Преглед на печата … > Уводни …

ПРОКУРОРСКАТА САГА – в ЕС и у нас

<< < (311/312) > >>

buratinob:

--- Quote (selected) ---Абе ти, що не питаш г-н Георги Марчев – зам. главния редактор на factchecker.bg, а питаш мен?!?

Нали затова аз точно НЕГО съм си избрала ...

Защото явно само той може да отговаря на всякакви въпроси, но само и единствено с ПРОВЕРЕНИ ФАКТИ …  :smokin:

--- Край на цитат ---
Шо така префърцуцено - фактчекър, имам се отдавна обнародвана позиция - цензор се казва.
Пред цензура всички факти мълчат ако и да ги чекръкват.

Джиджи:

--- Цитат на: buratinob в Август 09, 2023, 17:54:21 ---И в соца и в ЕС имаме "отговорни" хора:
"Другарю Живков г-н посланик никой не може да ми забрани да ви обичам!"
--- Край на цитат ---

Ти пък – все към соца дълбаеш и се налага понякога да те "осъвременявам". Например с:

"Г-н посланик, пардон – "Г-жо посланик, никой не може да ми забрани да Ви обичам!"

Или пък с:

"Мило посолство, никой не може да ми забрани да ТЕ обичам!"  :tongue_:

Джиджи:
А междувременно е бил арестуван кметът на Генерал Тошево за измама с европейски фондове на стойност Э 169,000, предназначени за саниране на едно-фамилни и много-фамилни жилищни сгради в града.

Обаче след протест на местното население кметът е бил пуснат от ареста срещу гаранция от 10,000 лв. – даже и СЛЕД като му е било повдигнато обвинение …

От БСП считат този арест за политическа поръчка преди МЕСТНИТЕ избори …

А аз си задавам следния въпрос:

Трябва ли след като НЕ вярваме на нашата прокуратура – тъй като има защо! – да НЕ вярваме и на Европейската прокуратура?!?

Като освен всичко останало, това е първият арест в България по искане на службата на европейския главен прокурор – Лаура Кьовеши.
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bsp-brani-kmeta-na-general-toshevo-koveshi /N.B. Курсивът по-горе е както в оригинала!/

п.п. И една крилата  фраза по случая:

--- Quote (selected) ---Човек е склонен да вярва на НЕверни неща, тъй като не знае, че НЕ знае …
--- Край на цитат ---
:0005:

Джиджи:
И кратък коментар по случая на експерта по национална сигурност – Тихомир Безлов:

--- Quote (selected) ---– По принцип Европейската прокуратура (ЕППО) се пази от политизиране на каквото и да е;
– У нас това е най-вече практика по отношение на по-малките проекти;
– ЕППО разследва с български следователи, които работят с документи;
– Затова не виждам как тази Прокуратура може да бъде подведена;
– До ЕППО има подадени и няколко сигнала по отношение на жълтите павета, но конкретен отговор още не сме получили.
--- Край на цитат ---
;)

Zmeja:

--- Цитат на: Джиджи в Август 12, 2023, 12:14:31 ---експерта по национална сигурност – Тихомир Безлов:
--- Край на цитат ---

--- Quote (selected) ---Г-н Безлов работи по въпросите на престъпността в България. През последните 17 години като старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията
--- Край на цитат ---
И доколкото ми е известно нито един ден в структурите на сигурността. Къде стана експерт?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия