Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 23, 2021, 17:46:46

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Firmin

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 65
1
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 23:55:51 »
Саудитците, дето попиляха Ню Йорк на 11 септември, с какви ракети бяха, да ми припомните?  ???

2
Цитат
С моите дядовци избягвай да се занимаваш, че да не ти тегля една, дето ще ти изпържи ушетата.
ТИ ни занимаваш с твоите дядовци, роднини за период от 26 века насам, ако добре си спомням изхвърлянията ти. Не само ти имаш роднини и ми е много смешно, когато дрънкаш небивалици пред хора, които не са счели за необходимо да развяват историите си по нета. А точно в този форум са доста такива. Признавам, предимството ми пред теб е, че имам ясна представа кои и какви са...което обяснява и "популярността" ти тук, де. Идея си нямаш колко мотики настъпи, като се заяде по конктретни отделни поводи точно с хора, с които не биваше :D

Сам си си виновен, обаче. Би трябвало да знаеш, че когато влизаш в една къща е редно да знаеш поне кои и какви са ти домакините и средата им..иначе можеш да се произнасяш само колко първи, втори и десерти е имало на партито :D

Това ще да е някаква извратена форма на лицемерие, покрай посочения вече твой комплекс. Как се предполага да се интересувам и да знам "кои и какви", под условието за анонимност? Какво пък е и това разделение и привилегия нечия - имало хора, с които бива и хора, с които не бива да се заяждам. Ти от кои си? От "високопоставените", сигурно?  ??? И да, комай трябва да уточня - хич не се чувствам като гост при домакините и средата им. Това е форум, драга. От Елада насам на форума няма "домакини" и "гости". Нито тук, нито на Другото място. Даже и така да го погледнеш - на Другото място придобиват автоматично права върху всяка дума написана, например. Собственост. Интелектуална. Е, аз съм си "платил" и даже "надплатил" мястото - и там, и тук. Включително с "историите си". И не, не дрънкам небивалици. Всяко нещо, което съм написал за себе си, рода си, приятелите и колегите, за познатите ми, е истина. Истина, подежаща на проверка.

Колкото до претенцията ти да даваш оценка за нечие форумно присъствие или "популярност", мисля, че доста надскачаш боя си. Което е, меко казано, смешно. И жалко, в определен смисъл. А за мотиките, които съм бил настъпил ... Кои мотики, боже опази! Единствената мотика, която съм настъпил, е че въобще съм на този форум, както и на Другото място. Защото личната ми (само)оценка е, че участието ми във форуми като този е форма на деградация. "Защо си го причиняваш?" - питат ме близките ми. Това, което си причинявам и причинявам, е свързано с единственото ценно - времето. А ако трябва да сме точни - действието, във физичен смисъл. Време-енергията тук, отнета невъзвратимо от хората, които обичам и на които съм длъжен и от работата, която обичам и за която съм длъжен. Принос, който не съм направил, противно на указаното от Еклесиаста. А ти ми говориш за някакви си мотики, че даже и закана и заплаха прозирам. Смешно е. И ти си смешна. Целия ти инвентар селскостопански, цялата ти железария от мотики не струва, няма цената и на миг от времето, което съм отнел и съм си отнел. Необратимо.  Пиша ти тук на теб, вместо да чета някоя от чудесните и интересни книги, които са до мен, на шкафчето ми, на една ръка разстояние. Ето това е загуба!

3
... и не, не Черния лебед, Кралят на драконите ви шибна с дебелата опашка, да  :pissed-891: :pissed-891: :pissed-891: тъпанарска.

4
В разследването на Ахчиева същественият елемент е как "авансово" в справката за степента на запълване на язовира са подадени най-вероятно умишлено завишени данни. Целта е очевидна - запазване на абсолютната стойност на потребяваните от индустриалната зона обеми по квотата им. Простичко казано, играли са си на зарове с Господ по метода на "удвояването" на залога - в случая, обаче, с "удвояване" на риска - на старата като света игра "шъ вали, нема а вали". Но климатичните промени, в които никой не вярва, си направиха кофти шегичка - не валя, лятото бе сухо. И водосборът не "санира" преразхода. В резултат - бедствие. Рискът - зле управляван. По една банална причина - овладяващият риска режим на водоподаването щеше да съвпадне с ... имаме познал верния отговор ... началото на предизборната кампания за местните избори. Които ГЕРБ загуби в Перник, поне тези за кмет на общината. Късно въведеният режим пък увеличи загубите - заради изгърмяващите от хидроудара стари тръби - с 30% (това е нарастването на авариите с течове, ако трябва да сме точни). При което, загубите, рутинно подържани около 60%, достигнаха близо 80%. Което пък вече, при критично ниския обем си е направо ... катастрофа. Ами да. Един от белезите на некомпетентността е да се мисли за риска линейно. Е, имам новина за вас, тъпанари. Рискът не расте линейно, когато алчност, некадърност, престъпна самонадеяност и простотия се насложат едни връз други.

5
Безнадежден си ти  с фалшивите ти и помпозни спретнато наредени думички, в които няма точно никакъв смисъл. Със самохвалството си и с дедовците си за възможна двойна употреба, подобно на Шебека. Това поведение е много срамно, без значение дали са те турили да управляваш държава или уплътняваш работното си време по форумите - празни дърдорковци със самочувствие за мисия и кеф на кокошките

В твоите думички, драга, прозира единствено тежкия ти малоценностен комплекс. Затова си безнадеждна. С моите дядовци избягвай да се занимаваш, че да не ти тегля една, дето ще ти изпържи ушетата. Колкото до моето време, сигурен съм, че е уплътнено с повече обществена полза от твоето.

6
Цитат
Не разбирам и защо поставянето в услуга на коя да е чужда държава се очаква да води до електорален прираст.
Кво значи в услуга на някаква чужда държава и как може да ти е чужда държавата, дето ти е направила държавата и те е оставила да си избиваш комплексите на нейн гръб, с неуместното демонстриране на некакви "качества", дето през половината от времето на съществуване на населението не са се видели и под микроскоп!? Кога ще благоволите да проумете, че като се измъкнете от под на топло от лайното, не е нужно да чирикате?
Аз пък не проумявам как пък е възможно да си подобен гьонсурат, който винаги е готов да плювне върху ръката, дето го е измъкнала от тинята, под предплог, че бил обективен и "патриот" и с наслада цалува разни задници с парвенюшкия мерак последните да го броят за цивилизован.....слуга :smokin:

Мнооо си зле, мило. Безнадеждно е.  :'(

7
По този въпрос с теб няма  да се разберем. Единият от двама ни има проблеми с осмислянето на понятието "русофилство" .

Нищо сложно няма. Аз мога да бъда и съм "русофил". Някой друг може да е "германофил", трети "англофил", четвърти "туркофил", а пети "синофил", щом му е на сърце. Но политическата партия, в която аз или другите членуваме, не може да бъде "филска". Както и "фобска". Това не е приемливо. Няма нищо укоримо да има "филска" организация - културна, научна, образователна. Не и политическа, обаче. Политическите организации в България могат да бъдат само "българофилски", макар и не шовинистични или националистически.

8
Просто не разбирам логиката, по която "русофилството" следва да е характеристичен белег на коя да е политическа партия в България. Включително и относно БСП. Това по отношение на всяко друго "филство" и "фобство", също. Не разбирам и защо поставянето в услуга на коя да е чужда държава се очаква да води до електорален прираст. Дори за ДПС, партия със силни подозрения да е етническа, това не е така - поне откак отсвири митаджийското мекере Местан. Сервилните възторзи на настоящото българско "русофилство" не правят чест ни на Русия, ни на България. Скандално отсъствие не на национално, ами даже и на човешко достойнство. От това нищо добро за страната няма да произтече. 

9
onzi не трупа актив с постинзи, ами събира надничарски гологанчета за членския десятък. Тия пинтии на Позитано не ценят таланта му, щото.  ???

10
Bacho Кольо, какво разбираш под това да се чува "русофилската свирка" в БСП? Някой в БСП шумно да прави свирки на руснаците ли? Чмокание, джвакание и поплювание ли ти липсват? 18+  ???

11
Цитат
Всъщност е готов. Че си го и знае

Може и да си въобразявам (или ме е налегнал неоправдан оптимизъм), но мисля, че ГО привикаха там, да ГО информират за ...написаното в цитата :D

А да слезеш на земята, а.  ??? Към момента е с всички шансове да спечели парламентарните избори през 2021. Ако ги спечели, може да атакува, лично или с подходящо прокси свое, и Дондуков 2. С доста добри шансове да успее, при това.

Може да го катурне само нещо ново. Под условието на лидерство, по-силно от неговото, при това. Той все още разполага с набор "валенции", както би рекъл Доган. И към момента е във формулата 3+1. Която е непоклатима. Освен при катастрофа, национална, и пак хич не е сигурно това, защото е бифуркация и може да усили властта му.

Да припомним. Първите три условия: ГЕРБ е с по-висока подкрепа от БСП, Борисов на власт е с по-висок национален рейтинг от Нинова в опозиция, В ГЕРБ Борисов е несравнимо по-подкрепен и стабилен, отколкото Нинова в БСП. Плюсовото едно: Разполага със стратегически съюзници, при това с опция да маневрира и избира между тях - националистите, либералите в ДПС, "сестринските" в ЕНП. Според случая и изгодата. Към тях, група за пълнеж - Славчо, Марешки и пр.

Към горното - тотална доминация в местната власт и, особено, в големите градове и области. Към горното - напълно приемливи отношения с Брюксел, с Вашингтон, че и даже с Москва. За Анкара не споменавам, от приличие.

Е? Кой може да му оспори властта? Факторът Х - народът български, суверенът? Амчи той точно му я даде, легитимно, съвсем наскоро, в тоталните избори - местните. Забравихте ли вече? Във всяко село и паланка. С много, при това. Кой ще го победи? Кой е този Давид, овчарчето с прашката? С кое знание, с кое си умение. Щото Давид, да припомня, се е бил с лъвовете, за да пази овцете и козите си.

От Сун дзъ, през Цезар, Наполеон, та до наши дни - битката на бойното поле печели този, който я е спечелил с линийката и пергела, върху картата. Разчет. Каквото и да ви разправят авторите на розови романи и мокри блянове. Студена, жестока наука, подкрепяща дарбата и изкуството да се побеждава.

Цитат
Но Саул каза на Давида: Ти не можеш да идеш против тоя филистимец да се биеш с него; защото ти си дете, а той е войнствен мъж още от младостта си.    
А Давид рече на Саула: Слугата ти пасеше овците на баща си; и когато дойдеше лъв или мечка та грабнеше агне от стадото,    
аз го подгонвах та го поразявах, и отървавах грабнатото от устата му; и когато се дигнеше върху мене, хващах го за брадата, поразявах го, и го убивах.    
Слугата ти е убивал и лъв и мечка, и тоя необрязан филистимец ще бъде като едно от тях, понеже хвърли презрение върху войските на живия Бог.    
Рече още Давид: Господ, Който ме отърва от лапата на лъв и от лапата на мечка, Той ще ме отърве и от ръката на тоя филистимец. И Саул каза на Давида: Иди; и Господ да бъде с тебе.    
Тогава Саул облече Давида с облеклото си, и тури меден шлем на главата му, и облече го с броня.    
И Давид препаса неговия меч над облеклото му и се постара да походи, защото не беше навикнал с тях. И Давид каза на Саула: Не мога да ходя с тия оръжия, защото не съм навикнал. И така Давид ги съблече.    
И взе тоягата си в ръка, и като си избра пет гладки камъка от потока и ги тури в овчарската си торба, той се приближаваше към филистимеца с прашката си в ръка.
(1 Царе 17: 33-40)
???

12
Ааааа, смех голем ... След "джамията в Разград" как Ердоган "сложи ръка", буквално, върху Путин. Демек, чакай аз да ти кажа, тоя бонгур го остави, не го слушай.  ;D

13
Цитат
Съгласна съм с абсолютно всичко, изписано по-горе, с изключение на твърдението в последното изречение, че това не е от вчера.

Ами ... не е, мило. Виж, например, карнавала в Рио. Или, о боже!, дори този във Венеция. Секс туризъм и дрога на килограм. За Азия и някои любими на българските помияри-парвенюта дестинации даже няма и да споменавам. И то не е само там. И не е от вчера, определено.  ???

14
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 15:49:46 »
Впрочем, прилагането на принципа на реципрочност е добра стратегия от страна на Иран. Може би дори единствената възможна. Първо, тя запазва някакви остатъци на легитимност, доколкото това е принцип от международното право, прост, ясен и старозаветно непротиворечив. Второ, което е много важно, възползва се от травмата на американците от 11 септември и Пърл Харбър - те трудно преживяват удар на тяхна територия. Посланието е ясно - предупредихме ви, изпълнихме. Следователно, ако нанесете военен удар по обекти на територията на Иран, очаквайте наш отговор на ваша територия. Демократите няма да позволят Тръмп да си пробва късмета срещу Иран. А и ковчезите от проведеното от Иран нападение предстои да се посрещат в Америка. Трето, Иран не ескалира конфликта. Въпреки топлите чувства към Израел, удар върху израелски обекти не е нанесен и няма да бъде нанесен - не и в този контекст и по тази причина. Четвърто, добрите практики на САЩ в Ирак, Афганистан, Либия и Сирия показват пълната им неспособност да постигат устойчив резултат чрез военни кампании на Изток. При тези светли примери, да се очаква НАТО възторжено да се присъедини в операции срещу Иран е оранжев мокър сън. Пето, светът е вече друг. И в него мощ набират и демонстрират играчи, за които американска инвазия в Иран е немислима. Китай, например. Безусловно - Русия. Турция дори. САЩ ще трябва да се съобразят с фактите и балансите. Те не са, каквито бяха.

Да обобщим. Тръмп посегна неприлично. Получи, по иранското определение за станалото, плесник в лицето в ответ. И ... толкова. Но никой в бара не мисли да захваща здрав кютек. Ни от враговете, ни от приятелите. И Оранжевия ще трябва да си седне на оранжевия. Посрамен. Ако рипне пак, ще му звъннат у дома, да си го приберат и укротят. Което "домашните му" с удоволствие ще направят.

15
Обяснимо е. Когато не е център на внимание се чувства неуютно. От друга страна, броят на "началниците" около него му е надпрагов. Това води до натиск върху съзнанието му, че се чуди накъде да се завърти. Подлудява го. Като добавиш и невъзможността да комуникира, по обичайния му начин - фамилиарно и телесно, невербално, награбвайки този или онзи в прегръдките си - ето ти и един дискомфортен букет. А може и да му се пикае, на всичко това отгоре.  ;D

16
ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ

довежда се до вашето знание, че на 6-ти того уважаваниятш и обичан von und zu Gossinger (да живей) стана дядо, има внук почти 4 килограма с подходящ ръст.

Предлага се на съдържателя на тази уважавана  кръчма, той и патрон на сий форум, да излезе с прокламация, да определи един Stammtisch със съответното паркомясто за новия дедо както и за баба Кайле, когато се върне и да обяви една седмица всенародни тържества с алюминации и фатерверки.


Да иляди! Да иляди и баба Кайле! А най паче - вси унуци!  :D

https://www.youtube.com/watch?v=775jfO55jAI  :nuts:

17
Проблемът ти въобще не е в тези 2000. Те са просто връх на пирамида от 2 000 000. Е, тя вече е проблем. Но пък интелигентният е, може би, мааалко по наясно със структурата и динамиката на тази пирамида, с начина, по който тя се възпроизвежда (поне от Серж Галам насам). И, вероятно, живее със стремежа или надеждата да и намери дамара и един ден да я срути. Какво друго му остава?

Ако имаш малко време, предлагам ти едно "учебно филмче" по темата и малце офтопик. Забавлявах се тези дни с това да "чеквам" кои от наставленията в него един Борисов е изпълнил през последните 10 години и кои не.
https://www.youtube.com/watch?v=rStL7niR7gs
 8)

18
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 13:05:41 »
Поляците и украинците несъмнено са респектирани от патриотичното ти чувство и основанията му.  ;D

19
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 12:41:13 »
Мики
Можем да си спомним и Ту-154 на Качински около Смоленск.
Там с нищо друго не се занимаваха (особено поляците) освен да дърпат чергата.

... което е нормално. Не може националният ти елит да понесе такъв удар и то в твърде болезнен контекст на място, повод и време и да останеш ... безпристрастен и рационален. Не можем да го искаме от така тежко засегнати. Можем само да им помогнем, да ги подкрепим, да преминат през нещо такова - травма върху травмата, удар върху удара, болка върху болката ... А и поляците, доколкото ги познавам, си падат малко фаталисти.  ???

20
Kerpeden, кое те учудва във всичко това (за което си прав). Това е суперпозиция на няколко доминиращи тенденции. Първо, комерсиализацията - "фестивал", "фиеста", "събор" - все бизнес. Второ, опростяването и опростачването - доминация на видимости над същности, профанации на мит, обичай, ритуал, на последование, дори!. Трето, десакрализация, тотална, изпразване от смислово съдържание в полза на все по експресивната форма. И това всичкото не е от вчера. Не съм антрополог, нито пък социален психолог, но тук се открива благодатно поле за изследователска дейност.

Същевременно, продължаваща власт на невежеството, на предразсъдъка - в нови форми и норми, синтетични, "пластмасови", но също така масови и реални, плашещи понякога. И що му остава на един ум, с претенция да е просветен? Да се опре на "достиженията на съвременната наука",  и да вложи в рационална рамка някаква безумието наоколо, понякога, дори, каем се - и да се възползва от него с предимството на знаещия над невежия? А моралът, етиката ... Те къде остават? Прашасали и непотребни, в кьошето на битието ...

Ние сме по средата на пет или шест поколения (да ти са живи и здрави!) - дядовци, баби, прабаби, родители, ние, деца, внуци. И а кажи ми как да пренесем от предните три към следните три което е ценно и непреходно. Да дадем даденото ни. Щото в това е смисълът, накрая. Това е основанието да са били и да сме - да бъдат. Но нали усещаш как забързалото се време ни разпъва до крайност и колко все по-трудно става да си брънката и да не се осрамиш като най-слабата брънка. Как да се живее? Как да успеем?

21
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 12:06:53 »
Според украинците - повреда в двигателя. Не тероризъм. Не ракетно нападение. Но пък докато разследването на катастрофата не излезе с доклада си или поне не се прочете черната кутия на самолета, нищо не е окончателно. Не е изключено и да е диверсия, насочена срещу Иран. Или пък "побутване" на Украйна. В посока логистична подкрепа за САЩ.

Тъй както днес вездесущий Соломон ни "побутва", свеждайки ни новината, че Касем "Дарт Вейдър" Сюлеймани е разпоредил атаката в Сарафово. Не знам тези, де го активират този кукундел,  не разбраха ли, че кога Соломон те "побутва" в една посока, трябва да хванеш противоположната, без да се оглеждаш даже.  ???

п.п. ... и не е проблемът, че Ройтерс гърми за жертви от порядъка на 80 човека при удара на Иран. Проблемът е, че debka мълчи по въпроса. Е, разбира се, това може и да е контраразузнавателен рутинен рефлекс да не се споделя информация за резултати от действия на противника. Може би ...

22
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 11:34:22 »
източник - https://www.diepresse.com/5748475/iran-greift-us-militarstutzpunkte-im-irak-an
Показателно изказдване на Пелоси - правителството на Тръмп да прекрати ненужните провокации, както и Иран - насилието ... Америка и светът не могат да си позволят война ... толкоз.
А бонбонче не искат ли?
Тепърва ще има да си патят. Още не се е почнало, това са само леки намеци.

Бонбонки те си имат, ти дерт нямай. Време му е на запаса от крилати ракети да се обнови - тези с изтичащ ресурс ще се изпратят по предназначение, нови ще се поръчат, за замяната им. Тръмп ще отчете работни места и растеж на икономиката. Спекулантите ще направят някой лев на борсата по линията туит-тренд. Каквото е било, ще бъде и нищо ново под слънцето.  :image008:

23
Офтопик. Ердоган няма да даде ни Инджирлик, ни друга база, за удари срещу Иран. Съмнявам се и дали въобще ще разреши да се лети над Турция по тази "дестинация". От друга страна, не виждам и как американски кораби в Черно море ще нанесат ракетни удари по Иран, без достъп до бази. Румъния? Украйна? Грузия? Не мисля. Зор си е. Оттук и въпросът за ролята на нашите летища и пристанища в един бъдещ конфликт. Изпитание ще си е. И за НАТО, впрочем.  :image008:

24
Цитат
и това ме кефи, но  си имам едно наум.Щото чувствам ,че ме работят , пък ,дет` са вика не усещам нищо

Демек, безопасен секс, но с неподходящи предпазни средства?  :D

Колкото до Недкова, уважаваме правото и на мнение, но ... няма как да сме съгласни с това. С кое ли? Ами, да речем ...

Цитат
Утре в студените води на водоемите ще скачат млади момчета, за да вадят кръста. В Калофер ще се извие прословутото мъжко хоро, обилно полято със сгряващ силен алкохол. Ще има патриотична шумотевица, която ще заглуши здравия разум и родолюбивото чувство. Тази приумица с водата, кръста и танца в реката също е късна измислица. Няма никакви писмени данни, че този обичай е по-стар от трийсетина години.

Пък и давенето на българи в българщина ми се види малко като да давиш риба във вода.  ???

Разбирам, че дамата има потребност да ни внуши крехката си възраст и липса на трийсегодишен спомен как се вади кръста. Моят спомен е ... пейсегодишен. Целият град на плажа, во главе със свещеника и партийния секретар (където народът, там и ние!) :D Четирийсегодишният ми спомен е как се топнах аз в морето. Щото, след като се извади кръста, водата се освещава и бабите си топят кърпичките за здраве в морето. Пък то бурно, вода и пясък в едно по брега. И Firmin, нали добро дете, със стиска кърпички в ръка по камъните на вълнолома да търси бистра вода, между тях, да услужи на баба си, светла и памет, и приятелките и. Пък камъните с лед по тях. И Firmin - хоп и цоп! Лошо няма - за здраве е! Ама докато се прибере до вкъщи, дрехите му станаха на кора  ;D Бумтяща печка с чукани от лозята ... Ммммм! ... Благодат!  ;D

25
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 10:37:11 »
Иран май си търси белята.

Плашене на гарги, отклоняване на вниманието. Ама това с боинга беше непредвидено! Жалко за хората!

Жалко наистина, но падане на самолет две минути след излитането му и на не повече от 50 километра от летището е несериозно да се приписва на използвана ракета (imho).

Нищо по-лесно от това да свалиш пътнически самолет при излитане с ракета. И нищо по-глупаво, в случая.

Прочее, трудно ми е да повярвам, че иранците ще унищожат пътнически самолет в своето въздушно пространство, при това на "трета страна" в конфликта - Украйна. Противоречи на всяка логика. А и те бяха ясни - реципрочност. Отговорът им ще бъде съразмерен с това, което Тръмп извърши. Както и стана - атакуваха военен обект, с военни средства, на територия на трета страна - Ирак. Всъщност, там, където и американците нанесоха удара.

Колкото до трусовете около АЕЦ Бушер, ще ми се да вярвам, че това, все пак, не са подземни опити с ядрено оръжие (устройство, консервативно казано) на Иран - категоричен знак, че продължават с ядрената си програма, но с военна цел.  >:(

26
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 08, 2020, 10:29:32 »
Цитат
"Всичко е наред! Ракети бяха изстреляни от Иран по две военни бази, разположени в Ирак. Жертвите и щетите се оценяват. Всичко върви добре! Имаме най-мощните и добре екипирани и въоръжени военни в света! Ще направя изявление утре сутрин", написа президентът на САЩ Доналд Тръмп в туитър след атаката.

ШИБАН ОРАНЖЕВ ТЪПАНАР! Кое бе, психопат, ти е So far, so good! ? Кое? Ковчезите на момчетата, покрити със звездите и райетата ли?!  >:( >:( >:(

27
сержант трол, всъщност името на стаята е 'комплексите на фирмин или как да хвърлим некоя и друга храчка, даже и без основание'.

за липсата на основание може да проследиш днешните мнения.

Кои комплекси на Firmin, бе,  глухарче лекопухкаво? Кои? Четири години секретар на община, дванадесет години общински съветник в опозиция, председател на групата съветници от БСП, председател на постоянна комисия. Към тях едни други четиринадесет години на едно друго място, дето не ти полага да знаеш кое. Кои комплекси? От твоя опит, невям? От знанията ти? От уменията ти? От стажа ти в БСП, в най-трудните и години? Я беж, че ще взема да кихна без да искам и ще те събираме из полята.  ???

Прочее, Паргов ти го дадох пример, щото знае и може две неща, потребни, кои Нинова не знае и не може - знае какво е местно самоуправление и може да консолидира. Той нямаше да се натресе като слон в стъкларски магазин. Поне така ми се струва.

Апропо, тези дни epicenter.bg нещо взе да пуска едни кофти снимки на Нинова. Мадам В. да не я е разлюбила? Или някои други, в сенките, зад нея, са поохладняли в симпатиите си? Кой знай ...  ???

28
аргументите напоследък ти идват на теб дефицитни, лъжецо. дето само можеш да плюеш. не се правело така. по учебник. как се прави, бе? колко време ти трябва да изгенерираш нещо смислено? баси диването си, честно.

лъжи, подлост, храчки - това е фирмин напоследък. плюс лопатката и конфуций.

Смешник, ти ли ме питаш дали съм "изгенерирал нещо смислено"? На кое отгоре бе, хубавец? Ти какво си "изгенерирал смислено" в този живот? Дето ми разправяш, че стоя в БСП, за да ми се възхищават колко съм велик?  Ох, милият. Хабер си нямаш. Нямам нужда от БСП за тази цел. От достатъчно други места и хора съм получил оценка и признание. Които ценя. Въобще не се оплаквам.  ???

29
На кмета на община Перник Владимиров му предстои мандат, в който не може да разчита на мнозинство в общински съвет. Там групата на БСП е от 7 съветника. 7 от общо 41. Групата на ГЕРБ е от 13 съветника. Общината е в тежка криза, бедства. Как да се справи?

като полегне на герб. поне досега така действа. а ти си подлец. лъжлив. подлец. подъл. лъжец.

Цитат
Да, ама хората си искат водата. И "статуквото", барабар с Нинова им е през оная работа. Искат резултати. Не щат да изпият кръвчицата на виновните. Вода искат да пият. Вода.
много бързо им мина на хората мерака да намерят виновните. достатъчно беше едно посещение на баци. едно. а вода още нямат. вода. и няма и да имат скоро.

а ти си подлец. и лъжец.

Ти, драги, си ми любимец - светъл пример за това защо и камъни да падат от небето, БСП власт няма да види в тази страна. Щото сте с Нинова сонм некадърни негодници. Хората ли са ти криви? Че си искат водата? Кметът? Че се опитва да се справи? Да се вдигнат, че да дадат власт на Нинова, а и на такива като теб - покрай нея? Ама на, не щат. Искат ... вода. Нинова може ли да им я докара, да им я осигури? Не. Тя им осигурява виновници. Виновници. Хубаво. Ама не стават за пиене. Какъв е резултатът ли? Очевидният - браво, Нинова! чудесна опозиция си! давай! Но ... не. Не ставаш за управление. Затова и така ще я караме - Боце на власт, че ще ни докара водата, ти - опозиция, че чного те бива с виновните. Не вярваш? Ами ако щеш, драги. Ще почакаш до следващите избори, да се увериш. За пореден път.

А Нинова не става. Крамолата върви с нея, навсякъде. Обаче на хората им писна от крамоли, писна им от нея. От некомпетентността и.

Мислен експеримент. Представи си, за миг, че не Нинова, а, да речем, Паргов, беше в Перник. Сещаш ли се? Не, нали. Нямаше да си onzi иначе.

30
ругаеш ти, подлецо лъжлив. защото ти свършиха аргументите и почна с обидите. подлец си, защото приши нинова към дуото баци-гешев. а лъжец си отдавна. новите ти лъжи са просто допълнение към старите.

а учебникът, в който пише нещо, което не можеш да обясниш... без коментар :bigok:

Голям майтап е точно ти да споменаваш аргументи. Какви аргументи, боже прости? Това за теб е нещо непонятгно и ментално непостижимо. Халал да са и на Нинова такива като теб. Купонът ще е безкраен, сигурен съм. Отсега е видно.

31
На кмета на община Перник Владимиров му предстои мандат, в който не може да разчита на мнозинство в общински съвет. Там групата на БСП е от 7 съветника. 7 от общо 41. Групата на ГЕРБ е от 13 съветника. Общината е в тежка криза, бедства. Как да се справи? В тежка кръгова отбрана, между два десанта на Нинова скрит в кабинета си? Като антураж на пресконференциите и? Като фикус? Или като "борец срещу статуквото", както го наставлява и порицава Нинова? Да, ама хората си искат водата. И "статуквото", барабар с Нинова им е през оная работа. Искат резултати. Не щат да изпият кръвчицата на виновните. Вода искат да пият. Вода.

32
фирмин от днес прескочи на следващото ниво, вече е не само лъжец, а и подлец. подъл лъжец или лъжлив подлец.

Ругай, нещастнико, ругай. От туй по-умен няма да станеш. Дръж се плътно до задника на Нинова, там ти е мястото,  :t2407: олигавен.

33
Интересно, Нинова отговорно ли твърди, че кметската работа е нещо отделно от политиката?! Леле-мале! И това е политически лидер, а? Смех голям!

това ти първо го твърдеше, подлецо. като обосновка защо е трябвало да отсвири нинова, едва ли не срещата с нинова противоречала на конституцията.

onzi, кой пък ще губи време и сили да обяснява на тъпо парче като теб, бе. Кога съм писал бе, тъпак безпросветен, че среща на кмет на община с народен представител противоречи на Конституцията? Дори Нинова се усети как се  :t10502:, та сега е взела да маже. Обърна плочата, демек. А ти мен наричаш подлец. Жалка картинка. Ама в тая държава, и в тази партия дори, не са само позитански тролчета като теб, слава богу. Виждат хората за що иде реч. Че е очевадно.

34
Recycle Bin … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 07, 2020, 22:07:13 »
http://epicenter.bg/article/Diplomat--1-na-Iran--Ubiystvoto-na-gen--Kasem-Suleymani-e-akt-na-darzhaven-terorizam--/203242/7/0

Цитат
„Това е акт на агресия спрямо Иран, и е сравнимо с въоръжена атака срещу нас, и ние ще отвърнем. Но ние ще отвърнем със същата, а не с по-голяма сила. (…) Ние не сме престъпници, като Доналд Тръмп“, каза министърът.

Тръмп по-рано заяви, че страната му е готова да нанесе удари срещу 52 културни обекта в Иран, включително някои от особена важност за Техеран, ако близкоизточната страна действа агресивно в отговор на убийството на Сюлеймани. По-рано Тръмп заяви още, че ще нанесе удари с „непропорционална“ сила, ако Иран нападне американски цели.

Зариф заяви, че Тръмп е демонстрирал пред света, че е „готов да извършва военни престъпления, защото нападението на културни обекти е такова“. Според него „непропорционалното“ използване на сила също е нарушение на международното право.

Непропорционално, щото животът на един персиец шиит няма как да е равен на живота на едни оранжев англо-саксонски протестантин. Както и този на осела му. Ама отде Зариф да го знай, завалията.  :image008:

Чини ми се че както са я подкарали, ще стигнем до момента когато животът на един еврей няма да струва повече от ползата от един сапун.
И това не е иновация на Хитлер. От времето на асирийските крале е тъй, периодично.
Просто лихварството е много рисков занаят.
 :smokin:

Никак не ми харесва да взимаш повод от написано от мен, за да свържеш евреин със сапун.

Ной, не ми е привичка да врънкам модератори, но горното да изчезне мигом, ако обичаш. Поне със скоростта, с която триеш мен. Иначе мога да си направя грешен извод за модерацията тук.  >:( >:( >:(

35
Цитат
Firmin подчинен на мнозинство от onzi-та? Ти се шегуваш!  :crazy-2239: Когато onzi-та, Nor1-чета и otvrat-чета станат мнозинство в БСП, Firmin просто ще си сложи партийната карта на масата в ОбС на БСП. Това вече няма да е неговата партия.

Айде бе!
Изпренадохме се все фърляш, фърляш ама не книжката а гюбеци.
В твоя случай ако искаш наистина да плашиш заплаши че ще останеш.
Заради теб Онци не иска да подаде документи за кандидатстване. Когато все пак се случи бленуваното събитие свиркай. Може и аз да поизчакам да се поизмирише и да кандидатствам. :bigok:

Пропуснал съм, в списъка с buratinob-четата, а? И ревнуваш. О, извинявай.  То аслъ, само ти и липсваш на БСП, с благоуханието ти, че да цъфне и върже и ... да я накацат мухите-лайнарки  :t2407: :pissed-891:.

36
Интересно, Нинова отговорно ли твърди, че кметската работа е нещо отделно от политиката?! Леле-мале! И това е политически лидер, а? Смех голям!

Да сложим чертата, тогава, подвести итоги, както се казва. Десантът и в Перник до какво доведе. Създаде интрига с един от малкото избрани кметове на общини от БСП, посред криза и бедствено положение, обявено от него. Кметът и скръцна със зъби. Главният прокурор и тегли сиктирите. Влезе в обяснителен режим. ГЕРБ, вместо те да се обясняват, си умряха от смях, да я подиграват. Предстои и вот на недоверие, по темата. Негодна и некадърна. Пълно фиаско. Факт. ???

37
Сталинисткия копролит, по всяко време, на всяко място, което си избереш, в памет на дядо ми, ще ти  :pissed-891: :pissed-891: :pissed-891: Със или без сапьорната лопатка. Ще ти дам аз на теб едно леке и олигофрен, гадино недотрепана.

38
Корнела яко ошамари пернишкото кметче. "Изказал се е неподготвен. Среща с него не е искана".

Охо! Владимиров вече е "пернишкото кметче", а? И среща с него не е искана? Аха ...

Ей, жалка картинка сте ...  8)

39
Но пък ако държите на одиозното, Лилов се е погрижил ...

https://www.big5.bg/razsledvane/item/15608-koi-otkradna-vodata-na-pernik.html

Е, поне цитира усърдно източниците. Не водоизточниците, източниците ...

Като в старата приказка - "... не знаеш кое прасе ще изквичи".  8)

40
Срамно за общата интелигентност е да твърдиш, че този кмет на Перник, Владимиров, е оставил града без вода. Положил е клетва и е встъпил в мандата си на 12 ноември 2019. Четиридесет дни по-късно обяви бедственото положение във връзка с водната криза. Първото, което направи като кмет, бе да върне предложението на шефа на ВиК за режим на водата от 6 часа. Спирането на водата за по 18 часа дневно едва ли щеше да оправи нещата. Просто хората щяха да започнат да се презапасяват през 6 часа, в които вода има. Едва ли точно това имаш предвид като твърдиш, че е виновен за кризата. Впрочем, в битийността му на народен представител от опозицията, той самият е отправял питания и за качеството и за количеството на водата за Перник. Наясно е бил, няма как да е друго, че проблемът не е от вчера възникнал и не и от днес за утре решим.  ???
Значи кметът е по-компетентен от шефа на ВиК, така ли? И с кого работи за решаването на водната криза? С Господ? С местния шаман с молитва за дъжд? С "Пеперуда" не е опитвал?
И къде е бил четиридесет дни - като Христос в пустинята?

В резултат на режима на водата, авариите на водопровода нараснаха с 30%. Всеки, който си е имал работа със стари тръби, амортизиран водопровод, знае защо - хидравличните удари при възстановяване на водоподаването. Местният шеф на ВиК, де се похвалва със SCADA, да публикува данните и, както и докладите си до принципала, мажоритарният собственик на дяловете в ООД. Да, МРРБ. Както и решенията на общото събрание на дружеството. Но това вече е гайле на прокуратурата ...

Сега единственото важно е да се осигури вода за град Перник. Пак старият казус на Соломон и бебето, впрочем.  ???

41
Срамно за общата интелигентност е да твърдиш, че този кмет на Перник, Владимиров, е оставил града без вода. Положил е клетва и е встъпил в мандата си на 12 ноември 2019. Четиридесет дни по-късно обяви бедственото положение във връзка с водната криза. Първото, което направи като кмет, бе да върне предложението на шефа на ВиК за режим на водата от 6 часа. Спирането на водата за по 18 часа дневно едва ли щеше да оправи нещата. Просто хората щяха да започнат да се презапасяват през 6 часа, в които вода има. Едва ли точно това имаш предвид като твърдиш, че е виновен за кризата. Впрочем, в битийността му на народен представител от опозицията, той самият е отправял питания и за качеството и за количеството на водата за Перник. Наясно е бил, няма как да е друго, че проблемът не е от вчера възникнал и не и от днес за утре решим.  ???

42
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 07, 2020, 16:24:27 »
http://epicenter.bg/article/Diplomat--1-na-Iran--Ubiystvoto-na-gen--Kasem-Suleymani-e-akt-na-darzhaven-terorizam--/203242/7/0

Цитат
„Това е акт на агресия спрямо Иран, и е сравнимо с въоръжена атака срещу нас, и ние ще отвърнем. Но ние ще отвърнем със същата, а не с по-голяма сила. (…) Ние не сме престъпници, като Доналд Тръмп“, каза министърът.

Тръмп по-рано заяви, че страната му е готова да нанесе удари срещу 52 културни обекта в Иран, включително някои от особена важност за Техеран, ако близкоизточната страна действа агресивно в отговор на убийството на Сюлеймани. По-рано Тръмп заяви още, че ще нанесе удари с „непропорционална“ сила, ако Иран нападне американски цели.

Зариф заяви, че Тръмп е демонстрирал пред света, че е „готов да извършва военни престъпления, защото нападението на културни обекти е такова“. Според него „непропорционалното“ използване на сила също е нарушение на международното право.

Непропорционално, щото животът на един персиец шиит няма как да е равен на живота на едни оранжев англо-саксонски протестантин. Както и този на осела му. Ама отде Зариф да го знай, завалията.  :image008:

43
а, до конфуций стигнахме. още малко и ще лъсне и лопатката
 :b0201:
Ндей, че той съвсем се ошашави. Почна да води диалози със себе си. А и простащините му вече идат байгън

 :t10502:???

44
кристално ясно е, че в този си вид бсп не може да спечели доверие, следователно не може и да управлява. защото разни фирмини и станишевци се оказаха тотално неспособни да се подчинят на волята на мнозинството партийни членове. по нито един въпрос.

А ти знаеш ли колко ги интересуват фирмините партийните членове? Изобщо не ги интересуват. За тях те са офце, които трябва да вярват, че бсп е БКП с друго име. А целта им е да се доберат до кокала като демагогстват пред шилетата. И после веднага пристават на властта. Един кмет от бсп, на Сопот, ходи да целува ръка на Бойко пред Министерски съвет. Тоя, на Перник, стана първа дружка с Боцо и публично дезавуира председателя си. Да изброявам ли още? Реват, че герп фалшифицирали избори, а техните представители в коисиите ги купуват на килограм и подписват фалшиви протоколи. какво си мисли народът, че ще направи бсп като дойде на власт. По-лошо от герп ще е щото, младофирмините са гладни и овълчени.

Тенеке дрънчащо ...

Айде да ти обясня "науката" в диалози, по ренесансовата традиция ...

- Другарю Firmin, как да постъпя? Другарката Нинова е недоволна, щото ...
- Другарю Владимиров, ти какво партийно поръчение получи от Партията на местните избори?
- Да бъда кмет на община Перник ...
- Ами ... изпълни партийното поръчение, тогава.
- Но как?
- Бъди кмет на община Перник.
- Това ясно. Но как?
- Просто е ... Да ти припомня, все пак. "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Пернишка община и да работя за тяхното благоденствие." Заклех се.
- Но ... БСП ... Нинова ...
- Партията те издигна за свой кандидат, защото прецени, че можеш да изпълниш клетвата, която полагаш. Ако спазваш законите и Конституцията, ако се ръководиш в действията си от интересите на гражданите в поверената ти община, ако работиш за тяхното благоденствие, значи БСП не се е излъгала в теб и не е излъгала тях. Какво повече от това? Ако Нинова не разбира това, значи нищо не разбира. Толкова по-зле за нея.

45
Пише, нещастнико, пише. За грамотните, функционално грамотните.

така пише, че половин ден не можеш да го обясниш  :bigok:

пък се имаш за грамотен. функционално грамотен. дръжки.

Цитат
"Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три."
Конфуций

 :m1708:

46
хе, фирмин до пикливата агенция я докара  :bigok:

фирмин, колко време е необходимо за изчистване бройката на членсикя състав? години? десетилетия? между другото, трудно ми е да повярвам, че няма отчетност за плащането на членския внос.

Що мен питаш?! Питай Кире, оргсекретаро.  :b0201:

47
Сега трябва да ти е ясно, че ако бсп вземе властта, герп ще ни се виждат пионерчета. Пъравта им работа, преди да се нагушат, ще бъде да се самоизядат, за да останат най-тлъстите паткани, които вече да захлебват.

кристално ясно е, че в този си вид бсп не може да спечели доверие, следователно не може и да управлява. защото разни фирмини и станишевци се оказаха тотално неспособни да се подчинят на волята на мнозинството партийни членове. по нито един въпрос.

Firmin подчинен на мнозинство от onzi-та? Ти се шегуваш!  :crazy-2239: Когато onzi-та, Nor1-чета и otvrat-чета станат мнозинство в БСП, Firmin просто ще си сложи партийната карта на масата в ОбС на БСП. Това вече няма да е неговата партия.

48
и ся кво - в учебника, дето пише как не се прави, не пише как се прави. нали така, фирмин :bigok:

лъжец.

Пише, нещастнико, пише. За грамотните, функционално грамотните. А неграмотните като теб могат да дослужат само до позитански клакьорчета и тролчета на надник. Никой не е луд да им даде власт. Теб, например, с този ти акъл, за портиер на общината няма да те вземат, камо ли някой да те избере за кмет или общински съветник. Щото там се полага клетва, ама ти нея не си я чувал, камо ли ти да си я полагал. И така ще си остане, слава богу.

49
щото нещата, всъщност, са опростени до крайност: ти подкрепяш кмета си, хванал си двама бокови министъра за топките /прокуратутата излезе със становище за вина/ и имаш цялото право да искаш развитие на ситуацията.

а ако случайно пропуснеш, един куп фирмини ще гракнат как си в сговор с боко. и ще тръгнат да ти искат оставката.

 :t10502:, докато Нинова си играе с топките на министрите, в тройка с Боко и Гешев, водата къде е? Водата,  :t10502:! Нея чакат хората в Перник. Водата. Не оргазмите на Нинова, орехотрошачката и съчетанията и с топки.  :pissed-891:

50
това също не е отговор на зададения от мен въпрос.

значи нямаш такъв, и твърдението ти
По учебник, как НЕ се прави.

излезе поредната лъжа.

Драги, ти си толкова гола вода в нещата, за които става дума, че е без всякакъв смисъл да ти се обяснява. А мнението по въпроса тежи колкото прах на тъпан. Мръснишките ти мантрички за "поредната лъжа", също. Да не мислиш, че си давам този труд, да обяснявам, за теб,  :t2407:? Не. Разумни, просветени и търсещи хора, надявам се, четат този форум, без да участват в него. За тях е. Сред тях има и хора, дето в разбирането си и в работата си са близо за това. За тях е. Има и хора критични, които се питат кое не е наред с БСП и какво да се прави, да се подобри. За тях е. Не за теб. Никога не е било. Ами виж се. Виж и otvrat. "Похарчихте" кмета на Перник като едното нищо, че се опълчил и турил на мястото и безценната ви Нинова. За миг. Без да се спрете и да помислите. Водени от клишираните си мозъци и предразсъдък. Вие ли сте "истинското" ляво? О, горко ни, тогава.  :'(

51
фирмин,

това не е отговор! или ако е някакъв отговор, то не е отговор на
а как се прави, фирмин? ще споделиш ли?

гледните ти точки нямат общо с поставения от мен въпрос. знам, че си петимен да плювнеш по нинова, ама като си казал, че по учебник така не се прави, бъди така добър да споделиш как се прави. айде отначало:
1. имаш среща с кмета и група граждани
2. на срещата гражданите те молят да провериш какво става с водата
3. ти поемаш ангажимент да разбереш.

и сега си ти да споделиш как се изпълнява ангажимента.

Ами за теб, навярно, не е отговор.  :t10502:

Лидерите се раждат и изявяват по време на криза, по време на бедствие. В този смисъл, Перник е тест. Нинова се провали безславно, но срамно. И тази оценка няма нищо общо с това дали я харесвам или не. Когато си е свършвала работата, "вдигал съм и палче". Случаят, уви, не е такъв.

"Младият" пернишки кмет Владимиров, от друга страна, прояви зрялост и смелост. Затова и нему  :aplause: Както и :way_to_go-1308: за късмет и успех, негов и на перничани, за справяне с бедствието.

52
Ако искаше Нинова да си прави пиар, да беше надянала гумените ботуши и по този "конспект"

http://pernik.bg/wp-content/uploads/2019/12/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4-%E2%84%961979-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA.pdf


... в качеството си на народен представител, "да провери какво става с пернишката вода". Днес не прокурорите, а работниците във ВиК, трябва да са и събеседници.

Не съм прав ли? О, да, да. Щото Aquila non captat muscas, нали? Ама социолозите от година и отгоре и думкат в главата на Нинова, че хората я припознават за опозиция, но не я припознават за алтернатива на управлението на ГЕРБ. Но тя дълбае "опозиционно". Щото и е толкова управленският капацитет, затова. И че е по-лесно да лаеш, отколкото да влачиш шейната. Да иде да гледа "Того". Може и да научи нещо. За кучетата. И за водачите.

53
да, има. щото нинова беше поела ангажимент да провери какво става с пернишката вода. и се оказва, че тези, дето я молят за въпросната проверка, не искат да чуят какво е направила.

за което според теб виновна е нинова.

Ей на, такива "разбирачи", смешници, като теб са около нея. Затова се дъни постоянно. Хайде сега да ми обясниш как Нинова "провери какво става с пернишката вода".

От управленска гледна точка - вятър и мъгла. И тази се гласи за ... премиер.

От политическа гледна точка - пълен провал. И тази се гласи да я избират за председател на БСП, отново.

Некадърници и негодници - Корнела и шайка.

Искаш да ти прочета катехизиса ли? Щото ти се струвам голословен, невям. Да ти сторя обучение, тогава.

От управленска гледна точка. Ситуацията е следната - със заповед на кмета на община Перник е удължено бедственото положение в община Перник. "Бедствено положение е режим, който се въвежда в зоната на бедствието от определените в закона органи, свързан с прилагането на мерки за определен период от време с цел овладяване на бедствието и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи." Бедственото положение е обявено поради опасност от увреждане здравето на хората. Това са приоритетите на държавната власт - здравето на хората, овладяване на бедствието, неотложни аварийно-възстановителни работи. Следователно, ако Нинова намира за уместно точно в този момент да се появи в Перник, това е единственият разумен фокус на действието и като народен представител, ръководител на представителството на БСП в НС. Не отговорност, не вина, не политика, както тя упорито продължава да твърди. Здравето на хората, овладяване на бедствието. Кметът на Перник е обявил бедственото положение. Оттам нататък той е в особен режим на работа - организира и ръководи защитата при бедствието на територията на общината, организира, координира и провежда превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствието. И ред други, свързани с това задачи. Той няма време за "срещи в централата на БСП". Защото е положил клетва като кмет. Защото е едноличен териториален орган на изпълнителната власт и отговаря, заедно с другите органи за здравето, в случая, на хората от Перник. По линията - кмет на община - областен управител - министерски съвет (междуведомствена комисия) той следва да взаимодейства, за да изпълни задачите си. Затова и се координира с премиера, който, уви, в момента, не е Нинова, а Борисов. Както и щабовете им.

От политическа гледна точка. Като си избрал кмет на община от БСП, при криза, особено при бедствие и обявено бедствено положение, на първо място изказваш пълна подкрепа за предприетите от него действия като орган на изпълнителната власт. Както ти, като народен представител, заедно с другите такива, най-малкото от избирателния район, така и групата съветници от БСП в общински съвет на община Перник. Пълна подкрепа. А не сепаративни спявки в "централата", които внушават, че БСП, през представителството си в НС или ОбС, не стои зад кмета си посред усилията му в бедствието. Та после да се обясняваш, да гъгнеш и заекваш, че кметът ти бил млада надежда, която си подкрепил. Дрън-дрън. Не е важно, че ти си подкрепила, какооо! Важно е, че хората са го избрали. Щото ти мнозина подкрепи, ама малцина избраха. А този сега е на пангара - овластен и отговорен! Спрямо него, в Перник, ти си ... никоя. Не можещ да го привикваш на срещи "в централата на БСП". Той е днес под герба и между знамената - орган на власт. Едноличен. По Конституция. Ти ще отидеш при него. като загрижен народен прадставител, да питаш с какво ти можеш да помогнеш, а не с какво той да обслужи егото ти и амбицията ти. Просто е. Ама се иска разбиране. И опит.

Щото нещата са, всъщност,  опростени до крайност - хората от Перник си искат водата. Точка. Не отговорност, не вини. Вода! Вода. Отговорност и вина после. Сега децата им искат вода. И ако си политически лидер на място, отиваш и копаеш за вода, не за дивиденти политически. Щото не кметът, хората ще те изхвърлят като мръсна котка от града си. Без оглед на цвят и предпочитание.

54
а как се прави, фирмин? ще споделиш ли?

Има ли смисъл? Постфактум? Нинова, че си няма хабер от местно самоуправление и местна администрация, то ясно. Ама да беше питала някой, де разбира. Ако е останал такъв в "шайката "Корнела"", де. Не че е имало въобще ...  ???


55
https://pik.bg/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-%D1%85%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%81%D0%BF---%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA--news896267.html


В Позитано си се пекла, по нета текла, опорчице - светая светличице, Алилууууя.
Ти носиш упование и партозамаяние опорчице - светая светличице, Алилууууя.
И партозамаяние и вотооплитание опорчице - светая светличице, Алилууууя.
И вотооплитание и във зида удрание опорчице - светая светличице, Алилууууя.
И във зида удрание, в хендеко вкарвание, опорчице - светая светличице, Алилууууя.
В хендеко вкарвание, на мене отбивание, опорчице - светая светличице, Алилууууя.
(Хвани ме за … уставнийо член)
На мене отбивание, от тебе отказвание, опорчице - (няма да се коркам повече) светая светличице, Алилууууя.
(Хвани ме за … партийнийо член)
От тебе отказвание, тебе навиквание, опорчице - светая светличице, Алилууууя.
Със чер(ве)но фередже. Оле! :t2407: :t2412:

56
Куба далеч!
Без белязания Луканов, Джуров и Младенов кротко щяха да търкат наровете.
Не че синчета и камсамолци не бяха готови.
Това си е съвместна операция на поне три посолства - руско, американско и френско.
 
Единствено в Букурещ бяха на косъм.
 
А по темата ми се чини, че Боко има бая да лази!

Сега, ако речеш и кой бутна Стената през 89-таааа ... И там ли "на косъм" или пък Белязания нещо ...

 8)

57
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 07, 2020, 13:03:56 »
... и като си говорим за реципрочност ...

http://epicenter.bg/article/Iran-obyavi-Pentagona-za-teroristichna-organizatsiya/203220/7/0

Оттук нататък, пак по реципрочност, всяка американска военна и държавна цел става легитимна за въоръжените сили на Иран. Операциите им ще са ... антитерористични. Буш нали така ги обичаше, както и Тръмп, вече. Реципрочност ...

... и като си говорим за легитимност ...

http://epicenter.bg/article/Misteriya-s-izteglyaneto-na-amerikanskite-voyski-ot-Irak--DOKUMENT--/203206/7/0

 :angry-smiley-014: :aplause:

58
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 07, 2020, 12:54:04 »
... и ако питате за Петър и чергата му ...

https://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D1%81%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5-news896223.html

... но пък ...

https://trud.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B3-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%8F-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD/


Подкрепят ... Разграничават се ... Подкрепят, но се разграничават ... Разграничават се, но подкрепят ...

Последно?  ;D Палячовци.  >:(

Боце? Ти да речеш нещо? Некоя мъдрост банкенска? Да ти предложа?

"Кога атовете се ритат, магаретата реват"

"Умно куче в мъгла не лае"

 ;D

59
Цитат
да покаже  този инак умен човек поне едно животинска стадо ,което няма еднолична власт на алфа индивида ,бил той самец или самка.

По-интелигентните, например. Косатките, китовете-убийци. Там лидер е "бабата" - най-възрастната косатка, по правило - в менопауза.

Ми, то у нас сичките са в менопауза.
  :D

Като се започне от  :t10502:, се премине през  :t10502: :t10502: и се стигне чак до  :t10502: :t10502: :t10502: ...

 :b0230:

Ако не си в менопауза, мило, не можеш мина през царските двери, да сметеш около олтара. Например.  ???

60
Други теми … / Re: САЩ - Иран
« -: Януари 07, 2020, 12:32:41 »
Тази тема сме имали, уви, не един повод да обсъждаме на Другото място. Близо десетилетие, при това, поред.

Е, дойде, за съжаление, пак време да си опресняваме "източниците". Този долу си го бива. Като му поизтръскаш пропагандата, като поостанат фактите ... Човек може да си състави "информирано мнение". Поне.

https://www.debka.com/us-ends-non-response-for-iranian-attacks-iran-deploys-bavar-373-missiles-in-syria/

Като при всяка военнополитическа криза, с потенциал за ескалация, и сега е трудно да определиш кога и дали всяка от страните предприема мерки, превантивно, за да се защити на следващото ниво на играта, или пък създава капацитет за атака. В условията на хибридна война това вече даже няма и значение. В условията на хибридна война възможно най-глупавият въпрос на "журналюги" и "анализатори" е ... ще има ли война? Альоу, амчи тя, войната, си я има, не е спирала и за миг.

Всички чакат хода на Иран. А той може и вече да е предприет. Политически - безусловно. Първо, решение за "опразване" на Ирак. Второ, размразяване на ядрената програма. Трето, ... третото е свързано с пребалансиране, изместване на балансовата точка, на силите вътре в Иран. Тези дни там хвърчи перушина на "гълъби" и "ястреби" точат клюнове и нокти. Четвърто, е как пък баш когато Тръмп и Нетаняху са на зор "процедурно" за политическа корупция и търговия с влияние и двамката, САЩ биха шута на кошера със стършелите! Пето, петото е Петър ... за нашата черга, жено, за нашата, да ти ... , де рекъл Хитър Петър, бит и без черга.

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 65