Преглед на печата … > У нас …

Въртолетът с пачките пристигна

(1/2) > >>

Mr_Pitkin:
        Поздравявам всички писатели: въртолетът с пачките най-после пристигна!

   Въртолетът ще хвърля пачките обаче не на пешеходните зони, а на потайни места в потайна доба, които ще бъдат съобщени предварително само на отличниците.

   2,5 млрд. лв. „финансиране” ще стигне до фирми под формата на банкови кредити без обезпечения. При новите условия програмата се развива с нарастващи темпове. Кирил Петков обяви, че програмата работи толкова добре, че вместо за пет месеца първият транш?? (да, транш!!) ще бъде усвоен за три. Потвърждение за това са отпуснатите за по-малко от месец заеми. Към края на юли 181 кредита на обща стойност 184 млн. лева. са в процес на обработка от страна на банките.
   Обещано е кредитите да се отпускат в кратки срокове и с минимална административна тежест, без да е необходимо материално обезпечение. Предвижда се парите за гаранциите по програмата да бъдат увеличавани поетапно в следващите месеци, когато ще постъпи нов „транш”, след което нов, след което нов, итн.

   Както вече се досещате, драги ми смехурковци, през ноември доста заплати в София ще ударят седем-осем хил. лв., а офисните хигиенни мениджъри ще се мръщят на 4 хил. (което, разбира се, няма да се отрази на инфлацията).

   На печелившите – честито. На станалите – да продължават да пишат в темата „А сега накъде...”.

- Извинете, продавате ли тоалетна хартия от 500 лв.?
- ???
- Скоро ще продавате, ха-ха-ха ))

(тъп стар виц, измислен през 1997 от итн)

(https://www.segabg.com/hot/category-economy/bbr-chaka-odobrenie-bryuksel-za-po-lesni-krediti-za-biznesa)


SgtTroy:
Дано некой да не получи въртиго от въртолета с парите  :smokin:

otvrat:
Както вече се досещате, драги ми смехурковци, през ноември доста заплати в София ще ударят седем-осем хил. лв., а офисните хигиенни мениджъри ще се мръщят на 4 хил. (което, разбира се, няма да се отрази на инфлацията).

Нищо такова няма да се случи. Тези заеми са средно по 400 000 лева и те определено няма да отидат за повишаване на заплати. С кво ще им плащат след месец-два? Между другото, точно по същия начин (с държано гарантирани заеми), Европа се възстанови след 2СВ и много държави (Япония, Ю. Корея, РЮА) развиха икономиките си.

Maximus II:

--- Цитат на: otvrat в Август 11, 2021, 08:24:02 ---Между другото, точно по същия начин (с държано гарантирани заеми), Европа се възстанови след 2СВ и много държави (Япония, Ю. Корея, РЮА) развиха икономиките си.
--- Край на цитат ---
Да, след ВСВ на девствени пазари, сега пазари няма, това е проблемът на съвременния капитализъм, а не липсата на пари.

otvrat:
Да, след ВСВ на девствени пазари, сега пазари няма, това е проблемът на съвременния капитализъм, а не липса на пари.

Са, ние говорим за България. Страна от 3-я свят с мижава икономика. Все едно европейската икономика след 2СВ. Икономика се гради само с държавна помощ. Клишето "висока принадена стойност" без участие на държавата няма как да се реализира.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия