Преглед на печата … > Мнения …

Светът напълно изглупя и положението е безнадеждно

(1/194) > >>

Minderbinder:
Интервю с Арман Фараши в "Република", публикувано в 'Гласове'. Много ми хареса.

--- Quote (selected) ---„Глупостта побеждава, защото вече затвори кръга. Не се спря при населението, а се издигна на нивото на политиката. Тя се разпространи в държавния апарат и подхранва цялото общество. Няма такава контраатака, която да й окаже твърда съпротива, нито пък такова просвещение, което би спасило съдбата на човечеството. Битката е проиграна. Нищо друго не ни остава, освен до осъзнаем факта на доминация на кретените.“
--- Край на цитат ---

Целият материал - тук.

Giuseppe:
Добро е.
А това пък:

--- Quote (selected) ---Има и изящна глупост, това е глупостта на благонамереността, bien-pensance, както я нарича Бернанос. Това е политкоректността на буржоазията, едно безсмислие, лишено от вулгарност, грубост и бруталност. Но в сухия му остатък, независимо от всичко, преобладава именно безсмислието.
--- Край на цитат ---
мога да го прикача към доста тоалети и в сий форум и ще им бъде най подходящата брошка.
 

Engels:

--- Quote (selected) ---- Революцията в епохата на Просвещението обещаваше настъпване на истината, справедливостта, демокрацията и освобождението на народите. Днес косите на обществените свободи са побелели под натиска на безпощадния пазар. Еволюцията на науката и техниката предизвиква безпокойство, вместо да създава удобство. Много от нас се опасяват, че децата ни живеят по-зле, отколкото живеехме ние. Така нареченият прогрес доведе до замърсяване на водите, въздуха и земята. Обществото ни срамежливо, но със самоубийствена упоритост, отива към по-лошо.
--- Край на цитат ---
Авторът безспорно е умен и талантлив, но иска свят според своите представи и мечти.
Но човечеството не е цивилизация, която ще се бори за истината, справедливостта, демокрацията и освобождението на народите.
Човечеството е техногенна цивилизация и всичко друго остава на заден план, колкото и да не ни харесва това. Забележете авторът правилно е отбелязъл, че може децата ни да живеят по-зле, дори според мен това е повече от сигурно.
Но развитието на технологиите, науката и техниката ще продължат напред.
Те са критерият, че се движим напред, за останалото можем само да се тръшкаме, както са се тръшкали в миналото, когато технологиите, науката и техниката са променяли света до неузнаваемост и са го правели доста неуютно място за хора като автора.

Engels:
Ако се съмнявате в това което съм постнал по горе, вижте какво се готви за децата и внуците ви в училище:
Предприемачеството се очертава като приоритет в образованието.

--- Quote (selected) ---„Какво е математика – тя не е само смятане, тя е анализ, логическо мислене, критично мислене. Може ли да има добър предприемач, ако той няма такова мислене? Според мен не може“, каза Кастрева. „Взимането на решение изисква анализи, причинно-следствени връзки и последващи действия – това е предприемчивост“
--- Край на цитат ---

--- Quote (selected) ---Предприемачеството трябва да бъде възприето като хоризонтален приоритет в образователния процес – да проникне на всички нива, да се превърне в култура, в начин на живот, посочи евродепутатът Владимир Уручев, като изтъкна и възможностите, които Законът за предучилищното и училищно образование предоставя за развитие на предприемаческата среда в училище.
--- Край на цитат ---
https://technews.bg/article-114972.html
А предприемачеството не е нищо друго, освен бясно въвеждане на технологии, наука и техника с цел да оцелееш в битката с другите предприемачи.
Всичко останало, помага на предприемача само временно.

Bacho Кольо:

--- Цитат на: Engels в Март 05, 2019, 21:57:56 ---
А предприемачеството не е нищо друго, освен бясно въвеждане на технологии, наука и техника с цел да оцелееш в битката с другите предприемачи.
Всичко останало, помага на предприемача само временно.

--- Край на цитат ---
Предприемачеството е нещо съвсем друго - да ти дойде оригинална идея и за осъществяването и да рискуваш това , което си постигнал досега, да рискуваш парите си, имуществото си, бъдещето - свое и на децата си, да си готов да посветиш всичкото си време, да  загубиш спокойствието и съня си ,  да вярваш в силите си и в крайния успех, при това помнейки  , че и най-малката грешка е възможен път към провала.

А ако искаш да въвеждаш технологии - фани се наемен работник на Безос или на Б. Гейтс.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия