Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 04, 2024, 07:15:23

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Bacho Кольо

Страници: [1]
1
От Дир.бг
"Японското министерство на отбраната реши да прекрати полетите на изтребителите-бомбардировачи от пето поколение Ф-35А, след като един от тях изчезна от радарите над Тихия океан, съобщи пред журналисти военният министър Такеши Ивая.

Той каза, че полетите се прекратяват за неопределено време и потвърди, че връзката с един от самолетите Ф-35А е била загубена в момент, когато той се е намирал на около 135 км от брега на северната японска префектура Аомори.

"Ще положим всички усилия за спасяване на пилота", добави военният министър. Според него ако падането на самолета се потвърди, това ще бъде първи подобен случай в света, защото такива изтребители едва сега навлизат на въоръжение в армиите на различни страни.

Японските сили за самоотбрана (както се наричат въоръжените сили), в момента разполагат с 13 такива самолети. Всички те са разположени в базата Мисава в северната част на главния японски остров Хоншу.+

2
Аз веднъж ходих на родителска среща.
После на улицата като ме видеше директорката на училището минаваше на другия тротоар, комшии бяхме.
Много ли си грозен?

3
Recycle Bin … / Re: Правила …
« -: Февруари 25, 2019, 17:48:09 »
...

4
Recycle Bin … / Re: Re:Проблеми другаде в мрежата
« -: Декември 07, 2018, 20:45:48 »
...

5
"Делото срещу Николай и Евгения Баневи ще онагледи т.нар. бандитска приватизация, каза на пресконференция ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев. Отправна точка е приватизирането на завод „Полимери“, но те се разследват за източването и на други предприятия, които те са придобили по време на т.нар. масова приватизация  – „Елма“ – Троян, което също беше нарязано за скраб и заводът в Костенец, продаден през 2012 г. на КТБ..

Николай и Евгения Баневи бяха задържани в петък в Ница по обвинение за пране на пари и длъжности и документни престъпления. В неделя от прокуратурата, МВР и ДАНС дадоха повече информация за разследването.

На семейство Баневи са повдигнати обвинения за престъпно сдружаване за периода 2009  до 2018 г. и за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 година. Засега общият размер на присвоеното имущество е над 1.5 млн. лв., а общият размер на щетата за фиска е над 500 000 лв, уточни наблюдаващият прокурор Мария Дойчева, цитирана от БНР. Източването е ставало, като клиенти на дружеството са карани да превеждат пари по сделките не по сметки на „Полимери“, а по такива на  офшорни фирми на семейство Баневи. Имало и редица случаи на взимане на пари от касата на „Полимери“.

Зам.- главният прокурор Иван Гешев заяви, че придобиването на предприятия от първата вълна на масовата приватизация не е обвързвано от държавата по никакъв начин с какъвто и да е последващ контрол: „нито дали ще се развиват тези предприятия, нито дали ще се инвестира в тях, нито дали ще се увеличават работни места, абсолютно нищо. Някой ти подарява едно предприятие“.

Документи за тези сделки, както и оригинали за собствеността на офшорките са открити в имението в Бояна на Баневи."

Страници: [1]