Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 18, 2024, 16:53:19

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Captain Buddy

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 29
1
По света … / Re: Китай
« -: Април 15, 2024, 13:25:06 »
При второто си посещение в Китай канцлерът на Германия Олаф Шолц днес в град Чунцин (2,3 мл.) е посрещнат само от заместник кмета на града и китайския посланик Ву Кен в Германия. Шолц се придружава от голяма делегация - трима министри от кабинета и още висши началници.
Голямо евала! JEDEM DAS SEINE!
Тезите му днес за “честно съревнование“, да не се помага СВО на РФ etc. звучат смешно на фона на американските и ЕС санкции, както и оръжейните доставки на Германия за украйна.
Делегацията ще посети още Шанхай и накрая като утешителна награда Пекин, където Шолц ще се срещне със Си Дзинпин.

2
У нас … / Re: И сега? …
« -: Април 01, 2024, 23:06:04 »
Цитат
Дали Мартин Божанов е или не е доброволен сътрудник на Министерството на вътрешните работи (МВР) представлява държавна тайна по смисъла на закона, разгласяването на която е наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години. Това посочиха от вътрешното министерство в позиция до медиите във връзка с "опити за неверни внушения и злепоставяне" на ведомството.
https://www.vesti.bg/bulgaria/mvr-dyrzhavna-tajna-e-dali-notariusa-e-bil-neshtaten-sytrudnik-6195160
Държавна тайна.
Милиционерски хумор или не?

----
Не! Това не е милиционерски хумор, а твоят коментар е резултат на очевидна правна неграмотност.
Списъчният състав на МВР, както и ведомостта (заплатите на служителите) са СТРОГО СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ!

  ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА!


3
По света … / Re: Украйна
« -: Април 01, 2024, 22:59:18 »
Чисто военно войната помага на СССР да държи фините по-далеч при обсадата на Ленинград /а те и не се напъват много, защото са подозирали какво ги чака след ВСВ ако много "се натягат" на Хитлер/

Така е, Всъщност фините спират на старата си граница. Военните историци са убедени, че те са могли напълно да изолират Ленинград и да решат изхода на блокадата, но не са го направили. Въпреки истериите на Хитлер. За което СССР им се отблагодари. Финландия дължи икономическия си просперитет основно на СССР. Целият съветски пазар беше отворен за тяхната икономика.

---
Една пикантна подробност.
 
Вътрешното обзавеждане на централната сграда на КГБ на Любянка, първи и втори корпус е изцяло изпълнение на фински фирми.
 

4
По света … / Re: Украйна
« -: Април 01, 2024, 22:49:45 »
Цитат
Горит и кружится планета,
Над нашей Родиною дым,
И значит, нам нужна одна победа,
Одна на всех – мы за ценой не постоим.
Одна на всех – мы за ценой не постоим!
Иронията е, че тези стихове ги е писал Булат Окуджава, който по време на Кървавия Октомври на 1993 г. беше на страната на Елцин, а режисьорът на филма Андрей Смирнов се обяви против СВО. Но всяко художествено произведение, веднъж създадено, заживява самостоятелен живот и вече няма нищо общо със създателите си, които, дори да станат предатели, не могат да хвърлят и прашинка въвху него!!!
Ако излезем от пристрастията си, които са про-руски, СВО не е едно и също с ВОВ. Така че творците не бива да бъдат корени строго... СВО по-скоро напомня на Финската война, и ке завърши като нея. Подобрени позиции за Русия, но без пълно унищожение на врага.

---

Навярно не знаете една подробност от съдбата на този филм. Първоначално професионалната критика не възприема добре филма, много кротък и мирен, без баталии. Проблемът достига до Политбюро на КПСС и е организирана прожекция, на която присъства и Брежнев. След песента Брежнеж излиза разплакан и филма вижда свят...

5
У нас … / Re: И сега? …
« -: Април 01, 2024, 01:40:17 »
Една комунистическа партия е вертикална структура и тя се управлява на принципа на демократическия централизъм, чието изкривено прилагане чрез реален култ към личността на ръководителя води до асоцииране в редовете на партията на голяма членска маса послушковци, а не идейно убедени хора. Между тези послушковци  често има много добре подготвени в своите професии, интелигентни и добри организатори/администратори, дори по-добри от идейно убедените членове на партията. В същото време всички послушковци като правило са изкусни лъскатели спрямо висше стоящите ръководители. Така се стига до откровен консумеризъм, корупция и сие, като идеите отстъпват на битието.
Докато съществува удобна възможност да се трупа „имане“ сиреч пари, изкушението винаги е налице.
Развитието на съвременната технология вече позволява парите да бъдат премахнати и всичко да е на светло, тогава вече кражбата е безсмислена, защото веднага лъсва и следва съответна реакция.
Даа, ама в същност всичко това НЕ Е AS SIMLE AS THAT!

6
У нас … / Re: И сега? …
« -: Април 01, 2024, 01:14:59 »
Цитат на: Captain Buddy
... на Горбачов 20 милиона комунисти

20 млн. партийци. Комунистите са били много по-малко.

---
А какво според вас са партийците?
Имате ли дефиниция за партиец?

 

7
У нас … / Re: И сега? …
« -: Април 01, 2024, 00:25:49 »
На днешната дата през 1981 година в новопостроения НДК беше открит 12 Конгрес на БКП (31 март - 04 април), конгресът на "реалния социализъм".
Тогава НРБ наистина имаше, с какво да се похвали. Живков все още беше шеф на валутната комисия към Политбюро. През 1985 година тя беше прехвърлена към МС и Луканов е пое и доведе до обявяване на мораториум по плащанията, което беше КАПИТАЛНА ГРЕШКА!
Тогава Луканов отговаряше за СИВ и стриктно следваше глупостите на горбачовата катастройка. Самият Луканов умен човек, но с мизерни понятия за капиталистическа и пазарна икономика, както и любимецът му Георги Пирински! И двамата владееха много добре английски, но само това НЕ СТИГА!
Овладявайки БКП и следвайки простотиите на самопровъзгласия се "авангард на комунистическото и работническото движение КПСС" проведе на практика българския вариант на съветската катастройка.
 
По времето на Сталин под негово ръководство през 40-те години на миналия век 5 милиона съветски комунисти бяха авангарда на разгрома на хитлерофашизма, а през 1991 година на 29 август под ръководството на Горбачов 20 милиона комунисти, след разтурването на КПСС спокойно се прибраха на топло в къщи.

As simple as that!
 
 8
По света … / Re: Украйна
« -: Март 31, 2024, 22:57:34 »
За радост на пешко зам. главЕн на „Дневник“ и пригласящата му форумна политкоректна глутница им пуснах следния текст на Ростислав Ищенко
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2024/03/31/4607995_rusiia_poiska_ukraina_vednaga_da_predade_nachalnika_na/comments#comment-287
 

---
За сведение на пешко написал слабограмотното и без редакция антрефиле, да прочете следното и разбере, че е в ситуация като пролетта на 1944 година:

1. Русия няма да преговаря с представители на сегашния украински режим, виновници за СВО и превръщането й в агресивна война срещу руския народ, организатори на актове на геноцид и други военни престъпления. Русия може да приеме от представителите на военното командване на въоръжените сили на Украйна

„само пълна и безусловна капитулация, съответстваща по формат (буква и дух) на подписаната в Берлин на 9 май 1945 г.“

2. Ще се водят преговори с временно преходно украинско правителство, специално и само за тази цел, избрано от украинския народ, под международно наблюдение.
3. Населението на бившите региони на Украйна, които към момента на капитулацията, съгласно волята, ясно изразена на регионален референдум, ще станат част от Русия (в момента това са Крим, Севастопол, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонски региони, но е възможно към тях да се присъединят и други региони) няма да участва в изборите на временно преходно правителство, а самите тези региони не са предмет на преговори; руският им статут не се обсъжда, не изисква допълнително потвърждение и трябва да бъде признат от всяко евентуално бъдещо украинско правителство, ако народът на Украйна реши да запази украинската държавност в някои граници.
4. Кандидатите за временно преходно правителство трябва, по време на процеса на тяхното номиниране, да декларират безусловно приемане на предварителните условия, поставени от Русия, и да бъдат одобрени от упълномощените руски власти.
5. Международният полицейски контрол върху изборите на временното преходно правителство се осъществява от колективните сили на ОДКБ, военният контрол над територията се осъществява от въоръжените сили на Руската федерация. Наблюдатели могат да бъдат акредитирани от всяка държава,

„с изключение на тези, които наложиха санкции срещу Русия.“

Акредитацията на наблюдатели се извършва от Министерството на външните работи на Руската федерация, обяснения за причините за евентуални откази не се дават и протести не се приемат.
6. Единствената задача на временното преходно правителство е да проведе референдум на териториите, които не са могли да проведат реферандум преди капитулацията на въоръжените сили на Украйна. На този референдум населението на всеки отделен регион на Украйна ще трябва да отговори на въпроса за присъединяване към Русия , или да го откажете.
7. Действието на украинската конституция и други закони се прекратява от момента на капитулацията. Временните правила, регулиращи живота на регионите на бивша Украйна, които не са имали време да се присъединят към Русия преди капитулацията, се издават от руската военна администрация, която също отговаря за тяхното прилагане.
8. Тези региони на бивша Украйна, които в резултат на референдума откажат да се присъединят към Русия, под международен контрол, който ще се извършва по същия начин, както по време на изборите на временното преходно правителство, ще изберат събрание със свои представители във учредената нова украинска държавност, която ще бъде единственият наследник на дълговете и другите международни задължения на бивша Украйна. Съгласието си избраните народни представители ще обявят по време на номинацията си, а също така ще потвърдят с първия акт, с чието приемане ще започне работата на събранието.
Същият акт ще формализира завинаги отказа на Украйна от всякакви територии, които са били част от Русия по време на приемането на акта или са приети на каквато и да е основа по-късно. Без приемането на такъв акт работата на събранието не може да започне; никакви решения, взети преди неговото изпълнение, няма да бъдат признати за законни. Отказът да се приеме такъв акт ще доведе до разпускане на събранието и назначаване на нови избори под контрола на руската военна администрация. Актът трябва да бъде включен в текста на новата украинска конституция като отделна защитена глава, която не може да бъде изтрита или променяна по време на преформатиране на други раздели от конституцията.
9. Изтеглянето на въоръжените сили на Руската федерация, подразделенията на руската гвардия и полицията от територията на новосъздадената украинска държава става след като Русия приключи наказателното преследване и осъждане на лица, извършили военни престъпления и престъпления срещу човечеството (списъкът е съставен от упълномощени руски структури), както и след като Съвета за сигурност на Русия ще реши, че украинската територия и териториите на съседните държави вече не представляват заплаха за сигурността на Русия, нейните съюзници, както и за суверенитета и сигурността на хора от новата Украйна.
10. До подписването на акта за капитулация на Украйна, боевете не спират, напредването на руските войски продължава, доброволното влизане на регионите на бивша Украйна в Русия продължава да се формализира. Силите и структурите, които не признат акта на капитулация и продължават да оказват съпротива след влизането му в сила, се признават за терористични и подлежат на унищожаване, без да се вземат допълнителни решения в това отношение.
Ако Украйна и нейните съюзници приемат горепосочените предварителни условия, преговорите за разработването на механизми и конкретен формат на процедурата по предаване, както и назначаването на време и място за нейното провеждане, могат да започнат незабавно.

As simple as that.

10
У нас … / Re: И сега? …
« -: Март 19, 2024, 16:29:32 »
Сега сядам да погледна имаме ли правителство, нямаме ли...К'во става в президентството, връща ли Марчето папката?

Има, има! Кокалът не се изпуска.

11

 
 https://www.youtube.com/watch?v=5ojd1JbFp4k

ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

 

Боде им очите горното видео и го премахнаха!
 
ПОЗОР!

12
 
 
 https://www.youtube.com/watch?v=5ojd1JbFp4k

ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

 
13
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Февруари 22, 2024, 13:30:15 »
С ПРАЗДНИКОМ ДАМИ И ГОСПОДА!

https://www.youtube.com/watch?v=dED-EO7tFlA

 

14
По света … / Re: СВО
« -: Февруари 16, 2024, 23:33:29 »
Интересен клип

https://www.youtube.com/watch?v=orfSs-sH8kI
 

15
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Февруари 14, 2024, 15:30:58 »
Всъщност не ми се струва да е мръсник.

kаily,
струва ми се, че е просто съвпадение на имената. Ако става въпрос за Нели Хаджийска, съпругата на Валентин Хаджийски, aka Чичо Фичо, тя е доста по възрастна от показаната и предполагам е все още хепили мерид с него.
Чичо по някое време цъфна в Гласове, след като стана американ ситизън за пореден път беше обърнал палачинката.
Да са живи и здрави те и децата им!
 

17
Новините от деня … / Re: Всички чакат Путин
« -: Февруари 08, 2024, 23:18:39 »
Малко обобщение: Путин щеше да бъде свален от преврат, надеждите бяха вперени в Пригожин, а си отиде Залужни. Западните медии казваха, че Путин е болен от рак в последен стадий и трябваше да умре преди година, но се оказа, че от рак са болни английският крал и американският министър на отбраната - най-ожесточените срещу Русия страни. Путин беше в кома или умрял, а най-малко седем негови двойници покриваха кремълското джудже в изолация. Дори когато на гости му дойде китайският президент за три дни, а онзиден един от седемте двойници даде интервю на Тъкър Карлсън, западната пропаганда продължава да върти плочата за двойниците и в същото време подскача от ужас. Защо подскачат от интервю с един двойник не е ясно. Впрочем само анонсът за интервюто с Путин е гледан от 100 млн. души. Според разследващия мошеник Грозев и английското разузнаване Путин трябваше да падне след вътрешен преврат до края на април 2022 г. От тогава до сега си отидоха повече от 15 премиери в Европа, а Путин се радва на 80% неподправена и истинска подкрепа на своя народ. Той организира свободни избори през март, а Зеленски в Украйна ги отмени. Според западната пропаганда Путин е диктатор, а Зеленски е символ на демокрацията. Да не забравя - Зеленски отмени изборите за президент под претекст, че в Украйна има война. Припомням, че от година и половина в Украйна се провежда редовно футболно първенство с пълноценен цикъл от мачове за купата. Зеленски не го отмени поради войната, но изборите отмени. Според западната пропаганда Путин е луд и действа ирационално. Повтарят това на фона на всичките му речи от 2007 г., които са изключително рационални, докато американският президент Байдън се здрависва с въздуха, пада по стълбите и разказва как вчера си е говорил с германския президент Митеран, а после и с Хелмут Кол. Но да се върнем на експертизата на Грозев, британското разузнаване и "Ню Йорк таймс". Според тях Русия трябваше да свърши ракетите в края на юни миналата година. Днес Борел признава открито, че Европа няма боеприпаси за Украйна и не може да ги произведе в следващите години, а в последния месец Русия утрои ракетните си удари по военната инфраструктура на Украйна. Не друг, а шефът на Европейската комисия Фон дер Лайен каза пред европейския парламент, че Русия вади чипове от перални и миялни, за да ги монтира на съветските си остарели оръжия и това малоумно изказване бе посрещнато с аплодисменти от хрантутниците срещу 15 000 евро на месец. В това време Русия пусна нова ядрена подводница от последен модел и прави украинското ПВО на мими с ракетите си. Според Института за пазарна икономика, "Файненшъл таймс" и всички останали халтураджии по света и у нас Русия щеше да фалира в края на март 2022 г. заради санкциите. Днес МВФ, споменатият "Файненшъл таймс" и прочие говорят за ръста на руската икономика и рецесията в Европа. Най-вече в Германия, която затъва след като ѝ спряха руския газ.

18
Не съм прекалил с обидите,а просто съм болезнено откровен и споделям открито своето мнение.
 
 Just bluntly frank and open.

Специално за Николов aka "Сократ-май" в стария форум надлежно съм доказвал обвиненията в плагиантство и лъжи.
 

19
Не съм прекалил с обидите,а просто съм болезнено откровен и споделям открито своето мнение.
 
 Just bluntly frank and open.
 

20
Пропуснах да отбележа, че:

Твърдението на otvrat е вярно, но с обратен знак. Специално пък в него не съм забелязал следи от интелект, та за това така и разсъждава.
 
Birds of a feather flock together!


21
Цитат
Не знам откъде идва това презрително отношение към WiKi.
Oт чисто позьорство. "Аз знам всичко, а това е за идиотите". Но бъди сигурен, че презрението към Викито е обратнопропорционално на интелекта. За това, което имам претенциите че знам, Викито предлага сериозно инфо. Под някои дописки има по една страница референции.
Това са т.н. "надеждни източници". Надеждни по отношение на господстващата в Западния свят (и най-вече в неолибералните среди) гледна точка. Уикипедията е просто инструмент на властта на глобалистите (т.е. на финансовия капитал) за налагане на "правилната линия". Не случайно руснаците си направиха собствена интернет-енциклопедия (http://руни.рф), защото рускоезичната Википедия се списва основно от нацистка Украйна (а от определението на Димитров е ясно, че фашизмът / нацизмът е власт на самия финансов капитал). Иначе по отношение на техническите статии Укипедията е полезна, особено когато дава обобщаваща информация (най-често във вид на таблици), която никой друг не дава. Така че трябва избирателен подход.

---
 
Един пример в подкрепа на  lucho в горното твърдение от Укипедията:
 
Любомир Славов Николов е роден на 10 януари 1950 г. в гр. Казанлък.[3][4] Той е брат на писателя Сим Николов.[5] Женен е и има една дъщеря. Следва машиностроене в гр. Тула, Русия.[4] През 1977 г. завършва журналистика в СУ „Климент Охридски“.

По време на следването си работи в Българската телевизия, където заедно със свои колеги под псевдонима „Иван Славков“ прави предаването „По хълмовете на времето“.

 
Така лъжовно се е представил в "обективната" Уикипедия този дребен литературен шмекер/плагиат, който щеше даже да пише продължение на английски на "The Lord of the Rings" (Властелинът на пръстените), непризнавайки порядъчност и авторско право ... 

---
Много по-успешен литературен шмекер е също и политически коректният букър Георги Господинов, който си намери добре финансово обезпечено времеубежище.

Ето тест от неговия "Естествен роман" за вашето гадже дали става:
 
Ако можеш да издържиш миризмата на гаджето, което сере пред тебе, ако не ти е гадно, ако я приемеш като твоята миризма, щото от твоята не ти е гадно, нали, значи ти оставаш с тази жена. Разбирате ли. Може да го наречете голямата любов, единствената твоя половинка, точната жена, с която можеш да издържиш поне няколко години и пр. Това е. Тези неща не се случват толкова често. Само веднъж. И това е тестът.

В интерес на истината гигантско усилие ми струваше да прочета и другия му букър прайзд нашумял роман.
ПРОСТО ТОЗИ ПОСТ МОДЕРНИСТ НЕ СТАВА ЗА ЧЕТЕНЕ!

Който не ми вярва да ги прочете и сподели!


22
Цитат
Думите трябва да се използват точно!
"Погребението е акт на поставяне на мъртъв човек или животно, понякога заедно с различни обекти в земята. Заравянето на хора след смъртта им се практикува в много култури."  WiKi
Не виждам смисъл сега да спорим кое е погребение и кое не е.
Тук има много снимков материал от него с текстови пояснения:

https://colonelcassad.livejournal.com/618747.html
https://colonelcassad.livejournal.com/8922484.html
---

 lucho,
 
излишно си губиш времето обръщайки внимание на форумния сбърканяк Бъчонкин.
Самото позоваване на Уикипедията анулира стойността на неговия objection!
Не му обръщай внимание, синдромът му пак се обострил.
Let him swim on! Lass ihn weiterschwimmen!
 
 

23
У нас … / Re: И сега? …
« -: Януари 22, 2024, 21:45:05 »
Марков НЕ Е ОФИЦЕР ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО!
Добре де, се ми е тая какъв е. Питам толкоз ли наистина е тежко положението, както той го представя.
-----------
 ... Лично аз се съмнявам в психическото здраве на Марков, самопроизвел се в експерт по национална сигурност...

Положението е сериозно, но не безнадеждно! Аман от конспиратори.

24
У нас … / Re: И сега? …
« -: Януари 22, 2024, 21:33:31 »
"На всички може да ни е ясно, ама друго е да го каже офицер от разузнаването …"
 
 
Кайле, подполковник Марков НЕ Е ОФИЦЕР ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО! Най-нисшата длъжност във военизираните служби е „разузнавач“, която се дава на новоназначения млад служител, когато службата е военизирана.  Марков е завършил военно училище и след това е започнал служба не в редовната армия, а в НСО наследница на бившето УБО, в което служителите са военизирани и в сила е армейският устав. Прослужил е 14 години и квитирал (напуснал) службата в звание майор (няма как да стане подполковник за 14  години) след като е достигнал минималният брой години, необходими „да хване“ първа категория за военен пенсионер. По официални данни е достигнал длъжност главен инспектор. Тази длъжност се заема до подполковник. (Аз получих тази длъжност по изключение като старши лейтенант и напуснах службата като капитан на същата длъжност). Служителите на НСО (орязано УБО) преди и сега са ГАВАЗИ! Службата им минава в тесен контакт с висши държавни служители и те имат възможност на практика да се убедят колко прости са те. В един момент, при по-слаба психика, самите те започват да се мислят за велики  (по стечение на обстоятелства подочувайки някоя друга държавна тайна). Лично аз се съмнявам в психическото здраве на Марков, самопроизвел се в експерт по национална сигурност. Впрочем силно ми напомня на един друг бивш служител на УБО, напуснал службата като майор, за да се разнася из СМИ като началник охрана на Живков, генерал майор, професор и даже академик.
Ей много академици в тази държава!

25
"Изкуственият интелект демонстрира невероятни способности да лъже човека"
https://glasove.com/tehnologii/izkustveniyat-intelekt-demonstrira-neveroyatni-sposobnosti-da-lazhe-choveka

Е, то нали точно затова са се разбързали да го внедрят във всички сфери на живота - образование, медии, кино, вместо нас на работните ни места и пр.
Щото лъжата е истина, войната е мир, робството е свобода и - най-вече -  невежеството е сила.
---

Погледнах източника, на който се позовават гласовете - kaldata.com !
 
Това не е надежден източник за актуална хай-тех информация - най-вече копи пейст на западняшка хай-тех biased информация, доказали са липса на познаване и разбирне на съвременната технология - прости журналя, imho.
Впрочем любимци на Енгелса, дето поства тук чаршафите им без да ги разбира.
 

26
По света … / Re: Зануляване втора част
« -: Януари 17, 2024, 08:12:39 »
Не знам фейк ли е, ама и да е, не пропускайте възможността да се насладите!
https://twitter.com/Davos2024/status/1747400930985660571
---

kаily, та това е очевиден фейк, продукт на зле трениран ИИ като генератор на медийни продукти (картина със звуков съпровод), чиято фалшивост е лесно откриваема дори и с невъоръжено око. Не забелязваш ли неестествеността на фигурата на спикъра, inserted (наложена) на бекграунд фона, както и очеизвадната разлика в резолюцията на картината на спикъра и останалата част?
 

27
...
Ако още малко се бяхте забавили Ваша милост, с първата част на коментара си, щях да се притесня. Слава Богу, появихте се. Честита Нова Година и много Ви здраве.
---
 

Честита и на теб жива и здрава да си и двойно да ти се връщат пожеланията!
Със съжаление трябва да спомена, че Варна изостана от Бургас по време на демокрацията, вероятно поради некадърния кмет и тимаджиите.
Не се ефеча (баси варненския жаргон), но твърде добре познавам селебрити варналии (ял и пил цузамен), от дебелака вечния местен татов наместник Тодор Стойчев (дето разкара старите заслужили другари, за да даде път на комсомолците-партийци), до покрилия се сега в чужбина гяволе БАЦАТА aka Христо Асенов (таен хотелиер), дето започна като нае нощния бар на „Шведа“ от MG и държеше дрогата, както и морячето марфаджия Митко Събев, дето остави читавата си първа съпруга (лекар).
Ех времена …
 

28
Относно коментара на otvrat за държавния капитализъм в Иран.
----
Държавният капитализъм е капиталистическа икономическа система, при която държавата замества частните предприемачи в ролята им на капиталисти.

При държавния капитализъм често частната собственост е експроприирана по силата на някаква идеологическа индоктринация (примерно под лозунга „от ръцете на експлоататорската класа“), като цялата собственост (без личната, която е неотчуждима и по своята правна природа) ведно с всички средства за производство се съсредоточава в ръцете на един капиталист – държавата, управлявана в повечето случаи от партийна върхушка и номенклатура. Придадената стойност от труда на наемните работници-граждани се преразпределя от единствения капиталист в случая – държавата, била тя наричана социалистическа или комунистическа.
Ти да видиш  ;)

---
 
Отдавна отбелязах участието на Zdravka като проява на ултракрепидарианизъм (Обущарю, не по-високо от обувката - Ефект на Дънинг – Крюгер), сиреч изказване по теми, които са beyond her head (извън границите на нейното познание). Смешни и нелепи са и опитите да се блесне с информация от Уикпедията.
В интерес на мирното съвместно форумно съществуване след това съм се въздържал да я апострофирам, но без да иска прехвърли прага на поносимост.  Моля, горната забележка да не се приема като заяждане, защото много хубаво и естествено пише за старата Варна, гръцката махала, та даже ме разчувства, защото спомените ми от най-ранно съзнателно съществуване са свързани с Варна, където от 5-6 годишна възраст всяко лято съм почивал/работил във Варна до края на миналия век, след което се прехвърлих на юг.
За пръв път се возих на корабче от Варна до Златните, когато до там се стигаше само по море, нямаше курорт. Помня там само един ресторант в непосредствена близост до пира, на открито с покрив и гнезда по тавана му на ластовици, а наоколо пущинак като джунгла. По-късно в края на 60-те след възникването на Балкантурист Варна се преобрази и наистина стана „морската столица“ на НРБ. Месец август цялото държавно и партийно ръководство беше там. От начало със сталинските  ЗИС-115, а по-късно с волгите и чайките. Едновременно с изграждането на комплекса Златни пясъци беше изграден и обекта на УБО - след почивната база на министерство на външните работи, срещу тогавашната спирка Република, в началото на комплекса срещу хотелите Амбасадор и Преслав. Изграден беше панорамен път от града до комплекса, който в края на соца свлачищата затвориха и от вече много демократични години никакви изгледи да бъде възстановен. Помня и внушителния паметник на Сталин на входа на Морската градина, който за една нощ  (след 22 конгрес на КПСС) беше ликвидиран.
Помня и ресторант Черноморец (отдавна съборен) на Дружба и танц барът над плажа към него на Агоп. Ех, „Sunny thank you for the sunshine“ от средата на 60-те, дето не се слушала западна музика в НРБ, да бе само в танц барчетата на хотелите!
А после дискотеките в хотелите Плиска, Преслав и върхът дискотека с климатик в хотел Шипка…

29
Новините от деня … / Re: Little Saint James
« -: Януари 05, 2024, 18:48:33 »
Някой ще ми напомни ли защо бомбардираха и разпъчосаха Югославия и каква е разликата със събитията в Газа?
За да отвлекат вниманието от един, на когото редовно му изнасяли кратък духов етюд в овалния кабинет. Най-честият гост на педофилския остров на удоволствията.

А разликата - единствено в гледната точка.
[/quote]

---

Аз ще добавя моята странична гледна точка (parallax view) в контекста на тогавашното състояние на света. По-специално Русия, която Елцин я беше засилил към пропастта. Разпарчетосването на Югославия беше генерална репетиция за разпарчетоването на Русия. Събитията в Югославия поотрезвиха пияницата Елцин и той в края на същата година направи един разумен ход, като се оттегли и коронова Путин.
Газа струва ми се е друг калибър, където имам подозрения за подбуждането от Мосад на нападението от Хамас, който в същност беше създаден с помощта на Мосад, като противодействие на ООП на Арафат. Евреите умеят ловко да маневрират сунити и шиите в своя полза. Настоящият момент, с престъпника и изнасилвач Биби начело на държавата, е много удобен да бъде ликвидирана Газа, а Биби след това натирен, а дори даже съден, защото всичките зверства след свършен факт ще му бъдат преписани на него.
Мръсно нещо е политиката.

30
Теми на форумците … / Re: Взаимопомощ
« -: Януари 04, 2024, 11:03:28 »
...
И един непоискан съвет - след като направиш чиста инсталация, направи един image на c:, след това възстановяването е още по-бързо.
---

Thanks, много добра идея!

31
Теми на форумците … / Re: Взаимопомощ
« -: Януари 04, 2024, 10:30:43 »
Преместих поста в правилната тема:

От миналия век не ползвам никаква антивирусна програма, защото ми бави системата, няма време да чакам - дразня се.
Windows има сравнително добра вградена защита, която я изключвам само при инсталиране на кракнати програми.
Основното правило е - не отварям никакъв е-mail от непознат изпращач или unknown. Всички програми са ми най-вече от Pirate Bay и кракнати, а те са много и скъпи. Единствена лицензирана е сърверната програма на сървера на форума, която я свих от една доставка за казино в Ангола, където имаше няколко пакета.
При съмнение (веднъж преди години) просто format C: и new clean installation. На С диск САМО Windows платформа, всички програми, данни и т. н. на D, дори Desktopa и другите вградени са прехвърлени на D и много лесно преинсталирах.
По принцип ми е писнало дт дебъг и т. н. губи време. Отдавна емпирично съм установил - Най-бързо и ефективно е тотално бърсане и нов чист старт.

32
От миналия век не ползвам никаква антивирусна програма, защото ми бави системата, няма време да чакам - дразня се.
Windows има сравнително добра вградена защита, която я изключвам само при инсталиране на кракнати програми.
Основното правило е - не отварям никакъв е-mail от непознат изпращач или unknown. Всички програми са ми най-вече от Pirate Bay и кракнати, а те са много и скъпи. Единствена лицензирана е сърверната програма на сървера на форума, която я свих от една доставка за казино в Ангола, където имаше няколко пакета.
При съмнение (веднъж преди години) просто format C: и new clean installation. На С диск САМО Windows платформа, всички програми, данни и т. н. на D, дори Desktopa и другите вградени са прехвърлени на D и много лесно преинсталирах.
По принцип ми е писнало дт дебъг и т. н. губи време. Отдавна емпирично съм установил - Най-бързо и ефективно е тотално бърсане и нов чист старт.

 33
По света … / Re: САЩ
« -: Януари 03, 2024, 20:13:35 »


Изминалата 2023 година беше наистина неуспешна, ако не и провал, за Съединените щати. Основният резултат от тази година е, че нито един американски план не се реализира. Всичко, на което са залагали, е завършило с нищо, от 1 януари 2023 г. та до днес. Психясалият Butch-онкин няма да се съгласи, но това не променя събитията. Да си обикаля и подлайва като палаш форума.

1. Провал на пролетно-лятното настъпление. Практически западните експерти и дори европейски политици признаха провала (освен може би балтийските). В същото време целият свят се убеди в „качеството“ на западната военна технология.
2. Санкции и тавани. Те създадоха много неприятности на РФ, но не успяха да постигнат целта.  Русия не отслабна, не потъна в хаос и народът не се отдръпна от властта, а предизвика обратния ефект, за голямо учудване на Запада.
3. Не успяха да привлекат на своя страна Глобалния Юг. Начинът, по който арабите започнаха да говорят на Съединените щати - непочтително и с достойнство - предполага, че старите Съединени щати вече не съществуват и няма да съществуват. Саудитска Арабия вече официално е в БРИКС.
4. Не успяха да включат Индия в антируския лагер. Индийците разбират основното - всяко „приятелство и сътрудничество“ със Запада означава загуба и васална позиция и Индия реши да бъде независим играч и да прави това, което е изгодно за нея. И за нея е изгодно да търгува с Русия.
5. „Малката победоносна война“ в Близкия изток също не се получи: САЩ и Израел бяха напълно изолирани по този въпрос, дори такива приятели като Англия и Полша не ги подкрепиха (въздържали се). Целият свят за пореден път се убеди в двойните стандарти и за първи път заговори за тях на глас.
6. Във вътрешната политика Съединените щати също са фиаско: всички проекти на Байдън за намаляване на икономическата рецесия се провалиха, бюджетът не беше приет, страната е разделена, инфлацията не е победена. Нобеловите лауреати на Съединените щати могат да предложат само вземане на пари назаем, без да се надяват да изплатят този дълг, който вече надхвърли 34 ТРИЛИОНА и само обслужването му вече гони една трета от БВП на САЩ!
7. В изборната стратегия Белият дом трябваше да се ангажира с пряко беззаконие, което досега бяха използвали само във външната политика. Сега това се пренесе и в предизборната кампания. Вместо да се бори с Тръмп в рамките на някакви правила и благоприличие, Белият дом реши да го отстрани с откровено незаконни методи чрез опитомени съдилища, прокуратура и скалъпени обвинения.
Списъкът с „успехите” на „изключителната нация” далеч не е пълен, но ясно показва бъдещите им перспективи.

Китаецът седи на брега на реката (океана) и чака ...

34
У нас … / Re: И сега? …
« -: Януари 02, 2024, 20:53:25 »
Саудитският държавен телевизионен канал Al Ekhbariya съобщи, че кралството официално се е присъединило към БРИКС, ставайки пълноправен член на организацията.

35
У нас … / Re: И сега? …
« -: Декември 28, 2023, 14:26:38 »
Може ли първо да изясним разликата между държавна и обществена медия? А що се отнася до Полша, какво там ще се открива, закрива и преустройва си е грижа на поляците. А те, ссмм, не са от най-кротките и послушни хора. Ако държат да останат държавните СМИ, които се финансират от техните данъци, ще залеят улиците.

Разпоредителката пак на линия
- Що не си гледате работата ами ще коментирете  :t0113:

Тя не мисли , че предишните са сложили техни хора и никой не излезе на улицата,  а днешните са избрани от тези, които биха били  излезли на улицата.

----

По мое скромно мнение телевизиите стриктно погледнато биват държавни и частни (комерциални). На тази тема в т. н. демократични страни твърде много се спекулира, като държавните тв наричат обществени. В същност, както обикновено, схемата е „който дава парите, той поръчва музиката“! Другото е просто заглавичване.
Държавните тв официално се финансират от бюджета, сиреч от данъците (от нас), а обществените пак от бюджета и контрибутори, който са задължени да плащат по закон - TV license fee, ама то на практика си е тв данък т. е. пак от държавата, респективно пак от нас, гражданите. В България още от времето на соца има такса за радио и тв, но аз не познавам някой да я плаща/л до сега. В Австрия, Германия, Англия etc. всеки гражданин е задължен да плаща радио/тв такса съответно по 14-20-25 евро всеки месец.
По принцип обществените тв са свободно достъпни, докато по интересните комерциални са заключени (платени), независимо, че си плащате по закон тв такса, няма значение дали приемате оф ди еър, кабел, интернет или сателит.
Освен това забавно е, че разрешеното рекламно време на обществените тв е значително ограничено за сметка на комерциалните т. е. „честният частник“ да може да печели, а бълъкът Ото Нормалфербраухер (редовия потребител дето плаща тв дънък) да го духа.
Би било справедливо и обществените и нормалните да се издържат от рекламите, а гражданите да не плащат тв данък. Ако не се лъжа във Франция го махнаха неотдавна. Кайли?
DW e "обществена" в групата на АРД - първа немска тв програма.
Надявам се Фют редовно плаща Rundfunkbeitrag, за да ни информират редовно българските еничари от DW.
На практика евроатлантическите ценности дефинират само управляващите/частниците да информират.
В глутницата, който не вие като вълк го остракират.
Найс, изънт ит?

36
Защо липсват постовете от Днес в 15:35:42  до  Днес в 16:08:10 ???

37
Recycle Bin … / Re: Украйна
« -: Декември 03, 2023, 13:53:12 »
Дами и господа, защо въобще обръщате внимание на заяжданията на таядетоянема.
 
Просто я игнорирайте и не конверзирайте с нея!

По мое скромно мнение тя е една разгонена кучка страдаща от вагинален мухъл!
Bitte, lassen sie einfach weiterschwimmen!


38
Благодаря от сърце! Май се подкваси млякото   :t0328:
Дисклеймър: Капитане, ти не ми рече, че тея ще ми изтипосат имената върху видеото. Аз пък бях толкова въодушевен от успеха, че забелязах чак след публкацията.  :)))
Майтап, разбира се: Данъци не дължа - нито тук, нито в БГ, не съм подледствен (към днешна дата), не се крия от полицията и ... не се притеснявам да се видя в огледалото.  :))). Е, преди седмица ми драснаха един фиш за $50, ама аз вече го платих. Значи името ми е чисто  :0005:
[/quote]
---

Изтипосва се името на твоя google account,а не твоето собствено име. Когато си създаваш акаунт, по принцип не си пишеш името, а някакъв микимаус user name и той се вижда, както и неговите детайли - местоположение etc. и т. н. Но по принцип няма пълно скриване от мен да знаеш.
В google може да имаш повече от един account, с който се логваш. Същото е и за другите приложения, фейса и т. н.
Разгледай google account - в горния десен ъгъл за детайли.
На флашка си запиши например в док файл всичките си акаунти и пароли за различничните приложения!
 
P. S. Бях описал на kаily как се дели/създава виртуалнен диск и вижда/сменя кода на Windows, дано е разбрала.
 

39
Ако някой светне мен, неукия как тук могат да се качват видео клипчета - имам няколко кратки, но много "информативни".
---

Не се коси! Никой не се е родил научен! С четене и питане до Стамбула се стига.
За да качиш клип в тубата:
Отваряш www.youtube.com и в горният ъгъл има иконка на камера с "+", там кликваш и се появява upload video ... следваш инструкциите. Клипа не трябва да е копирайт защитен, ако е, да е позволено ползването му. Малко търпение и си готов.
Току що за проверка качих следния клип https://www.youtube.com/watch?v=kKRYHbJLC4c&ab_channel=SecutechEOOD
As simple as that! Успех!

40
... Впрочем интересни са и коментарите под туита в Х за смъртта й. Вероятно са използвали срещу нея техниката RCD (Resonance Cardiaque a Distance). Това е авангардна технология за убийство от разстояние на набелязана цел, срещу човека се насочва много мощен сноп от електромагнитна енергия , мегаватова мощност, и с честота на вълните 150-200 херца, които интерферират със сърдечната честота на човек /нормално 60-90 удара в минута/ , могат мигновенно да изведат човек от ритъм. Имитират едно тежко ритъмно нарушение от което човек може да умре за минути без никакви външни признаци на въздействие. Все едно е загинал от собствен сърдечен проблем ! Няма данни в мрежата за тази технология, сигурен белег че я ИМА и вече е използвана и срещу други неудобни личности.  :angryfire:

---

Много моля коментарът ми да не бъде разбран като заяждане, а като добронамерено уточнение към горното предположение.
Преди 5 години си правих изследване с магнитен резонанс и тогава надлежно се иноформирах относно тази технология, а освен това като конструктор съм работил със СВЧ устройства.
Resonance Cardiaque a Distance (Дистанционен сърдечен резонанс) вероятно се има предвид техника на магнитния резонанс за получаване на изображения на сърцето. Това означава, че тялото бива облъчвано от мощни магнитни импулси с продължителност Т1 (30 – 800 милисекунди или 1 до 33 херца) и Т2 (80 – 2000 милисекунди или 0,5 до 12,5 херца) и честота на запълване на импулсите 60 до 139 мегахерца.
Трудно ми е да си представя, мощно облъчване с честота на импулсите 150 – 200 херца извън болнично заведение, тъй като за целта това би било огромно стационарно устройство и отнема време.
Облъчване при магнитен резонанс би имало негативно въздействие ако човекът има пейс мейкър и би му нарушило електронната схема/батерията му.
Има създадено приложение на електромагнитна енергия за въздействие (контрол/отблъскване на тълпа), но при него се използва насочена СВЧ елекромагнитна енергия, която просто като микровълнова печка изпържва човешката плът .

41
Henry Kissinger
May 27, 1923 – November 29, 2023

---
RIP.
Един от малкото умни американски политици.

42
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 29, 2023, 10:50:39 »
Очевидно имаме още един последовател на Бъчонкин, който ту влиза, ту излиза от форума.

"Muktata  -: Ноември 21, 2022, 11:46:59
Драги съфорумци, след пет месеца присъствие в сий форум, установих че войнстващата простащина тук не ми е приятна. Участвах заради няколко форумци, чиито мнения ми се струваха интелигентни, интересни, макар и не винаги да сме на едно мнение..."
 ---

Така прочувствено Muktata лиши форумът от близо половин година от ценните си информационни мнения, но лятото стопли леда и отново пъкна. Нямам нужната квалификация да определя такова поведение, но подозирам, че е някаква лека форма на психопатология. Здравка да определи типа, тя е по кратките определения.
---
Що се отнася до новия аржентински президент и неговата „успешна“ визита в САЩ, където Белият дом отвори врати за Хавиер Милей, да проведе „отлична среща“, само ще отбележа обидно ниското треторазрядно присъствие от американска страна - нямаше Президент, нито шеф на ДД!
 
Резултатът е ясен и повече не ми се коментира.

43
Теми на форумците … / Re: Взаимопомощ
« -: Ноември 27, 2023, 16:23:57 »
О, той е официално активиран и инсталиран. Питам просто, ако нещо му се скапе и трябва да се преинсталира, какво да правя. Мисля, че е бил с версия 10 и в онлайн магазина са го качили на 11.
Ама ми пратиха парола само за 1 година Маккафе безплатно, а за уиндоус никой нищо не ми прати, затова питам. Как става преинсталиране или оправяне, ако нещо му се скапе.

---
виж тук:
Start - settings - about - activation - Change product key or upgrade your edition of Windows "Product key"  и как се сменя с друг.
---
---

Раздели си диска на основен 1/3 С диск и  2/3 Д диск - виртуален инфо диск.

Start, Disk management и там избираш Action, за да си направиш виртуалния Д диск. Внимавай - не бързай!
 
 и на него запазваш твоята информация, можеш да смениш адреса папката за деск топа, така че да не е на С, а на Д;
същото може да направиш за адресите на папките: pictures, documents, downloads, даже и за файла на аутлука,така че на С да има само Windows, каквото и да ти се случи, дори формат С и нова Windows инсталация, то цялата ти инфо е налична.
 
 

44
По света … / Re: Китай
« -: Ноември 26, 2023, 12:07:36 »
Китай беше планирал през тази година да пусне първата си линия за производство на квантови чипове и вече официално я стартира, което го прави първата страна, способна да произвежда самостоятелно квантови чипове. Квантовите чипове ще революционизират изчислителната мощност и скоросктта за обработка на данни. Пробивът на Китай бележи голяма промяна в глобалната технология.
---
На санкциите на САЩ за спъване на технологичното развитие на Китай, логичният отговор беше ограничения за китайския износ на Ga, Ge, Graphine, REE и т.н.
---
 
Между страна, произвеждаща стотици хиляди инженери всяка година, и страна, която се опитва да превърне момчетата в момичета и момичетата в момчета и обсебена от местоименията, не е особено трудно да се каже, кой ще бъде победителят.

---

КАДРИТЕ РЕШАВАТ! КОЙ РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ!

 

46
По света … / Re: Аржентина
« -: Ноември 21, 2023, 20:00:25 »
... Двадесет и няколко милиарда дълг съотнесено към 700 млрд. БВП не е кой знае какво.
---
Не бих искал да всявам смут, но кратка справка сочи нещо коренно различно:

Държавният дълг на Аржентина представлява 80,3 % от номиналния БВП на страната през март 2023 г., в сравнение със

съотношението от 79,5 % през предходното тримесечие. Данните за съотношението държавен дълг на Аржентина към БВП се актуализират на тримесечие, достъпни от декември 2004 г. до март 2023 г.
---
 
По данни на ЦРУ:
В последните години има висок темп на нарастване на БВП спрямо -10% предхождащ спад.
--
Структурата на икономиката не е особено впечетляваща:
Селско стопанство: 10.8% (2017 est.)
Индустрия: 28.1% (2017 est.)
Услуги: 61.1% (2017 est.)
Безработица: около 11%


48
преди малко слушах една сценка - как неква звъни на хотлайн и иска да си купи лапма за душ /duschlampe/ и обяснява как приятелят ѝ оставил бележка с надпис duschlampe!!!, с три удивителни. и жената от хотлайна внимателно обясни, че е твърде вероятно между у и с да има интервал, т.е. надписът да е du schlampe!!!

тва хубу, обаче има продължение - като изгуглих, се оказа, че лампи за душ наистина има. ето примерче:---
 
Това с "шлампе-то" (ти кучко!!!) много ме изкефи!
В интерес на истината още в края на миналия век китайците пуснаха накрайник за душ ("душ слушалка"), водата от която излизаше оцветена от LEDs (светодиоди) в различен цвят в зависимост от температурата на водата - от син (студена) до ярко червена (гореща).
Много тарикатска измишльотина. Вътре има мини турбинка, която се върти от потока на водата и произвежда електрически ток, който захранва чип (IC) за управления на LED-ове в зависимост от температурата на водата и колкото по-силно тече водата, толкова по-ярко е оцветяването.
Цена на едро от $1,5 до $4, а на дребна продажба около $4-10 в зависимост от модела.


49
Не, не мисля тотално да се размързелясам и сигурно ще се цаня за нещо така, на 1/2 работен ден. Ама тогава аз ще диктувам условията, защото пенЦията никохй не може да ми вземе. :0005:

А ако пенсионият ти фонд  фалира?

----
Не бих желал да всявам смут, но по официални данни:
към средата на 2023 г. пенсионните фондове на САЩ са имали общо около $3,67 трилиона държавни ценни книжа като актив, според Борда на управителите на Системата на Федералния резерв.
Към средата на 2023 г. частните и обществените пенсионни фондове в САЩ са имали общо  около $3,25 трилиона държавни ценни книжа като актив, според борда на Федералния резерва.
Американските държавни ценни книжа са гарантирани с честната дума на правителството на САЩ, чийто дълг е по-голям от годишния БВП на САЩ.
Още по-страшно изглежда, ако се реализира намерението на страните от БРИКС да прекратят използването на долара като световна резервна валута.

50
 ---
 
"Научи се да резюмираш. Това изисква да разбираш прочетеното, да го осмисляш и да можеш да го предадеш кратко. Смята се за нормално умение на среднообразован човек."

 ---
 
Изключително разумен съвет, но преди всичко да се автоотнесе към себе си и задължително към Engels, защото преди всичко той трябва се опита да разбира това, което цитира!
 
Zdravka  е извън класацията, но всяка манджа има нужда и от мерудия.

51
Ако от този момент нататък издържиш три месеца без да напишеш нито един коментар във форума, ще ти махна акаунта.
Ха, :)))
The Final Countdown
https://www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw

you bet!

   
---
 
По мое скромно мнение чиста проява на шизофрения е непрекъснато да обясняваш, как това не е твоят форум и как за пореден път го напускаш и непрекъснато отново и отново да се връщаш … същото да обявяваш!
Може би греша?

52
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2023, 10:17:45 »

Данните за Сталинградската битка от различните източници са различни.
"Първият отговор (на български) на  GPT 4 беше:
 В битката при Сталинград, която продължи от юли 1942 година до февруари 1943 година, Съветският съюз загуби около 478,740 бойци, от които 323,860 в отбранителните сражения и 154,880 в настъпление. Тези загуби включват убити, ранени и изчезнали войници. Битката при Сталинград е една от най-кървавите в историята и е важен момент във Втората световна война."
Съответно краварското становище много ми хареса като доказателствен материал.

Сега погледнах сайта на руското президентство
http://www.kremlin.ru/catalog/glossary/88
Сталинградская битва
...
В сталинградском котле враг потерял около 1,5 миллиона человек – убитыми, ранеными, пленными и пропавшими без вести. Было уничтожено около 3,5 тысячи фашистских танков и штурмовых орудий, свыше 10 тысяч артиллерийских стволов и миномётов, до 3 тысяч боевых и транспортных самолётов.
Велики были потери советских войск. Под Сталинградом погибли 480 тысяч человек, более 500 тысяч получили ранения.
---
 
В края на деня вероятно от двете страни включително цивилно население са около 2 милиона.
На този фон резултатът от the alleged разстрел на „Цяла пълнокръвна дивизия“ е несъществен!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За мен титулуването БЪЧОНКИН внушава много точна конотация относно състоянието на въпросния, за да не се впускам в обяснение/доказване на патологията му.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

53
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 12, 2023, 07:34:37 »
As usual Бъчонкин е незабравим и една идея по-горе от Zdravka в писанията си.
За сведение Уман е град в Черказка област на Украйна, а Станислав УЛАМ е поляк-американец, който съвместно с унгареца-американец Едуард Телър и други американски учени разработват водородната бомба след директива на Президент Труман.
---
В Битката при Сталинград (от юли 1942 година до февруари 1943 година) Съветският съюз Е загубил около 478 740 бойци, от които 323 860 в отбранителните сражения и 154 880 в настъпление. В това число влизат и това, което Бъчонкин знае:

 „ … само в Сталинградската битка НКВД са разстреляли 13500 руски войници за воeнни престъпления - самопрострeлване, дезертиране... Цяла пълнокръвна дивизия..."

От немска страна загубите са около 1 млн. войници и офицери, над 20 хил. оръдия, повече от 1500 танка и ОКОНЧАТЕЛЕН ПРЕЛОМ ВЪВ ВОЙНАТА.

РЕКАПИТУЛАЦИЯТА ЯСНА!

---
Времето на Брежнев:
Застой!
В застоя пък много екшън, съгласно мижавите тълкования на Бъчонкин на писанията от Уикито.

54
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 11, 2023, 20:31:52 »
при следащото име на политик, с което се поъебеш така, ще получиш поне месечен бан
Ау, ужас – как ли ще го преживея!
И с никакво име не съм се „поъебавал“, само го побългарих.
Пък и мислех, че това за имената важи само за Него – Путин и Нея – Нинова.
Защото за повечето останали се нарушава многократно и охотно се толерира.
Нали така, лайно смрадливо?

----

Дали не е време за по-продължително охлаждане на таядетоянема?

55
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 11, 2023, 20:25:44 »
Очевидно някои не са чели 1984 на Оруел, но коментират в стил MINITRUE на Newspeak.
Важното е да се заяждат и създават крамола, за да се опиват от собствената си информационна значимост.

56
По света … / Re: Израел
« -: Ноември 11, 2023, 20:18:47 »
Вместо да се цитира пропагандното DW по-обективна представа за положението в Газа има в
Доклада на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UN Conference on Trade and Development Unctad):
Преди кризата 80% от жителите на Газа са разчитали на международна помощ, защото нивото на безработица е 45% - едно от най-високите в света.  Блокадата на Израел  изпразнила икономиката на Газа и две трети от населението на Газа живеела в бедност.
Unctad отбелязва, че "продължилата десетилетия" блокада е нанесла тежък удар върху икономиката на Газа и че потоците от помощ, които са помогнали за поддържането на жизнения стандарт на население от малко над 2 милиона души, са пресъхнали. Ограниченията/изолацията и военните операции са потискали инвестициите и производствените дейности и довели до  колапсът на икономиката на Газа, както и нейното отделяне от света и останалата палестинска икономика на Западния Бряг и Източен Йерусалим. В резултат на това липсват основни стоки,  възпрепятстван е достъпа до здравеопазване и други основни услуги и са подкопали условията на живот на повече от 2 милиона палестинци.“
В доклада се казва още, че условията в Газа са по-лоши, отколкото за палестинците, живеещи на Западния бряг, с 65% вероятност да бъдат бедни, 41% вероятност да са безработни, а за тези, които търсят работа, 45% вероятност да останат безработни. Стандартът на живот - измерен чрез брутния вътрешен продукт на глава от населението - е с 27% по-нисък, отколкото през 2006 г.
„Ограниченията върху движението също възпрепятстват достъпа до здравеопазване и други основни услуги, тъй като 80% от жителите на Газа зависят от международна помощ. Животът в Газа през 2022 г. означаваше затваряне в едно от най-гъсто населените места в света, без електричество през половината време и без подходящ достъп до чиста вода или подходяща канализационна система.“ Unctad твърди, че в миналото донорската помощ е помогнала за „смекчаване на въздействието на окупацията“. Въпреки това през 2022 г. палестинското правителство получи само 250 милиона долара (206 милиона британски лири) под формата на донорска бюджетна подкрепа и 300 милиона долара за проекти за развитие – спад от общо 2 милиарда долара през 2008 г. Тъй като делът на донорската помощ от БВП е спаднал от 27% на 3% от 2008г.
---
Газа е изолирана от останалата част с високо технологична ограда в сравнение, с която Берлинската стена е детска катерушка.
Хамас е създаден от Израелското разузнаване, като противовес на ООП. След решението на ООН за създаване на две независими държави палестинците непрекъснато са лъгани!
Лъжа е, че израелското разузнаване е проспало подготовката за атаката. Просто им е изгодно за да проведат "окончателното решение" на палестинския въпрос.
След Суецката криза бившите колонизатори Франция и Великобритания са изместени и районът е непрекъснато противоборство за влияние и господство между САЩ и СССР/РФ.
That is all in nutshell.

57
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Ноември 11, 2023, 19:50:19 »
Sorry guys but I can't figure out
 
Защо си губите времето да конверзирате с по дифолт глупави участници:

Тая дето я нема,

Zdravka

и Engels


58
За компенсация на чаршафите и простотиите, които Енгелс пише относто неща, които не отбира, ще съобщя за едно много съществено и революционно постижение в областта на хай-тех чиповете.
 
На 4 ноември изследователи от университета Цинхуа обявиха голям пробив в технологията на чипове. След задълбочени съвместни изследвания те разработиха авангардна компютърна структура, наречена ACCEL, която комбинира оптика и електроника. ACCEL е първият в света изцяло аналогов фотонно-електронен интелигентен изчислителен чип.
Експерименталните тестове показаха, че чипът ACCEL е над три хиляди пъти по-добър от сегашните високопроизводителни чипове в задачите за интелигентно визуално разпознаване на обекти. Тези резултати разкриват нови възможности за разработването на чипове със свръхвисока производителност. Чрез комбиниране на оптично и аналогово електронно изчисление те постигнаха висока изчислителна ефективност и скорост.
Бяха проведени обширни измервания и проверки, за да се гарантира надеждността на експерименталните данни.
 
Чипът ACCEL има три основни предимства:
Първо, той осигурява ултрависока производителност – 3000 пъти по-бърз от текущите.
Второ, той има изключително ниска консумация на енергия – движат се фотони вместо електрони, което осигурява енергийна ефективност на системно ниво 4 милиона пъти по-добра в сравнение с настоящите GPU и TPU архитектури. И накрая, ACCEL се позиционира като един от най-енергийно ефективните чипове в световен мащаб, с консумация на енергия, която може да го поддържа за повече от 500 години в сравнение със съществуващите чипове, издържащи само един час. Този пробив представлява нова посока за глобалната индустрия за чипове.

59
У нас … / Re: И сега? …
« -: Ноември 07, 2023, 09:53:56 »
вчера - «День Великой Октябрьской социалистической революции», сегодня - «День народного единства»..
Вчера - «День Советской армии и Военно-морского флота», сегодня - «День защитника Отечества»;
 
Не может быть никакого единства между капиталистами-эксплуататорами и пролетариатом. Новый праздник придуман исключительно для того, чтобы постепенно вытравить из памяти народа Великую Октябрьскую Социалистическую Революцию.

История не стоит на месте, и движется по спирали...

60
У нас … / Re: И сега? …
« -: Ноември 07, 2023, 09:39:30 »
 
 
С наступающим праздником - Днем Октябрьской революции!
 
 

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 29