Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Февруари 27, 2024, 09:43:33

Автор Тема: "Граждани срещу кражбите на деца" скочи срещу стратегията за детето  (Прочетена 72020 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Чок觧

 • Гост

"Граждани срещу кражбите на деца" скочи срещу стратегията за детето

Според неправителствена организация обажданията на националния телефон за деца могат да доведат до проблеми в семейството
15:51 | 21 април 2019      |  Редактор: Лилия Чалева 121 4711
Обажданията на националния телефон за деца към Държавната агенция за закрила на детето, могат да доведат до проблеми в семейството и за децата, каза в Националния пресклуб на БТА Христо Лафчиев, председател на Инициативен комитет на граждани срещу кражби на деца.
В понеделник ще има протести в няколко града срещу проекта за Национална стратегия за детето 2019-2030 г., съобщиха от инициативния комитет.
Според неправителстваната организация (НПО) само при 10-15 процента от случаите, при които се отнемат деца от родителите им, има наистина нужда от подобни действия, но и при тях може да се работи с родителите и рисковете да отпаднат.
В сайта на фондация "Анимус" е публикуван същият телефон, посочиха от инициативния комитет. Според тях така сигналът се подава не на държавата, а на фондацията. Зад "Анимус" стои сянката на Норвежкия финансов механизъм, каза Христо Лафчиев.
Стефан Чолаков, който се определи като социален работник на свободна практика, каза, че в България не се работи достатъчно с маргинални групи и самотни майки по въпросите за отглеждане на деца. Социалните работници в страната отнемат деца предимно до три години, защото вероятно към по-големите няма интерес за осиновяване, посочи той. По думите му делата за отнемане минават през съда буквално за пет минути, а на родителите не се обяснява, че те могат да обжалват решенията на социалните служби.
Вместо да се подпомагат родителите, държавата отнема децата и превръща в бизнес тяхното отглеждане, подчерта Лафчиев.
От асоциацията препоръчват на родилките да не подписват документи, докато раждат. Не споделяйте с акушерки, медицински сестри и лекари каквито и проблеми да имате, освен ако не са ви много близки, каза Христо Лафчиев.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/grazhdani-sreshtu-krazhbite-na-detsa-skochi-sreshtu-strategiyata-za-deteto

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7222
  • Профил
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Lillian

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2161
  • Профил
тази тема е много интересна
но дали няма някаква информация, за колко деца става дума?
от колко родители са отнети деца, без съгласието им
знам от първа ръка, че все повече цигански семейства стават приемни родители
аз лично познавам две, едното от които отглежда вече седмо дете, но пък те осиновиха две от тях
не допускам,чак да отнемат насилствено деца от родителите им, за да разраства бизнеса с приемни семейства
а и статията е доста обща и някак не внушава доверие
въпросът обаче влиза в полезрението ми

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
Истанбулската конвенция има много имена, и много агенти:
Quote (selected)
Протест срещу стратегията за детето: Дава се пълна власт на държавата над децата

Недоволни граждани протестираха пред сградата на Министерството на труда и социалната политика срещу предложената и приета от Държавната агенция за закрила на детето "Национална стратегия за детето 2019-2030 г.", предаде "Фокус". Протестиращите смятат, че новият документ е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив за гражданите на България. Според тях в документа се предвижда "пълна власт" от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.
Протестиращите твърдят, че в основата на стратегията стои разрушаване на традиционното семейство, цели се ограничаване на правата на родителите и чрезмерно и недемократично разширяване на контролните функции на държавата по отношение на децата и семейния живот.
Недоволните граждани се опасяват, че съществува риск и в България социалните служби да изземат функциите на родителите, както и да се улесни изземването на деца от семействата им и преместването им в приемни семейства. Техните притеснения са за това, че децата ще бъдат третирани като обект на обществена и държавна намеса, при която ролята на родителите и естествената семейна среда са сведени до минимум. Те посочват, че стратегията предвижда ранно сексуално обучение в и извън държавните училища, които се оставят в ръцете на държавните служители, както и неправителствените организации (доставчиците на услуги), работещи с тях.
Противниците на стратегията заявяват още, че стратегията е изготвена в нарушение на основни конституционни и човешки права, записани в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи.
В началото на април Светият синод също изрази притеснения по повод новата стратегия. В официална позицията Синодът заяви, че проектът за национална стратегия за детето дава твърде големи правомощия на социалните служители и на държавата, изземва функции на родителите и семейството.
Източник: Дир. бг

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
Quote (selected)
Формулировката ”Родител 1” и ”Родител 2” се появи в електронна бланка на Столична община вместо традиционните майка и баща.
С нея се кандидатства в детските градини в София.
 
Епицентър

Неактивен Hateras

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 757
  • Профил
А би трябвало да бъде "Родител/настойник". Ма къде у чиновниците толкоз мисъл...
GOD is REAL, unless declared INTEGER

Неактивен Maximus II

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 8614
 • Fuck the EU
  • Профил
Сътрудникът на ЮНЕСКО и автор на Инструкцията за внедряване на "Конвенцията за правата на детето" Питър Нюел беше осъден на 2.01.2018 г. за педофилия на 6 години и осем месеца затвор.https://www.bbc.com/news/uk-43075546

Това трябва да се показва по всяка телевизия! Ама няма.
Вие си ги избрахте!

AnonimusBG

 • Гост
Норвежки съд върна децата на Цветелина Оланд след 1 година одисея
Съдът призна, че решението на социалните било взето въз основа на грешки.
Българката Цветелина Оланд, чиито деца бяха отнети от норвежката социална служба “Барневернет” миналата година след оплакване на бащата, че те не желаят да прекарват време с него, най-сетне успя окончателно да се пребори и да прибере дъщеря си и сина си обратно у дома.
Апелативният съд на Норвегия постановил през май, че решението на областния съд в града, в който живее – Арендал, е взето въз основа на направени грешки от длъжностни лица в “Барневернет” и го отмени. След изтичане на срока за обжалване децата са били върнати на майка им.
“На всички, които бяха съпричастни, искам да съобщя щастливата новина, че решението на Областния съд на гр. Арендал в Норвегия от 9 май 2018 г. беше игнорирано от Апелативния съд през месец май тази година въз основа на отчетени грешки от длъжностни лица и една институция (със сигурност се сещате коя), които решават човешки съдби”, написа тя във фейсбук.
Цветелина Оланд се обърна за помощ към българските власти и медии, след като децата ѝ бяха отнети, разделени едно от друго и пратени при различни семейства в различни градове.
Според “Барневернет” било целесъобразно сестрата и братът да бъдат разделени, за да не си влияят. Това представлява нарушение на правата им и майката поде тежка съдебна битка срещу социалната служба.
Беше ѝ забранено да им се обажда по телефона или да контактува с тях в интернет, а първото свиждане, което през май ѝ отредиха, бе едва за януари следващата година. Децата нямаха право на контакт и със семейството на Цветелина Оланд.
Баща ѝ – известният цирков артист Георги Попов-Гебош, беше арестуван при опит да зърне внука си през оградата на училището му през декември миналата година и престоя няколко часа в ареста въпреки липсата на вина и влошеното си здраве. За съжаление, Гебош почина през май тази година, преди да успее да види внуците и дъщеря си отново събрани заедно.
.........
В интервю за “24 часа” Цветелина Оланд разказа миналата година как се е стигнало дотук. Бащата се оплакал, че децата не искат да живеят при него по две седмици в месеца, бягат и звънят на полицията. “Барневернет” пратили проверка в дома на Оланд, а по искане на бащата паспортите на майката и децата са отнети, за да не могат да напуснат Норвегия. Дори и след отнемането им от Цветелина обаче двете деца – тогава на 10 и 11 години, категорично отказват да посещават баща си и това е причината да ги пратят в приемни семейства. Според един от свидетелите по делото бащата веднъж ударил пред много хора дъщеря си Селин и тя паднала на земята от удара. Според майката той се държал с тях грубо и това била причината да не искат да ходят при него.
Изводът на “Барневернет” обаче бил, че след като децата не искат да живеят при бащата, те не бива да живеят и при майката.
Службата идва през април 2018 г. и взема децата. След това Цветелина Оланд получава само един имейл от “Закрила на детето”, в който я уведомяват, че може да спре да плаща телефоните им, защото те няма да ги използват. Това е единствената кореспонденция с тях.
.......
Недоумение будят няколко решения на “Барневернет” – да раздели брата и сестрата и да ги прати в градове на 200 км един от друг, да забрани контакта помежду им, да спре всякакъв опит те да говорят и учат български, изваждането им от спортните клубове, в които ходят с удоволствие, и прекратяване на всякакви контакти с обичайната за тях среда.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7587067

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7371
  • Профил
Недоумение будят няколко решения на “Барневернет” – да раздели брата и сестрата и да ги прати в градове на 200 км един от друг, да забрани контакта помежду им, да спре всякакъв опит те да говорят и учат български, изваждането им от спортните клубове, в които ходят с удоволствие, и прекратяване на всякакви контакти с обичайната за тях среда.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7587067

А нещо съд за виновните идиоти ще има ли?
the lamers club honourable member …

Неактивен micky

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5303
  • Профил
Quote (selected)
Според “Барневернет” било целесъобразно сестрата и братът да бъдат разделени, за да не си влияят.
Бахти кретените! Абе кой ни събра с тия малоумници?!?
Този пост вероятно съдържа продуктово позициониране на тема Армията на Федерацията. Преди употреба, прочете листовката!

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7222
  • Профил
Цитат на: ddantgwyn
Quote (selected)
... “Барневернет” ...
А нещо съд за виновните идиоти ще има ли?

Не са идиоти, а извършители на престъпление.
Важният въпрос е кога ще е съдът за поръчителите.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
Запознайте се, моля, с това отворено писмо до зам.-социалната минисатЕрка по повод нейни изявления срещу  противниците на Стратегията за детето, защото простатуквените /простатИквените, бих рекла аз/ медии, а те са почти всички медии, няма да ви запознаят:
https://www.lentata.com/page_15266.html
На зам.-министерката медиите са й в ръчичките - удобни, послушнички и винаги подгзуващи ма властта, за казващите истината редови български граждани медиите са точно наопаЦи.

Само нов Народен съд би решил проблема ни с тия “Рушители на постсъвременна България”, да ми прости С. Радев. Впрочем пълното определение за такивато, името им е легион, а пълното им име е тотални унищожители на България и българите по всички фронтове. Тия водят системна война срещу България и българите и успешно я водят засега.

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
УЖАС, БРАТЯ И СЕСТРИ! СПАСЯВАЙТЕ СИ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ!
адв. Илияна Мавродиева-Ангелова
“Легитимиране на еничарството”, лекция, изнесена на Международната конференция “Отвличане на деца от социалните служби: Скритата война срещу семейството”, проведена на 29.09.2019 г. в София:
https://www.lentata.com/page_15498.html

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
Припомняме, че недоволството на родителски организации против Закона за социалните услуги продължавяа да расте и ескалира до внасянето на законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги.  Национална група - родители обединени за децата смята, че този закон дава прекомерна власт на държавата, НПО и часни фирми доставчици на социални услуги в семейството. Протестът ще се проведе:

 

СОФИЯ - 13:00 ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

ПЛОВДИВ - 13:00 ДОМ ЛЕВСКИ

БУРГАС - 13:00 ПРЕД ОБЩИНАТА

РУСЕ - 16:00 ПРЕД ПАНТЕОНА

ВАРНА - 13:00 ПРЕД КАТЕДРАЛАТАКЪРДЖАЛИ - 15:00 ПАМЕТНИКА ЛЕВСКИ

ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 13:00 ПРЕД СКАЙ ЦЕНТЪР

ВИДИН - 13:00 ПЛ. БДИНЦИ

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
За съжаление не иде реч за
кражба на дец,
а за
търговия на държавата България с българските деца!!!

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил

“Кралство Норвегия предоставя 1253,7 млн EUR на тринадесет държави /България, Хърватия, Кипър, Чешка република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Словения/ Кралство Норвегия, Исландия и кралство Лихтенщайн предоставят 1548,1млн.EUR отново на държави основно от Източна Европа.”

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
“за период до 6 месеца могат да се предоставят социални услуги от юридически лица, регистрирани по законодателството на друга държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство НПО, включително и без лиценз.”

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
За подробности виж тук
https://glasove.com/categories/komentari/news/sv-sinod-prizovavame-narodnoto-sybranie-da-otlozhi-dejstvieto-na-noviya-zakon-za-socialnite-uslugi
Най-подробният, точен правен анализ на това национлно предателство, който мякога съм чела, е направен от Светия Синод на Българската православна църква.

Неактивен SvSophia

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 514
  • Профил
Като прочетете докрай становището на Св. Синод, ще се озъбите. Това, което са приели и гласували, докато ни занимаваха с глупости и простащини из медиите, е ЗЛОВЕЩО. Целият парламент трябва да бъде изритан, както и цялото МС, а чиято е била законодателната инициатива, както и утвърдилите по комисии в НС текстове, незабавно разстреляни за назидание на останалите “законоинициативници” и “законотворци”. Анимусите и останалите НПО гейове и геици завинаги трябва да бъдат натирени от Отечеството.

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
За съжаление не иде реч за
кражба на дец,
а за
търговия на държавата България с българските деца!!!

оставава ни само да се борим за тях и да ги пращаме ф чужбина далеч от **чината  :sad-3295: :sad-3295: :sad-3295:

Неактивен Kole

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4079
  • Профил
Значи все пак успяха да пробутат 'стратегията' за детето... 
Такъв позор никога не е бил! Никога българите не са подарявали доброволно децата си за еничари.
А сега "държавата" го прави от ваше име...
:sad-3295:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Не се съмнявайте, че  в началото всичко ще бъде "прекрасно".
Веднъж узаконена идеята няма да се пипа закона, ще се променят критериите за неспособни родители.
По някое време ще се приеме, че деца отглеждани от членове на БСП трябва да се отвеждат от "нездравословната "среда, после ще се добавят и симпатизантите докато я докараме за всички несъгласни с ГЕРБ.
Казвам ГЕРБ, защото те ще попият всичко спуснато им от "началниците" и ще добавят нещо свое за по-голямо зловоние.
Как ли би реагирал Фирмин в такъв случай?

П.П. Забравих, той ще Фърли партийната книжка.
То и без това не подобава на държавен чиновник висок ранг да не подкрепя гербавата линия. :yes-1289:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7222
  • Профил
Цитат на: buratinob
Как ли би реагирал Фирмин в такъв случай?

Ще ни нарече тъпи, дебилни, ретроградни, мракобесни, варвари, насилници, ксенофоби, хомофоби, расисти, мръсни фашизоиди и ще заплаши, че Божият гняв ще се изсипе страховито върху нас през лопатката му.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Kole

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4079
  • Профил
Може пък за разнообразие и нещо ново да добави  :giggle-3307:

Наистина чакам кога ще започнат да ни убеждават, че това което виждаме, не е това което си мислим  :erotic3:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
ето нещо ново от франкрайх. кайлето може и да знае нещо повече, а може и да не. прилагам медиапулски превод:
Quote (selected)
Френската полиция издирва млада българка, която навръх Коледа е избягала заедно с новородения си син от болницата в Монфермей, едно от бедните предградия на Париж.

Юлияна е 30-годишна, родом от Търговище. Родила е момченце на 15 декември.

Бебето е недоносено и се е наложило да бъде обгрижвано в болницата. От лечебното заведение новороденото е трябвало да бъде поето от френските социални служби, а майката да го съпроводи, но Юлияна изчезва на 25 декември, става ясно от полицейското съобщение, разпространено в социалната мрежа, съобщи Dariknews.

Френското прессъобщение гласи, че жената има "кавказки" тип, с тъмна коса, облечена с черно манто и с черен сак в ръцете.

От полицията предупреждават, че майката не представлява никаква заплаха за живота на бебето. Органите на реда публикуват снимки на новороденото и Юлияна с описание и упътване на кое полицейско управление да се обадят гражданите, които имат информация.
https://www.mediapool.bg/balgarka-izbyagala-ot-frenska-bolnitsa-zaedno-s-nedonosenoto-si-bebe-news301778.html

има и некъв туит на френски там. аз обаче не можах да разбера защо ѝ го вземат на жената бебето, след като сами казват, че тя не представлява никаква заплаха за него. чудно ми е някакси. лилиан?

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Детето е било недоносено, трябвало е да се полагат специални грижи, но щели да и го вземат по неясни причини. Майката естествено го грабнала изчезнала.
Така казаха по новините.
Дано да няма усложнения.
А ония са ИДИОТИ!
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
Детето е било недоносено, трябвало е да се полагат специални грижи, но щели да и го вземат по неясни причини. Майката естествено го грабнала изчезнала.

е за тва иде реч. неясните причини. дето фирмин се скъса да храчи по всички - от нинова до бпц - които са против. сега ми е интересно на какво основание ще вземат ей-така дете от майка му.

затова исках и мнението на лилиан, щото и тя много защитаваше тези... хмм... мерки.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Някоя "организация предлагаща социални услуги" вероятно е взела капаро от "приемно семейство" и сега трябва да го намери или да връща парите.
А такива НПО "кръв повръщат пари не връщат".
« Последна редакция: Декември 29, 2019, 19:18:32 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
Някой да разбра сепак точното име на бебето - Хассан или Хасан?  :image008:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
и като е хасан, дай да го вземат от майка му, така ли, троле?

гнъс. пфу.

Неактивен Bacho Кольо

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4312
  • Профил
Кой e баш трола - тоя който се вълнува от двойното "с" или тоя , който не изпусна случая да вкара наказания "фирмин" в  безмислените си разсъждения?!?
« Последна редакция: Декември 29, 2019, 21:58:25 от Bacho Кольо »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Фирмин вече трябва да е освободен, ако иска може да пише, но явно "ни наказва" :bouncy-1054:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
В статията в медиапул нищо не се казва да са искали да ѝ го вземат всъщност, тва Буратино го добави.

А името, както и парижкия район, в който се случва историята, са показателни, че вероятно социалните служби са си направили преценката, че родилката има нужда от помощ и че няма се справи сама.

А тя що е избягала - ми щото толко ѝ е акъла...

П И аз като Банши - гледам през Онци и нищо. Игнор и половина :yes-1289:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
В статията в медиапул нищо не се казва да са искали да ѝ го вземат всъщност.
в статията на медиапул изрично казват, че детето е трябвало да иде при социалните. без обяснения защо.

Quote (selected)
А името, както и парижкия район, в който се случва историята, са показателни, че вероятно социалните служби са си направили преценката, че родилката има нужда от помощ и че няма се справи сама.

А тя що е избягала - ми щото толко ѝ е акъла...
да се чудиш просто що разни майки не искат ей-така да си харижат децата. толко ѝ е акъла, да бе, къв такъв фашист се извъди, от име и район на пребиваване моментално да лишаваш разни хора от потомство? не те ли е малце срам? знаеш ли кво е тва 'срам'?

Quote (selected)
П И аз като Банши - гледам през Онци и нищо. Игнор и половина:yes-1289:
да бе, затова се цвъкна да коментираш моя постинг. банши се справя по-добре. не досажда. ти и в това си поприще си некадърен.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Това чух по телевизията.

Quote (selected)
А името, както и парижкия район, в който се случва историята, са показателни, че вероятно социалните служби са си направили преценката, че родилката има нужда от помощ и че няма се справи сама.

А, това обяснява всичко.
В някой райони и при някой имена е задължително социалните служби да вземат веднага новородените. Това си е по презумпция. :m1708:

П.П.Онци ме е изпреварил.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
Това чух по телевизията.

Quote (selected)
А името, както и парижкия район, в който се случва историята, са показателни, че вероятно социалните служби са си направили преценката, че родилката има нужда от помощ и че няма се справи сама.

А, това обяснява всичко.
В някой райони и при някой имена е задължително социалните служби да вземат веднага новородените. Това си е по презумпция. :m1708:

П.П.Онци ме е изпреварил.

В Медиапул пише, че майката е трябвало да го придружи, никъде не се казва, че ѝ го вземат/отнемат/пращат във фабриката за органи/при семейство педофили или квото и да е.

Или и ти като онци имаш трудности с осмислянето на писан текст, м?  :image008:

А, да. Спазват се правилата на страната, където живееш.

Неактивен Banshee

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1570
  • Профил
Социално слабите малцинства са особено податливи на психози и суеверия, за тях ги измислят. Какво има да се чудим?

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
А ти защо си мислиш, че всички майки си умират от желание да попаднат в социални домове? Нещо за свобода на придвижване и др. да е останало в главата ти? Или само "умните и красивите " могат да си джиткат където искат ако и да е в Портокалия/
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
А ти защо си мислиш, че всички майки си умират от желание да попаднат в социални домове? Нещо за свобода на придвижване и др. да е останало в главата ти? Или само "умните и красивите " могат да си джиткат където искат ако и да е в Портокалия/

Като живее във Франция трябва да спазва френските закони и правила.

Които включват и намеса на социалните служби. Когато и както преценят  :smokin:


Неактивен Kole

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4079
  • Профил
Тролче, деца сигурно нямаш, и по добре.
Ако все пак имаш, като новогодишно пожелание да се радваш на социални "услуги" я за дете,  я за внуче. От радост да не се отървеш.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
Quote (selected)
След като била намерена вчера, жената обяснила, че се уплашила да не отнемат детето й. В момента е под грижите на социалните служби в Париж.
https://www.marica.bg/svqt/goreshti-razkritiq-za-balgarkata-izcheznala-s-bebeto-si-ot-frenska-bolnica
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
...и са къде отиде целата драма и сички изпокъсани рубашки, м?  :image008:

Неактивен Banshee

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1570
  • Профил
Колкото и да съчувстваме, трябва ли чак да се вживяваме в мисленето и внушените страхове на млада циганка и да кълнем като нея, Коле?
Бебето е можело да пострада сериозно от това, че майка му в ужаса си го е грабнала от кувьоза, защото са и казали, че социалните са крадци на бебета.
« Последна редакция: Декември 29, 2019, 21:46:47 от Banshee »

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
...и то от тия крадци на бебета, дето първо предупреждават, после крадат  :yes-1289:

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
В Медиапул пише, че майката е трябвало да го придружи, никъде не се казва, че ѝ го вземат/отнемат/пращат във фабриката за органи/при семейство педофили или квото и да е.

Или и ти като онци имаш трудности с осмислянето на писан текст, м?  :image008:
ето какво пише в медиапул, специално за теб още веднъж. предишния път го почервених, сега ще ползвам син цвят. дедазнам, може да не различаваш червеното.
Quote (selected)
От лечебното заведение новороденото е трябвало да бъде поето от френските социални служби, а майката да го съпроводи
казва се, че го поемат социалните. на мен не ми звучи като 'майката си го взема и го изписват', даже прямо наоборот, ще седи там  да го кърми и после адио.

Quote (selected)
А, да. Спазват се правилата на страната, където живееш.
тази глупост що я пльосна? някой да е казал, че не се спазват? а някой да е казал по кое точно правило 'новороденото е трябвало да бъде поето от френските социални служби'?

Неактивен onzi

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7718
  • Профил
Колкото и да съчувстваме, трябва ли чак да се вживяваме в мисленето и внушените страхове на млада циганка и да кълнем като нея, Коле?
Бебето е можело да пострада сериозно от това, че майка му в ужаса си го е грабнала от кувьоза, защото са и казали, че социалните са крадци на бебета.
не, трябва на база на името хасан и на района на местоживеене да обявим, че детето трябва да бъде отнето. както сержант трол гордо направи. хвала и ашколсун!

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
Определено няма пари.
Ако изяви желание да се върне в България, ще я предадат на ANAEM.
Самолетен билет и 400 евро джобни.
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5913
  • Профил
Une nouvelle politique, dite du retour "humanitaire", utilise les services d'aide aux retours de l'ANAEM pour remplir les objectifs fixés par le gouvernement. Certaines catégories de migrants sont plus particulièrement ciblées par les forces de police, telles celle des tziganes d'Europe de l'Est, Roms de Roumanie et de Bulgarie, qui partent par avions entiers vers Timişoara, Sofia ou Bucarest. Ces gens par nature "du voyage", reviennent, et repartent, moyennant une prime versée de 300 € par adulte, et de 100 € par enfant. Ces départs sont comptabilisés par les préfets de département ou le préfet de police à Paris, ainsi que l'ANAEM, et encadrés par du personnel rémunéré au smic par l'État.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Agence_nationale_de_l%27accueil_des_étrangers_et_des_migrants
"The future is already here – it's just not evenly distributed."

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Фирмин вече трябва да е освободен, ако иска може да пише, но явно "ни наказва" :bouncy-1054:

Теб Господ те е наказал, драги. Firmin смирено ще остави тази работа и занапред на него. Много го бива в нея. Ненадминат е.

Колкото до въпроса ти относно основанието за отнемане на детето, то е едно, от времето на мъдрия цар Соломон - най-добрият интерес на детето.

Quote (selected)
Тогава оная жена, чието беше живото дете, говори на царя (защото сърцето й я заболя за сина й), казвайки: О господарю мой! дай й живото дете, и недей го убива. А другата рече: Нито мое да е, нито твое; разделете го.    
Тогава царят в отговор рече: Дайте на тая живото дете, и недейте го убива; тя е майка му.    
И целият Израил чу за съда който царят отсъди; и бояха се от царя, защото видяха, че Божия мъдрост имаше в него, за да раздава правосъдие.

Това е и критерият - който предпочете с действието си на най-добрия интерес на детето, негово е и правото. Това е най-високият приоритет. Това е и Божията мъдрост. Но част от наказанието ти е да ти е неразбираема.


Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7222
  • Профил
И като са се нароили едни мъдри и честни соломоновци в НС, соц. служби и НПО-тата ... мъдрец до мъдреца и светец до светеца.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Quote (selected)
Това е и критерият - който предпочете с действието си на най-добрия интерес на детето, негово е и правото. Това е най-високият приоритет. Това е и Божията мъдрост. Но част от наказанието ти е да ти е неразбираема.

Интересно ако социалните служби вземат детето и то се окаже проблемно колко пъти ще го прехвърлят към "по-добрите" приемни семейства? Мисля, че Ной беше цитирала тук едно отроче дето изкарвало по две седмици в семейство и какво правят службите? Прехвърлят го на следващия в списъка,а списъка дълъг. Могат да го тарялянкат 18 години. Точно по соломоновски. Строги, но справедливи. :t2412:
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен SgtTroy

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 5521
  • Профил
Ма, ако говорим за Хасан (или Хассан) от вчера, никой не го е отнел, нито пък е искал да го отнема.

Напомня ми за оная серия на Приятели, дето шефът на бременната Рейчъл ѝ обясняваше, презастраховайки се, че разговорът му с нея няма за цел да купи бебето ѝ или което и да е от следващите ѝ бебета...

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Quote (selected)
Това е и критерият - който предпочете с действието си на най-добрия интерес на детето, негово е и правото. Това е най-високият приоритет. Това е и Божията мъдрост. Но част от наказанието ти е да ти е неразбираема.

Интересно ако социалните служби вземат детето и то се окаже проблемно колко пъти ще го прехвърлят към "по-добрите" приемни семейства? Мисля, че Ной беше цитирала тук едно отроче дето изкарвало по две седмици в семейство и какво правят службите? Прехвърлят го на следващия в списъка,а списъка дълъг. Могат да го тарялянкат 18 години. Точно по соломоновски. Строги, но справедливи. :t2412:

Ти на мен тези неща, драги, няма да ми ги обясняваш. Защота не ти, а аз съм работил с деца, върнати от осиновители. Поотраснали деца. Аз знам какво е, ти - не.

Хабер си нямаш, също така, нито за "списъка" с приемните семейства и дължината му, нито за това как го "прехвърлят" на "следващите". Но плякаш, и плякаш, и плякаш ...  :t2407:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Quote (selected)
Защота не ти, а аз съм работил с деца, върнати от осиновители. Поотраснали деца. Аз знам какво е, ти - не.

Имам спомени какво разказваше тук.
Как си "работил" с обидените колеги от турски произход при смяната на имената.
Едните сменят, другите плачат, а ти "РАБОТИШ". :t2412:
Всичката ти "работа" такава. Да вземеш да поспреш малко, да намалиш темпото па може на хората около теб да им олекне!
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
И като са се нароили едни мъдри и честни соломоновци в НС, соц. служби и НПО-тата ... мъдрец до мъдреца и светец до светеца.

О, да, разбира се! Мъдрите и честните са по форумите, заети с мудрословията си за неща, от които хабер си нямат.

Безчестните и малоумните газят калта в гетата и махалите, дават дежурствата в болниците, летят по заледени пътища във виелицата посред нощите, оставили своите деца, да спасяват чуждите. Тях ги погребват на по 50 години, без да са се порадвали на внуците си. Но за да ги познаваш, трябва да си също тъй безчестен и малоумен като тях. Нали?

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Quote (selected)
Тях ги погребват на по 50 години

Предполагам и ми е жал за тях.
Ти обаче определено не си в тази категория, така че полека с апломба.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Quote (selected)
Защота не ти, а аз съм работил с деца, върнати от осиновители. Поотраснали деца. Аз знам какво е, ти - не.

Имам спомени какво разказваше тук.
Как си "работил" с обидените колеги от турски произход при смяната на имената.
Едните сменят, другите плачат, а ти "РАБОТИШ". :t2412:
Всичката ти "работа" такава. Да вземеш да поспреш малко, да намалиш темпото па може на хората около теб да им олекне!

 :pissed-891: ти, драги. Не си в положение да ми даваш оценки кък съм "работил". Защото, докато аз съм работил с тези деца, ти си си гледал кефа. И това е факт, който няма как да бъде променен. Аз съм бил в самотните им "празници" с тях, не ти. Колко Нови години си посрещнал ти, лично, с тези деца, вместо със семейството си. Не по задължение, а като доброволец. Колко? Не да им подхвърлиш от парите си, благотворително, че да ти се слажда хапката по празника. А да си до тях. До тези, които нямат друг дом, освен този, държавния. До "деца на България". О, да, разбира се. Пак си отвратен от патетиката, нали? Без да съзнаваш колко си жалък в неведението си, всъщност. Защото това "деца та България" не бе клише от партийни и държавни документи. Това "деца на България" трябваше да имаш шанса да го чуеш от 14 годишни с твърде смущаващата за възрастта им горчива самоирония. За да ти се запечата. Да ти остане. Не клишето. Горчивината. Примирението. И скритата зад него много плаха детска надежда за нещо по-добро.

Впрочем, тези 14 годишни днес са вече с побеляващи коси. Повече от 30 години минаха от тогава. И още съм техния бате ... . Сигурно щото съм си свършил "работата".

И не, гадове като теб не са в положение да ми определят темпото. Никога не са били. На тях им посочвам, къде да вървят, според обичая си, с лопатката.  :t2407:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 23179
 • ЕС е вреден за вашето здраве!
  • Профил
Quote (selected)
Не си в положение да ми даваш оценки кък съм "работил". Защото, докато аз съм работил с тези деца, ти си си гледал кефа. И това е факт, който няма как да бъде променен. Аз съм бил в самотните им "празници" с тях, не ти. Колко Нови години си посрещнал ти, лично, с тези деца, вместо със семейството си. Не по задължение, а като доброволец. Колко?

Тази тема вече я минахме.
Тогава ти казах точно за това "не знаеш с кого говориш".
Тези неща се правят ако наистина вярваш в това и то остава между теб и този на когото си помогнал.
Такива "препрани гащи" не е нужно да се развяват по форумите и във фейса.
Не чакам да ми връчват медали и грамоти, не чакам да ми пишат закони за това, не чакам финансови стимули като за "доставчик на социални услуги".
Когато мога го правя и вероятно ще продължа докато мога.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Неактивен Firmin

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4371
  • Профил
Quote (selected)
Тях ги погребват на по 50 години

Предполагам и ми е жал за тях.
Ти обаче определено не си в тази категория, така че полека с апломба.

Да, не съм в тази категория. Защото аз ги изпратих и погребах, не те мен. Извинявай, че при все болежките си съм още жив. Но пък кой си ти бе,  :pissed-891: :pissed-891:, за да категоризираш приятелите ми, колегите ми, другарите ми или пък дори мен, недостойния? Кой си ти?! Определено си нещо или, хайде, дори някой, далеч извън кръга на тези, за чиито оценки и мнение ми пука.