Преглед на печата … > По света …

Китай

<< < (95/111) > >>

lucho:
Готви се за най-лошия възможен вариант – военна намеса. Строи самолетоносачи с ударни темпове. Укрепва армията и флота си...
Китай е "капут" без Тайван, колкото са "капут" България без Македония, Русия без Украйна, Сърбия без Черна Гора и др.п. Т.е. не е.
Ето една статия от Боян Чуков по темата: "САЩ и Китай в титаничен сблъсък за Тайван". Както пише той, въпросът е не дали, а кога.

Като стана дума за тайванската "Република Китай", оказва се, че паметниците на създателя ѝ Чан Кай-Ши се събарят или преместват.


К вопросу о природе власти в Китае (критика на хората с леви възгледи, считащи КНР за империалистическа капиталистическа страна).


Китай опроверг информацию об испытаниях гиперзвукового оружия

--- Quote (selected) ---Это были испытания космического аппарата. Они были организованы для подтверждения технологии повторного использования космического корабля.
--- Край на цитат ---

lucho:
В Китай намаляват домашните на учениците със закон

Китай прие образователен закон за намаляване на "двойния натиск" върху учениците от домашните и частните уроци по основните предмети, който намали домашните и забрани извънкласните уроци по най-важните предмети в почивни дни от загриженост за тежкото образователно бреме върху претоварените деца..

Engels:

--- Quote (selected) ---Седмица след като подробностите за новия политически лозунг на китайския президент Си Дзинпин "общ просперитет" бяха публикувани в печатното издание на Китайската комунистическата партия (ККП), инвеститорите на „Уолстрийт“ осъзнават, че най-гъсто населената страна в света може да е поела в коренно различна посока, пише Nikkei.
--- Край на цитат ---

Engels:

--- Quote (selected) ---Въпреки че не беше цитиран конкретен показател за това какво определя общия просперитет, планът на Си се фокусира върху подкрепата за китайците с по-ниски доходи чрез програми за социално подпомагане, субсидиране при покупката на жилища и политики за ограничаване на богатите и тяхното „несправедливо богатство“.
--- Край на цитат ---
:popcorn:

Алиса ..:
Тов. Си и сталинистката група в ККП водят тежка борба с либердата окопала се в нея, и вече пета година не могат да разкарат правителството, където министър председателят и министърът на външните работи са тежките шпаги на либералната група. Борбата е тежка.
По договор от 79та м-у ДСПин и Кисинджър Китай няма право на износ на идеология, така че т.Си дано да успе да осигури просперитет, който не е нищо друго освен националсоциализъм,  поне за китайския народ. 
Така че, троцкисти, интернационалисти, привърженици на перманентни революции да не се надяват много на Китай.
Китай е фактор в региона си, и до там.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия