Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 04, 2023, 20:41:49

Автор Тема: Как правителството прецака желаещите протеинови ваксини  (Прочетена 913 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5651
  • Профил
Ваксина за скептиците
Quote (selected)
Засега препаратът е допуснат за приложение единствено в Индонезия и Филипините. Но през последните няколко седмици американската фармацевтична компания подаде заявления за одобрение и в други страни, сред които Великобритания, Канада, Австралия и държавите от ЕС.
„Ваксината на Novavax скоро може да получи нашето разрешение", заяви пред здравните министри от ЕС ръководителката на Европейската агенция по лекарствата ЕМА Емер Кук. Очакванията са, че това може да се случи още в края на тази или в началото на следващата година.
Изследване сред 30 000 участници, огласено още през лятото, показа висока степен на защита срещу коронавируса - 90% ефективност. По този показател препаратът постига стойности, близки до тези на иРНК-ваксините на BioNTech и Moderna.
Ще убеди ли тази ваксина скептиците?
За разлика от иРНК-ваксините, технологията на ваксините на протеинова основа е позната отдавна. В САЩ тя се използва още от 1986 година. Затова Novavax може да се окаже приемлив вариант за всички, които имат съмнения относно векторните и иРНК-ваксините. 
Уви българите ще се разминат с тази ваксина.
Интересно каква е причината.
Най-вероятно защото съвсем скоро ще е достъпна, но явно е предвидено да се работи основно с РНК "ваксини".
Quote (selected)
Страната ни реши да одобри закупуването на едва 10 000 дози от очакваната ваксина на Sanofi Pasteur SA и Glaxosmithkline Biologicals. Тази ваксина много се забави, а по нея предварително заявените количества от България са още по-големи - 4 650 000 дози. България се включи с едва 10 000 дози и в новото споразумение на Европейската комисия за закупуване на до 60 млн. дози от ваксината на компанията "Valneva Austria". Ваксината на "Valneva" е от вида инактивирана ваксина. На този фон страната ни директно отказа да се включва с предварителното споразумение за закупуване на ваксини от американския производител "Новавакс". Тази ваксина е антигенна - като тази на "Sanofi", и е с висока ефективност, като кабинетът Борисов 3 планираше от нея да се доставят 1 550 000 дози. Последно служебният кабинет е взел решение да не участва в споразумението на ЕК за доставки. "С поръчаните дози от "Sanofi" и "Valneva" а заявени достатъчно количества ваксини от 4 различни платформи - аденовирусна, РНК, антигенна и инактивирана, поради което ангажирането на България с ваксината на Novavax не е необходимо", аргументираха се лаконично от МЗ в отговор на въпроси на "Сега" защо се отказваме от този производител.
Ниските количества ваксини, поръчвани от новите продукти на пазара, са обясними на фона на огромните количества доставки от ваксината на "Пфайзер/БионТех", с които страната ни вече се ангажира. Още през май България заяви покупката на 14 млн. дози за 2022 и 2023 г. на приблизителна стойност 534 млн. лв. Това прави средна ценна от около 38 лв. на доза.
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8165
 • Fuck the EU
  • Профил
Страната ни реши да одобри закупуването на едва 10 000 дози от очакваната ваксина на Sanofi Pasteur SA и Glaxosmithkline Biologicals.
Да видим, за кого са предназначени.
Вие си ги избрахте!

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8299
  • Профил
западните копелета, наречени управляващи, твърдят, че независимо кой каква вакса си е сложил, задължително трябва да има и една иРНК, да не би някой случайно да мине между капките.
Значи да допълня оня французин, де обобщи накратко ситуацията с вярата в науката-

Специалистите си променят мнението всеки ден. Трябват супер хладилници за ваксината на фрица, ама може и без тях, трябват 12 месеца между дозите, после 6, после 5,4 и сега 3. Модерна за всички, ама не, за тия над 60 не трябва, накрая не е за тия под 30. Това работи отлично срещу новите вариант, а, ама не, не толкова.
Не трябва да се бъркат ваксите, ама не, трябва задължително фрица, независимо с какво си се набол преди
и т.н.
И има хора, които още им вярват.
Когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

Неактивен Eisblock

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2465
  • Профил
Щом една "ваксина" не е доказано вредна, значи не може да се взима за Плебса!
 :t0140:
Какво има за чудене?

- По скоро обърнете внимание как се избутва СЗО (нито световна, нито официална, нито "здравна") да вземе световната власт - т.е. шайката отзад 'и. И как калинките пратени на сбирката, включая и тукашните (!) конспиративно подписват "споразумения" изключващи националните законодателства и налагащи диктата на джобното пце на Били the Kid. И щом го ратифицират парламентите (думата произлиза от "парлама"), тогава бай-бай национално законодателство - в случайте на Пландемии.

А някой съмнява ли се, че няма удобно да бъдат пак и пак извиквани "вирусите" и морбидната паника на помощ за затвърдяване на НСР? Както и, че сегашната сумитоха не е само и единствено един глобален ПРЕВРАТ - Заплануван, Подготвен и Извършван от шайката световни психопати, ноторни престъпници и дегенерати?! И как не, след като цялата планета, де факто, е притежание вече само на една, единствена "фирма"?! (може да ви пусна линка от разследването...)

 Да, да - знам! Това са само теории на "конспирацията"...
 :no: