Преглед на печата … > Теми на форумците …
Цветни картинки …
Дърт Вейдър:
.
Звездоброец:
Ее, Вейдър, големи сте мераклии! Ние не харесваме пуйка особено, но всеки Thanksgiving сме на вечеря у някого, та сега се прибрахме от едни приятели. Съвсем малко пуйка и много гарнитури (side dishes), включително Звездобройката направи страхотен лучник (с праз), който беше унищожен набързо.
Дърт Вейдър:
--- Цитат на: Звездоброец в Ноември 28, 2025, 04:55:07 ---Ее, Вейдър, големи сте мераклии! Ние не харесваме пуйка особено, но всеки Thanksgiving сме на вечеря у някого, та сега се прибрахме от едни приятели. Съвсем малко пуйка и много гарнитури (side dishes), включително Звездобройката направи страхотен лучник (с праз), който беше унищожен набързо.
--- Край на цитат ---
Ние също не харесваме пуйка и затова правя Дъкен, а не Търдъкен (търки, дък и чикен ;) ) ... Тази година пиленцата престояха 24 часа в подсолен бульон от кокалите на патицата, трътката, черен пипер и дафинов лист (в тенджерата под налягане за един час на макс) и станаха мозък.
onzi:
картинки немам, ама от 3-4 години си печем пуйка за коледа. първо - малка тукашна охладена пуйка, не повече от 3 кила, сепак сме двама. второ - по рецептата на /мисля/ джейми оливър, където трикът е да се сложи масло между кожата и месото.
става сочна и се яде както топла, така и студена директно от хладилника.
мисля, че това беше рецептата: https://www.youtube.com/watch?v=ujqBRhGExS8
onzi:
--- Цитат на: Дърт Вейдър в Ноември 28, 2025, 05:09:05 ---...пиленцата престояха 24 часа в подсолен бульон от кокалите на патицата, трътката, черен пипер и дафинов лист (в тенджерата под налягане за един час на макс) и станаха мозък.
--- Край на цитат ---
тва съм го пропуснал. мисля, че къде тройно си удължил срока. час под налягане само два пъти сме правили говеждо на супа. боб, телешко варено, свински джоланчета, крачета или уши за пача - не повече от 45 мин.
а пилето и без налягане за половин час е готово сварено.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия