Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 29, 2024, 19:09:03

Автор Тема: оставката на нинова - рунд пореден  (Прочетена 224885 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен хикса

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 247
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #60 -: Ноември 15, 2019, 21:04:14 »
Значи Фандъкова спечели и властта изсмука със задна дата пенсионните партиди, което се вижда от разпечатките, които пенсионните фондове изпращаха предишните години.

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 11325
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #61 -: Ноември 15, 2019, 21:20:41 »
Значи Фандъкова спечели и властта изсмука със задна дата пенсионните партиди, което се вижда от разпечатките, които пенсионните фондове изпращаха предишните години.
Някъде из другия форум, някъде преди години бях писал, че булгаристанеца е толкова оскотял, че е съгласен да го стрижат до синьо, да го доят до слепване на ...на мястото от което го доят и след тези удоволствия обикновено е учуден що не са го и наевали.
Което го и прави щастлив.
Последното също е относително - все повече се чувстват нещастни от пропуска.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен хикса

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 247
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #62 -: Ноември 15, 2019, 21:24:37 »
Ма я моа да чета и Корни ми не арексва. :m1728:

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #63 -: Ноември 15, 2019, 21:27:08 »
Е, не можеш да речеш, че тук нямаш избор. Не е така. Можеш да захаресваш Корни. А можеш и да се разучиш да четеш.  :image008:

Неактивен хикса

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 247
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #64 -: Ноември 15, 2019, 21:32:26 »
Ааа, тие двете са вързани!

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4004
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #65 -: Ноември 15, 2019, 22:06:34 »
Quote (selected)
ЗА БЪДЕЩЕТО НА БСП

Обективният прочит на резултатите на БСП от Местни избори 2019

Независимо, че вече 30 години в България се провеждат свободни избори и според европейските институции има постигнати демократични стандарти, все още има системни нарушения на изборното законодателство и на граждански права при провеждането на изборите в България. Те хвърлят сянка и поставят под съмнение целия изборен процес и легитимността на избора.


Местни избори 2019 останаха в историята с най-ниската избирателна активност, най-много недействителни бюлетини и почти официализирани предизборни и следизборни сделки между привидни опоненти. ГЕРБ отново демонстрира своя „специалитет” - брутална търговия с гласове, фалшификации, корпоративен и купен вот, натиск върху избирателите и злоупотреба с техните страхове за утрешния ден. По отношение на политическите опоненти, без скрупули се стигна до личностна дискредитация и стремеж за общественото им унищожаване.

Въпреки тези изборни условия, изразяващите се още в неравен достъп до медии, драстично неравни финансови възможности, използването на държавен ресурс, в 58 общини кандидатите за кметове на БСП постигнаха победи. Поздравяваме всички избрани кандидати на БСП и всички партийни структури, членове и симпатизанти на партията за проявената устойчивост, твърдост при отстояването на нашите ценности и умение да побеждават в неравна политическа битка! Победата в областните центрове на нашите кандидати за пореден път показа, че за успеха са нужни партийно-политическа подготовка, ясна политическа биография, принадлежност към партията и изразена гражданска позиция.

Успя ли обаче БСП да събуди активните, младите, хората с позиции, апатичните, да даде надежда на отчаяните и кураж на сплашените? Успя ли да спечели доверието на омерзените и да мотивира недоволните? Превърнахме ли този психологически ресурс в политическа енергия и политически резултат? Убедихме ли обществото, че ние сме алтернативата за по-добро бъдеще на България? Превърнахме ли се в лице на промяната? Разширихме ли своето влияние в местната власт? Отговорът е „не”.     

Тежките условия при проведените избори обаче не са новост, а и не могат да бъдат нито обяснение, нито оправдание за това, че БСП на практика повтори резултата си от местните избори през 2015 г. ГЕРБ спечели 17 области, изгуби 6 и продължава да доминира като първа политическа сила в 25 области, въпреки отчетливата ерозия.

Очаквано ръководството на БСП даде позитивни оценки за постигнатите резултати на МИ 2019. Несъмнено основания за известен оптимизъм дават четирите победи в кметските избори в областните градове, но не можем да си затваряме очите за изчезването на БСП от местната власт в цели области на България. Внушаваната от ръководството недействителна картина за завръщане на БСП в управлението е опасно, защото създава илюзорна представа за състоянието на партията и успешното й представяне на следващи избори. Имаме частични успехи на места, и то само при кметските избори; цялостно отстъпление в местната власт; загуба на потенциал в общинските съвети; общини с един-двама съветници; пълно отсъствие в определени райони на страната. Това не е завръщане!

За съжаление, БСП загуби трети поредни избори в последните 4 години. Продължава спад в подкрепата на всеки един от тези избори. 955 000 на парламентарните избори 2017 г., 474 000 на европейските избори 2019 г., до 433 367 на местните избори 2019 г. Това е устойчива низходяща тенденция на спад в доверието към БСП, дължащ се на целенасочено подменяния характер на партията от демократична към авторитарна, от лява към популистка и консервативна; на грубото погазване на Устава и вътрешните правила, на силовото налагане на кандидати за кметове и листи за общински съветници. 

В навечерието на местните избори председателите на НС на БСП и на НПЩ съобщиха чрез медиите занижени изборни цели на БСП - удвояване на броя на кметовете и увеличаване с 1/3 на броя на общинските съветници. И до днес избирателите на левицата и социалистите не разбрахме дали тези цели са постигнати и на какво основание се правят телевизионните изводи за завръщане, растящо доверие и укрепване на позициите на БСП в местната власт. Успехът в 4-те областни града е значим, но крайните резултати от изборите са онзи обективен измерител за състоянието и влиянието на БСП в обществото, който няма как да бъде игнориран, принизен, преувеличен или скрит. За да продължим напред ние се нуждаем от ИСТИНАТА за резултатите, от обективен анализ и ясни изводи и действия за излизане от сегашното състояние на партията.

Стана ясно, че в хода на кампанията много от нашите кандидати бяха оставени сами, а други не получиха политическа подкрепа в случаите на саморазправа с тях от страна на силови и други структури, близки до управляващата партия. Липсваше координация от страна на НПЩ на участието на народните представители, членовете на НС и на ИБ за подкрепа на нашите кандидати за кметове и за общински съветници. Като политическа иновация може да бъде определено цялостно поведение на НПЩ, както и решението да няма национална кампания за местните избори. Отсъстваха националните теми на левицата, както и нашите идеи и ценности. Липсваше кампания за мотивиране на нашите членове и симпатизанти. Ниската избирателна активност е в услуга на ГЕРБ заради контролирания и купения вот, но БСП не положи усилия да мотивира българските граждани да упражнят правото си на глас. Липсата на национална кампания и на национален политически сблъсък демотивираха избирателите, превърнаха изборите в локални битки и подариха победата на ГЕРБ.

Повечето от кандидатите на БСП нямаха ясен политически профил и леви послания в кампанията. В изборите най-близко до хората нашите представители не адресираха неравенствата в доходите между столицата и областните градове, между самите областни градове, между града и селото, здравеопазването, образованието и жилищната политика. Напротив, често пъти възприемаха темите на десницата за развитието на инфраструктурата, бизнес средата, данъчната и финансова политика на общините. БСП винаги е имало екпсертиза и виждане за развитието на местната власт. На тези избори това изцяло отсъстваше и то в навечерието на дебатите за Бюджет 2020, както и на следващия седемгодишен програмен период за европейско финансиране. Нашите избиратели и симпатизанти не припознаха това ръководство и представителите ни като защитници на социалните права на гражданите.

Какво постигнахме на местните избори 2019 г.:
    1. През 2015 г., след съвместното управление с ДПС в кабинета Орешарски, имаме 60 кмета и 930 съветника. Сега имаме 58 кмета на общини, от които 27 са издигнати от БСП, а останалите 31 са кандидати на местни коалиции, инициативни комитети или други партии, подкрепени от БСП. 6 от тези 32 кмета (Белица, Сатовча, Белоградчик, Гълъбово, Макреш) са издигнати от ДПС, подкрепени от нас или сме в местна коалиция с ДПС (Девин). На местния вот тази година БСП спечели 1006 съветника. За сравнение ДПС отчитат 47 кмета и 916 съветника.
    2. Вместо увеличаване географията на присъствието на БСП тя се сви още повече:
    • През 2019 г. БСП няма нито един кмет на община в 7 области – Варна, Враца, Силистра, Сливен, Хасково, Кърджали и Стара Загора, където кметът на Гълъбово е издигнат от МК ДПС (Български социалдемократи, БДЦ), подкрепен от БСП; населението на тези 7 области (общо) е 1 626 937  души.
    • В други 7 области БСП има по един кмет на община – Бургас, Габрово, Разград, Русе, Търговище, Шумен и Смолян (кметът на Девин е издигнат от местна коалиция с ДПС); населението на тези 7 области (общо) е 1 238 873 души.
    • В тези 14 области с население общо 2 865 810 души (при население на страната под 7 млн.) БСП няма реално, осезаемо представителство и влияние.
    • Увеличението на общинските съветници 2015–2019 г. е със 76 души (1006 общински съветника), при заявена цел – 1200.
    • В абсолютни цифри БСП има едва 43 376 гласа повече от 2015 г. От тях гласовете в София и Русе са 41 380 гласа.
    • В 25 общини нямаме съветници
    • В 23 общини имаме по един съветник
    • В 57 общини имаме по двама съветника
    • От 2930 села, които избират кметове имаме под 300 избрани кмета, което е около 10% от избраните кметове на населени места. Има села, където регистрираме рекордно ниски резултати - в село Доктор Йосифово, област Монтана, например, БСП има само ЕДИН глас.
    • В 10 областни града БСП е трета политическа сила: Видин, Монтана, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Разград, Търговище, Добрич.
    • В 18 области града БСП е втора политическа сила: Перник, Кюстендил, Враца, София, Пловдив, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Русе, Силистра, Сливен, Шумен, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Варна.

Какво ни казват резултатите?
    • Широко рекламираната „промяна“ според Нинова, която всъщност е подмяна на БСП и прокарване на линии на разделение и противопоставяне, не даде положителен резултат и не доведе до нарастваща подкрепа.
    • Т. нар. визии за общините не само не бяха написани в много от тях, но в тези избори изчезна и националната визия, а предизборната платформа си остана в Габрово. Кандидатите на БСП, в повечето случаи, разчитаха на собствено творчество в идейно и политическо отношение. Обликът на партията в изборната кампания не се прояви.
    • Липсваше кампания на национално ниво, водена от ясни политически и идеологически позиции.
    • В поредни избори БСП не успя да използва своята принадлежност към семейството на европейските социалисти, не разбра и не се поучи от политиката на прогресивните сили в Будапеща срещу Орбан. Не използва потенциала на социалистите Карл-Хайнц Ламберц, президент на Комитета на регионите и на Елиза Ферейра – бъдещ комисар по регионално развитие.
    • Подмладяването и обновлението на принципа на нови и непознати кандидати с неясно отношение към БСП доведе до спад на мобилизацията вътре в структурите на партията, противопоставяне по места и отлив на гласове към други кандидатури и листи.
    • Обявената изборна цел беше „повишаване на резултата на БСП“, а НЕ победа над ГЕРБ. Успехът на ГЕРБ дойде закономерно на фона на занижените изборни и политически цели на БСП. 
    • Решението на НС на БСП за коалиционната политика в тези избори беше подчинено на разбирането „всички срещу ГЕРБ“. На определени места политиката на съюз с граждански и демократични организации срещу авторитаризма, налаган от ГЕРБ се оказа правилна, но от друга страна има редица примери, в които натискът на ръководството върху местните структури и принудителните коалиции се отразиха на мотивацията на левите избиратели и на изборния резултат. Формулата всички срещу ГЕРБ при отсъствието на други политически критерии доведе до загуба на ориентир и гласове.
    • В крайна сметка т. нар. „промяна“ на Нинова е една от причините за отсъствието на БСП от изборната карта на България в 14 области, това е половин България! Действията на ръководството превръщат БСП от масова и програмна в регионална и електорална партия.

Днес се нуждаем не само от признаване на ИСТИНАТА и от обективен анализ на резултатите за истинското състояние на партията, но и от спешни практически стъпки за укрепване и заздравяване на онези структури, които националното ръководство безпардонно пренебрагна, целенасочено разцепи и дълготрайно отслаби.

64 подписа на членове на НС на БСП с искане за провеждане на заседание на Националния съвет за създадената ситуация във Варна, Сандански, Симитли и на други места, се оказаха недостатъчни, за да предизвикат тревога в ИБ и в НПЩ по повод очертаващите се катастрофални изборни резултати, съчетани с разрушителни процеси в съответните общински организации на партията.

Хасково, Казанлък, Чирпан, Долни чифлик, Монтана, Видин, са само част от общинските организации на партията, системно преследвани от ръководството. Организации, в които бяха отстранявани председатели, бяха подменяни делегати на конференции и други колективни органи (общински съвети, изпълнителни бюра), бяха отнемани пълномощни, бяха запечатвани сгради и помещения на местните организации, бяха силово налагани листи за общински съветници, бяха подменяни структури чрез недействителни списъци, а на места членският внос се внася от председателите на общински структури с цел прикриване на реалния членски състав и т.н., и т.н. Все действия в грубо нарушение на Устава на БСП. А какви са резултатите?

Варна беше най-яркият пример за противоуставни действия от страна на ръководството в навечерието на изборите. По безпрецедентен начин беше наложена кандидатура за кмет на града и беше подменена цялата листа за общински съветници, утвърдена от делегатите на Градската партийна конференция. ГЕРБ убедително спечелиха кметската надпревара, а нашият кандидат остана трети. Общинските съветници от БСП се увеличиха от 5 на 8, като общият брой съветници във Варна е 51. Протиувоставните действия на националното ръководство, които разединиха местната ни структура и доведоха до лошото ни представяне на местния вот, превръща БСП във възможно най-удобният опонент на ГЕРБ. Доказателство за това е и гласуването за избор на председател на Общинския съвет във Варна. Преди дни стана ясно, че седем от осемте новоизбрани (силово наложени от националното ръководство) общински съветници на БСП са подкрепили кандидатурата на ГЕРБ за поста председател на Общинския съвет.

В Хасково след обявеното от председателката „оздравяване“ на организацията загубихме изборите за кмет на първи тур, а в областта нямаме нито един общински кмет. БСП ще има 6-ма членове на общинския съвет, което е с 4 повече в сравнение с 2015 г., но Общинският съвет на Хасково се състои от 41 общински съветника.

В област Стара Загора ситуацията също е много тревожна. От общо 11 общини в областта днес БСП би могла да отчете някакво присъствие само Гълъбово, но трябва да подчертаем, че кандидатът е издигнат от местна коалиция ДПС (Български социалдемократи, БДЦ), подкрепен от БСП. В Казанлък кандидатът на ГЕРБ си осигури трети мандат като спечели изборите на първи тур. В девет от селата на територията на общината и гр. Шипка има избран кмет на първи тур. Нито едно от тях не е спечелен от кандидат на БСП, а в някои от населените места сме трета политическа сила. Отчита се като голям успех увеличаването на броя на общинските ни съветници в Казанлък с 4 човека, независимо, че остава неизяснена политическата лоялност на новоизбраните ни представители към БСП. В Казанлък ще имаме 9 общински съветника от общо 37. Очевидно чисто аритметичното покачване на броя обшински съветници в Казанлък, Хасково и в много други места по страната няма да доведе до осезаема промяна в съотношението на силите или до покачване на влиянието на БСП в местните общински съвети.

Председателят на Общинския съвет на Георги Дамяново Светослав Илиев, подаде оставка „във връзка с незадоволителните резултати от отминалите местни избори, огорчение от политическата система в България и несъгласие с политиката водена от ръководството на БСП“.

Колективното начало във функционирането на нашата партия се подмени с едноличен диктат, а отговорната дискусия с пълна нетърпимост към различните мнения, отстоявани от социалистите. Става все по-ясно, че налагането на т. нар. пряк избор на председател на партията е концентриран израз на авторитарния подход и опит чрез Устава да се закрепи едноличната власт на председателя на БСП, което е подмяна на политическата и идейна същност на БСП.

Може ли по този път БСП да спечели следващите парламентарни избори?

Неуспешната кампания от изборите за европейски парламент, както и току що преминалата за местни органи на самоуправление, показват, че не става дума за случайни грешки, а за цялостно сгрешен политически курс на партията. Този курс се характеризира с подменените автентични ценности на левицата, подмяна наречена „ляв консерватизъм“. Подмяната „Нови лица“ доведе до разбиване на партийни структури, до концесиониране на партийни листи, с цел бизнес интереси и задкулисни договорки с други политически сили. 

Налаганата линия на „разтваряне на БСП“ към и сред неясни политически, а често и бизнес общности, доведе до обезличаване и неразпознаваемост на самата партия.

Реакцията от страна на ръководството на двете изборни загуби през тази година показва, че не може да има никакви очаквания то да осъзнае нуждата от незабавен обрат към възстановяване на работещо единодействие отдолу нагоре, без каквото партията е обречена. С политическия курс на това ръководство БСП не може да спечели следващи избори, ще расте само толкова, колкото е удобно на ГЕРБ и ще се радва единствено на второстепенната политическа роля на „завърнал се участващ“ във властта.

Пропиляхме три избора и четири години, в които неведнъж българското общество ясно демонстрира, че иска социално ориентирана промяна. Неуспехът на БСП на двата избора през тази година показа, че ние се нуждаем от истинско обновление, което да превърне партията в реален опонент и алтернатива на сегашното управление, предлагайки желаната промяна. Така БСП ще се отвори към политическия център и към гражданите, ще възвърне и разшири позициите си в обществото, в селата и цели райони на страната. Вместо екзотични идеи за отсъствие от парламента, да възвърнем парламентарната си сила и да демонстрираме ясен управленски потенциал. Необходимото отваряне на БСП към политическия център и към гражданите може да бъде осъществено само ако БСП се превърне в истинска алтернатива на ГЕРБ и предложи желаната промяна. 

Ръководството на БСП през тези години обаче възприе като първостепенна задача прочистване на партията по свое усмотрение, като на тази цел беше подчинена дори предизборната кампания.

Нашата сила ще се възвърне, когато категорично отхвърлим сегашния чисто апаратен, разрушителен стил и метод на управление на партията и на тяхно място отново утвърдим демократичното начало, неотменимото уставно право на местните организации да вземат своите решения на кого да гласуват доверие и как да организират дейността си по места. Нужна ни е не фасадна промяна, водеща до остри вътрешни противопоставяния и конфликти, до разрушаване на цели общински организации, не опити за изолация на наши другари, а напротив - градивно, с внимание и уважение към всички членове и кадри на партията отношение, с отваряне към хората на наемния труд, интелигенцията, студентството, прогресивните младежки групи и движения. Тогава ще си възвърнем самочувствието на най-демократичната партия днес у нас и ще можем да привличаме все по-широка подкрепа.

Но такава промяна, необходимо за бързото възстановяване на партийното единство и дееспособност, налага смяната на председателя и на ИБ на НС на БСП и оставка на НПЩ! Да, решителна стъпка, която обаче е неизбежна, ако искаме БСП отново да се заяви като носител на необходимата алтернатива на статуквото, вместо да остане в ролята на второстепенен съучастник в поддържането му!

Нека всеки социалист, партиен член и привърженик на левите идеи помогне на БСП да остане партия, която носи идеите за социална справедливост и солидарност; бори се за постигане на друго по-добро бъдеще и качество на живот; отстоява социално ориентирано и демократично управление на България. Това са целите на истинската промяна!


15.11.2019 г.
София


    1. Емил Райнов
    2. Чавдар Георгиев
    3. Емил Костадинов
    4. Пламен Младенов
    5. Атанас Мерджанов
    6. Ана Пиринска
    7. Димитър Здравков
    8. Георги Божинов
    9. Юрий Асланов
    10. Валери Жаблянов
    11. Красимир Янков
    12. Катя Николова
    13. Велислава Дърева
    14. Сергей Станишев
    15. Антон Кутев
    16. Георги Пирински
    17. Георги Юруков
    18. Димитър Дъбов
    19. Михаил Миков
    20. Борислав Гуцанов
    21. Радо Илиевски
    22. Божидар Йотов
    23. Наско Анастасов
    24. Захари Захариев
    25. Жори Алексиев
    26. Юлиян Гошев
    27. Цветелина Дочева
    28. Явор Гечев
    29. Лъчезар Костов
    30. Силвия Първановска
    31. Венцислав Василев
    32. Апостол Димитров
    33. Светла Такева
    34. Мая Шишкова
    35. Румен Банков
    36. Атанас Пъдев
    37. Борис Цветков
    38. Димитър Генчев
    39. Катерина Янчева
    40. Ангел Найденов
    41. Лало Кирилов
    42. Дора Янкова
    43. Георги Гергов
    44. Атанас Петков
    45. Любомир Паунов
    46. Георги Търновалийски
    47. Галин Дурев
    48. Димитър Б. Здравков
    49. Атанас Телчаров
    50. Румяна Сидерова
:image008:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #66 -: Ноември 15, 2019, 22:21:44 »
аферим, ашколсун и машалла. виж мнението на фирмин от преди пет часа.

вместо този чаршаф щеше да е достатъчно един линк. и понеже фирмин е дал линк - сичкото ти е за кошчето.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #67 -: Ноември 15, 2019, 22:30:33 »
Quote (selected)
А кто не чтит цитат — тот ренегат и гад!
Тому на задницу наклеим дацзыбао!
Кто с Мао вступит в спор, тому дадут отпор
Его супруга вместе с другом Линем Бяо!

Владимир Висоцкий, Песенка про жену Мао Цзедуна

 :nuts:

http://www.wysotsky.com/1049.htm?344

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #68 -: Ноември 15, 2019, 22:32:23 »
на десктоп машина, с 1920х1080 резолюция, това е около 5 екрана. не ми се мисли на телефон колко е.

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4004
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #69 -: Ноември 15, 2019, 22:38:12 »
Такива текстове понякога изчезват от повечето места в нета.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #70 -: Ноември 15, 2019, 22:40:07 »
Quote (selected)

2. ГЛАСНОЕ ТЕЧЕНИЕ И ЗИГЗАГИ

Главной силой этой великой культурной революции являются широкие массы рабочих, крестьян, солдат, революционной интеллигенции и революционных кадров. Отважным застрельщиком выступает большой отряд неизвестных дотоле революционных юношей, девушек и подростков. Они напористы и умны. Путем полного высказывания мнений, полного разоблачения и исчерпывающей критики с помощью "дацзыбао" ("газет, написанных большими иероглифами") и широких дискуссий они повели решительное наступление на открытых и скрытых представителей буржуазии. В таком великом революционном движении им, разумеется, трудно избежать тех или иных недостатков. Однако, их революционное главное направление неизменно остается правильным. Таково главное течение великой пролетарской культурной революции, таково главное направление, по которому она продолжает двигаться вперед. Будучи революцией, культурная революция неизбежно встречает сопротивление. Источником этого сопротивления являются главным образом те облеченные властью, которые пролезли в партию и идут по капиталистическому пути. Его источником является также и старая сила общественной привычки. В настоящее время это сопротивление все еще является довольно большим и упорным. Однако, как бы то ни было, великая пролетарская культурная революция остается общей и неудержимой тенденцией развития. Масса фактов показывает, что при полной мобилизации масс это сопротивление можно быстро сломить. Поскольку сопротивление довольно велико, борьба будет сопровождаться рецидивами и даже множеством рецидивов. Но от таких рецидивов нет какого-либо вреда. Они позволят пролетариату и другим трудящимся массам, в особенности молодому поколению, закалить себя, приобрести опыт и извлечь уроки, понять, что путь революции извилист, а не прям.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЦЕНТРАЛЬНОГО КОМИТЕТА КОММУНИСТИЧЕСКОЙ ПАРТИИ КИТАЯ О ВЕЛИКОЙ ПРОЛЕТАРСКОЙ КУЛЬТУРНОЙ РЕВОЛЮЦИИ

принято 8 августа 1966 года

ИЗДАТЕЛЬСТВО ЛИТЕРАТУРЫ НА ИНОСТРАННЫХ ЯЗЫКАХ

ПЕКИН

1966


 ;D

Неактивен 66

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8146
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #71 -: Ноември 15, 2019, 22:45:52 »
И? Кои и колко са подписалите се?
 
За кои са "моралните авторитети" и не питам.
 
Тва стана долнопробен фарс.
Лошото е че събитията напират и времето изтича.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #72 -: Ноември 15, 2019, 22:49:16 »
И? Кои и колко са подписалите се?

46% от всички написани имена. 23 от 50. иначе казано - малцинство :smokin:

Неактивен zLaGaD

 • Full Member
 • ***
 • Коментари: 180
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #73 -: Ноември 15, 2019, 23:15:23 »
БСП ще продължава да е в немощ и неспособна да донесе убедителен изборен резултат, докато действат редица сложни и взаимосвързани фактори. За тези й неуспехи допринасят и редица несложни, и очевидни простички фактори, като участието на фирмини и по-горепоказаните плазмодии и глисти в нейните редове. И всеки, който се замисли над моето твърдение, нещата в БСП ще му станат много ясни и логични.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #74 -: Ноември 16, 2019, 00:08:32 »
ти мани другото, ама гергов се е включил чак под номер 43. и хич няма да се учудя, ако не е подписал нещото. гъзоврът се наблюдава. в мека форма. за по-хард формите си имаме една личност, в момента изпълняваща длъжността минпред. как беше: 'той ще целуне ръка, а аз буза, той на друго място, аз още по на друго...'

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7612
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #75 -: Ноември 16, 2019, 00:52:12 »
Ще се разделят пак бълг. социалисти на тесни и широки. Ама ще е насила, че широките хем са малко, хем са безкрайно нагли, хем ги подпират всички мръсници. От европесоглавците до гербавите.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 11325
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #76 -: Ноември 16, 2019, 01:12:04 »
Трудно може засега да се очертае разликата между тесните и широките социалисти както отива работата.
Но по напред във времето разликата с широките ще стане и по ясна. След неминуемата ебн, широките ще са ф пълно съответствие с името си. 
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 11325
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #77 -: Ноември 16, 2019, 01:30:04 »
И други интересни моменти
https://www.dnevnik.bg/politika/2019/11/13/3991268_socialistite_vuv_varna_se_razgranichiha_ot_lidera_si/
Нещо май ще ядат хуркятя некаи по рано от очакваното.
Не чувам нищо за герговчетата от майнинген, но ще видим.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7612
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #78 -: Ноември 16, 2019, 02:21:55 »
В средището на вселенската мъдрост - Анхиало - БСП с 3 места от 21 в съвета. Що тъй ?
Да не би пък това да е някаква древна гръцко-китайска стратегия за заблуда на врага ?
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10135
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #79 -: Ноември 16, 2019, 07:25:12 »
Ще се разделят пак бълг. социалисти на тесни и широки.

Не! Това са именно широките социалисти, меншевиките, социалдемократите. Имам предвид ръководството на централно и местно ниво. На идеологическа основа не могат да се разделят. Те идеология нямат. Освен ако броим гейовете, жендърите и емигрантите за идеология. Възможна трансформация (академично) е част от тях да се слеят с другите центристи (Движение 21, Дай България, АБВ) и заформят някакъв дребнобуржоазен тюрлюгювеч. Това е най-естествен процес.
Марксисти там отдавна няма, освен единици от най-старото поколение, затова не виждам как дори част от тях биха отишли в политическото ляво. Например към КПБ.
БСП никога няма да стане лява политическа партия, разберете го това. И гарантирано ще се самоизличи и маргинализира до нивото на АБВ. Българският народ няма нужда от такава партия.

Активен пешo

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2950
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #80 -: Ноември 16, 2019, 09:43:37 »
Интересна дискусия.
Стана ми любопитно - колцина от участващите в нея авторитети са членове на БСП ? Осен Фирмин ?
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #81 -: Ноември 16, 2019, 12:23:37 »
хихи
Quote (selected)
Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите, съобщава пресцентърът на БСП.
http://epicenter.bg/article/Sotsialisti-se-otrichat-ot-podpiska-s-iskane-za-ostavki-/198977/2/0

опозицията в целия ѝ блясък :bigok:

Неактивен 66

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8146
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #82 -: Ноември 16, 2019, 12:34:41 »
хихи
Quote (selected)
Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите, съобщава пресцентърът на БСП.
http://epicenter.bg/article/Sotsialisti-se-otrichat-ot-podpiska-s-iskane-za-ostavki-/198977/2/0

опозицията в целия ѝ блясък :bigok:

Ваййй  :nuts:
И варненци отпраха шамар на гуцито.
Ужаст.
Че и фърмин се обади, вместо да грабне лопатката и да запраши към позитано.
Верно фъндъка ней насипала пясък, но моеше да импровизира.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #83 -: Ноември 16, 2019, 13:12:53 »
Интересна дискусия.
Стана ми любопитно - колцина от участващите в нея авторитети са членове на БСП ? Осен Фирмин ?
А трябва ли да са членове за да дискутират?
За един приятел питам, че после се цупите - нямало широка народна подкрепа...
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен пешo

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2950
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #84 -: Ноември 16, 2019, 13:14:20 »
Интересна дискусия.
Стана ми любопитно - колцина от участващите в нея авторитети са членове на БСП ? Осен Фирмин ?
А трябва ли да са членове за да дискутират?
За един приятел питам, че после се цупите - нямало широка народна подкрепа...
Ще ти обясня, ама първо ти отговори на въпроса ми.
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #85 -: Ноември 16, 2019, 13:16:49 »
Не мога да ти отговоря, освен за себе си - не съм член на БасиПе, нито пък смятам да бъда.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен пешo

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2950
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #86 -: Ноември 16, 2019, 13:22:17 »
Не мога да ти отговоря, освен за себе си - не съм член на БасиПе, нито пък смятам да бъда.
Тогава коментирай като кибик.
Against stupidity the very gods themselves contend in vain.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #87 -: Ноември 16, 2019, 13:30:32 »
Така и коментирам.
Нямам претенциите да съм на висотата на Фирмина. :smokin:
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4004
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #88 -: Ноември 16, 2019, 15:14:28 »
хихи
Quote (selected)
Във връзка с медийни публикации, съдържащи доклад и подписка с искане за оставки на ръководството на БСП, членове на левицата сигнализираха в централата на партията, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства сред изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и присъствието им в списъка от имена от медиите, съобщава пресцентърът на БСП.
http://epicenter.bg/article/Sotsialisti-se-otrichat-ot-podpiska-s-iskane-za-ostavki-/198977/2/0

опозицията в целия ѝ блясък :bigok:
Пропуснато е заглавието
Quote (selected)
Социалисти се отричат от подписка с искане за оставки
И нито едно име на отрекъл се социалист... :image008:
https://bsp.bg/news/view/17419-sotsialisti_se_otrichat_ot_podpiska_s_iskane_za_ostavki.html

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #89 -: Ноември 16, 2019, 16:10:36 »
ми то ги няма имената и на подписалите. уж 23, пък съм прочел има-няма дузина.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #90 -: Ноември 16, 2019, 16:18:44 »
баш по темата:
Quote (selected)
Иван Гранитски

Откакто Корнелия Нинова стана председател на БСП, наблюдаваме все по-засилващи се и все по-брутални атаки не само за нейното лично охулване, но което е по-тревожно, за подриване влиянието и авторитета на социалистическата партия в обществото.

Отначало си мислехме, че съвпадението на набезите от външните опоненти и вътрешните подривни елементи, е случайно.

Напоследък обаче се убеждаваме, че има строга система на координация.

Очевидно някой много се тревожи от засилването на БСП и от възможността тя да бъде реална политическа алтернатива на сегашното статукво.

За управляващите е ясно – да действат срешу политическия противник  априори е тяхната позиция и начин на съществуване.

Странно обаче, че инак тъй разнородните вътрешни хулители на БСП, по чудодееен начин обединени от поклонника на богохулната Истанбулска конвенция, председателя на ПЕС Сергей Станишев, не могат да осъзнаят, че действията им разединяват, отслабват и хабят опозиционната енергия на БСП.

Възниква главният въпрос – кому е изгодно това?

Ясно е, че това обслужва джедър-идеолозите, провалените неолиберали и всички, които мечтаят да ерозират традиционните духовни стълбове на българите – Православието, здравото семейство, съхранението на националната идентичност.

Именно към тези ценности се връща левицата, след управлението на Сергей Станишев, който като лидер на БСП загуби всички възможни избори. Нещо, достойно дори за книгата на Гинес.

Ако хулителите на Корнелия Нинова бяха впрегнали своята енергия в няколко енектроцентари, щяха да бъдат решени задълго енергийните проблеми на България.

Мнозина от тях за последните 30 години добре уредиха собствения си бит в качеството си на депутати, евродепутати, министри и министър-председатели, но не си мръднаха пръста за повишаването на позорно ниските пенсии на обикновените българи.

Възниква и още един въпрос – след като толкова не им харесва социалистическата партия сега, защо не се вслушат в съветите на редовите социалисти – да си изберат друга политическа сила.

Подривните фракционни действия, които избуяват в момента в БСП, във всяка политическа сила граничат с предателство.

А когато веднъж предадеш – спиране няма

Ставаш професионален политически въжеиграч.

За да ги освободим от мъките и терзанията, бихме препоръчали на хулителите да се вслушат в съветите на редови социалисти и да си потърсят други политически партии.

Например, Сергей Станишев може да се прехвърли в „Демократична България”, където не само ще го приемт възторжено, но и ще го назначат за пожизнен партиен лидер, което явно е детската му кристална мечта.

Сигурни сме, че подобно пречистване на БСП ще повиши поне с 5 пункта нейните изборни резулати за в бъдеще.

И ще възвърне симпатиите и доверието на по-широки обществени слоеве към левицата.

БСП трябва да се отърве от политическите хамелеони.
http://epicenter.bg/article/Ivan-Granitski--BSP-da-se-otarve-ot-politicheskkite-hameleoni-/198987/11/0

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #91 -: Ноември 16, 2019, 16:33:39 »
ми то ги няма имената и на подписалите. уж 23, пък съм прочел има-няма дузина.
Да речем че са 1000.
Една значеща нула - подарък от кибиците.
Е, и??
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 11325
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #92 -: Ноември 16, 2019, 16:44:11 »
Това с подписите е много добре, казах го вече - боклук обозначен със сигнална ламБа. Да няма грешки при изхвърлянето бе!
 :t0133:
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7612
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #93 -: Ноември 16, 2019, 16:47:46 »
Цитат на: onzi
Quote (selected)
Иван Гранитски:
"след като толкова не им харесва социалистическата партия сега,
защо не се вслушат в съветите на редовите социалисти – да си изберат друга полит. сила"

Защото възложената им задача е да тровят отвътре БСП.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #94 -: Ноември 16, 2019, 17:24:59 »
Quote (selected)
БСП трябва да се отърве от политическите хамелеони.

Агент Огнян го напира да ни обясни с какъв метод на прикритие червената Нинова се е спотайвала сред сините приватизатори на Костов в зелената доларова шума на Техноимпекс.

 ;D

Неактивен Джиджи

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 12990
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #95 -: Ноември 16, 2019, 18:07:15 »
Примерът е в разрез с неговите убеждения.

Естествено! Не е важна личността, а идеологията, политиката. Ако ще правиш същото, няма значение дали си чел само "Винету", или си професор. А БСП е част от системата и се бори единствено с "Модела на управление". Забележително! Моделът на управление!

Срещу този модел са и РаданК, и Атанасов, дори и Костов. Всички.

Забравил си МаяМа!!!  :m1329:
Тъй като това беше основната ѝ теза, за да се изправи срещу Фънди. :ive_got_it-1379:

А защо не спечели, е съвсем друг разговор. Но се застраховам да не ми излезеш с тоя въпрос. А и да не разводнявам темата, щото е за исканата отново оставка на Нинова. Където аз не мога да се меся.
« Последна редакция: Ноември 16, 2019, 18:14:11 от Джиджи »

AnonimusBG

 • Гост
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #96 -: Ноември 16, 2019, 19:20:32 »
Аз отсъствах по разни причини, но за каква оставка на Нинова става въпрос?
Кой и как я е поискал?
Междувременно в Епицентъра.

Иван Гранитски: БСП да се отърве от политическите хамелеони
http://epicenter.bg/article/Ivan-Granitski--BSP-da-se-otarve-ot-politicheskkite-hameleoni-/198987/11/0

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #97 -: Ноември 16, 2019, 19:40:53 »
От всичко туй думичката "смело" беше най-смешната.
 :giggle-3307:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #98 -: Ноември 16, 2019, 19:45:16 »
темата за нинова ще се чепка до утре, оня фамозният документ беше за утрешния пленум приготвен.

AnonimusBG

 • Гост
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #99 -: Ноември 16, 2019, 20:00:26 »
темата за нинова ще се чепка до утре, оня фамозният документ беше за утрешния пленум приготвен.

Що за документ?

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #100 -: Ноември 16, 2019, 20:04:47 »
Quote (selected)
Какво постигнахме на местните избори 2019 г.:

    През 2015 г., след съвместното управление с ДПС в кабинета Орешарски, имаме 60 кмета и 930 съветника. Сега имаме 58 кмета на общини, от които 27 са издигнати от БСП, а останалите 31 са кандидати на местни коалиции, инициативни комитети или други партии, подкрепени от БСП. 6 от тези 32 кмета (Белица, Сатовча, Белоградчик, Гълъбово, Макреш) са издигнати от ДПС, подкрепени от нас или сме в местна коалиция с ДПС (Девин). На местния вот тази година БСП спечели 1006 съветника. За сравнение ДПС отчитат 47 кмета и 916 съветника.

    Вместо увеличаване географията на присъствието на БСП тя се сви още повече:

    През 2019 г. БСП няма нито един кмет на община в 7 области – Варна, Враца, Силистра, Сливен, Хасково, Кърджали и Стара Загора, където кметът на Гълъбово е издигнат от МК ДПС (Български социалдемократи, БДЦ), подкрепен от БСП; населението на тези 7 области (общо) е 1 626 937 души.

    В други 7 области БСП има по един кмет на община – Бургас, Габрово, Разград, Русе, Търговище, Шумен и Смолян (кметът на Девин е издигнат от местна коалиция с ДПС); населението на тези 7 области (общо) е 1 238 873 души.

    В тези 14 области с население общо 2 865 810 души (при население на страната под 7 млн.) БСП няма реално, осезаемо представителство и влияние.

    Увеличението на общинските съветници 2015–2019 г. е със 76 души (1006 общински съветника), при заявена цел – 1200.

    В абсолютни цифри БСП има едва 43 376 гласа повече от 2015 г. От тях гласовете в София и Русе са 41 380 гласа.

    В 25 общини нямаме съветници

    В 23 общини имаме по един съветник

    В 57 общини имаме по двама съветника

    От 2930 села, които избират кметове имаме под 300 избрани кмета, което е около 10% от избраните кметове на населени места. Има села, където регистрираме рекордно ниски резултати - в село Доктор Йосифово, област Монтана, например, БСП има само ЕДИН глас.

    В 10 областни града БСП е трета политическа сила: Видин, Монтана, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Разград, Търговище, Добрич.

    В 18 области града БСП е втора политическа сила: Перник, Кюстендил, Враца, София, Пловдив, Ловеч, Плевен, Габрово, Стара Загора, Русе, Силистра, Сливен, Шумен, Велико Търново, Ямбол, Бургас, Варна.

Какво ни казват резултатите?

Две неща са безспорни в "одиозния доклад". Първо, резултатите. Второ, задължението на НС да даде отговор на въпроса какво ни казват те. Тогава вече ще дойде и ред на третото. Класическото - Какво да се прави?

Който е способен да признае и осъзнае резултатите от този избор. Който е способен да им направи адекватен анализ. Който може да предложи ясна алтернатива на политическо действие. Той ще има правото да води БСП. Ако това е Нинова - нека да е Нинова, тогава. Но без признаване на фактите, без адекватния им анализ, без алтернатива на довелото до тях поведение - нещата за абсолютно и банално предвидими. Банално, щото, ясно е, и през 2021, след две поредни загуби, на Нинова пак други ще са и виновни - без значение дали бивши нейни фаворити и домашни любимци или яростни опоненти, дори врагове. Важното е едно - тя е непогрешима. В това няма и не може да има съмнение.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #101 -: Ноември 16, 2019, 20:11:07 »
Quote (selected)
Който може да предложи ясна алтернатива на политическо действие.
НГВС-то, я пак?!
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4004
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #102 -: Ноември 16, 2019, 20:15:53 »
В шеги и закачки, покрай Нинова гледам на колега по форум и полът сменен. Вай-вай-вай...
Не може ли персонални неща да се поспестяват? Вече са казвани многократно и ако толкова го напъва човек, може просто "ти си знаеш" или нещо в този дух.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #103 -: Ноември 16, 2019, 20:27:54 »
Що за документ?

от петдесетимата опозиционери. на документа пише, че са 50. от тях го били подписали под половината. а разни надали вой, че са им използвали имената и те хал хабер си нямали под какво са ги сложили.

а бе цирк.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #104 -: Ноември 16, 2019, 20:29:55 »
Който е способен да признае и осъзнае резултатите от този избор. Който е способен да им направи адекватен анализ. Който може да предложи ясна алтернатива на политическо действие. Той ще има правото да води БСП.

айде пак тежки глупости. право да води бсп ще има този, който е избран от преките вътрешнопартийни избори. пък ти си философствай за 'който'.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #105 -: Ноември 16, 2019, 20:33:25 »
Що за документ?

от петдесетимата опозиционери. на документа пише, че са 50. от тях го били подписали под половината. а разни надали вой, че са им използвали имената и те хал хабер си нямали под какво са ги сложили.

а бе цирк.

Да, разбира се. Колко по-удобно е да посветим пленума на това тези, подписалите, 23 ли са, 24 ли, или пък 49. Цирк. А дали клоуните на Позитано ще намерят време за резултатите, анализа им и това какво да се прави? А дано. Ама надали. Нали? Така е с негодниците и некадърниците - истината не им е по мярка.

AnonimusBG

 • Гост
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #106 -: Ноември 16, 2019, 20:34:03 »
Що за документ?

от петдесетимата опозиционери. на документа пише, че са 50. от тях го били подписали под половината. а разни надали вой, че са им използвали имената и те хал хабер си нямали под какво са ги сложили.

а бе цирк.

Разбрах и прочетох нещо.

Социалисти се отричат от подписка за оставка на Нинова
http://epicenter.bg/article/Sotsialisti-se-otrichat-ot-podpiska-s-iskane-za-ostavki-/198977/2/0

С една дума както винаги интриги.
Да им е сладко и на интригантите и на зяпачите.

P.S. И на тукашните също.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #107 -: Ноември 16, 2019, 20:35:09 »
Така е с негодниците и некадърниците - истината не им е по мярка.

ама хубаво си се охарактеризирал, нали така, лъжецо :smokin:

друго си е сам да си се определиш за негодник и некадърник :bigok:

Неактивен Калинчо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4004
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #108 -: Ноември 16, 2019, 20:36:15 »
Quote (selected)
от петдесетимата опозиционери. на документа пише, че са 50. от тях го били подписали под половината. а разни надали вой, че са им използвали имената и те хал хабер си нямали под какво са ги сложили.
Естествено, че подписалите са "под половината" е версия Мадам В. без имена и факти. Това, че някои са отричали, също е без имена и факти. А под кървавото писмо си седят 50 броя имена и нито едно от тях не се е отрекло публично.  :smokin:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #109 -: Ноември 16, 2019, 20:36:30 »
...клоуните на Позитано...

за пореден път сам доказваш, че не си на мястото си в бсп. след като ръководството на партията ти за теб са клоуни...

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #110 -: Ноември 16, 2019, 20:37:51 »
А под кървавото писмо си седят 50 броя имена и нито едно от тях не се е отрекло публично.  :smokin:

не се тревожи, ще се отрекат. ей го жаблянов - отричаше се кат таквоз последния път.

Активен Bacho Кольо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4376
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #111 -: Ноември 16, 2019, 20:39:28 »
1. Нинова е доста зле като председател на БСП.
2. Днес БСП не може да излъчи нищо по-добро от Нинова.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #112 -: Ноември 16, 2019, 20:41:22 »
Който е способен да признае и осъзнае резултатите от този избор. Който е способен да им направи адекватен анализ. Който може да предложи ясна алтернатива на политическо действие. Той ще има правото да води БСП.

айде пак тежки глупости. право да води бсп ще има този, който е избран от преките вътрешнопартийни избори. пък ти си философствай за 'който'.

Проста задачка, тогава - като за теб. Колко вътрешнопартийни избора трябва да спечели Нинова, за да спечели националните?

И аз не философствам. Аз пресмятам. Затова и още в средата на лятото знаех къде и с колко ще загуби БСП. Както миналата есен, по това време някъде, знаех как ще загуби европейските. И не казвай, че не съм предупредил. Предупредих. Но нямаше кой да чуе. Няма и сега. Е? Да взема, тогава, "философствайки" да ти изчисля и с колко ще загубим парламентарните през 2021. А за президентските? Или ще чакаме пак Джиджи със софийските десни да "дадат едно рамо", че да преизберем Радев? Нали видя с Манолова какво стана. Мислиш, друго ще е? Прав си. Този път няма "мама" Цецка "Цъфнал ГЕРБ" Цачева да ни е отсреща. Вервай ми.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #113 -: Ноември 16, 2019, 20:48:48 »
Колко вътрешнопартийни избора трябва да спечели Нинова, за да спечели националните?

колкото трябва. като е пряко избрана, тя ще се подчинява на волята на мнозинството партийни членове. ако те не искат стамбулската - и тя няма да я иска. ако не искат мигранти - тоже.

разни пишман представители, дето са избрани да представляват волята на избралите ги, а след изборите правят каквото си щат, щото се имат за полубогове - айде без такива.

между другото, логично е председател, избран на преки избори, да има повече власт.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #114 -: Ноември 16, 2019, 20:52:24 »
1. Нинова е доста зле като председател на БСП.
2. Днес БСП не може да излъчи нищо по-добро от Нинова.

в бсп има едно незначително, за сметка на което изключително кресливо малцинство, което е окупирало всякакви медийни канали и на практика външен човек не може да разбере нищо обективно. груба аналогия е като с шатските медии - всички плюят тръмп. той затова се отказа да се занимава с тях и си джитка по туитър.

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #115 -: Ноември 16, 2019, 20:59:10 »
Quote (selected)
и на практика външен човек не може да разбере нищо обективно

Резултатите, публикувани от ЦИК, не задоволяват ли стремежа ти към обективност?  ??? Просветеният "външен човек" от тях се информира.

Или мадам В. в епицентъра все пак е за предпочитане? Или пък предпочиташ Райчев да те сугестира социологически?  8)

Неактивен Giuseppe

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 11325
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #116 -: Ноември 16, 2019, 21:03:28 »

Quote (selected)
1. Нинова е доста зле като председател на БСП.
2. Днес БСП не може да излъчи нищо по-добро от Нинова.
Най сетне смислен коментар сред "разкаляния" терен. :way_to_go-1308:
Абе как ти издържат нервите?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7769
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #117 -: Ноември 16, 2019, 21:06:36 »
калинчо:
Quote (selected)
В медиите се разпространи, че има 50 подписа, аз получих само 11. Не знам къде е истината.

Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Атанас Зафиров от БСП.
http://epicenter.bg/article/Atanas-Zafirov--Korneliya-Ninova-ne-tryabva-da-podava-ostavka/199007/2/0

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #118 -: Ноември 16, 2019, 21:07:25 »
Колко вътрешнопартийни избора трябва да спечели Нинова, за да спечели националните?

колкото трябва. като е пряко избрана, тя ще се подчинява на волята на мнозинството партийни членове. ако те не искат стамбулската - и тя няма да я иска. ако не искат мигранти - тоже.

разни пишман представители, дето са избрани да представляват волята на избралите ги, а след изборите правят каквото си щат, щото се имат за полубогове - айде без такива.

между другото, логично е председател, избран на преки избори, да има повече власт.

... и след избора си да прави каквото си иска, щото се има не за полубог, ами за цял бог - с такива?  ???

AnonimusBG

 • Гост
Re: оставката на нинова - рунд пореден
« Отговор #119 -: Ноември 16, 2019, 21:08:50 »
Аз така ги разбирам нещата.
Ако господинът с голямото его значи нещо за Станишев, то трябва да е до него(ако го пуснат).
Ако го няма ми се струва, че анализите или не ги четат, или не им вярват.
Ясно е че няма как да разберем, но господинът си знае как е.