Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 29, 2024, 19:02:31

Автор Тема: Едно малко място за големи цитати  (Прочетена 11530 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8871
 • Fuck the EU
  • Профил
Re: Едно малко място за големи цитати
« Отговор #60 -: Януари 23, 2023, 21:43:00 »
Не бива да се дава свобода на онзи, който ще я забрани!
Да не забравите да гласувате!  ;)

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24032
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Едно малко място за големи цитати
« Отговор #61 -: Февруари 07, 2023, 17:28:35 »
Quote (selected)
Райко Алексиев през 1933-а: България е населена от бивши, сегашни и бъдещи министри

"За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано – България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции. Населението ѝ се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите – на сегашните.

Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление. Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници.

Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа. Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците ѝ предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани.

Държавата си служи с телефони, а държавниците – с телефончета.

Столицата ѝ има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното – уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.

Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй. Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора.

България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.

Националният девиз на държавата е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението.

Държавният девиз на нацията пък е „Боже, пази България“. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси."
https://glasove.com/izgubenata-bylgariya/rayko-aleksiev-prez-1933-a-balgariya-e-naselena-ot-bivshi-segashni-i-badeshti-ministri
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24032
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Едно малко място за големи цитати
« Отговор #62 -: Септември 08, 2023, 18:28:20 »
Quote (selected)
Сега съм на 99 години и разбирам, че светът не се ръководи от алчността, а от завистта. Хората постоянно мислят за това: някой друг има повече сега, несправедливо е, че за другите всичко е лесно, но не и за някои. Ето защо Бог слезе и каза на Мойсей да не завижда за жената на ближния си или дори за магарето му. Имам предвид, че евреите в древността са имали проблеми със завистта. Това е вградено в природата на нещата.
Това е странно за човек на моята възраст, защото живях в разгара на Голямата депресия, трудностите бяха невероятни. За мен обаче беше по-безопасно да се разхождам из Омаха вечер, отколкото в моя район в Лос Анджелис сега. Така че не мога да направя нищо по въпроса, не мога да променя факта, че много хора са много нещастни и се чувстват много обидени, защото има някой друг, който има нещо повече.
https://pogled.info/svetoven/pet-minuti-predi-katastrofata-kak-umirat-zapadnite-demokratsii.160277
ЕС е вреден за вашето здраве!