Преглед на печата … > У нас …

Коронавирус в България

(1/2503) > >>

Engels:
Явно вече въпросът е не дали, а кога.
Ако случаите в Бургас се окажат коронавирус, смятайте че са го изтървали.
За четири дни преди появата на симптомите, са имали достатъчно време да контактуват с други хора.
Получава се много интересна картина.
В Китай има висока смъртност при сравнително млади хора, докато в Италия изглежда няма смъртен случай на човек под 70 години.
Освен това вече има информация, че вируса мутира сравнително много бързо, напълно е възможно в другите страни, вируса да е мутирал вариант на китайския.
Добре че поне грипната вълна отмина, иначе при наличие само на 2000 теста в България, досега щяха да ги изразходват при болни от грип.

Ной:
Вчера свалиха от самолета едно бебе, което кашляло, кихало и имало температура. Родителите първо рекли, че били на доктор и тя (лекарката) им рекла, че могат да пътуват, но им дала антибиотици, ако на малката й стане по-зле. Стюардесите намерили доктор на борда, той констатирал треска, температура и кашлица. Екипажът изпроводил семеството, което с двете си здрави щерки отивало на двуседмична почивка във Франция. Врънкането е да им се били платили билетите, щото не било честно. Обаче Еър Канада се е опряла като магаре на мост и това е чудесно. Писнало ми е да пътувам с очевадно болен народ, на който вечно не му стигат носни кърпички.

buratinob:
Някъде бях коментирал че туристическия/поклонически бизнес е проказа.
Куцо кьораво и сакато си мисли,че като си направи селфи на Малдивите, на Айфеловата кула и вече е над нивото на комшията.

Engels:
Вчера на една опашка един "симпатяга" ми кашля и киха във врата, на външен вид и без термокамера, беше очевидно, че е с висока температура.
Сега ще видя до 2-3 дни, дали не съм прихванал някоя късна грипна версия.
С по ранните версии досега се разминавах.
 :m1731:

buratinob:

--- Quote (selected) ---Коронавирусът поразява круизите
--- Край на цитат ---

https://e-vestnik.bg/topic/health-science-technology/

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия