Преглед на печата … > Култура …

...из пресата - Андрю Михта: Неомарксистите подриват демокрацията в САЩ

(1/1)

фелдкурат Ото Катц:
Вероятно много от вас са прочели това интервю.
Струва си и тук да го има, може пък да се получи разговор ако г_ринго или Калинчо се появат.
На мен ми стана смешно, докато го четях. Цялото интервю тук - http://glasove.com/categories/na-fokus/news/andryu-mihta-v-tenesi-kazvame-ako-se-namirash-v-dupka-spirash-da-kopaesh
~~~~~

Андрю Михта: Неомарксистите подриват демокрацията в САЩ
“Прекарах двадесет и пет години в академичния свят и бях свидетел на начина, по който нашата история, социални и хуманитарни науки бяха променени от неомарксистките теоретици на критичните изследвания, докато превърнат нашите факултети в обширни департаменти по “изследвания на оплакването” на различни категории, които фрагментират наследството ни почти изключително според критериите на идентичността. Този процес допринесе за отслабването на основата на цялата солидна демокрация: обучението на информирани и образовани граждани. Повечето от нашите университети сега са машини за индоктриниранe на младежта, създавайки млади жени и мъже, окичени с дипломи, но много невежи за миналото си, неспособни да направят разлика между равенството пред закона и егалитаризма, негодни да мислят критично и да пишат аналитично. Прогресивната деконструкция на американската национална идентичност в училищата, колежите и университетите, медиите и поп културата, е в основата на нашата криза. Американската нация («E pluribus unum», “От много, един”) беше най-забележителният експеримент на изграждане на общност, основана на едни и същи ценности и институции, от хора, произлезли от разнообразни етничности. Но сплотеността на нашата нация днес е в опасност. Същата ситуация се наблюдава в Европа”.

Kole:
Експериментът за създаване на нация от световна сбирщина се проваля с гръм, трясък, кръв, сълзи и тв репортажи.
Опитаха се да накарат всякакви хоминиди да се държат за лявата цица докато слушат "land of the free and home of the brave " и главите им се веят звезди и раета, ама нá. Не станá.


--- Quote (selected) ---Същата ситуация се наблюдава в Европа”. 
--- Край на цитат ---
Много им се иска на америкосите да не затъват сами! А ситуацията е същата, щото някой налага със сила една изначално сбъркана система, расова/малцинствена паразитокрация и идиотизъм.

Nor1:
Статията е смесица от истини, лъжи и жалби по несбъдналата им се (за пореден път) мечта за НСР по техен вкус.

Eisblock:
За да не се повтарям, ето копие от "Гласове":


--- Quote (selected) ---Eisblock на 06.07.2020 в 12:56

Горчива статия на неориентиран западняк и още по-лошо - задокеанец. Тези там упорито не искат да видят закономерностите и най-вече, истинската шайка зинала да лапне изцяло Света! - Банкеро-сатанинският интернационал. И с това - разрушителят му. В понятието е закодирано всичко.

- Не може да се разглеждат отделни съставки и да се преместват на произволни места в общата свързаност. Двете основни икономическо-политически системи на ХХ век + отделни малки и по-големи или по-кратки девиации, бяха инструментализирани от едно и също Задкулисие. То просто теглеше конците пряко или косвено на всяка от отделните системи. Както и до сега го правят - на всяко едно важно управленческо място са поставени марионетки - повече или по-малко видни, от тях надолу, тези изгражда цялата система на зависимости. Т.нар. "запад" е просмукан до корен по тертипа на "Приказка за стълбата". Във всяка една държава има повече от ясни и видни зависимостите от "кормчиите". А те - от Централата. Над всички е волята на ГП. Отделните фракции могат да се ритат по пищялите, но това не променя основната и зададена Линия...

За пример са успехите на Китай. Те се дължат на два елемента: работлив, беден и многоброен народ и второ: на ефективна диктатура изградена върху фундамента на социализъма и здраво контролиран промишлен капитализъм. От тук е и приликата им с Германия 1933/1945г. - отбелязана е и по-горе. За подреждане на действителните факти из междуушията - ето един интересен преводен материал: =http://https://www.vipr-bg.com/articles/the-economic-history-the-third-reich/ Сегашната ситуация за "запада" е безизходна и евентуалното спиране на разрухата минава през много тежки времена. Подмяната на умишленото загниване в системата може да стане само с големи, негативни за "демокрацията" (може да се сложат и други - клепто-, дермо- плуто- и пр. представки) мерки, дори вероятни с много кръв.

Колкото до "нео-марксисти" и пр. глупости - Те и другите такива са собствени продукти на хищническата им система изградена от ... к'во ли не и какви ли не. Самото загубване на имперското водачество на САЩисаните е предсказано още от Едгар Кейси - по-събрано и по-експресивно представено или пък може да се прочете из разни писания по темата: - има достатъчно публикации от сериозни специалисти по глобалните въпроси. Трябва просто да се чете, докато запалените фили и фоби, феновете от двете страни на разделителната линия, кресливо демонстрират единствено собствените несъстоятелност, заслепеност, неадекватност./quote]
--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия