Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Октомври 04, 2023, 18:29:27

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
"Възраждане" започва консултации за вот на недоверие на правителството заради енергийната му политика (+ 4-минутно видео)
Цитат
Започнахме консултации за свикване на вот на недоверие. Имаме вече подкрепата на „Има такъв народ“, разговаряли сме и с БСП, каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента. Той добави, че от БСП са им казали, че трябва да минат вътрешнопартийни процедури, след които ще им отговорят дали приемат да се включат във вота на недоверие или не.
 
Подписите се полагат в момента, по-голямата част от групите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали, посочи той. Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия, заяви Костадинов. Той уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Костадинов каза, че подписите ще бъдат събрани и без БСП, но предпочита и те да се включат във вота на недоверие.
2
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от lucho - Днес в 17:37:15 »
С викове „Оставка“ протестът продължи! Железничарите застанаха зад миньорите и енергетиците
Цитат
С викове „Оставка“, протестиращите миньори и енергетици на АМ „Тракия“ до Стара Загора взеха решение да продължат своя протест. Причина за това бе неудовлетворението им от решението на народното събрание по въпросното споразумение, подписано вчера от властта и техни представители от страна на синдикатите, разбра КритичноБГ.

„Достатъчно ми беше това, което чух. Значи трябва да се въоръжим с още повече сила, дух и да продължим напред“, каза представител от синдикатите на миньорите. Той се обърна към присъстващите енергетици: „Без значение, че техните лидери подписаха Споразумението, призовавам ги, продължете да ни подкрепяте. Само така можем да успеем и нещата да се случат„.

Един от протестиращите предупреди всички да се оглеждат за провокатори: „Било партийни, било от държавата. „Внимавайте, пазете се. Защото е сигурно, че държавната машина ще се включи изцяло“. Той прочете и Декларация на синдикатите на железничарите от КНСБ  в България. В нея те изразяват изцяло подкрепа на исканията на миньорите и енергетиците.
5
Много мислих къде да постна това, но реших, че ще е по-добре тука, а не при преводите. А ако модераторите преценят, нека го преместят.

Та спорим с едно приятелче как точно се превежда „Coup de grace“ и отваряме DeepL. Резултатът бе поразяващ. От French (detected) на английски преводът е ... Coup de grace. Но на български е: „Преврат на благодатта“ и като алтернатива - „Преврат в благодатта" ?!?

Толкова по въпроса за ИИ.
6
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от Banana Joe Maldonado - Днес в 14:51:41 »
Не може без тях - те са единицата мярка за "Сѝпи!"  :t0328:
7
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от buratinob - Днес в 14:28:34 »
Цитат
А пък шимпанзето Аюму недвусмислено доказало, че шимпанзетата превъзхождат хомо двойномъдрите що се отнася до кратковременната памет:
Шимпанзето може да брои до 9, на двойномъдрите не им се налага, стига им  - ваксина, втора, бустер.
Мисля че имат два пръста в повече от нужните.
8
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от Banana Joe Maldonado - Днес в 14:16:37 »
Цитат
Моля? Я, пак? Някакви диваци, мразещи да са в Европа и искащи да са в Мухонасранкс, но не отиващи там, защото ги е страх от жените им - та точно тези подгизнали и плесенясали блатни диваци не искат да преговарят с правителство на страна - член на ЕС и НАТО? Е, време е тази страна - член да им покаже защо е страна - член и защо те са презрени диваци, пребиваващи в перманентен ужас от жените си
https://epicenter.bg/article/Prof--Daynov-iztreshtya--Naricha-protestirashtite--quot-orki-quot---quot-kravosmeseni-gnomove-quot---quot-krepostni-quot--i--quot-robi-quot-/328139/11/0

Цитат
съпругата му по онова време е "съветската гражданка" Аня Юриевна Майорова
https://glasove.com/komentari/s-reshenie-na-tsk-na-bkp-evgeniy-daynov-e-bil-zachislen-za-redoven-aspirant-ivan-kostov-go-pratil-da-ustanovyava-politicheski-vrazki-s-moskva

Я, миндянския пасианс взе че излезе  :i_laughing:

Цитат
Дама Каро - руса, със сини очи, млада чужденка, леко глуповата - добра с тези със пари, злобна към тези без пари, егоистична, обича празненствата
9
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от Banana Joe Maldonado - Днес в 13:33:51 »
Цитат
"Омикрон вече има 300 нови разновидности, този процес ще продължи. За всеки сезон ще трябва да имаме готовност навреме да се произвеждат ваксините, които предпазват от тях. Ковид-19 почти се изранява с грипа. Няма общо между двата вируса и всяка ваксина пази от това, срещу което е разработена. Сега е моментът да се имунизирате срещу Ковид-19. Реална грипна епидемия очакваме януари-февруари. Няма противопоказания да си поставим двете ваксини едновременно.
https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Doc-Angel-Kunchev-Nadiga-se-nova-Kovid-vulna-pikut-na-gripa-shte-bude-yanu-1844557

Междувременно Главният дилър на републиката продължава да хвърля захранката за пласмента...

А пък шимпанзето Аюму недвусмислено доказало, че шимпанзетата превъзхождат хомо двойномъдрите що се отнася до кратковременната памет:

Цитат
When the numbers 1 through 9 appeared randomly on a screen and then disappeared, the chimpanzee was able to recall the exact sequence and location of each number. Ayumu has also learnt numbers 1 through 19 and is able to touch each one in ascending order, which hasn't been shown before, Tetsuro Matsuzawa, a researcher at Kyoto University's Primate Research Institute, told Livescience.

As Matsuzawa showed the video to a room of scientists and journalists, murmurs of amazement were heard.
"Don't worry, nobody can do it," Matsuzawa said, with an almost mischievous smile. "It's impossible for you."
https://www.nbcnews.com/id/wbna50834842
10
У нас … / Re: И сега? …
« Последна публикация от Фют - Днес в 13:03:00 »
Цитат
Всички неизползвани ваксини по горното решение до една предлагам да се поставят на въпросните министри и зам.-министри и членовете на техните семейства.  :pissed-
С ветеринарни спринцовки!
Игли, игли! боц
Предлагам си услугите за ффнимателно и баавно поставяне на игла. Особено второто.
ДА!
Абее, лаик съм си по темата, но тази най в ляво ми харесева!
Макар че си представях, че има и 3/4 ".
Нищо, все от някъде трябва да се започне!

Избери си :cool-1084:

https://www.agrar-fachversand.com/de/veterinaer/spritzen/
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10