Преглед на печата … > По света …

Събитията в ЕС

(1/353) > >>

Асол:

--- Quote (selected) ---Безредиците, обхванали отделни райони на Белгия вече седмица, продължават, съобщават местни медии. Първоначално протестът бе срещу високите цени на горивата, но към "жълтите жилетки" се присъединиха вандали, търсещи сблъсък с полицията.

Снощи при отрицателни температури протестиращите на барикадите край складове за гориво отново са били разпръснати с водни оръдия. От мястото на събитието записи показват сцени на безразборно рушене на обществена и частна собственост.

Протестиращи са хвърляли бутилки със запалителна течност и камъни по автомобили на полицията и медиите. Отново се съобщава за нападнат телевизионен екип. Демонстранти са откраднали товарен автомобил, с който са се опитали да нанесат щети по полицейско оборудване. По-рано тази седмица те успяха да унищожат две цистерни за зареждане с гориво.

Жители на обхванатите от протестите райони съобщават, че животът им започва да става все по-труден. Освен че над 400 бензиностанции са били затворени и няма откъде да се зареди гориво, магазините за основни стоки нямат снабдяване.

Живеещите близо до складовете за гориво биват пропускани през барикадите по преценка на протестиращите. Уточнява се, че с предимство преминават семейства с малки деца и линейки.

Полицията е успяла да задържи в последните часове няколко десетки вандали, съобщава се за иззети автомобили на участници в протеста. От записите на размириците от последната нощ се чуват възгласи, познати от обичайното поведение на футболни агитки, пише БТА, цитирана от Новини.бг.
--- Край на цитат ---

 

 

Old_BG:
Ами да свикват!
След като сами си вкараха автогола да бъдат безпринципни, така ще е!
То не може с онаа работа до края и с душата в рая! :middle_finger-434:

Асол:
То и във Франция е същото. У нас също с това започна...Така ще е - горива, газ..и до папото ще се стигне накрая.

ddantgwyn:
Изненадва ме нещо друго — при всичките протести, на които съм присъствал, аз вандализъм като този във Франция или Англия (преди няколко години) не съм виждал.

Агресия към полиция — да, имало е, но не се е стигало до чупене на витрини и леки коли (но съм чувал за един бял автобус, но там май драмата беше друга).

А не мисля, че сме чак толкова възвишени като народопсихология спрямо западноевропейците.

ddantgwyn:


Декември 2010

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия