Преглед на печата … > Уводни …

Спецсъдът търси кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева 15 март 2019

(1/3) > >>

Чок觧:
Спецсъдът търси кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева
15 март 2019 12:01 Автор: Христо Гатев
Редактор: Елена Банкова
/ БГНЕС
Чужд почерк се появи в тефтерчето на Десислава Иванчева. Това се разбра от графологичната експертиза, представена на днешното заседание по делото за подкуп срещу отстранената кметица на „Младост”.
Преди няколко месеца от прокуратурата обявиха, че въпросното тефтерче съдържа сметки с площта на строителни обекти и съответните суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. В съда днес обаче стана ясно, че на две места в тефтерчето са писани цифри и думи с чужд почерк. По искане на прокуратурата съдът назначи нова експертиза, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - Петко Дюлгеров.
 Иванчева и Петрова откриха неточности в СРС-тата по делото срещу тях
Отстраненият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани преди близо година в центъра на София. Двете бяха обвинени, че поискали 500 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат преписката му за строеж в квартала.
 През лятото на миналата година прокуратурата обяви, че при ареста на Десислава Иванчева в чантата й е открит тефтер, който се превърна и в основното доказателство по делото. В него имало записки, които според прокуратурата съдържали квадратура на строителни обекти и суми, които Иванчева щяла да иска като подкуп. Днес в съда обаче стана ясно, че на две места в тефтера има записки с чужд почерк. Като пример вещото лице Александър Апостолов посочи цифрата 40 000, която според него категорично не е писана от Иванчева.
Ваклин твърди, че първоначално поисканият от него подкуп бил над 600 кв.м от сграда
Експертизата изключва и възможността Иванчева сама да е подправяла почерка си. Не е ясно обаче на кого е чуждият почерк, нито дали е писан само от един човек. Прокурорите оспориха експертизата, която по думите им била неясна и противоречива. Съдът обаче я прие и назначи нова, която да установи дали чуждият почерк не е на друг от обвиняемите по делото - бившият районен кмет на „Младост” - Петко Дюлгеров.
 Десислава Иванчева: Лошите условия в арестите са форма на изтезание
След заседанието пък Десислава Иванчева заяви, че в тефтерчето се появила цяла нова страница. Следващото заседание по делото е насрочено за 9 април, когато трябва да е готова и допълнителната експертиза.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/specsydyt-tyrsi-koj-e-pisal-v-teftercheto-na-desislava-ivancheva-2153749

67:
Това тефтерчетата в българската история нещо станаха доста... И все приказливи!

Джиджи:
Към "чуждия почерк в тефтерчето" за забравили да добавят и "допълнителни записи".  :too_happy-1067:

Чок觧:
https://frognews.bg/novini/biliana-petrova-frog-arteks-parvi-podali-signal-prokuraturata-sreshtu-nas.html?fbclid=IwAR3DMAv6u5tnh45d7YnWdtzxzNPYp5cecMB7EnfGX-JR9tW1BBAXSVAH5Qs
18| 10984 |20.03.2019
Биляна Петрова за Фрог: „Артекс“ първи са подали сигнал срещу нас
Източник: БГНЕС
В „Младост“ фирма „Артекс“ продават жилища за над 2000 евро за квадратен метър. Това са ми го казвали граждани, които са се интересували за цените на имотите при тях. В СРС-та също става дума, че те продават на толкова. Това, което е интересно, е че инициатор на първия сигнал срещу нас за забавени преписки, е фирма „Артекс“. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-кмет на район „Младост“ Биляна Петрова.
Това е станало през асоциацията на строителните предприемачи. Научихме го съвсем наскоро. Знаехме за сигнала. Но сега, след като получихме документи от съда, разбрахме, че на събранието на асоциация от лятото на 2017 е било предложено  асоциацията  да събере преписки за общи действия. Сигналът е пуснат няколко месеца по-късно от тази асоциация и включва преписки на Артекс. Но Артекс пуснаха възражение, че не са упълномощили НАСП. А и междувременно повечето преписки от сигнала (на Артекс и други фирми) бяха обработени. Имаше преписки без движение - но за други райони
Медията ни потърси за коментар и бившия кмет Десислава Иванчева: Тя обясни: При нас в „Младост“, доколкото съм запозната, има две сгради на „Артекс“. Едната беше вече готова, имаше довършителни работи по измазване. Тя е на ул. „Йерусалим“. Другата сграда беше в „Младост“ 2, направо в парк „Въртопо“. Явно е, че фирмата е успяла да си издейства документ, с който да й се разреши да влезе в самия парк. Знаете, че това естествено се прави да е законно.
 Ето какво още допълни  тя: Цените за „Артеск“ са много високи, защото се води лукс изпълнение. Много е скъпо. Била съм само на една от сградите на „Вартопо“, където има много добро озеленяване. Ние конфликт с тях нямахме, с изключение, че спукаха една тръба на „Топлофикация“ и наводниха парка. Но „Топлофикация“ не си знаеше трасетата и заради това се получи така. Бързо отреагираха, бързо изпомпаха. Апартаментите им са уникално скъпи. Цената на кв. м. при тях варира 2000-2600 евро. При цена 600 евро няма никаква печалба за собственика. 400 евро са само  разходите на строителите, за да постигнат акт 15. Не е възможно за такава цени да купите жилище. Дори и в „ Надежда“ няма да намерите“, уточни Иванчева.

onzi:
намериха кой е писал. съгласно последната експертиза: дюлгеров.

--- Quote (selected) ---Апелативният спецсъд прие в сряда спорна почеркова експертиза по делото "Иванчева", в която се казва, че в тефтерчето на Десислава Иванчева са вписвани суми, а почеркът е на Петко Дюлгеров.
--- Край на цитат ---
https://www.mediapool.bg/sumite-v-teftercheto-na-ivancheva-sa-vpisvani-ot-petko-dyulgerov-tvardyat-eksperti-news302055.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия