Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 28, 2021, 20:13:22

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - otvrat

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 125
1
Това на колко хиляди, имаш ли спомен?
Щото ако е на 10 хил, значи са 300-400 или 500 на 100 хил.


Не, не, не на 100 000. На по-малко беше. На град, на община. Или на некъв район. 300-400 е голяма епидемия. При нас, в школата, имаше 20-30 случая и обявиха епидемия в Плевен. В града също имаше. Нас пък ни заключиха за 3 месеца да не излизаме никъде. Но това не се отнасяше за строителната дейност. Ще потърся по нета да видя, но определено бройката е значително по-малка от доста заболявания.

Намерих, че 2011 в Стара Загора са обявили епидемия при 150 души заболели.

2
При хепатит при колко заболели се обявява епидемия?

Не помня точно, но много малко беше. Нещо ми се върти в главата 30 - 40 - 50 или там някъде. Като бях в казармата имаше епидемия от хепатит. Та, оттам знам, че е адски заразен и при много малко случаи се обявява епидемия. На като грипа, например.

3
Грипният сезон е по различно време в различните части на света

Ми, не знам. На север и на юг сезоните са обърнати, но пък има есенни, зимни, пролетни и секви грипове. Не е невъзможно на север да е летен, а на юг есенен. Във всеки случай, грипове има постоянно в цял свят.

4
Ако останем на старите дефиниции на СЗО, просъществували десетилетия, епидемия няма, съответно няма как да има и пандемия. За да има епидемия, трябва да има заболели 250 човека минимум на 10 000,

Има логика. Не знам какви са точните числа, но те са разписани. При колко заболели се обявява епидемия. Знам, че за различни болести е различно. За хепатита, например, бяха малко. Ако ситуацията с коронката не се вмества в разписаните числа, значи наистина не е епидемия. А пандемия на теория има, но по същата логика всяка година, и то по два пъти, има пандемия от грип.

5
Не мисля.

ОК, но аз ти дадох аргумент. Логичен. Не вярвам да отхвърлиш логиката му. Ще помислиш ли върху него или не е удобно?

6
За разумните и логични аргументи писа cekyko. Затова питам кой определя аргументите като такива.

ОК, но казваш, че не си забелязала да става такова нещо. А то става постоянно. За ваксините, например, бяха дадени много разумни и логични аргументи. Аз пък не съм забелязал да са ти повлияли на мнението. И не, аз не считам ваксинираните за овце. Считам, че ваксинираните трябва да престанат да ни сочат с пръст.
Ето ти един разумен и логичен аргумент:
Ваксината предпазва ваксинирания от заболяване. Какво му пречат неваксинираните? Ще го приемеш ли?

7
Кой определея кои аргументи са разумни и логични?

Не знам, ти кажи. Ти постави въпроса за разумни и логични аргументи. Логично би трябвало да си ти. Аз не говоря подобни общи приказки, защото много добре знам кой какво приема и не приема.

8
Не съм забелязала да са осмивани разумни и логични аргументи.

Сериозно? Нали първо би трябвало да бъдат приети за разумни и логични? Ти можеш ли да дадеш един пример, когато нещо такова се е случило? Дори със себе си. Да кажем, за ваксинирането. Приела ли си един сериозен и логичен аргумент? А когато отхвърлянето на аргументи е съчетано с подигравки и квалификации за умствени и професионални способности, това си е учебникарско тролене. Спорове по разни въпроси не се водят така. Удобната позиция да не казваш нищо, но да осмиваш всичко е достатъчно показателна.

9
Според директора на Националния институт по инфекциозни болести в Република Южна Африка, той не причинява тежки форми на заболяването

A тогава защо предварително се насажда паника и ужас, че идва нещо страшно? И то съвсем официално. Това не е ли манипулация, преследваща конкретни цели?

10
съдържащите сарказъм мнения по различни теми не са тролене.

A когато е само и единствено "сарказъм", без казване на нищо лично и смислено, по абсолютно всяка тема какво е?

11
Графика, която показва хода на ваксинационната кампания у нас:

Скоро и тя няма да е актуална. Трябва да се слага трети усилвател, Но от досегашните данни, ако ваксините наистина работят, би трябвало вече да сме стигнали стадния имунитет. Защото към ваксинираните би трябвало да се прибавят и още 650 000 официално прекарали, плюс 200-300 000 изкарали го на крак, или без да търсят лекарска помощ. Но явно не сме. И изводът може да е само един - т. нар. ваксини не спомагат за придобиване на стаден имунитет.

12
ти по-добре кажи защо има 46% ваксинирани в интензивните отделения и 52% починали?

Съвсем скоро процентът неваксинирани ще е много малък. Видно е, че това е директивата. Много ще ми е интересно тогава каква ще е опорката. Защото в болници и реанимации ще влизат предимно ваксинирани. Всеки да си помни какви ги е писал по форумите.

13
щом е излъгал веднаж,значи си послъгва по принцип, така знам аз, там съм го и подредил.

Е, щом така си знаеш, нема лошо. Удобна позиция за измъкване от неприятни въпроси. Не си забелезал дали лъжат противниците на Мангъра, но и в това нема лошо.

14
не, не отричам, ама когато си публична фигура и дрънкаш подобни неща, олекваш здравата, или не?!?

Пак ти казвам: примерът ти е ирелевантен. Обвиненията към Мангъра са, че изобщо не разбира от вируси и всичко, което е казал за вируса, пандемията и мерките, било лъжа. Затова искам някой да ми посочи къде по тези основни въпроси е излъгал. А не колко ваксинирани имало в Токуда. Защото неговите основни тези са 3 - 4 и досега всяка една от тях се е потвърдила.

15
ами ето една лъжа, а пък човек като излъже веднъж ....

Не, не, това е дребнаво и изсмукано от пръстите. Няма значение конкретния случай. Нима отричаш, че ваксинирани са умирали или умират? Ако в Токуда не е имало, навсякъде ли е така? Но не става дума за това. Става въпрос за принципните постановки на Мангъра по самия вирус, епидемията и мерките от самото начало.

16
След поредния провал на мангърщините, на припомняне подлежат само нещата, които са били безспорни, но не и останалите, както и съвкупността, заедно с фалшивите работи. За един път може да се допусне и грешка. За много пъти, очевидно не е грешка, а предумишлено манипулиране.

Би ли назовал конкретно къде е излъгъл и какво е фалшифицирал Мангъра? Конкретно. И много моля да ми обясниш от какви позиции съдиш, че Мангъра манипулира, и каква полза има да манипулира, а твоите фаворити изобщо не лъжат, фалшифицират и манипулират?

17
Между другото, много хора забравиха как от самото начало отхвърлиха Мангъра, а сляпо вярваха на един т. нар. щаб, в който тогава нямаше нито един вирусолог. Но, както са казали, късата памет изключително помага в живота.

18
Въпросният мангъров също широко споделяше, че всичко е приключило още през лятото на 2020 година. Щеше и дипломи да къса публично..

Да, и после го питаха за това постоянно, и той го обясни. Каза, че всички подобни вируси през лятото изчезват. Не е имало логика да смята, че този вирус е нещо по-особено. Напълно нормално да мисли така за нов вирус, за който още нищо не се знае. Но ти що само за Мангъра се фащаш? Я направи анализ на всичко казано от противниците на Мангъра и досега къде са били прави. Маските, изолацията, дезинфекцията?

19
с две думи, слушайте мангъров и не се ваксинирайте!
какво говорят хората посветили живота си на тази наука няма значение,

На коя наука? Мангъра да не е хирург? И ти как реши, че Мангъра не разбира? Всичко, което е казал от началото се сбъдна. До едно. Дори за стадния имунитет. Защото той в началото изрично каза, че стаден имунитет се получава от преболедуване на определен процент, включително ваксинация. Защото се предполагаше, че ще разработят истинска ваксина. Е, сега има ваксини, но пандемията продължава. Защо ли? Защото т. нар. ваксини не се вписват във формулата и все още 70-80% не са се срещали с вируса. Ето, дори днес слушах една специалистка по телевизията - ваксър фен. И тя си го каза ачик-ачик: тая коронка трябва да премине през всеки един от нас, за да изчезне. Та, къде е сгрешил Мангъра?

20
а що е необходима нова противогрипна всеки сезон, нали е ваксина?!?

Не знам, защо е "необходима"? Кой казва, че е необходима? Аз, например, никога не съм се ваксинирал против грип. И около мен няма такива. Освен това, противогрипните също са изключително съмнителни. Според докторите, ако си изкарал нещо от даден щам, не можеш да изкараш отново същия. Само нов. Затова "ваксина" за новопоявил се щам, който даже още не е достигнал до България, е съмнително.

21
От какво се разбира, че не са ваксини? Наличните данни показват, че са.

От всичко. Дори и от признания на официални източници. Задължителните уговорки, ще го изкарате леко, но няма да умрете. На теб изглежда не ти прави впечатление, че когато се появиха "ваксините", всички твърдяха, че били 97% ефективни. Ефективна ваксина значи, че 97% от ваксинираните изобщо няма да се разболеят. После почнаха уговорките, "ама поне няма да умрете" и накрая се появи трета доза. Защо е необходима трета доза на 97% ефективна "ваксина"?

22
Ваксърите вече били класифицирани
-мега вах - две инджекции и боледувал
-гига вах - три инджекции и боледувал
Би трябвало да следват
- тера вах - четири инджекции и два пъти боледувал
- пета вах - през шест месеца си бие инджекция и боледува.

23
Сега и в хладилника не прави парцали.

Aй са, капризи! Да не искаш като водка "Аляска" да замръзва цялата в камерата?

24
това, което става в главата ти. Може би, психиатър може да помогне?

По принцип, това се вижда със скенер. Психиатрите нищо не помагат. Само задават любопитно-извратени въпроси за интимния живот на клиентите.

25
От ирландските съм пил Jameson и Tullamore Dew. Бледнеят пред гъската.

Tуй ако го видиш - пробвай го. Много е благо, на филия да го мажеш.

26
Новините от деня … / Re: А сега накъде...
« -: Ноември 27, 2021, 18:25:56 »
Ще гърбим рашките, а ще го отнесат швейцарците, по-точно нидерландците

Тея ентусиасти да не са решили да бръкнат в жоба на американските инвеститори? Не е хубава тая работа!

27
Шотландски, бърбани мани.

По принцип, нищо не бива да се мани, щото накрая няма да имаш какво да пиеш. Вссичко се пази в килера за черни дни и неприятни гости. Бърбънът е селска, лекувана ракия, с гаден вкус. Това е ясно за всеки прохождаш консуматор. Пие се, "щото е модно" и съседът Мариш го пие. Ирландските са добри, меки, но неблендираните скочинки са си добри.

28
Баси! Не ви ли омръзна да се замергате с графики и мнения на професори? Никой нищо няма да докаже и никого няма да убеди. Мойте графики са по-графики от твойте, а мойте професори са по-професори от твойте.

29
Новините от деня … / Re: А сега накъде...
« -: Ноември 27, 2021, 11:56:44 »
преговорите започнаха прилично, но бързо изпаднаха в общи и пожелателни приказки.

Според мен това не са преговори. Това е излагане на програми, които после се описват. Ако всичко влезе в програмата на правителството, ще трябва да пишат цялото законодателство наново и ще им трябват 2-3 пълни мандата. Да не говорим, че някои от предложенията, които мярнах, искат квалифицирано мнозинство.

30
По света … / Re: Russia
« -: Ноември 27, 2021, 11:23:20 »
А що се отнася до "глупостите" - други да пишат за най-по-големите ракети... място многооо...

Айдее, братята пак го навестиха.

31
По света … / Re: Russia
« -: Ноември 27, 2021, 10:48:10 »
Барма, какво искаш да докажеш с тая глупост? Предполагам си пуснал това за руска компания, щото, ако трябваше да го доказваш с американски, нямаше да ти стигнат 2 000 страници.

32
Ще допълня - ако нещо тръгне не както трябва, виновни са неваксинираните.

И аз ще допълня. Както е тръгнало, съвсем скоро всички ще трябва да бъдем ваксинирани. Няма да можем да се спасим. И тогава кой ще е "виновен"? Хората, които не са си сложили трета, четвърта, пета, шеста доза? Малоумие е да търсиш "виновници" за т. нар. act of god. Идиотизъм е да се ваксинираш, с пълното съзнание, че няма да се разболееш, и да търсиш виновници.

33
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 26, 2021, 18:09:19 »
Закрепостен не означава роб.

Не означава, но по същността си е роб. Безправен, работи ангария, изцяло подвластен на господаря. Е, има неква мизерна собственост и парче земя, но няма права.

34
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 26, 2021, 18:06:54 »
ама сега мислят да ни закрепостят.

Ами, те, де факто, почти ни закрепостиха. Прилапаха това, което им трябваше, останалото е ненужен товар. И докато мислеха как да се извъртят за "свободното движение", Господ им изпрати коронката. Падна им като манна небесна. Сега само ще си въртят сиджимките и ще си пускат вълни. Светът вече няма да е същият след няколко години.

35
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 26, 2021, 16:50:23 »
 Предпазването с маски, локдауни и игли е до изнамирането на универсална ваксина за този вирус с все мутациите му настоящи и вероятни плюс лекарство.
Простичко е за разбиране и е хуманно.


Простичко е, но е също толкова наивно илюзорно. Ваксини против вируси, е почти невъзможно да се направят, а универслни - напълно невъзможно. Вече минаха 60 години откак се появи масово СПИН-а. Не са спрели да работят по ваксина, но не могат да направят. С грипа е почти същото. Има некви съмнителни ваксини, но те са еднодневки.

36
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 26, 2021, 16:31:50 »
Всъщност феодализмът разчита основно на робски труд

По съдържание - да, по форма - не. В ранните му фази робите са могли да избират кой им е господар и да го сменят през година-две, докато не са ги закрепостили.

37
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 26, 2021, 16:19:08 »
Няма "ляво" и "дясно".

Няма. Ти и Рокфелер сте едно и също. С общи права, с общи интереси, с общи възможности и общи въжделения. Ако ви турят един до друг, човек нема да познае кой кой е. Ма, то и феодализъм не е имало, и робовладелство - имало е гражданско общество.

38
Тя гради хипотези, проверява ги, временно ги подкрепя и е готова във всеки момент да ги промени, на базата на експеримент.

Aбе, за некои теории се държи като удавник за сламка и за нищо на света не желае да ги променя, независимо колко самосвала с опровергаващи доказателства могат да ѝ изсипят. Некои "научни" постановки са толкова измамни, че могат да дискредитират изобщо понятието "наука".

39
Aspartame was first made in 1965 and approved for use in food products by the United States Food and Drug Administration

In 1980 the FDA banned aspartame from use after having 3 independent scientist study the artificial sweetener.

40
на науката не само може, но и трябва да се вярва.

I worry 'bout the world that we live in
I'm worried by all the confusion
I wonder 'bout the lies I've been reading
I wonder where this madness is leading

******
Blinded by science, I'm on the run
I'm not an appliance, so don't turn me on
What's in the future, has it just begun
Blinded by science, I'm on the run

41
По света … / Re: Добрата Стара Англия
« -: Ноември 26, 2021, 12:04:49 »
веригата е доста по-дълга и комплексна според мен.

Сигурно, аз не разбирам, но никой не го споменава. Ние чуваме само нови източници на енергия, за чието производство е необходима още повече енергия, за която никой не казва откъде ще дойде. Това пита дори и Путин.

42
но пък останалото също е интересно.

Английският социотип отдавна е описан добре от историците. Той не е възникнал от нищото. Именно коренната промяна на управляващия елит е направила англичаните такива, каквито са. А меркантилните венецианци само са сложили декорациите. По тубата един обясняваше, че Англия дължи всичко на Войната на розите. Грубо казано. Пословичният английски "дух" на авантюризъм, откривателство, инат и т.н. не е дух на аристокрацията, а на простолюдието, което по стечение на обстоятелствата се е превърнало в аристокрация. 

43
И сепак добре, че никой тук НЕ ОТРЕЧЕ, че съм видяла тая сутрин по ТВ-то спасилия се 8-ми пътник ...

Не е съвсем сигурно какво си видяла. Може да си видяла сянката на оператора и да си решила, че това е Осмият. Аз също гледах телевизор тази сутрин, но не го видох. Точно обратното - казаха, че се издирва. Ное нормално на човек да му се привижда.

44
По света … / Re: Добрата Стара Англия
« -: Ноември 26, 2021, 11:40:53 »
а защо приемаш, че преминаването към използване на нови технологии в световната енергетика означава освобождаване от нея?

Ами, така заявяват. И то категорично. Пълен отказ от въглища, въглеводороди и атом и преминаване "изцяло" на възобновяеми, водороди и т.н. Досега не съм чул некво междинно становище.

45
Ето тука ,ако сте любопитни можета да видите това ,което ме привлече...

Aз бях любопитен и го прочетох, но открих една съществена грешка. Авторът пише, че Англия се управлява от едни и същи родове в продължение на 1000 години, което не е вярно. През 16 век, след Войната на розите, почти целият елит се самоизбива и се налага да създават нов от низшите слоеве. Към тях се прибавят и венецианците, така че от 500 години управлява един и същ елит е по-правилната оценка.

46
 Но можеше да е и по-лошо.

Какво по-лошо! Това ще го изгледат милиони деца. Те си обичат и верват в дедо Мраз и ще решат, че така трябва да се прави.

47
Този се е родил с риза....курбан трябва да прави оттук нататък.

Всъщност не би трябвало да прави. Никой не знае. Т. нар. съдба забавя, но не забравя. Това най-добре се илюстрира със следния пример. Някои може и да го помнят, защото 2011 доста нашумя. Та, един американец от мексикански произход, финансист, имал офис в кулите. На 11-и нещо се успал и тръгнал по-късно за работа. Докато пътувал, ЦРУ-то вече свършило работата. Радост, курбани. И една неделя по-късно човекът се качва на самолет да иде в Мексико и самолетът пада след излитането в Хъдсън и той загива. Та, трябва да се внимава с курбаните.

48
е тогава какво те учудва за повечето ваксинации?!?
грипните са всеки сезон и все различни,
защо за подобен вирус да не е същото?!?


Не ме учудва. Къде съм изразил учудване? И грипните не смятам за ваксини, и никога не съм се ваксинирал с такава. По простата причина, че знам, че ваксина за вирус е изключително трудно да бъде създадена и не е ефикасна.
А ако нещо изобщо ме учудва, това е сляпата вяра във "ваксините" за ковид и отхвърлянето на всеки разумен довод.

49
това нали е грипче

Иронията е неуместна. И двете са вирусни заболявания на горните дихателни пътища, и двете имат еднакви симптоми, и двете могат да причинят сериозни странични увреждания или смърт. Досегаизвестните коронки бяха наричани "грип" - свински и птичи. Не си спомням някой да е наричал короната лековато и умалително "грипче".

50
Новините от деня … / Re: А сега накъде...
« -: Ноември 26, 2021, 07:59:31 »
Един от пътниците в изгорелия автобус липсва! Класика в криминалния жанр.

Не класика, ами суперкласика. "Осмият" бил бежанец с арабска вънкашност.

51
Уникално! Дедо Мраз - гей! Рекламен клип на норвежките пощи

Norway’s ‘Gay Santa’ Ad Goes Viral

https://www.lifeinnorway.net/gay-santa-advert/


52
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 25, 2021, 23:26:41 »
защото новия щам не се хваща от ваксините. и няма гаранция, че създадените антитела срещу сегашните щамове ще са ефективни и срещу него.

Ами, всичко е възможно. Не бих се учудил ако т. нар. ваксини имат мазен пръст в тези мутации. Все пак те са защитните реакции на бацко. Въпросът е, че никога няма да разберем истината.

53
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 25, 2021, 23:16:52 »
защото първите впечатления от него навяват едни еретични мисли за рестарт на пандемията.

Това не е рестарт на пандемията. Тя просто не си е отишла. Докато не мине през 70-80% от всички, се на вълнолома ще сме. И после ще ни навестява всяка година. Видно е, че ваксините не могат да участват в процеса на установяването на стаден имунитет. А по дефиниция, би трябвало да го правят. Наскоро чух "официално" число, че около 650 000 души са минали през ковид. Другото "официално" число е около милион ваксинирани. Заедно с изкаралите го на крак и нерегистрирани, би трябвало да са под два милиона. Къде е 4 милиона? А щом ваксината не помага, се връщаме обратно на около 1 милион минали през вируса. Още дълго ще я караме така.

54
там що не рипаш

И аз не рипам. Що да рипам? Никога не съм си слагал противогрипна ваксина. И никога не са ме принуждавали да го правя.

55
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 25, 2021, 19:20:46 »
Да, но в САЩ "леви" викат на демократите. У нас пък на БСП.

И съвсем правилно ги наричат. В политологията "ляво" означава либерална социалдемокрация. На по-лявото от нея му викат "марксизъм". Същото е и със "социализъм". Когато в САЩ говорят за "социализъм", те имат предвид социалдемокрация от европейски тип. Швеция, например, години наред се водеше "социалистическа държва". А на нас ни викаха комунисти. За да ни разграничават.

56
G - ако излезе втората черта означава наличие на антитела....

ОК, ама ако си го изкарал, антителата няма да се показват вечно на тестове. Но организмът помни и ако се наложи, ги активира отново. Сега, ако ни изследват, дали ще ни намерят антитела за туберкулоза? Или шарка?

57
Става въпрос за РАЗЛИЧНИ антитела - едните показват, както казваш - че носиш вируса, а другите показват, че си създал антитела за борба с вируса /ноо грубо казано/.

Ми, не знам. Не звучи много убедително. Противотелата са си противотела. Създават се за борба с конкретен бацко. Кво значи "създал си антитела". Всеки път като влезе некоя гадост в тебе организмът създава антитела. И в процеса на борбата те се научават да го гърбят. И като го изгърбят, вече знаят. Когато всичко отшуми - изчезват, защото няма нужда от тях.

58
При бързия аптекарски тест, жената направи две червени линии. После отиде в лабораторията и получи сертификат.

Toва е некво пълно безумие. Наличието на голям брой антитела означава, че или си носиш вируса, или току-що си го изкарал. Липсата на антитела означава, че си здрав. Няма вирус в теб. Но се оказва, че човек с антитела е здрав, а човек без антитела е болен.

59
Никога не ме е подвеждала шарлотката! 

Ужас! Това дори звучи ужасно. Най-хубавият кекс е ред свинско, ред кисело зеле. Можеш да го украсиш малко с наденица или кърмаче.

60
И ще ми разправят северомакедонците, че не били българи!

Ако трябва да бъдем екзактни, шоферът е северноалбанец

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 125