Преглед на печата … > Уводни …

ГЕШЕВ – ГЕШЀФТ – ГЕШЕФТУРА??? //Има досъдебно производство, свързано с президента, съобщи Гешев

(1/47) > >>

Джиджи:
Следват последните скандали в … „маматурата” и реакциите на гешефтурата – по Петьо Цеков /с моя незначителна намеса  :D/ …


--- Quote (selected) ---„Подпрял се на прокуратурата, премиерът е готов да маха министри и да се разделя с приятели, стига да успее да запази формулата на властта  …

Погледнете политическия пейзаж, който през последния месец се променя пред очите ви – от средата на декември се огъва като планина по време на земетресение.”
--- Край на цитат ---


--- Quote (selected) ---Тандемът Борисов-Гешев развъртя бухалката
25 Ян. 2020 , Петьо Цеков


Борисов и Гешев планират следващия си удар.

https://www.segabg.com/category-observer/tandemut-borisov-geshev-razvurtya-buhalkata
--- Край на цитат ---

До края на миналата година ситуацията беше ясна. Страната се управляваше от ясна официална коалиция, но силата на управляващите идваше от негласната задкулисна коалиция, включваща и опозиционни партии, като например ДПС.

Истинската сила на управляващите обаче беше в коалицията Борисов – Доган/Пеевски, подпирана от независимата съдебна власт и величана като за последно от медиите.

Така властта балансираше умело между интересите на крупни НЕполитически фактори като Цеко Минев, Валентин Златев, Христо Ковачки, Васил Божков, Кирил Домусчиев и пр.

В началото на годината  обаче ситуацията изглеждаше пред промяна,
независимо от титаничната битка, която се забелязва не чрез героите на сцената, а чрез последствията след сраженията. Които са колосални.

•   врътките на ДПС във връзка с вота на недоверие;

•   попадането на няколко ГЕРБЕР-ски министри в центъра на обществените скандали;

•   атакувани са също няколко близки до Борисов бизнесмени;

•   остро атакуван е и коалиционният партньор на ГЕРБ;

•   а под обществения натиск ГЕРБ дава поредни свои жертви в резултат на некадърното си управление в редица икономически сектори …

Правителството на Борисов обаче също е в настъпление:

•   вярно на добрата стара практика, кове нов закон, за да удари конкретен бизнесмен;

•   след светкавични действия от страна на прокуратурата, в ареста вече лежи министър – Нено Димов от ВМРО;

•   заради кризата в Перник е отворен бизнес за около 100 млн. лв. – за реновирането на язовира, за временни мерки за отклоняване на разни поточета по Витоша, както и за строежа /в необозримо бъдеще!/ на водопровод от Мало Бучино до Перник …

•   заради скандала с лекарствата е ударен и втори член на ГЕРБЕР-ското правителство  – министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който „не изпълнявал контролните си функции в сектора” …

И в тази история, разбира се, е намесена прокуратурата. А атакуваният ГЕРБ бързо реши да поправи една наредба, приета вероятно заради лобистки интереси преди цели 3 ½ години …

Скандалите обаче продължават, включвайки и …

•   Валентин Златев – майстор на белота и близък приятел на премиера, заради евентуалната бъдеща водна криза в Ботевград; тази история ще се разследва тепърва от прокуратурата;

•   Христо Ковачки –  още един близък до ГЕРБЕР-ското правителство крупен бизнесмен – заради мощностите на ТЕЦ „Бобов дол”; и то не защото „Бобов дол” замърсява въздуха, тъй като в него се горят пластмасови боклуци, а защото „не са били изпълнени всички изисквания”. А прокуратурата в Дупница вече се е задействала и е образувала досъдебно производство за извършено престъпление срещу здравето на местните хора и околната среда;

•   и накрая – хазартния бос Васил Божков, при когото още от декември 2019 г. спецпрокуратурата проверява подадени срещу него сигнали. Така Божков е поставен в една категория с бизнесмени като Ветко Арабаджиев и Николай Банев, които са отдавна вече в ареста.

КОЕ Е ОБЩОТО МЕЖДУ ВСИЧКИ ТЕЗИ СКАНДАЛИ?

От едната страна на барикадата е новосформираният тандем Бойко Борисов – Иван Гешев. Вече няма значение кой е предложил Гешев. Важното е, че този дует е вече в пълен синхрон и може да се окаже дори по-ефективен от тандема Борисов – Цацаров. Бухалката на властта удря силно.

Обаче от другата страна на барикадата НЕ Е опозицията. Както всяка нормална опозиция, БСП и "Демократична България" само се опитват да се възползват от ситуацията. В конкретния случай – от СКАНДАЛИТЕ.

Близки до сърцето на Борисов кабинетни министри и крупни бизнесмени се представят като атакувани от зли врагове. Но ако се вгледате по-внимателно в картинката, повечето от атаките идват отвътре – инициирани са от самото мнозинство.

Самият кабинет отстрани Нено Димов, шефът на НЗОК атакува Ананиев, Ревизоро спира мощности на Ковачки... А ако се вгледате още по-внимателно, ще видите, че Борисов е активната страна във всички тези действия, а от другата страна има само изненадани жертви. Страдат не близки до Борисов, а близки до Цветанов, Пеевски, Васил Божков, Цеко Минев...  Тандемът Борисов-Гешев провежда нагледна демонстрация на сила. Тъй като Борисов се възползва от видимите кризи, за да разчисти още повече терена около себе си. Няма значение къде удря бухалката – дали близко или далече. Тя удря ефикасно. Да, това е война. Непропорционална, тъй като милионите нямат шанс срещу бюджета.

Борисов, разбира се, може да се справи със ситуацията още по-бързо, но не бива. В демократична държава всички скандали се събират в една точка – в прокуратурата.
 
Защото прокуратурата е мястото, в което скандалите могат да потънат. Или да се изострят още повече …

P.S. В горното изложение на мислите на Петьо Цеков са събрани абсолютно всички скандали от последния месец и половина …

А ВИЕ ДЕРЗАЙТЕ!!!

Джиджи:

Васил Божков, Николай Банев, Ветко Арабаджиев и други бизнесмени бяха атакувани фронтално от правителството и съдебната система.


Шефът на НЗОК – Дечо Дечев, прилича на камикадзе, което се е хвърлило безразсъдно срещу мнозинството, което го подкрепяше.


Зли врагове се опитаха да разбият вечната дружба между Борисов и Златев. Всуе!

 :m1731:

buratinob:
Валката макар и недолюбван от сегашното руско ръководство все пак е някаква резервна връзка. Баце може да е полегнал, но е достатъчно хитър да не вярва безусловно на Мустафа ( толкова му е нивото, тя му е водещ офицер ).

Lillian:
Джиджи :way_to_go-1308: за темата
описаното е много тревожно, не разбирам на какво се радва гражданството :image008:

Lillian:
вече е ясен и следващият набелязан
https://www.24chasa.bg/novini/article/8116127
Иван Гешев пита КС недосегаем ли е президентът

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия