За живота, вселената и всичко останало … > Наука и технологии, магия и чародейство …

You don't know what you don't know

<< < (365/369) > >>

kаily:
Фурсов за климатичните промени и земните цикли.
https://www.youtube.com/watch?v=917P2asny7o&list=WL&index=24

Дърт Вейдър:

--- Цитат на: Дърт Вейдър в Ноември 18, 2025, 23:28:03 ---3I/ATLAS
--- Край на цитат ---
Наближава деня на максималното приближение ... а новини и снимки няма ...  :think:

buratinob:

--- Quote (selected) ---УЧЕН БИЕ ТРЕВОГА: Извънземни могат да оплождат жени по време на сляпа среща! Предупреди може да ни чака инвазия от нашественици
--- Край на цитат ---
https://telegraph.bg/tags/86940/3iatlas
Ся, има нюанси.
Ако се проближи до "западната цивилизация" може да ни реши демографските проблеми.
Обаче ако се отплесне към Африка и Азия ще стане мазало! :t0328:

Фют:

--- Цитат на: buratinob в Декември 13, 2025, 21:10:51 ---
--- Quote (selected) ---УЧЕН БИЕ ТРЕВОГА: Извънземни могат да оплождат жени по време на сляпа среща! Предупреди може да ни чака инвазия от нашественици
--- Край на цитат ---
https://telegraph.bg/tags/86940/3iatlas
Ся, има нюанси.
Ако се проближи до "западната цивилизация" може да ни реши демографските проблеми.
Обаче ако се отплесне към Африка и Азия ще стане мазало! :t0328:

--- Край на цитат ---

Имаше един хубав виц за зелените човечета/марсианци/.
Върви си един човек/землянин/ и усеща потупване по рамото отзад. Обръща се но не вижда никого. Историята се повтаря няколко пъти и най накрая обръщайки се бързо хваща едно зелено човече. 
- Ти кой си, какъв си ?
- Аз съм марсианин.
- Няма такова нещо, на Марс няма живот. Как ще докажеш , че     си марсианин?
- Ами питай ме нещо.
- Ами как се размножавате там на Марс?
- Ами ей така
и го потупва по рамото.

Иначе историята с неизвестните заплодители я има отдавна. Имало едни такива и се казвали инкуби. Има и други библейски истории. :smokin:

Звездоброец:

--- Цитат на: Дърт Вейдър в Декември 13, 2025, 20:51:42 ---Наближава деня на максималното приближение ... а новини и снимки няма ...  :think:
--- Край на цитат ---

Много е слаба. С бинокъл не се вижда, даже и с малък телескоп. Има пресни снимки от JWST. За мен по-голямата новина е, че кометата е намерена на изображения на TESS (малък спътник дето търси планети - аз бях за малко в колектива когато още се проектираше, но имах други проекти и не продължих) правени преди да бъде открита кометата. С уточнената орбита изглежда, че не е междузвезден обект, а комета от нашата си Слънчева система.

Това ми напомни една лична издънка - преди много години работех по дисертацията си и обработвах наблюдения от обсерваторията Las Campanas (Камбаните) на един звезден куп. Имаше една група звезди дето не изглеждаха на място, и реших, че са от ядрото на Галактиката, което се проектираше зад купа. След години гръмна едно значително откритие на поток звезди (чрез спектроскопия, не визуално), които бяха от дотогава неизвестна галактика-джудже, спътник на нашата. Замислих се аз и като погледнах отново моята фотометрия, се оказа че сме били открили тази галактика много преди "официалното" откритие. Та така.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия