Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 28, 2021, 19:05:07

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Калинчо

Страници: [1]
1
Днес, 24 октомври 2019, след избора на Гешев за главен прокурор, започват да се появяват ясни знаци и да се дават силни сигнали за нещо като пуч, нещо като революция...

2
Едно малко скучно и дълго писание, което обаче може да се окаже исторически документ.
https://www.nek.bg/images/content/pdf/SKM_C3110190723123000.pdf
Накратко, НЕК се опитва да представи сметката за първия милиард лева за плащане от потребителите. С аргументи и числа. Между редовете е и още един милиард.
Ако започне да се търкаля това кълбо, КТБ ще е бледа пушилка.
Адресирано е до министъра на енергетиката и шефа на КЕВР. Вече няма да могат да казват, че не са знаели.
Започва интересното време.

3
Интересна декларация
Цитат
„О, неразумни и юроде...“
02.03.2019г.

Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията гласящ, че „Официалният език в републиката е българския“.

На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!

С поведението си Президентът Радев нарушава не само чл. 3, но и чл. 36, ал. 1 от Конституцията, който прокламира, че „ползването на българския език е право и задължение на българските граждани“.

Езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл. Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов „език свещен на нашите деди“, но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява.

Унижи го за втори път след като позорно и гузно премълча назидателната реч на руския патрирах Кирил точно преди една година.

Българският президент Румен Радев не само игнорира посочените конституционни норми, но забрави, че съгласно чл. 92, ал. 1 представлява не само себе си, но и Република България в международните отношения, а следователно и всички български граждани.

За нас, българските граждани от НФСБ, е недопустимо да се нарушава Конституцията и точно в навечерието на националния ни празник в българското президентство да се говори на чужд език независимо какъв.

Между другото г-н Радев, на какъв език, бихте посрещнали президента на република Турция Реджеп Тайип Ердоган ?

НАЦИОНАЛНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН КОМИТЕТ на ПП НФСБ настоява Президентът Радев ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, за повторното недостойно и унизяващо нацията поведение поругало както свещения български език, така и националното достойнство на всеки българин.

Съзнавайки, че юридически трудно бихме обосновали достатъчна тежест на нарушението, за да искаме отстраняване от длъжност на президента за нарушение на Конституцията по чл. 103 от основния ни закон, ние се обръщаме към основния блюстител на законността в Прокуратурата, с искане да се произнесе по законосъобразността на действията на държавния глава.
Източник: http://nfsb.bg/positions.php?action=show&art=2338
 :smokin:

4
Създавам тази тема, за да се слагат на едно място документи които имаме като архив и биха представлявали някакъв интерес. Изглежда по-практично, отколкото да се качват по различни теми и съответно след време да са трудно откриваеми.
Идеята е да се качват само документи, а коментарите по тях да са другаде.

5
Научих, че колегата по форум Бонго-Бонго иска да напусне това място.
Надявам се участниците да си кажат мнението, а когато се тегли чертата, Бонго-Бонго да премисли и да промени или затвърди решението си.

6
Понякога и такава тема предизвиква известен интерес.

Страници: [1]