. Дисквалифицираха кандидата и казаха, че мога да заявя претенция, което не сторих. Идеята ми беше да илюстрирам, че в началото на 90-те все още университетите бяха наистина Светая светих, все още се следваха принципи и правила, науката беше на пиедестал и някой си беше сторил труда да провери съвестно за плагиатство
Да, deneb, аз учих в СУ през първата половина на 80-те и моите преподаватели бяха Учени, Учители и модел за академична етика. Като преподавател винаги съм си "сверявала часовника" със спомените си за тях. Но в българското образование нахлуха, "благодарение" на денковщината, чужди НПО, които му диктуват дневния ред и го съсипват. За СУ с особена сила това се отнася от първия мандат на Герджиков насам.
Днес срещнах своя дипломантка, която се оплака, че непрекъснато ги ангажират в училище с някакви безсмислени курсове в събота и неделя. Не посмях да й кажа, че по този начин, освен пропагандата, парите за образование се изцеждат от НПО, а не покриват реалните нужди нито в училище, нито в университета. Такава паразитна структура е НАЦИД, където някакви анонимници, не даже и PhD поне, със задна дата се произнасят кой доцент, кой професор, кой доктор на науките след Научните съвети и ВАК, а сега - след научните журита и факултетните съвети (на мен лично си ми харесваха старите процедури, а не сегашните, произвеждащи околийски доценти и професори на килограм, "наши" хора основно, тоест на местния ректор и приближените му).