технологии, магия и чародейство …
Проблеми с мобилните телефони
deneb:
Не знам дали съм за тук, ама да си кажа: Някому е известно, другиму - не, но аз не пия - хич. Мярката ми са 2 капачки бира (по определение на професионален наблюдател) :)))
Обаче на 14-ти февруари отворих у дома бутилка вино (подарена) и взех, че за пръв път харесах питие - много леко, не предизвиква главоболие, дори не усещам, че съм изпила цяла половин чаша от 100 мл :)))
След кратко и успешно проучване установих, че се продава само в един магазин. Две-три седмици по-късно се обадих по телефона на служител на магазин, да ми запази няколко бутилки (да имам, докато съм жива, рекох). Разбрахме се, 10 минути по-късно влизам в лаптопа си (включен през време и на разговора) и за пръв път в живота ми излиза реклама на лекарство ли, друго ли - не разбрах, което щяло да ме излекува от алкохолизъм :)))
Има ли начин да избегна този ефект (не алкохолизма)? Собствените ми мижави технически познания не са достатъчни да се справя, ако има начин. Предварително благодаря и дано разбера какво ми обяснявате! :)))
Banana Joe Maldonado:
Познато звучи тоя ефект :)))
Имам един чужд таблет, дето ползвам, за да не си хабя моя нет и не искам да светкам собственика как да маха рекламите, та на него ми излизат реклами, свързани с разговори (по ключова дума), проведени в близост до таблета.
Палиативно решение А - ад блокър, палиативно решение Б - изключване на настройките за таргетирана реклама (за всеко апче поотделно).
Радикално решение А - нокиа с фенерче, 25лв от заложна къща, радикално решение Б - смартфона надалеч, до шуртяща вода, по време на чувствителни разговори :)))
ПП Креативно решение "Червена херинга" -умишлено подхвърляне на подбрани ключови думи с цел объркване на алгоритъма ;)
Zeitgeist:
--- Цитат на: Banana Joe Maldonado в Март 21, 2024, 18:19:59 ---Радикално решение А - нокиа с фенерче, 25лв от заложна къща,
--- Край на цитат ---
Продават нови - към 60 лв.
П.П. Имам чувството, ако съдя по пробутваните ми реклами, че не само от разговорите, но и от покупките ми се ориентират. Да не говорим - не е параноя, че и само като си помисля нещо, и хоп - рекламка цъфва :)))
Дърт Вейдър:
--- Цитат на: Banana Joe Maldonado в Март 21, 2024, 18:19:59 ---Креативно решение "Червена херинга"
--- Край на цитат ---
Ползвам "AdNauseam" за Chrome ... скрива рекламите, но също така ги "преглежда" до една. Ако се криеш все ще намерят как да те профилират (правилно) ... сега не съм таргет щото съм "луд по рекламите" ... хехехе
deneb:
Много благодаря! Поне една част (за Нокията) разбрах :)))
Имам даже такава запазена, при сина ми е, че той я искаше за нещо, но е без батерия.
Значи ще се задълбоча в другите съвети.
Светице, наистина и аз имам случаи, в които само съм мислила, не съм търсила, нито разговаряла (не е имало с кого).
По пазаруването и търсенето в търсачка е ясно.
Лаптопът беше включен, но все пак в съседна стая, макар и на отворена врата. Вода не съм пускала, но работеше аспираторът, щото се сетих, докато готвя, да поръчам виното. Явно не е попречил, следващия път - на максимална степен :)))
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия