Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Юли 06, 2022, 17:08:45

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - peniko

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 12
1
По света … / Re: Икономически новини
« -: Юни 17, 2022, 03:51:13 »
Пиша тук, защото за мен това е най-напред икономическа новина:
"Правителството на Румъния одобри покупка на 32 изтребителя F-16 втора ръка от Норвегия. Без данъците стойността на сделката ще е 454 милиона евро, като в сумата влиза и логистиката и поддръжката на машините, предаде "Ройтерс", цитирана от БНР."

Румънците циции, купили 2ра ръка...Нашите ще са нови-новенички, направо от авиосалона (от принтера на конструктора)  :lol:

2
По света … / Re: Икономически новини
« -: Юни 16, 2022, 02:26:44 »
1. Netflix:  минус 70% от борсовата цена

2. Paypal: минус 60%

3. Facebook: минус  48%

4. NVIDIA:  минус 44%

5. Тesla:  минус 43%

6. Биткоин:   минус 38%

7. Аmazon:  минус 36%

8. Apple: минус 25%

9. Microsoft: минус 23

10. Google: минус 24%

Суров нефт: +71%

Рубла +22%

Един личен пример: госпожата се пенсионира на края на този месец (завиждам й). Поради това следи какво става в частния пенсионен фонд (401К), няма право да го "пипа" още 2 седмици. Парите във фонда са в акции, облигации и т.н. (друга опция няма). Та за 10 дни стойността на сметката е с $25000 по-малко.....

3
Теми на форумците … / Re: ГРОТЕСКНО
« -: Юни 07, 2022, 01:03:40 »
2 примера от личен опит:
Дъщерята и зетят имат съседи с дъщеря на възрастта на най-големия внук (12.5 г). Много си играеха, по цял ден бяха или в едната или в другата къща. Преди няколко месеца научих от внука, че тя искала да бъде момче и затова ... ходела на лекари :nuts: Даже са й сменили името - сега не била Роузи, а Ривър!  За детето - както и да е, податливи са на тази възраст, но къде са РОДИТЕЛИТЕ и как са одобрили правенето на експерименти с дъщеря им???
Съвсем наскоро - идва внукът и казва "Дядо, днес дойде едно ново момче в парка и веднага каза, че той бил гей"? Та се наложи да водим дълга разяснителна дискусия.

4

5
Като любопитен факт: Налага ми се да прехвърля здравната застраховка към друг провайдър. Чета условията: ако си ваксиниран плащаш по $200/м. Ако не си - $400/м.!!! Вас лъжа, мене истина.

6
Мисля си, че докато траят военните действия в Украйна, "новите" бацили ще стоят под ключ. Финансово-икономическата криза в момента сериозна, с тендения за влошаване. Пуснат ли бацилите всичко отива буквално в киреча. Чичковците не са свикнали да им отъняват портфейлите...

7
По света … / Re: САЩ
« -: Май 29, 2022, 06:14:17 »
Бъч го изгонихме с дребнавости.

Други мисли ми се въртят в главата.
Може би просто не искат да ги виждат в този форум.
Струва ми се че те са си по-страхливи и си пазят пенсиите.

Разбирам ги и не ги осъждам.
Бъч се отказа, но не от страх за пенсията (нея няма кой да му я вземе). Фелдкуратът е по близо до истината, като причина. Дали ще се върне - не знам.
За моя милост: чета доста, но в момента съм по средата на съществени промени (лично-професионални), което ми отнема доста време и енергия. Не остава време за коментари.

8
Пенико, ти къде зачезна?
Пенико, ти къде зачезна?
Благодаря за въпроса. Ами не е нарочно - ходене по зъбари, дофтори и пр. здравеохранители ( не пожелаваам никому). .. Ама и от това полза йок: Звъня преди седмица на личната лекарка, щото тя иска да ме вижда всяка година, сега е таман времето. Обажда се една млада индийка (английският ми може да куца, ама на акцентите съм спец). Дума - ела на 15 Юли!!! Да викам ама мога и да не дойда, щото  дотогава мога да съм УМРЯЛ!!! Ами да аз пия всеки ден по 2 хапчета. Ако нямам рецепта няма да ми ги дадат, а докторката го дава само след лична визита. Накрая се спазарихме за 17 Май....Друго - занимавам се с внуците - всяка събота сме с най-големия на волейболни състезания (от 8 до 15), в неделя са у нас да ми помагат и ....да похапнат ;).  Не остава време, ама попрочитам (със закъснение).

9
Гледам нашия минпред отишел по америчко, снимал се там с рзани "секретари/ки" и люто се заканил на Русия, че ще я накара да плати за действията си .... :lol:

10
Пожарная служба Лондона сообщает о резком росте количества возгораний в жилищах из-за попыток согреться с помощью открытого огня
Тук при мен, по градските села много рядко може да намериш някой който да запали огън "класически": малко хартия или суха трева, тънки клечки за разпалка, после по-дебелите.... А бе те кибрит не могат да драснат. Да, палят си огньове в едни "кошарки" (файърпит): хвърлят цепениците, поливат с 1 л керосин (или там каквото продават за "файърстарт"), щракат с една запалка 50 см дълга и ..воала.

11
По света … / Re: Франция
« -: Април 25, 2022, 05:42:07 »
Така е по-добре, глупавата електорална сган да си изпие горчивата чаша до дъно!
Ще направя аналогия с последните президентски избори в САЩ: По него време една тукашна дама ме помоли да сравня двамата "финални" кандидати. Самоцитирам се: Казах й, че съм изумен как от 300+ милиона държава не могат да излъчат 2ма души нормални! Тя не ме разбра. И до днес хора вярват, че ако Тръмп беше избран, щеше да потече мед и масло....Блажени са верующите!

12
По света … / Re: САЩ
« -: Април 19, 2022, 20:40:48 »
САЩ отлагат доставката на F-16 за България, опасявайки се от изтичане на данни към Русия

Щото технологията е така напреднала, че трябва да я пазят и от марсианците дори...

- Ега си тъпунгерите - намерили оправдание.
 :lol:
Па тея не са ли по-възрастни от сина ми роден 1978? Е, подобрения в средствата за комуникация, по-съвременно въоръжение, ама 40+ г си е "напреднала средна" възраст.  Ка' щяло да изтече инфо към Русия, нали ние сме "силно лоялни" партньори?... Апропо сигурен съм, че руснаците имат имат истинска цяла еФка или няколко, ей тъй за "мостри".  Та, ако има някой истински "гявол" в нашето ВВС, ще докара една група руски спецове в Г Игнатиево. След като ги напием с нашенска водка менте, те ще ни кажат всички подробности за тези "апарати" , далеч по-детайлни от тези, които ни предоставя "съюзникът-производител"  :lol:

13
По света … / Re: САЩ
« -: Април 17, 2022, 18:53:20 »
Не знам кога и в кой магазин авторът е гледал цените, но около мен яйцата много от години са м/у $3 и $4 за дузина. Някой път може да видиш промоция за $2.5. Не купувам от "скъпарски" магазини. ..Оня ден гледах агнешко по $7/паунд, т.е. $15.5 за кг. По-точно беше шилешко - няма такова "агне', на което задния бут без джолана да тежи 8 кг.

14
На всички цветя, растения и др. флори, които празнуват днес: Да са живи и здрави и весело настроение, да цъфтят  :t0301:

15
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Април 15, 2022, 04:01:19 »
Не съм толкова информиран, колкото други форумци, а и физически нямам време да следя всичко от 2те страни, но по мое скромно мнение: Ако Русия не промени тотално подхода си, т.е. да изостави т. нар. "милостива" война - ще бере големи ядове. Един от малкото пъти, когато съм съгласен с тов. ЗИП: на война - като на война. Ето, взеха да ги удрят наобратно (визирам "Москва"). Ако си пропуснат шанса сега, друг няма да имат. Ще ги разнесат както глутница хиени антилопа....

16
Изпратиха ми днес по-долното...Чудих се, да плача ли или да се смея, но истината е, че това ни чака.
https://vm.tiktok.com/ZTdQJRQQc/

17
Като стана дума за правописният коектор (спелчекър): причината поради която смених клавиатурата беше, че се появиха "залепващи" бутони (sticking keys). Ако не удариш силно и бързо клавиша дублира символа.
Пиша "as" aма излиза "ass" или "but" обаче се явява "butt"... Чекъра тези не ги отчита, щото ги има в речника, ама колко ядове може да ти докарат

18
Допълнение: На телефон нищо официално не пиша, че хем пръстите ми дебели, хем очите ми слаби  ;)....Ще стане некоя манджа с грозде

19
Понеже от телефона си пиша писмата по електронната поща, peniko, включително и официалните, този мискинин, изкуственият интелект, на няколко пъти ме излага - подменя думи, даже пълни членове, и е по-бърз от мен в пъти, та се налагаше да поднасям извинения, коскоджамити българист, хабилитиран, че и с два доктората.  :crying_with_laughter-3302: Разкарай го - едно е печатна - видимо - грешка, друго... да ти се бърка в мислата и писмовността :).
Признавам си: отказах се да се боря с тази идиотия...Смятам, че е безсмислена загуба на време, а колкото по-остарявам, толкова повече го ценя (времето).  Само за сравнение - преди 10на години сам си компановаах и инсталирах компютрите. Докато не осъзнах, че цялата "матема" е да купуваш нови устройства всяка година, за да са ъп то дейт, защото "по-възрастните" такива изведнъж престват да работят, понеже "we don't support this device any longer". Аналогия: спомняте ли си "Хлапето" на Ч. Чаплин? Друго сравнение: все едно да имате по-стар автомобил, напълно изправен! и някоя сутрин да излезе съобщение : Вашата кола от днес не работи, купете си нова!?... Може да звучи абсурдно, но се басирам, че след някоя година ще е факт.
Последен пример: аз вече работя само от вкъщи. Използвам една стара машина на към 7 г. Ама така съм й свикнал и не желая да я сменя. Преди 3 г й смених клавиатурата, преди 6 м вентилатора на процесора. ИТто на фирмата вдигна ръце от мен и ми прати нова "джуджавка", последен писък на модата... да ама не се понасяме. Тази млада "дама" на всяка стъпка ме пита: "сигурен ли си че искаш да направиш това",  "аз те съветвам да направиш онова",  "предлагам 3 опции за тази ситуация"... а бе оставете ме на мира да си клюцам формулите и да си пращам имейлите, повече не искам.  Стар съм вече да уча "Кама Сутра".  ;)
Последно: преди около месец ми направиха тотално "ъпдейтване" според правилата за "Кибернетична сигурност", каквото и да значи тази "майня". Та в момента на Оутлук-а ми се явяват едни "подсказващи", дето ми предлагат типови фрази, как да продължа...Ейй младежи, вие откъде знаете аз какво искам да напиша?
Резултат: В момента пиша от проверената стара "дама", младата госпожица обслужва внука да си гледа картуни/мултики на Тубата :lol:

20
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Април 05, 2022, 05:54:09 »
Днес един приятел ми изпрати долното...хареса ми:
==========================
Англия. Зоопарк. Тълпа около басейна на крокодилите. Малко момиче пада в басейна.  Тълпата крещи ужасена . Крокодилите  обграждат детето. Изведнъж  в басейна скача мъж , стъпва по крокодилите, грабва детето и с финтове се измъква от басейна. Тълпата снима с мобифони всичко и продължава да крещи, но вече радостно екзалтирана и ръкопляска. Снимат го и го питат, не е го ли е било страх. Човекът отговаря през смях: Аз съм руснак от тайгата. При нас и мечки и вълци и понякога даже тигри. Знам как да се оправям с дивите животни.
Вечерни новини по ВВС:  на фона на кадрите коментар - пиян руснак открадна храната на крокодилите
 :lol:

21
Теми на форумците … / Re: карикатури …
« -: Април 01, 2022, 04:22:14 »

22
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 26, 2022, 19:17:00 »
Неотдавна иранците думнаха няколко ракети по щатско посолство. Сега падат ракети в СА, май и в др. страни.
Споко, вече саудитците и техните съюзници започнаха ответна операция от преди часове ..
https://www.youtube.com/watch?v=jlIzxqtQerg
ОК, ама аз чакам да видя обширни репортажи във водещите СМИ, митинги, санкции и пр. Като факт - те там се гърмят от бая години, ама хикой не го е еня...що ли?

23
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 26, 2022, 19:13:43 »
Набиулина май почна да влиза в час.

Банк России заморозил активы недружественных стран на 300 миллиардов долларов

https://www.youtube.com/watch?v=sWvEssxIUT4
Ние коги ще влезем в час? Броя и себе си в това число нищо, че не съм в БГ....Май ще "повтаряме годината"?

24
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 26, 2022, 18:53:15 »
Неотдавна иранците думнаха няколко ракети по щатско посолство. Сега падат ракети в СА, май и в др. страни. Информация - като за "Велики Пости". Както други са отбелязали - аз лично научих от спортните сайтове по повод Ф1. Къде са обективните журналисти? Ракетите гърмят по един начин - без значение къде са паднали. Загиват хора, руши се всичко наоколо. Нищо не казват за митинги в подкрепа, за протести, за санкции? Това не е ли дискриминация? Излиза, че едните са "по-хора", другите са "по-малко" хора?
Някой ще каже, че съм наивен. Не съм. Мразя да ма правят на будала и още повече двойните стандарти....но, явно в скoро време "двойните" стандарти ще бъдат одобрени от ISO.

25
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 26, 2022, 18:16:16 »
Ето тук още някои интересни заглавия от Сега (за тези които не го преглеждат):
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/startira-peticiya-patriarh-neofit-za-otnemane-na-orden-putin
Май искат и църквата да "вземе правилна позиция"?

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/za-sedmica-nastanenite-hoteli-bezhanci-se-stopiha-10-000
Тук има някои интересни детайла: Украинките били "много рискови" по отношение на трафика с хора??? :surr:
Уверяват, че ще има много летовници и туристи по Черномотието от Германия, Чехия и Полша и те нямат основание да се притесняват от ...мини!  :lol:

26
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 26, 2022, 18:03:35 »
А "нашите" идиоти бяха казали, че нямало било опасност от мини, защото Русия съобщила за нея, а знайно е, че "тя винаги лъже" :)
Е, ето съобщиха:
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/ruska-mina-doplava-bosfora
Няколко детайла: Заглавие "Руска мина доплава до Босфора"! Беше изяснено, че мините са поставяни от украинците и че били много стари. Та ако става дума за място и време на производство, би следвало да е СССР, не Русия.  После дават снимка на руски военен кораб преминаващ през Босфора ...навява мисъл, че е "паднала" от него. След това виждам "Предполага се, че може да става въпрос за плаваща мина, донесена от морските течения от пристанище в Украйна". Ще излезе, че руснаците  минират пристанищата на Украйна ...за да им е по-лесен десанта??? Накрая: "Сапьори на бреговата охрана на Турция изследват устройството" ... Настина ли е мина или е просто шамандура? Обективна журналистика ....ще перифразирам един стар виц: видиш ли журналист, отвърти му един як шамар - той си знае защо.
ПП: в Сега все още има една рубрика, която е достоверна: "Спортът по телевизията днес". Ползвам я, всичко е точно.

27
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 24, 2022, 05:17:24 »
За леф и шеесе не моа си отвори устата даже, да произнеса тва!
А ако пък съм се отряскал толкова, че стане, то сетне ше трябва да продължа - ДСИБВГЗ и аз!
Може да е офтопик, ама горното ме подсети за 1 стар виц: Учителката пита: искам някой да каже 3 съгласни. Скача Иванчо: Д, Т и Б. Учителката не се предава: може ли някой да каже още 3? Пак скача Иванчо: В, Г, З, другарко!.... Сериозно, положението не е твърде майтапчийско, както им се струва на някои.

28
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 24, 2022, 02:00:34 »
Аз като не много сведущ по главната 'Е'кономика, да попитам: некога, хе отдавна една от 1вите чалгарки изкара един хит "Левовете в марки"...харесах го, макар, че не съм чалга фен. Сега, ще даде ли някой идея (а може и някоя дива да изпее): дали доларите в рубли или в юани?  :)))

29
По света … / Re: Събитията в ЕС
« -: Март 24, 2022, 01:14:54 »
Немците вече съвсем са го ударили през просото. Има един сравнително известен немски производител на ръчни инструменти: отверки, ключове, шестограни, и т.н.: Wiha. Преди време един от най-големите продавачи на инструменти тук (KC Tools, peniko може би го знае), който имал около 4000 артикула на Wiha, спря да ги предлага. Защо? Защото почти всичко е правено в Китай, а в Германия (или САЩ) само им слагат надписите, кутийките, опаковат ги т.н. При това са предлагат като правени в Германия или САЩ. Пълна лъжа. KC Tools даже проследили пратките от Китай до Германия.
Не го знам този производител, може би защото спрях да "ровичкам" из колите ...не че нямам мерак, ама не ми дават доФторите. Инак: Работя с няколко немски фирми (т.е. тукашните им клонове). Става дума за редуктори (NORD и SEW). Детайлите идват от Германия, тук се сглобяват. До Юли/Август м.г. стандартните компановки идваха за 2 седмици. След това стана една... цените се вдигнаха доста, но го пренебрегвам - в момента дотавките за същите изделия са от 8 до 10 седмици! Клиентите
"пищят" и сме принудени да купуваме "куче марка". Има няколко такива, но си мисля: кога ли и ние ще "изревем" като почнат реклмациите? А, тук има сериозен глад за химикоустойчиви еластомери (Kalrez, Chemraz и пр.). Оказва се, че 2 та главни доставчика са в Тайланд и във Виетнам. От някое време те практически не пращат нищо - доставките отиват на към 4 месеца!  Та от мойта "ниска капандура" - нещо се сбърколяса "икоМониката" и обърнете внимание - стана преди "Руската инвазия в Украина"!

30
По света … / Re: Белорусия
« -: Март 22, 2022, 12:46:28 »
на днешния ден нацистите унищожиха Хатин.
Ако беше само Хатин...Има доста архивни материали в мрежата (с фотоси и документи) за това, какви са ги вършили дядовците на днешните. Потресаващо. Лично за мен - единственото с което мога да го сравня е музеят-костница в Батак.

31
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 12:29:07 »

32
"Русия обмисля използването на химически и биологични оръжия в Украйна", заяви американският президент Джо Байдън....". Крадецът вика "Дръжте крадеца".
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/baydun-opryan-stenata-putin-shte-polzva-biologichno-oruzhie
За мен това е притеснително, защото се знае, че "ако някои голям пръдне, други вече са се нас*срали". Дали няма укрите да направят някой сакатлък...змията като усети, че й идва края най-много хапе? 

33
Няма страшно - България минава на акумулатори. Ама и колите го правят ... кога се гътне алтернатора :crying_with_laughter-3302:
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kabinetut-se-razburza-megasdelkata-za-bateriite

34
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 05:03:07 »
Цитат
Петков се позова на социологическо проучване, според което 84 процента от населението не одобрява страната ни да изпраща оръжия и боеприпаси в подкрепа на украинската държава.
Аха!
Сега, дали могат медийките ни да пояснят, как горното пасва с долното
https://bntnews.bg/news/prouchvane-na-alfa-risarch-za-bnt-63-ot-balgarite-odobryavat-reakciyata-na-es-spryamo-voinata-v-ukraina-namalyava-polozhitelnot-1187038news.html

Никак не пасва. Откровена лъжа.Едва ли не...   :crying_with_laughter-3302:
За мен "тънкиот" въпрос е: някой дефинирал ли е това "известно време"? Нормално в БГ език фразата се изпозва за не точно опеделен период от време, обикновено не много дълъг ... Щото те цените са си високи и в ден днешен.

35
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 04:57:28 »
А бе доста се написа в последните години за новите руски ракети: били от картон, били мултики и пр. Сега излезе ново 20: щом можели да се снимат, значи не били хиперзвукови. Не съм специалист в тази област, но 1 въпрос ми идва на ума: ще каже ли някой дали си вършат работата?...Щото видях няколко коментара, че ВСУ не знаели какво им пада по главите.

36
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 03:25:06 »
Цитат
ВТУ отне почетната титла на Путин
През 2009 г. му е присъдена в нарушение на правилника на университета
Академичният съвет на Великотърновския университет отне почетното звание „Доктор хонорис кауза“, присъдено на Владимир Путин преди 13 години, предаде БНР.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/vtu-otne-pochetnata-titla-na-putin :lol: :lol:
Ще си го премести от другата страна на кимоното.... Сега сигурно Баце ше си поиска овчарката. КОгато спрат крана на БГ, къде ще се мести онуйнакито?

37
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 03:20:21 »
Буратино все още живее с илюзиите, че т. нар Запад има нужда от източни специалисти! Надценяваш мисленето им. Да, има нужда - но от измекяри!
Тук не съм съгласен. Ще говоря само за това което знам от 1ва ръка, повече за САЩ, естествено: Има нужда от специалисти, ох каква нужда има! Аз от доста години обучавам "новобранци"  в работата. Ами от година на година става по-зле. Завършили младежите инженерство, ама по тукашните стандарти т.е. с т.нар. "избираеми" дисциплини. Кандидатства и го назначават да работи с хидравлика и пневматика, а той един клас (семестър) не е имал по въпроса!!! Сега, че назначавашите са същите "уйни" е друг въпрос. Назначават онзи, който се съгласи на най-малка заплата. Един такъв го "влача" вече 5 м. Ами той не прави разлика м/у напор и налягане...та се налага да върша и неговата работа, но не ми плащат екстра. При жената - същото: от 4 месеца имат обявени 2 позиции за инженери по обрабоотка на метали (химико-термична). Кандидати НЯМА! Този процес е бавен, отнема десетилетие или повече, но ще става по-зле. На тукашните млади не им се работи в производство, все искат в продажби (sales), щото там има комисионни.
За толкова години в същата област съм работил и работя с руснаци, украинци, румънци, хървати. Ами те си знаят занаята!
Последно: тук напливът на квалифицирана работна ръка от Източна Европа практически спря, когато ЕС отвори границите...кой е луд да идва насам, когато може да е на 2 часа и на 50 Евро от родното място?

38
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 02:51:29 »
Цитат
Русия ще смачка нацизма в Украйна, култивиран и финансиран от Пентагона, ЦРУ и местните олигарси!
https://pogled.info/svetoven/ukraina/rusiya-shte-smachka-natsizma-v-ukraina-kultiviran-i-finansiran-ot-pentagona-tsru-i-mestnite-oligarsi.140490
Продължавам да твърдя че "денацификацията" е твърде висока топка за РФ.
Ако намерят висок център-нападател, може и да я отиграят.... :cool-1084:

39
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 22, 2022, 02:47:50 »
Бидонът хабер няма от етикет. От колко време е снимката? Ма всички са капии. Петлето гадно се киска.
Като си помисля, че тези управляват по-голямата част от т.нар. "цивилизован свят" (от СМИ) - тръпки ме побиват ....

40
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 21, 2022, 10:08:11 »
Цитат
Аз го дадох до Гергьовден.
Аз залагам на 9 май. :)
Дали само на мен ми е направило впечатление, че Путин прави ходовете си точно след/около Олимпиади?
Пекин 2008/Грузия, Сочи 2014/Крим, Пекин 2022/Украйна.

41
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 20, 2022, 02:32:57 »
Прогноза в стил колегата ЗИП: цената на дървения материал ще падне драстично! Влакови композиции возещи бригади "дървосекачи" ще се отправят към "леспромхозите". Всички с лични карти на гърдите (по-малко проблеми за администрацията). Лесопили и топори - на място, според персоналната квалификация.
 :smokin:

42
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 20, 2022, 01:48:03 »
Цитат
⚡️СНИМКА Руските блокпостове проверяват всички мъже за татуировки по тялото. Хора с изрисувани свастики се арестуват на място.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/hronika-na-edna-voyna-1932022

От малък недолюбвам татуировките. Сигурно защото като дете ходех по варненските плажове с по-голями "апапи".  Сичките бяха изрисувани, ама ръчно - дали това сега се цени като "хендмейд" нямам идея. Грозотия...репи предствяни за сърца, амури с физиономии на вампири, някакви дълбоководни с огромни бюстове - требе да са били "русалки". Отврат.
Та и оня "немукает" отгоре - изтипосал си "личната" карта на гърдите...сега ще го смъди най-задния му край, па недай боже - може да му сменят личната карта без упойка.
От снимката: брадатият гледа "много лошо".  На другия му виси "ножка" под ръкава....Не искам да съм на мястото на кльощавия татус.

43
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 23:43:17 »
Цитат
Партньорът на Burger King в Русия отказва да прекрати дейността си
https://www.manager.bg/biznes/partnort-na-burger-king-v-rusiya-otkazva-da-prekrati-operaciite-v-stranata
Става все по-забавно.
Системата на лицензи, франчайзи и проч простотии която хранеше запада последният половин век взе да се разпада.
Скоро и други ще последват тенденцията, проспериращият запад - 1/7 от човечеството ще остане затворен в собственото си гето и никой няма да се съобразява с Пакс Американа.
Мисля си,  руснаците сигурно имат готвачи? Това да направиш "Чийзбъргър" или "Куотърпаундер" е фасулско за всеки 2ро курсник в техникум по обществено хранене. Защо трябва  да плащат залудо за някакви неони?  То и тук от доста време "по-светнатите" хора отдавна заобикалят подобни места...Да, МсД и БК имат място в системата (за мен като опция по небоходимост), но модата им отминава и стават като динозаврите.

46
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 05:23:36 »
Руснаците няма да имат проблем във военно отношение. Въпреки моя ограничен "капацитет" във финансово-икомомическата сфера - там е мястото където могат да "настъпят мотиката". Дано са си направили сметката, но всичките коментари по повод шефа на РЦБ не ми вдъхват оптимизъм.
Май много писах днес - приятен уикенд!

47
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 05:17:43 »
Понеже доста дума за оръжията: тук допреди 4-5 г беше пълно с всякакви руски пушкала и муниции (СССРски де). Всичките бяха от Украински складове! Продаваха се просто за без пари. Имаше кутии с патрони от онзи военните, дето се отварят с отврачка за консерви, размер на тава за печене, от дълбоките. 7.62х39 - доколкото знам и сега това се използва там. Фирмите продавачи го пишеха: "армейски запаси" от еди-къде си. ... Та си мисля, те са си "измели" складовете, може би очаквайки  да ги напълнят с нещо по-бамбашка?  Да, наясно съм, че в подобни ситуации лекото стрелково оръжие не е решаващо, но все пак.

48
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 04:19:33 »
защото колаборационистите на хитлер (aka бандеровци) не са извършвали геноцид върху коренното население на украйна

В разсекретен документ на ЦРУ, представляващ статия от 1951 г. на Петро Яровий от "Социалистический вестник" (вестник на меншевики-емигранти на Запад), пише:
Цитат
Altogether, during the 5 weeks of its existence. the Benders "state" destroyed over 5,000 Ukrainians, 15,000 Jews, and several thousand Poles.
Преди няколко години попаднах на подобна тема и се поразрових: ами бандерите са клали народа в пограничните с Полша райони като вършина за разпалки. Имаше снимки от онези времена (без фотошоп). Ужасяващо. В интерес на истината поляцит ене са оставали длъжни. Редували са се.

49
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 04:08:13 »
Такъв си е Западът, лицемерни бюргери, писал съм и преди, когато холандците водели война с испанските си окупатори, холандските търговци продавали оръжие и барут и на двете страни, и не го намирали за поне странно.

За това са измислили и Реформацията, защото католицизмът със забраните си за някои грехове, им пречел на печалбите.

Душевно и ментално сме различни, като олио и вода сме, никога няма да се смесим, либералните соросоиди у нас полека почват да го разбират, но трябва да си платят за греховете пред българския народ.
В този дух: "Отнесени от вихъра" - Ред Бътлър

50
По света … / Re: Събитията в ЕС
« -: Март 19, 2022, 04:04:44 »
БМВ и Фолксфаген са спрели производството.
Сега е момента да вземем един завод на Фолкса за БГ  :lol:
Вас лъжа, мен истина - тук при мен настъпва "глад" за коли. Това, разбира се за което е нормалано възприето тук. Днес ходих при моя техник за някои регламентни работи. Заприказвахме се. Каза, че в момента дилърите на нови коли държат само "дисплеи". Ако се навиеш на нещо - чакаш към месец за доставка. За 2ра ръка със сертификат: цените гонят към 50% на новите (бяха към 20-30%)....Дали няма да въведат и тук "записване" срещу депозит, както беше едно време у нас?

51
По света … / Re: САЩ
« -: Март 19, 2022, 03:55:46 »
На мен по-някаква причина зехтинът не ми гила за готвене. Слагам олио само на постни манджи. Когато готвя месо не слгам нищо - само на "естествената" от месото. Винаги имам зехтин, ама често изхвърлям - то колко отива за една салата .... честно и за салата ми е малко "особен". Може би защото като малък не са ми сержирали такива луксове :lol:

52
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 19, 2022, 03:48:18 »
Цитат
⚡️Ресторантите на "Макдоналдс" в Сибир, управлявани от ГиД ООД, продължават да работят както обикновено и не повишават цените, се казва в изявление на франчайзополучателя. Новокузнецката фирма управлява 25 ресторанта в Новосибирск, Бердск, Томск, Кемерово, Новокузнецк, Барнаул и Красноярск.
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/hronika-na-edna-voyna-1832022
Пенико и Звездоброеца да кажат как е "индексът Биг Мак" при тях.
Цитат
Индексът на Big Mac е начин за оценка на реалното икономическо състояние на дадена държава
https://bg.binaroption.com/stati/733-big-mac-index
Съжалявам, но не съм в час по темата: Аз на година я вляза веднъж в "Макдонадо", я не. Само при крайна необходимост - ако съм на дълъг път и съм примрял от глад.  Лично предпочитам Бъргър Кинг (пак при необходимост) , техните "фрайз" са по хубави, цените са същите. За мен любопитното в горния цитат е, че
Макдонадо (моя дума) е вече и в тайгата...какво ли е в по-големите руски градове? Аналогия със САЩ - тук всяко село от 5-10 къщи има бензиностанция и Макдонадо. Всяко село с 15 къщи има 2те плюс Бъргър Кинг. От 25 къщи нагоре - имат и Събуей. Последно наблюдение: колкото е по-малко селото, толкова повече хора има в "джънк фууд" заведенията.

53
На мен ми хвъргат некакви "информации" в имейла (не мога да ги спра), та последното от преди 2-3 часа беше, че нов коронавирус "щам" се движел много бързо от Европа към САЩ...

54
По света … / Re: САЩ
« -: Март 18, 2022, 02:48:00 »
В интерес на истината - за последната  седмица бензинът слез надолу с около 20-30 ц на галон

55
По света … / Re: САЩ
« -: Март 18, 2022, 02:43:58 »
Преди някой ден писах, че последно купувах олио за $2.5 /л преди Коледа Вчера от любопитство разгледах цените ... ами живял съм в заблуда за известно време. Ей на какво казват етикетите. Ако някой рече - това е вносно от БГ: погледнах всички цени на "мазния рафт" .  Няма нищо под $5 /л.

56
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 17, 2022, 01:56:45 »
Само да подсетя, че С300 защитават атомната електроцентрала. В тези мътни времена ще е архи-държавно-престъпление АЕЦ-а да се оголи.

За други С300 не знам, може и да има. Но след като няма и хартиени Ф-ки, да се махне и евентуалната зенитна защита на София си е пак работа за съд. И то - да ги утилизират Там след ден, два. Докато на идиотите тъдява, барабар с плебса, да ни вдигнат мерника.

Според мен високият "гост" иде не да вземе стари неща, а да докарат разни пушкала както у Румънско - легитимни цели на Едногова. Както и да уговори почивна станция за корабчета ИМ... Каквото и да друго да е или само да са тези неща, си е отвсякъде:
 :suicide:
Точно писах такова нещо, преди да съм прочел до края...Съжалявам - просто карам подред.
А инак като бивш  ЗРВейчик: някога ни учеха, че ние пазим столицата. 2 кръга -бяха: един с по-далечни (Волхов и Двина), втори за нискополетни (Нева).

57
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 17, 2022, 01:52:03 »
Американският министър на отбраната идва в България да ни вземе С-300 и да ги даде на Украйна. Ха са да видим бармите-българофили какво маане ще изцъркат.
Целта на американците не е Украйна да има  С 300.
Целта им е България да няма С 300
Аз да попитам, защото съм далеч: тези останали ни С-300 не пазят ли Козлодуй? Вече нямаме военна авиация - ясно. Ся, ако ни пратят утре някое дронче или подобно нещо ко' ша праим?

58
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 16, 2022, 04:01:07 »
'I WON'T HESITATE:' Canadian sniper in Ukraine ready to pull trigger
https://torontosun.com/news/world/i-wont-hesitate-canadian-sniper-in-ukraine-ready-to-pull-trigger


Wali was a married man and had children. He started his career as a program engineer and later joined the military to serve the nation. Wall-E is a high profile personality in Canada. The death of world’s top sniper is a big setback for the Russian army and snipers. Wall-E died within 20 minutes of joining the Ukraine-Russia battlefield. This is really shocking!! that he didn’t get a single chance.
https://absolutegeneralnews.com/is-canadian-sniper-wali-dead-who-killed-sniper-in-ukraine/
Чеченецът е бил по-бърз...това не е кърлинг

59
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 15, 2022, 20:17:57 »
Цитат
Кипър се подготвя да приеме за временно настаняване около 2500 украинци в курортните комплекси в югоизточната част на острова. Хотелиерите ще получат субсидия от по 50 евро на стая, предава БНР.
...
В много от случаите става въпрос за приемане на членове на семейства на украинци, живеещи на острова, които според статистиката са над 4600 души.
https://www.manager.bg/svyat/kipr-priema-vremenno-v-kurortite-si-2500-ukrainski-bezhanci
Няма ги мисля кипърците, те си оправиха сезона с "вътрешен туризъм", сега остава да изчакат и ЕС да им плати разходите, а те ще ги платят!
А като почне активния сезон (ако изобщо го има т.г.) - дали собствениците ще са съгласни на 50 евро на стая? 2ри въпрос: казва се "за семейства на украинци живеещи на острова". Предполага, че живеещите там украинци са се вписали/интегрирали в местната обстановка - т.е. имат база и доходи. Та не могат ли временно на 1ва ръка да приютят роднините? ...
За сравнение: мой приятел от Бургас е настанил 2 украинки с 3 малки деца във вилата си, която рядко ползва.  Роднини на негов колега, женен за украинка (колегата му е шофирал да западната граница на Украйна, за да ги докара). Цитирам: Те са с по 2 куфара багаж и една пачка  гривни, които никоя банка на иска да обмени!!! (нали сме уж солидарни, бе)? Отделно се оказва, че има някакви "документални" проблеми от нашите "органи" за даването на бежански статус!!!  Та моя човек вика: ще помагаме кокото можем - храна режийни и пр. Ама оттук насетне не давам и 1 ст на никакви Червени кръстоов, Полумесеци, благотоворителни фондове и всякакава друга сволоч.

60
По света … / Re: Русия (Re: Russia)
« -: Март 14, 2022, 17:56:34 »
Погледнах набързо в няколко десни сайта за трагедията в Донецк - Нюз.бг, Днес.бг, Дневник. Нищо, абсолютно нищо.  :t2407: Намерих само в Блиц...
Веричката им поганска! :pissed-891:
Малко им е мястото и персоналът недостатъчен, затуй.
Иначе има дописка в Сега
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/udar-po-doneck-pomrachi-pregovorite-za-mir

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 12