Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 15, 2024, 20:48:15

Автор Тема: Русия (Re: Russia)  (Прочетена 2501885 пъти)

0 Потребители и 128 Гости преглежда(т) тази тема.

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #240 -: Юни 07, 2019, 15:24:46 »
В момента говори Румен Радев.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #241 -: Юни 07, 2019, 15:28:22 »
Малко странен превод, ма нейсе. :)
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #242 -: Юни 07, 2019, 16:09:37 »
Мики не споря.
Но те си имат свои преводачи.
От друга страна синрхонният превод май е върхът на преводачите доколкото зная.
Да изчакаме текста на български.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #243 -: Юни 07, 2019, 16:16:21 »
Този глас превежда доста често и от ООН-то, явно човека е с много езици, сред които и български.
В никой случай не се надсмивам или нещо - тегава е си е и тяхната професия!
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #244 -: Юни 07, 2019, 16:36:50 »
The Washington Post: Докато лидерите на Запада са в Нормандия, Путин и Си утвърдиха съюз за XXI век

http://epicenter.bg/article/The-Washington-Post--Dokato-liderite-na-Zapada-sa-v-Normandiya--Putin-i-Si-utvardiha-sayuz-za-XXI-vek-/185076/11/33

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #245 -: Юни 07, 2019, 16:46:59 »
Хубаво е че и нашия шофьор на самолети беше в едва ли не в центъра на калабалъка.
Според мен добра реклама хвърли накрая на територийката.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #246 -: Юни 07, 2019, 20:37:11 »
Рогозин предложил Китаю совместно создать лунную базу
Глава «Роскосмоса» Дмитрий Рогозин предложил Китаю заняться совместным созданием лунной базы для мониторинга космического пространства и изучения дальнего космоса.

«Мы хотим развернуть там систему мониторинга космического пространства, изучать дальний космос, а в перспективе выйти на международное сотрудничество в области астероидно-кометной безопасности. Давайте сделаем вместе», — сказал Рогозин во время выступления на ПМЭФ и обращаясь к представителю Китая Чжицзянь У. Его слова приводит РИА Новости.

Глава российской корпорации также предложил создать единую группировку дистанционного зондирования Земли.

«Вместе мы сможем многое», — подчеркнул Рогозин.
https://ru.rt.com/dp2l

Оооопаньки! Тези взеха да се увличат.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

фелдкурат Ото Катц

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #247 -: Юни 08, 2019, 17:46:06 »
...не знам дали тук му е мястото или в "украинския раздел", но това е материал, подминат от пресата и другите средства за..., при всичките й кусури статията е интересна, та:
https://geopolitica.eu/aktualno/2977-krim-s-pretentsii-za-naneseni-vredi-po-vreme-na-ukrainskata-aneksiya
~~~~~~~~~~
Списание Геополитика
Крим с претенции за нанесени вреди по време на "украинската анексия"
    Георги МЕТОДИЕВ     25 Март 2019

    Докато германските медии коментират "икономическия ренесанс на Крим", вниманието на онези, които отразяват "кримската проблематика" е привлечено от решението на властите на Кримската република да поставят въпроса за ущърба, който и е бил причинен (особено на местната икономика) в резултат от пребиваването на полуострова в състава на независима Украйна, през 1991-2014.

Наскоро, председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин възложи да бъде изготвен доклад за икономическите загуби, претърпени от Крим в периода 1991-2014, с цел да бъде поставен въпросът за компенсирането им от страна на Украйна.
Плановете са този доклад да бъде представен от зам. председателя на Думата Пьотр Толстой в Съвета на Европа.
Коментирайки идеята на Володин, първият зам. председател на Държавния съвет (парламента) на Република Крим Ефим Фикс прогнозира, че икономическите загуби от пребиваването на полуострова в състава на независима Украйна ще се превърнат в тъжна статистика за сегашните управляващи в Киев: "Става дума не за милиарди, а вероятно за стотици милиарди, или дори за трилиони рубли и то по минимални оценки. Само един пример в това отношение е разрушената в резултат от действията на украинските власти система на Севернокримския канал, чиито индустриални предприятия съзнателно бяха фалирани и разграбени, а подобни примери има много". Според Фикс: "когато станат ясни всички икономически загуби от пребиваването на полуострова в състава на Украйна, може би онези политици в Киев или Брюксел, които непрекъснато искат нещо от нас, най-сетне ще ограничат алчността и стремежа си да спечелят нещо от жителите на Крим".

Разбира се, Киев не само няма да се съобрази с искането за покриване на причинените вреди, но и ще се опита да омаловажи изводите от подготвяния доклад по темата. За жителите на Крим обаче е важно да покажат пред света истинските резултати от почти четвъртвековното украинско управление, което мнозина оценяват като "период на фактическа анексия". Както посочва в тази връзка самият Володин: "Украйна се отнесе към Крим изключително несправедливо: бяха нарушени фундаменталните права на гражданите, включително правото им да говорят собствения си език и да получават образованието си на него. Освен това Украйна буквално разруши икономиката на полуострова, включително тази на ключовото му пристанище Севастопол".

Тук е мястото да напомня, че веднага след като Крим стана част от Руската Федерация, един от първите укази на президента Путин беше за трите езика на територията на републиката: руския, украинския и татарския.

Както е известно, западните анализатори често се опитват да изчислят вредата, причинена на Украйна от конфликта в Донбас и присъединяването на Крим към Русия.
Андреас Аслунд от Атлантическия съвет например, я оценява на 100 млрд. долара. Впрочем, напоследък в Киев също се опитват да правят подобни "оценки". Така, през лятото на 2018, представители на една от организациите на кримските татари в Украйна, подкрепяща президента Порошенко, обявиха, че общата стойност на загубите от отделянето на полуострова е около 40 млрд. долара. На свой ред, през есента на миналата година един от претендентите за президентския пост в Украйна - Юлия Тимошенко обеща, че ако спечели изборите за държавен глава ще поиска от Кремъл компенсации от 100 млрд. евро, заради присъединяването на Крим.

На този фон, беше съвсем нормално кримският Държавен съвет да отправи насрещни претенции към Киев да бъдат компенсирани загубите, нанесени в резултат от действията на укрианското правителство, включително от енергийната блокада, прекъсването на Севернокримския канал и продоволствената и транспортната блокада на полуострова. В тази връзка, вицепремиерът на Кримската република Дмитрий Полонский напомни и за другите загуби - резултат от "проточилата се 23 години "украинска анексия", включително за напълно разрушените през 90-те и 2000-те години инфрастрактура, пътно стопанство и жилищна система на полуострова.

В коментар за руския вестник "Взгляд", представителят на Република Крим в Съвета на Федерацията (горната камара на руския парламент) Сергей Цеков оценява тези вреди на десетки милиарни рубли.

Тук е мястото да напомня, че в началото на ХХІ век обемът на индустриалното производство на Крим, беше паднал до едва 54% от това през последната (при това кризисна) година от съществуването на СССР - 1990. При това износът на основни средства на машиностроенето намаля с 40%, а разпределението на газа и водата - също с 40%. Според Цеков: "докато управляваха Крим, украинските власти разрушиха индустриалните и селскостопански предприятия и инфраструктурата и почти напълно унищожиха туристическия и здравния сектори, да не говорим, че нанесоха огромна екологична вреда на полуострова".

В тази връзка ще напомня, че по време на Санктпетербургския международен културен форум, провел се през ноември 2018, кримският архитект Елена Манцигина изнесе, данни от които става ясно, че украинските власти съвсем сериозно са планирали пълното изсичане на горите по южното крайбрежие на Крим, за да освободят място за частни строежи, под предлог, че става дума за "млади гори", нямаши практическа стойност. Според Манцигина обаче, въпросните гори могат да се видят на гравюри още от началото на ХІХ век.

На свой ред, Цеков акцентира върху факта, че по време на "украинската анексия" жителите на Крим са били лишени от правото си на безплатно здравеопазване, а смъртността значително е нараснала. В същото време, според министъра на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова, от 2014 насам, средната продължителност на живота на населението на полуострова е нараснала с две години (от 70 на 72 години), което значително превишава средните световни показатели. През същия период детската смъртност е намаляла с 40%, а тази от сърдечни заболявания - с 20%.

В тази връзка Цеков посочва, че: "Когато в Киев зачестиха декларациите за "окупацията на Крим", нямаше как да не реагираме, защото, за каква окупация може да се говори, след като "окупаторите" плащат по-високи заплати и пенсии, отколкото в Украйна? Или, когато влагат огромни средства в инфраструктурни проекти на полуострова. През тези пет години бяха изградени мостът до континентална Русия, голям терминал, две електроцентрали, магистралата "Таврида", много детски градини и училища...".

Освен това, според Цеков, когато се коментира вредата, нанесена на Крим от Украйна, не бива да се забравя и за нейните морални измерения: "Например за тоталното нарушаване на човешките ни права. На улицата и в къщи говорехме на руски, но съдебните решения и нотариалните документи се издаваха на украински, филмите бяха озвучавани само на украински, същото се отнася и за цялата преписка в учрежденията, подчинени на централната власт в Киев. Тоест, освен всичко друго, бяхме подложени и на огромен морален натиск. Нарушаваха се правата на руснаците и на националните малцинства, дори бяха променяни имената ни в паспортите. Ето защо смятам, че през целия този период Крим беше в състояние на окупация. Ще напомня само, че според действащото през 1991 съюзно законодателство, при разпадане на СССР и излизане на някоя република от състава му, съдбата и трябваше да бъде определена чрез общонароден референдум. На нас обаче, не ни дадоха подобна възможност. Затова още от самото начало, т.е. от "кримската пролет" през 2014, когато в Украйна започнаха да обвиняват Русия, че е анексирала Крим, ние им отговорихме, че именно Украйна беше анексирала нашата територия и именно тя не ни позволи сами да определим бъдещето си, след разпадането на Съветския съюз".

На фона на всичко, казано по-горе, едва ли следва да се изненадваме, че според председатела на координационния съвет на международната група "Приятели на Крим" и бивш премиер на Словакия Ян Чарногурски, резултатът от референдума за присъединяване на автономната република към Руската Федерация е бил единственото правилно решение за жителите на полуострова. На същото мнение е и кандидатът за евродепутат от френския Национален сбор (и бивш държавен секретар по транспорта в правителството на Франсоа Фийон) Тиери Мариани, според който ЕС следва да наложи санкции на Украйна, заради нежеланието на правителството в Киев да спазва Споразуменията от Минск. Впрочем, в същия тон са издържани и репортажите на представители на различни медии от Италия, България, Сирия, Франция, Полша, Ливан и Куба, които посетиха Крим във връзка с петгодишнината от присъединяването му към Русия.

Жителите на Крим се опитват да преодолеят информационната блокада, наложена на републиката от Запада. Така, на последното заседание на ОССЕ във Варшава, кримскит журналист Денис Симоненко отново защити тезата, че референдумът от 2014 е предотвратил окупацията на полуострова от страна на Украйна. Преди това, на заседанието на Съвета на ООН по правата на човека в Женева, през есента на 2018, известният руски правозащитник Александър Молохов успя да направи изявление, в което обрисува накратко реалната ситуация в Крим. На свой ред, зам. председателят на Държавния съвет (парламентът) на Република Крим Ефим Фикс покани делегация на Европейския парламент да посети полуострова, а председателят на Българската автономна културна асоциация "Паисий Хилендарски" в Крим Иван Абажер отправи подобна покана към делегация на ОССЕ, както и към официални представители на България.

* Магистър по международни отношения
Украйна Крим
~~~~~~~~

Мики ?

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #248 -: Юни 08, 2019, 17:50:31 »
Тук му е мястото. Крим е руски и това е окончателно.
Така каза Върховният главнокомандващ най-страшната армия в Света.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #249 -: Юни 08, 2019, 17:58:17 »
Списание геополитика някога ми беше от фаворитите, сега явно имаме малки различия.
Искането на санкции и за двете страни е просто нагнетяване на напрежението докато някой не клекне.
Това от което се оплакват сега кримчани се е случило и в Украйна и в голяма част от РФ да не забравя и в България.
Плодовете на Горбачов и Елцин.
В РФ се появи държавник и последните 20 години се опитва да възстанови държавата.
В Украйна и у нас още не се е появил такъв.
За мен Крим и Украйна са естествена част от руския свят и сегашното състояние обслужва предимно ястребите искащи разкъсването на РФ на малки зависими градове държави.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #250 -: Юни 09, 2019, 19:14:22 »
Дамите да пропуснат. Моля.
Армия России Русская - Буря
https://www.youtube.com/watch?v=WApotTm1Vtc
« Последна редакция: Юни 09, 2019, 19:32:29 от micky »
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #251 -: Юни 10, 2019, 19:31:44 »
«Роскосмос» заказал ракету-носитель «Ангара» для спутников «Гонец-М»
«Роскосмос» оформил заказ на изготовление и поставку ракеты-носителя «Ангара-1.2» для запуска спутников «Гонец-М» на сумму более 2 млрд рублей, следует из данных на сайте Единой информационной системы в сфере закупок.

«Изготовление и поставка ракеты-носителя «Ангара-1.2» для запуска космических аппаратов «Гонец-М» номер 33, 34, 35», — говорится в сообщении.

Согласно представленным данным, максимальная стоимость контракта оценивается в 2,028 млрд рублей.

Ожидается, что ракета будет изготовлена до 15 октября 2021 года.
https://ru.rt.com/dppi

Да обясним на дамите: Ангара е нещо като Ф-16, но по-голямо и бръмчи повече.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #252 -: Юни 15, 2019, 13:57:33 »
Интересно, до към любопитно:
Quote (selected)
Няма ли да я закрият тая Русия вече, та да са опрайм.
Quote (selected)
Докато се самозакрие Русия, така ще е. Те друго не могат, защото останалият свят все им пречи, врагът е вперил лаком поглед в земицата им, трябва да се въоръжават непрестанно. На всичко отгоре населението им бяга в чужбина при всеки удобен случай.
Нова мода в трол-братството!
Русия вече ще я самозакриваме. :smokin:
« Последна редакция: Юни 15, 2019, 14:02:50 от micky »
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #253 -: Юни 17, 2019, 22:57:02 »
Российские Су-27 перехватили бомбардировщики ВВС США
Российские истребители перехватили стратегические бомбардировщики ВВС США, которые приближались к границе России со стороны Чёрного и Балтийского морей.

Об этом сообщили в Национальном центре управления обороной Российской Федерации.

«17 июня 2019 года экипажами российских истребителей Су-27 из состава дежурных сил по противовоздушной обороне были осуществлены перехваты стратегических бомбардировщиков В-52Н ВВС США, которые приближались к государственной границе Российской Федерации со стороны Чёрного и Балтийского морей», — отметили в ведомстве.
https://russian.rt.com/russia/news/641926-perehvat-samolyoty-ssha

Това вече е по-феерично, от колкото се полага. Не е хубаво така, но явно няма да се откажат големите бели братя...
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #254 -: Юни 20, 2019, 01:39:29 »
На сверхзвуковой скорости и предельно низкой высоте: видео полётов Су-27 и Су-30 над горами Кавказа
https://www.youtube.com/watch?v=my6-cK121wg
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
Путин: Русия вече не е Съветският съюз
« Отговор #255 -: Юни 20, 2019, 22:43:04 »
Quote (selected)
Руският президент Владимир Путин заяви днес, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време, предаде Асошиейтед прес.
"Не искаме да сме като Съветския съюз, който налагаше начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа", заяви руският президент в разговор с журналисти след края на годишната си пряка телевизионна линия за отговори на въпроси на обикновени граждани.
Путин каза, че съветската политика е била "контрапродуктивна, твърде скъпоструваща и лишена от историческа перспектива". "Невъзможно е да принудиш други хора да живеят по правилата ти", отбеляза той.
Путин заяви, че САЩ не са си взели поука от грешките на Съветския съюз. По думите му те "продължават да повтарят едни и същи грешки с воденето на политика от имперски тип".
Руският президент посочи, че в Сирия действат руски частни контрагенти, като уточни, че те не представляват руската държава.
На въпрос защо правителството не дава на частните контрагенти, които са воювали в Сирия, държавни помощи като на ветераните, Путин заяви, че тези хора са били в Сирия в лично качество и са се занимавали с проучване на петролни находища. "Това няма нищо общо с руската държава или руската армия и следователно не коментираме този въпрос", каза той.
Това е първото официално признание на Путин, че в Сирия са действали руски частни военни контрагенти, отбелязва АП.
Руски медии писаха, че компанията "Вагнер" е изпратила в Сирия хиляди наемници, които са подсилили руските военни части.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/putin-rusiia-veche-ne-e-syvetskiiat-syiuz-284328/
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Путин: Русия вече не е Съветският съюз
« Отговор #256 -: Юни 20, 2019, 22:49:31 »
Цитат на: Engels
Quote (selected)
Владимир Путин заяви днес, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време
Ще заиска.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #257 -: Юни 21, 2019, 07:03:58 »
Ще заиска.

Зависи какво. Тов. Путин хем казва истината, хем послъгва. Естествено, че съвременна Русия не може да "налага начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа", защото няма какво да налага. Тя има същият либерален политически режим като тях и не предлага друга идеология и друг модел. Но Русия сега е голяма империалистическа държава и иска парче от баницата, а това не може да постигне без да затвърди статута си на свръхдържава и да води агресивна политика. Тук идеология няма. В смисъл на радикално отлична, защото няма държава без идеология. Особено суперсила.
Любопитно е, че Русия и ситуацията около нея удивително напомнят тези с Германия преди 1СВ. Русия предявява претенции, които не се харесват на събратята-империалисти. Ако човек се поразтърси, ще открие поразителни прилики с пропагандата и поведението на другите велики сили към Германия в навечерието на войната. А от чичко Ленин знаем, че големите войни за преразпределение при империализма са неизбежни.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #258 -: Юни 21, 2019, 07:37:34 »
Quote (selected)
Русия не може да "налага начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа", защото няма какво да налага. Тя има същият либерален политически режим като тях и не предлага друга идеология и друг модел.

Русия гради класически капитализъм, когато режимът се установи ( явно вече се стабилизира ) ще премине в имперски, като гледат дивните простотии на запада може да спестят някой грешки.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #259 -: Юни 21, 2019, 07:59:24 »
ще премине в имперски, като гледат дивните простотии на запада може да спестят някой грешки.

Не знам какво разбираш под "имперски", но Русия е класическа империалистическа държава. Грешки не могат да спестят, защото това са закономерни стадии на развитие, описни прекрасно от Ленин. Какво е империализъм според него :
1. Възникване на монополи.
2. Сливане на банковия и промишления капитал във финансов капитал и възникване на финансово-промишлена олигархия.
3. Износът на капитали измества износът на стоки.
4. Политическа и икономическа борба между крупните капиталистически държави за преразпределение на сферите на влияние и неизбежността от войни между тях.

Кое от това не е вярно и кое не наблюдаваме в Русия? Просто към Русия имаме вродени сентименти и ни е по-симпатична империалистическа държава.

Активен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 9021
 • Fuck the EU
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #260 -: Юни 21, 2019, 08:13:52 »
"Русия ...иска парче от баницата"

От коя баница, какво иска, от кого? Територии ли иска, тя си има в повече, колонии ли иска, като германия преди ПСВ, или ресурси - тя си има и ресурси в излишък.

Русия иска да се развива, по свой си модел, САЩ  не желаят някой да се развива, току виж ги изпреварил, или отказал да им плаща данък.
Ние си ги избрахме!

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #261 -: Юни 21, 2019, 08:32:52 »
От коя баница, какво иска, от кого?

Наистина ли не разбираш какво иска Русия? От коя баница? Щото и за САЩ може да се каже същото - че не искат територии, колонии или ресурси. Положението с Русия наподобява положението с БСП : както всички си мислят, че е БКП с друго име, така мислят, че Русия е СССР, ама без Генсек. Русия не помага на Венецуела, например, от братски или идеологически подбуди, а защитава огромните капиталовложения на своите олигарсси. Северен поток 2 не е газопроводът "Дружба". Не е в Сирия единствено да спаси Асад от сентименти към баща му.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #262 -: Юни 21, 2019, 08:36:29 »
Русия ще опита да разруши англосакската бандитска с-ма на световен терор и безкрайни виртуални пари, и ще го постигне. Просто защото ако не го направи, ще загине. А след това ще се върне към социализма (не същия като предишния) или ще направи някакъв хибрид между соц и кап като Китай.
Дивият капитализъм просто не е в руския Дух. В духа на еврейските олигарси е (и в Русия, и на Запад), но сметките с тях ще бъдат разчистени.
« Последна редакция: Юни 21, 2019, 08:39:56 от Nor1 »
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 9021
 • Fuck the EU
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #263 -: Юни 21, 2019, 08:59:59 »
Русия не помага на Венецуела, например, от братски или идеологически подбуди, а защитава огромните капиталовложения на своите олигарсси. Северен поток 2 не е газопроводът "Дружба". Не е в Сирия единствено да спаси Асад от сентименти към баща му.

Съвсем нормално, така трябва да е. Но какво е ако Русия организира и финансира един държавен преврат например в Мексико, сложи там свои марионетки на власт и изпрати стратегическите си бомбардировачи да облитат границите на САЩ?

Ние си ги избрахме!

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #264 -: Юни 21, 2019, 09:19:38 »
Русия ще опита да разруши англосакската бандитска с-ма на световен терор и безкрайни виртуални пари, и ще го постигне. Просто защото ако не го направи, ще загине. А след това ще се върне към социализма (не същия като предишния) или ще направи някакъв хибрид между соц и кап като Китай.

Добре, но това не я прави по-малко империалистическа държава от англосаксите. Да, в Русия са все още много силни идейните течения от СССР, но това е откъсната страница от нейната история. Борбата срещу англосаксите вече не е идеологическа, а чисто финансова и екзистенциална. Англосаксите защо унищожиха Германската империя с 1СВ? Там имаше ли някаква идеология?
Конвергенция между соц (сталинският социализъм, не социалдемократическият!) и кап никога не може да се направи. Едното изключва другото. И тука не става въпрос за някакви добри социални политики (както в Швеция, например) , а във фундаментални постановки като собственост на средства за производство, наемен труд, печалба и т.н. Китай никаква социалистическа държава не е. Просто държавната идеология е запазена, но реалностите са съвсем други.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #265 -: Юни 21, 2019, 09:25:01 »
Чистият соц е въпрос на средното бъдеще - след 30-40 г..
Унищожаването на англосакския бандитизъм - на близкото - 5-10 г..
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Eisblock

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2624
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #266 -: Юни 21, 2019, 09:29:06 »
Хубаво е да се чуе В.В. Пякин от изминалият вторник - за фактическият УЛТИМАТУМ на подгузниците на сащисаните срещу президента им. Свързан бил и с не проведената "пенсионна реформа" (спряна от него) и с въвеждане урегулиране на статутите и заплащанията на граждани от бившите републики - наричат ги там емигранти, но не са в класическата опаковка на тези организираните, отправяни на към "запада". Разбира се контекстът е съвсем друг..

Прозвучал е при последните публични действия на В.В. Путин. Нещата се тласкат от разни там Х-колони, надяващи се да бъдат поканени на западната софра, към Майдан. Също и незаконното задържане на онзи журналист с уж наркотик е именно поредната провокация за изкарване синхронно на плебса по улиците. Но в резултат Москва загуби определен брой от екзекутивните и един генерал даже в прибавка...

- Там трябва скоро да удари светкавица агромная и ехото на гърма да обиколи света, инак мечтаната суровинна база от световните разбойници ще се оформи, без да е постигната пълната независимост от ГП. А това минава само през СССР-2 преди да се изпълнят предсказанията на Едгар Кейси и баба Ванга. И ще е скоро...
 8) :smokin:

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3682
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #267 -: Юни 21, 2019, 09:38:44 »
Quote (selected)
Не искаме да сме като Съветския съюз, който налагаше начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа
Аз си го превеждам като: „Не ни дреме какви има наоколо, стига да не са ни врагове. Нито ще ги вардим, нищо ще бъдем ортаци с тях – да се оправят сами, ние гледаме себе си.“

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #268 -: Юни 21, 2019, 09:52:46 »
Не става така. Ако близките до теб не са ти приятели, ще са ти врагове. Неутрални могат да бъдат само далечните.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #269 -: Юни 21, 2019, 10:08:43 »
Ако близките до теб не са ти приятели, ще са ти врагове. Неутрални могат да бъдат само далечните.

Е, не е задължително! Финландия как беше, и още е, неутрална? Във всеки случай не беше враг на СССР, а сега и на Русия. Напълно е възможно. Между другото, Сталин точно така си е представял следвоенното положение в Европа. Тези "проценти на влияние" са точно това, което той и Чърчил са писали по салфетката. Сталин не е искал да прави социалистически блок, а чрез по-голямо процентно влияние да осигури приятелски или поне неутрални политики в нашите държави. Чак когато англосаксите нарушават абсолютно всички договорки той решава да направи социалистически буфер в Централна Европа, Варшавски договор и т.н. Но в Австрия процентите бяха спазени и Австрия досега не води антируска политика.

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 3682
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #270 -: Юни 21, 2019, 10:15:45 »
Плюс това е малко нещо обидно: ако СССР е налагал „системата си“ на другите, значи те не са я искали. Значи изборът да живееш в социализъм е бил единствено руски? Не е така, подполковник. Обиждате паметта на хиляди, които са се борили и загивали да бъде социализъм в родината им, и труда на тези, които изградиха този социализъм. Това е високомерие, подполковник! Стремежът към справедливо общество е по-голям от вас, по-голям от Русия, той е открай време и завинаги, и не ви е по силите да промените това.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #271 -: Юни 21, 2019, 11:02:38 »
Цитат на: otvrat
Чак когато англосаксите нарушават абсолютно всички договорки той решава да направи социалистически буфер в Централна Европа, Варшавски договор и т.н.
Mислиш, че антируските сили, които са на власт в почти цяла Европа, ще се посвенят да нарушат пак абсолютно всички договорки ? Няма да спрат да го правят подмолно, докато са слаби, и открито, веднага щом се почувстват силни.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #272 -: Юни 21, 2019, 11:45:57 »
Mислиш, че антируските сили, които са на власт в почти цяла Европа, ще се посвенят да нарушат пак абсолютно всички договорки ? Няма да спрат да го правят подмолно, докато са слаби, и открито, веднага щом се почувстват силни.

Не, не мисля! Даже съм убеден в противното. Империалистическите държави нямат сентименти една към друга. Русия си търси място под империалистическото слънце, за да обогати управляващата си едробуржоазна и олигархична класа и също ще унищожава държави по пътя си. Както го прави САЩ, които не могат да си позволят да бъдат слаби за секунда, защото ще им гепят кокала. А тези противоречия се разрешават само чрез война. Тука няма идеология, има само мамбо.

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #273 -: Юни 21, 2019, 11:56:14 »
Олигарсите в Русия ще бъдат озаптени и редуцирани веднага щом бъде ликвидиран англосакският световен тероризъм. Ако се наложи, и преди това.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен otvrat

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 10196
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #274 -: Юни 21, 2019, 12:12:50 »
Олигарсите в Русия ще бъдат озаптени и редуцирани веднага щом бъде ликвидиран англосакският световен тероризъм. Ако се наложи, и преди това.

Силно се съмнявам. Могат да бъдат ограничени до известна степен. Американският дивашки олигархичен модел е уникален и не съществува никъде, но като цяло Русия, със своите огромни богатства, е предопределена да бъде олигархия. Путин е прав - СССР никога няма да се върне. Но тъй като са млада империалистическа държава, тъй като ненавиждаме англосаксите, имаме сентименти, историческа, кръвна и религиозна връзка - поддържаме Русия. Просто не бива да се заблуждаваме.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #275 -: Юни 21, 2019, 12:40:44 »
Да добавим малко квич:
Япония выразила протест России из-за инцидента с Ту-95МС
Министр обороны Японии Такэси Ивая сообщил, что Москве по дипломатическим каналам был заявлен протест в связи с инцидентом с двумя российскими бомбардировщиками Ту-95МС.

«Тот факт, что нарушение воздушного пространства произошло дважды за один день, вызывает сожаление. Российской стороне был заявлен протест по дипломатическим каналам», — цитирует японского министра РИА Новости.

Он подчеркнул, что в Японии анализируют сложившуюся ситуацию и пока не готовы принимать ответные меры, но заявляют о недопустимости подобных инцидентов.
https://ru.rt.com/ds8h
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #276 -: Юни 21, 2019, 13:31:33 »
Цитат на: otvrat
Русия, със своите огромни богатства, е предопределена да бъде олигархия.
Др. Сталин не е мислел така.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #277 -: Юни 21, 2019, 19:55:17 »
Quote (selected)
1. Възникване на монополи.
2. Сливане на банковия и промишления капитал във финансов капитал и възникване на финансово-промишлена олигархия.
3. Износът на капитали измества износът на стоки.
4. Политическа и икономическа борба между крупните капиталистически държави за преразпределение на сферите на влияние и неизбежността от войни между тях.

Отврат, вземи си постулатите и ги архивирай.
Ленин, Маркс, са били гении ( казавам го без никакви задни мисли ) за времето си, сега е малЦе по-различно.
Например в РФ:
1. Възникване на монополи.- Одържевяване на монополите.
2. Сливане на банковия и промишления капитал във финансов капитал и възникване на финансово-промишлена олигархия.-Това държавата да е върховен арбитър във финансите не е КОООООЛ, Шорош не харесва това!
3. Износът на капитали измества износът на стоки- С това изби рибата даже финансовите апологети изнасят сега и преди "капитали", а внасят стоки. Вероятно щото и те искат да ядат, независимо, хайвер или парче хляб.
4. Политическа и икономическа борба между крупните капиталистически държави за преразпределение на сферите на влияние и неизбежността от войни между тях - Погледни точка 3.
ЕС е вреден за вашето здраве!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #278 -: Юни 27, 2019, 23:20:50 »
Путин объявил конец эпохи либерализма перед саммитом G20
Об этом президент заявил в интервью газете Financial Times


https://www.vedomosti.ru/politics/articles/2019/06/27/805261-putin

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #279 -: Юни 27, 2019, 23:23:28 »
Стиииига беееее! :t0328: :beer-405: :t0328:
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #280 -: Юни 27, 2019, 23:28:23 »
Опитах се да го отворя на FT, но ми искат кинти.
Аз по принцип не плащам.
Помня какво ни говореха за свободата и ги пращам по-надалеч.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #281 -: Юни 27, 2019, 23:31:43 »
Е тя срещата сега започва. Да видим...
Но май ще има редички желаещи да "изолират" Върховния.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен kasapina

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1998
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #282 -: Юни 28, 2019, 15:34:00 »
Что будет с транзитом газа через Украину с 1 января?

Председатель правления "Газпрома" Алексей Миллер, отвечая на вопрос о том, что будет с 1 января с транзитом газа через Украину, сказал, что в это время будет Новый год, а значит будет весело.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #283 -: Юни 29, 2019, 12:40:38 »
Путин отреагировал на возражения Элтона Джона об ЛГБТ-сообществе

«Вы вспомнили Элтона Джона — я очень уважаю, он гениальный музыкант. На самом деле он же ездит к нам, мы с удовольствием его все слушаем. Я думаю, что он заблуждается, я ничего здесь не передёрнул, у нас действительно очень ровное отношение к представителям ЛГБТ-сообщества, реально спокойное, абсолютно непредвзятое», — сказал Путин, отвечая на вопросы журналистов по итогам саммита G20, который состоялся в Японии.
https://ru.rt.com/du4a

Върховният пак набива канчета. :)
У тях отношението наистина е "реально спокойное, абсолютно непредвзятое". Където ги мярнат - бой!
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #284 -: Юни 30, 2019, 15:02:06 »
Макрон пообещал приехать в Россию на 75-летие Победы
Президент Франции Эммануэль Макрон заявил, что в мае 2020 года посетит Москву по случаю празднования 75-летия победы в Великой Отечественной войне. Соответствующее заявление Макрона прозвучало в эфире программы «Толстой. Воскресенье» на Первом канале.

«Да, я буду там. Господин Путин меня пригласил, и я приеду», — цитирует его ТАСС.

Макрон добавил, что празднование Дня Победы является важным для Франции, поскольку французы «знают, что многим обязаны России и тем, кто сопротивлялся».
https://ru.rt.com/dubk
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #285 -: Юни 30, 2019, 15:05:21 »
Правилно, трябва да има и военнопленници. :t0328:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #286 -: Юли 01, 2019, 07:43:50 »
Русия започва производството на С500.
http://www.focus-news.net/news/2019/06/30/2675544/tass-rusiya-zapochva-proizvodstvoto-na-s-500.html

Ха сега честит Джулай!
И дано да няма много слънца едновременно.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 24472
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #287 -: Юли 01, 2019, 18:36:59 »
Quote (selected)
И до момента Москва не знае „къде са Скрипалите“, а също така, както отбеляза представителят на Кремъл, „дали тях въобще ги има“ и „случило ли се е нещо с тях и т.н.
https://www.segabg.com/hot/peskov-razkaza-za-tvurd-razgovor-mezhdu-putin-i-mey-za-sluchaya-skripal

ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #288 -: Юли 04, 2019, 17:39:15 »
«Калашников» завершил испытания ударного беспилотника «ZALA Ланцет»
Концерн «Калашников» завершил заводские испытания ударного беспилотника-камикадзе «ZALA Ланцет», который способен самостоятельно находить заданную цель и поражать ее, сообщает ТАСС со ссылкой на главного конструктора группы компаний ZALA AERO концерна «Калашников» Александра Захарова.

Беспилотник «ZALA Ланцет» – это интеллектуальное многозадачное оружие, в состав которого входят высокоточный ударный элемент, а также модули разведки, навигации и связи. Он формирует собственное навигационное поле и не требует создания наземной или морской инфраструктуры.

Комплекс «ZALA Ланцет» обладает несколькими типами систем наведения: координатный, с помощью оптикоэлектронных средств и комбинированный. Кроме того, беспилотник оснащен телевизионным каналом связи, который передает изображение цели, что позволяет подтвердить успешность поражения. Комплекс способен достигать цели в радиусе 40 км, а его максимальная взлетная масса составляет 12 кг.
https://rostec.ru/news/kalashnikov-zavershil-ispytaniya-udarnogo-bespilotnika-zala-lantset/
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #289 -: Юли 04, 2019, 17:40:59 »
Российская сторона оценивает сотрудничество с итальянцами как интенсивное. К примеру, несмотря на санкции по итогам прошлого года совместный товарооборот вырос на 12,7%. А итальянских туристов в России в прошлом году было больше на 8,5%, чем годом ранее (поток же российских туристов в Италию за аналогичный период вырос на 21,6%). Италия - потребитель российского газа номер два в Западной Европе. А на российском рынке работает 500 итальянских компаний – и ни одна из них не покинула нашего рынка за весь период санкций.

https://www.mk.ru/politics/2019/07/04/putin-opozdal-k-pape-rimskomu-i-ne-priglasil-v-rossiyu.html

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #290 -: Юли 04, 2019, 23:45:04 »
Понтифик в свою очередь преподнес Путину Послание ко Всемирному дню мира 2019 года, медаль в честь шестого года понтификата, посвященную 100-летней годовщине окончания Первой Мировой войны, и офорт (разновидность гравюры - прим. ТАСС) с видом на площадь святого Петра работы Джузеппе Вази 1774 года.

На медали шестого года понтификата воспроизведена цитата "Ничто не утрачивается с миром. Все можно потерять в войне" из радиообращения Папы Пия XII от 24 августа 1939 года.

https://tass.ru/obschestvo/6631113

Не зная как Путин го е възприел медала.
Доколкото си спомням Пий XII има много общо с Ratlines(Крысиные тропы).

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #291 -: Юли 05, 2019, 10:08:03 »
Ракета «Союз-2.1б» с 33 спутниками стартовала с космодрома Восточный
Ракета «Союз-2.1б» с российским метеорологическим спутником «Метеор-М» №2-2 и 32 малыми спутниками стартовала с космодрома Восточный.
https://ru.rt.com/dvfr

Спутник «Метеор-М» выведен на орбиту
Метеорологический спутник «Метеор-М» № 2-2 отделился от разгонного блока «Фрегат» и вышел на целевую орбиту.
«Спутник «Метеор-М» выведен на орбиту 830 км», — сказал представитель «Роскосмоса».
https://ru.rt.com/dvg8

Все запущенные с космодрома «Восточный» спутники выведены на орбиту
Метеорологический спутник «Метеор-М» № 2-2 и 32 малых спутника разных стран отделились от разгонного блока «Фрегат», который вывела на орбиту ракета «Союз-2.1б», запущенная с космодрома Восточный.
https://ru.rt.com/dvhq
« Последна редакция: Юли 05, 2019, 14:25:42 от micky »
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #292 -: Юли 05, 2019, 12:34:37 »
Путин посмертно наградил погибших моряков-подводников
Президент России Владимир Путин посмертно наградил погибших моряков-подводников с глубоководного аппарата ВМФ, где 1 июля произошёл пожар.

Как отмечается на сайте Кремля, за мужество и героизм, проявленные при исполнении воинского долга, звание Героя России присвоено четырём подводникам: Андрею Воскресенскому, Денису Опарину, Дмитрию Соловьёву, Константину Сомову.

Орденом мужества награждены Владимир Абанкин, Александр Авдонин, Александр Васильев, Сергей Данильченко, Денис Долонский, Михаил Дубков, Константин Иванов, Виктор Кузьмин, Владимир Сухиничев, Николай Филин.
https://ru.rt.com/dvh7
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #293 -: Юли 05, 2019, 15:14:23 »
Рогозин: Россия проведёт семь космических запусков в июле
Глава «Роскосмоса» Дмитрий Рогозин после успешного пуска ракеты «Союз-2.1б» со спутником «Метеор-М» и 32 мини-спутниками заявил, что Россия запланировала на июль семь космических пусков.

«Мы в этом месяце должны провести такое количество пусков, которое мы провели за все полгода, чтобы нарастить показатель, намного превышающий показатель прошлого года», — приводит ТАСС слова Рогозина.

Он отметил, что на Байконуре 20 июля будет пилотируемый пуск.

«На 31 июля — транспортный корабль, остальное — это Плесецк и так далее. Всего семь пусков», — сказал Рогозин.
https://ru.rt.com/dvi6
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Активен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7809
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #294 -: Юли 05, 2019, 15:29:05 »
Рогозин не го ли смениха ?
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #295 -: Юли 05, 2019, 15:30:52 »
Не го смениха. Той сменя наляво и на дясно.
Затова го и назначиха.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #296 -: Юли 05, 2019, 15:59:58 »
Не го смениха. Той сменя наляво и на дясно.
Затова го и назначиха.

Честно казано не ми е ясно за какво им е този професор по всичкология завършил журналистика?
Статистиката на успехите му клони към нулата.
Всичко засега е от съветското минало.
Двигателите РД-180, които продават на американците са модернизиран вариант на РД-170 разработен през 70-те години
Нищо принципиално ново.
В Роскосмос командват мениджъри, а не конструктори.
Заплатите с изключение на баровците са смешни.
Конструкторът на перспективната ракета "Съюз-5" избяга в частната "S7 Space".

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #297 -: Юли 05, 2019, 16:09:30 »
Quote (selected)
Двигателите РД-180, които продават на американците са модернизиран вариант на РД-170 разработен през 70-те години
Нищо общо, освен може би като история.
РД-170 е двигател с 4 сопла. А РД-180 е с 2 сопла и за многократна употреба.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

AnonimusBG

 • Гост
Re: Russia
« Отговор #298 -: Юли 05, 2019, 16:13:10 »
Мики не ми се копае и не ми се спори, но РД-180 точно не е за многократна употреба.

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Re: Russia
« Отговор #299 -: Юли 05, 2019, 16:17:16 »
И на мен не ми се спори Анонимус, по спомени - мотора има 5-6 гарантирани цикъла.
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!