аз пък миналата седмица си взех един 'карбонат посолский' - демек швайнбаух гепьокелт, гераухт унд гегарт.
сиреч пушени гърди с кожичката, даже един хрущял се мъдреше вътре. почти като варено-пушените български колбаси, направо се преродих, тука беконът е под всяква критика, сланината, сиреч шпекът по германски - също, ако отрежеш един милиметър дебело можеш петтонен камион да теглиш с него, толко е жилаво. на руския магазин сало има хубаво, чесново, само жената се чумери малко като замезвам с него. има и без чесън, ама не е толко вкусно.
като цяло руските магазини са спасение за свинските колбаси, турските - за кашкавал и кори за баница, пилешки пържоли от бутче /немците им махат кожата, не хий срам/ и прясно агнешко. унгарския пипер бива, зиме мароканския спасява положението, ако не мирише на нафта. доматите са под секва критика, краставиците и тиквичките тука са тотално разменени като визия спрямо българските - тука краставиците са като тиквички дебели, ще речеш че за семе са ги оставили, а тиквичките са тъмнозелени, безвкусни и стройни.