Защо сме тук … > Организационни …

Технически …

(1/536) > >>

gossinger:
В тази тема ми се иска да видя мнения относно външния и вътрешен вид на форума, неговата функционалност и евентуално какво би могло да се добави към нея. Но предупреждавам, че аз не съм програмист и е нереално да очаквате чудеса от мен.

Като начало ви предлагам да разгледате какво ви позволява форумът да правите и да решите дали ви допада. След това може да обсъждаме видяното  ::)

Имайте предвид, че в момента форумът се намира на машина, която не е много подходяща за тази цел и заради това ви съветвам да гледате на него като на концептуален прототип, който ще се превърне в нещо завършено и с ваша помощ. Освен това, в момента машината не е вързана към UPS, което означава, че ако спре тока в помещението, в което се намира, тя ще бъде недостъпна, докато не се възстанови електрозахранването.

В момента регистрацията е свободна, не се изисква активиране през електронната поща, но се изисква силна парола — малки и големи букви, цифри и специални символи. След двете полета за въвеждане и за потвърждаване на паролата трябва да се появи една чавка. Тя е знак, че паролата е приета от софтуера на форума. Ако има един жълт триъгълник с удивителна в него, това означава, че паролата не се приема от системата и трябва да помислите как да я промените, за да отговаря на изискванията.

Форумът вече е достъпен на адрес: http://societe-chez-kerpeden.eu/. Надявам се в близките дни да конфигурирам и връзката по https да бъде активна.

PS Докато някой не се осмели да коментира в тази тема, ще добавям в тази публикация всичко онова, за което се сетя по-нататък.

pps. От днес, 28 ноември 2018 г., форумът вече има модератор — Mr. Blonde, който се надявам освен че ще е строг, да бъде и справедлив.

Нещата за които основно ще се следи на първо време са следните:

1. лични нападки и аргументи ad hominem в дискусиите;
2. волно или неволно оповестяване на лични данни за потребителите;
3. използването на ненормативна лексика;
4. непозволяване на прекомерно разводняване и отместване на дискусиите от основните им теми.

фелдкурат Ото Катц:
...предлагам това място да бъде наречено "Societe Chez Kerpeden Ver. 2.0", старите кучета знаят защо.
Някога, когато съм на кеф, може и да разкажа истории от 2010 - 2011.

фелдкурат Ото Катц:
1. може ли шрифтът на менютата да бъде 1.1. по-голям 1.2. в друг цвят - предлагам „елен, в момента при каквито и да е настройки ислиза тъмно сив
2. възможно ли е текстовете, сега изписани в зелено, да бъдат bold - зеленото при този дребен шрифт се чете трудно
3. възможно ли е (трява да е) да се добавят още мотикони (беше изказано такова желание)
4. все още цигипатето не е изяснено дзо край - моля ясно и точно да бъде посочено от Госингер.
(следва продължение)

Bradatko:
Като допълнение към фелдкуратовото писание:
Също във въпросителна форма.
1. Може ли да се променя шрифта на форума? В смисъл - да си го уголемя, за да го чета по-ясно, да му дам друг вид шрифт... такива едни неща.
Не става въпрос когато пиша, защото това тук е възможно - ЕТО , а изобщо, когато чета другите теми.
2.  Емотиконите са 5-6 набора от по 14 муцуни. Става ли да се привнесе някак набор анимирани таквиз, като онези, които бяха публикувани в темата за емотиконите в оня форум?

И аз сигурно ще се сетя за още нещо, но сега само за това се сетих.

gossinger:
Шрифтът може да се променя в така наречения css файл, който за темата по подразбиране на форума е от порядъка на 50 kb, около 3000 реда код. И тези промени са валидни само за конкретната тема. Тези файлове не са съвсем лесни за разбиране, поне в началото. На първо четене не видях някъде да е зададен размера на шрифта, от който после се определя в проценти големината на шрифта за различните стилове. Всички неща, които са пожелани от фелдкурата могат да се променят от там. И е добре да се правят от човек, който разбира много добре какво прави.

Във всеки един профил на потребителя има настройка „Настройка изглед и подредба“, в която има поле „Текуща графична среда“ и след него има връзка „промени“. От там може да изберете някоя от десетината качени във форума теми, отговаряща най-добре на емоционалната ви нагласа. Няма как да се удовлетворят желанията на всички потребители, особено когато техният брой стане достатъчно голям.

За уголемяване на шрифта при четене — вижте дали промяната на мащаба от 100% на 150% няма да ви помогне. Във firefox това става с клавишните комбинации ctrl-+ (увеличава), ctrl-- (намалява) и ctrl-0 (връща на 100%). За Chrome и изтърсаците на Microsoft — няма как да проверя, но трябва да е универсална клавишна комбинация.

За емотиконите — не са 5-6 набора по 14 символа. Пропуснали сте връзката [още], която се намира под стандартния набор емотикони. Допълнителни емотикони могат да се добавят, стига да ми ги доставите наготово. Вече се нагледах достатъчно на такива.

За цитирането — вижте темата в раздел „Живота, Вселената и всичко останало“. По-ясно и точно от това не мога да го напиша.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия