Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Декември 02, 2020, 05:14:13

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - фелдкурат Ото Катц

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 19
1
По света … / Re: САЩ
« -: Ноември 26, 2020, 12:28:07 »
Тоест правителството емитира долари.
Или аз нещо не схващам?

Не.
Друг емитира доларите.

2
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Ноември 19, 2020, 19:35:03 »
...за да не спорите излишно - погледнете разписания от д-р ПетърМос национален здравен стандарт - https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2018/04/10/naredba_3_ot_6102017_g_za_utvyrjdavane_na_medicinski_standart_spesna_medicina.pdf - моля спорящите да обърнат внимание, че вече не иде реч за "спешна медицинска помощ", а за "спешна медицина".

Имайте също така предвид, че до скоро нямаще медицинска специализация по спешната помощ (медицина), вече няколко мезицински университета откриха такива специализации, което е хубаво.

3
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Ноември 19, 2020, 17:22:54 »
...точно клиенти станахме - в болница "Лозенец" след като ги реформираха в началото на тази година в "Регустратурата" ти връчват заявка от "клиент" за оказване на ... процедури, накрая отиваш и си плащаш ако не си с направление ... стана ми обидно, дигнах пушилка, говорих с някакви чинове, обещаха да го променят, нищо ... преди време съпругата ми, психиатър, трябваше да се регистрира като ЕТ, имаше си кочан с фактури, пускаше годишна данъчна декларация ... отказа се... това е здравната ни система сега, защото онази, на Семашко била лоша (чети Илко Семерджиев & Ко)...

4
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Ноември 19, 2020, 16:04:46 »
.изказване на КорНи в парламента, да видим Пепи какво ще рече по въпроса:
~~~~~~~~
Господин председател,
Дами и господа народни представители,
Нашите предложения са за една сериозна промяна в данъчната и социална политика в България.
Безспорно в дебата за плосък или прогресивен данък има идеологически спор – лява или дясна политика е това. Имаме и от години политически спор ГЕРБ-БСП, защото ние за четвърти път в този мандат внасяме тези предложения и винаги спорим с вас политически.
Този въпрос, освен идеологически и политически, е преди всичко държавнически, ако гледаме на него през големия въпрос за неравенствата и бедността.
Неравенствата и бедността са бич за всяко управление. България сме на първо място по неравенство в Европейския съюз. В заключителното изявление на МВФ, след редовната му мисия в България тази година, се препоръча борбата с неравенството като един от основните проблеми за България. Кризата с Ковид-19 и последващата икономическа и социална криза ще задълбочават неравенствата и бедността.
В свой доклад от тази година Световната банка отбелязва: „Пандемията направи бедните още по-бедни“.
Как стои този въпрос с неравенствата и бедността в България и може ли той да бъде решаван и през данъчна и социална политика.
През 2019 г. 1 милион 586 хиляди българи са живели под прага на бедност и са нараснали спрямо предходната 2018 г. с 0,6 %. Впечатляващ е докладът на БНБ от миналата година, уважаеми колеги и българи, който показва как се отразява кризата на неравенството, доходите и бедността в България.
БНБ – може би един от най-сериозните източници в България, казва, че от март насам са се появили 146 сметки в банките с над 1 милион лева.
Изводът е, че в пандемия България произвежда по 24 милионери на месец. През 2008 година те са били 98, през 2019 – 900, а сега – 1070 до септември.
В същото време, най-малките влогове, до 1000 лева, които са масовите на българския народ, намаляват трайно, според извода на БНБ. Средните влогове до 5000 лева намаляват плавно, но постоянно.
Обяснението на банкерите и икономистите е, че заради намаляващите им доходи, хората си помагат със спестени пари. Изводът им е – това, че малките депозити намаляват, а най-големите растат три пъти от средното е сигнал за растящо неравенство на доходите в България.
Ето защо ние от „БСП за България“ предлагаме един от начините да започнем да преодоляваме това неравенство и бедността – да мине през данъчна и социална политика. Предлагаме отмяна на плоския данък и въвеждане на прогресивен такъв за доходите на физическите лица, корпоративният да не се пипа.
Освен това, предлагаме освобождаване на млади работещи хора до 26 години от данък върху дохода на физическите лица – т.е. тези младежи, до 26 години,  да не плащат такъв данък. Това са 614 613 души.
Предлагаме семейно подоходно облагане, което означава, че за всяко работещо семейство, внасяло си осигуровките в последните 12 месеца, ще има по 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете. И така в семействата ще остане повече разполагаем доход. Това са 1 250 000 деца.
Предлагаме безплатни лекарства за деца до 14 години – това са 1 020 000 деца.
Това, което предлагаме, ще струва на държавата 1,7 млрд. лв. Знаете ли колко средно годишно харчи еднолично „от прозореца на джипа“ Бойко Борисов? Между 2 и 3 млрд. годишно извън бюджета - без цел, без приоритети – единствено за политически дивиденти и лично оцеляване.
Хора, не се лъжете, с нашите пари се купува лично оцеляване.
Изборът днес е – личната власт на един човек или грижата за близо 5 млн. българи.
Ние предлагаме второто – грижата за хората.
Ако сте държавници, а не мандатници, подкрепете тези предложения.


5
Recycle Bin … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Ноември 19, 2020, 16:01:15 »
...

6
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 19, 2020, 15:52:47 »
....спомнете си какво написа Екимджиев тия дни, минало ей така, останало незабелязано - възможни са съдебни искове срещу държавата, даже призова гражданите да се присъединяват ... и е прав...

...имаме пълна некадърност на правителството при управление на криза:
1) през март, при обявена от СЗО пандемия (не коментираме причините) имаме налице криза, задейства се действащия закон за управление на кризи, не беше направено, защо?
2) в този закон са записани мерките вкл. създаването на национален кризисен щаб, начело със замминпред, такъв не се създаде, защо?
3) отделно имаме приет клизисен план за действие при грипна епидемия (не помня точно името, има го в мрежата), и той не беше задействан, защо?
4) за сметка на това на базата на правилника за работа на МС се създаде нещо като НОЩ, начело с коремен хирург, генерал Мута, чието едиствено достойнство към онзи момент е факта, че е приятел на БойБор, носил му е козунаци...
~~~~
...и се докарахме до това дередже,
...няма управление на кризата, самохвалството продължава, болниците, лекарите и медицинския персонал са оставени на самотек ... виреят катили като Мута, Кунчев, Кантарджиев, Балтов, разни математици, благодатно време за мисирките ...
...нагнетяването на страх и паника продължава, защо?
...изкуствено създадоха бунтарски авторитет на д-р Мангъров, като противовес на ежедневните брифинги на оперетния генерал, дъвка за народа, защо?

...та така, ще се мре, Бепе...

7
Починал е Ласло Бенкьо (12.06.1943-18.11.2020), един от създателите на бандата "Омега", изпели парчето "Gyöngyhajú lány" https://www.vbox7.com/play:58e518cd?fbclid=IwAR1wKcOJ8WeiNR3tKRsdqWLLNNYZUZtBNGr3MDhMZtP6VNhrPN5JuxJwXVw - по-старите ще си спомнят що вратове са облизали на това парче, за по-младите > българският вариант на песента, изпят от дует "Южен вятър", е любима на минпред генлей Борисов Б.М.

Бепе!

8
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 17, 2020, 16:33:59 »
....цитат от едно друго място :
Цитат
·
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ!!!
След като разбрахте ,че народът лесно се плаши и паникьосва, ,че К-19 не си отива , ако знаем всеки момент колко са заразени и умрели,ако знаем за пълния хаос в здравеопазването,безумните цени на ваксините ,още по-безумните изказвания на вякакви изтръпнали медицински светила, едно от друго по противоречиви , на фона на  настъпващата зима най-после  НЯМА ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА НИ ЗАЛИВАТЕ СЪС СТРАХ ,БОЛКА ,УЖАС ,СМЪРТ ,ЖЕСТОКОСТ! НЯМА ЛИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ЗАЛИВАТЕ С ФАЛШИВИ НОВИНИ И ПРОСТОТИЯ ПО ЗАПОВЕД НА ФИЛАНКИШИЯТА! КАКВИ МЕДИИ СТЕ ВИЕ?  НА КОГО СЛУЖИТЕ????
courtesy дедо Керпеден,
...добре казано, `ма няма кой да чуе, стадото си е стадо, вече облъчено, обича оперетния Мута и неговата свита, нихната...

9
У нас … / Re: Коронавирус в България
« -: Ноември 17, 2020, 12:44:47 »
Цитат на: Джиджи
А ти да не искаш да ми кажеш, че не одобряваш и докторите Кунчев и Кантарджиев,

Туй вече не са никакви доктори, ами тъпи смотани натегачи.
Одобрявам Симидчиев, Чорбанов и (не напълно) Мангъров.
Напълно съгласен - тези двамата, заедно с генерал Мута, Балтов и още няколко са престъпници - лекари, поставени в неподходящо време на неподходящо място.
Най-големият престъпник обаче е минпред генлей д-р инж. др. Борисов Б.М., създал НОЩ.

Напомням, НОЩ е създаден по правилника за функциониране на МС, може най-много да бъде консултативен орган, докато според специалния закон при извънредни ситуации (а пандемията е такава) се създава национален щаб, начело със замминпред.
Оттук и извращенията с непълното или неточно информиране, неадекватните или ненавременни мерки, взаимноизключващите се заповеди вече на двама министри на здравеопазването, толантото бягство на правителството от "борбата" с вируса.

А вие продължавайте да си мерите пишките колко велик е коремният хирург женерал Мута, колко лош е Мангъров и колко непослушен е българинът.

10
Да, пиенето, висшето и емиграцията, не са простили на никого! :)

Помните ли Камелия Тодорова, от мокрите ни сънища, емигрира, не беше себе си, беше нещастна там, а като запее: Летят последните таксита... и ѝ ставаме на крака, защото е тя, и сме ние...

Най-голямото нещастие, да не си себе си! Много по-лошо, от колкото да живееш в соц лагера. Щаслив съм, че винаги съм го знаел, тъгувам за приятелите си в САЩ, не сме се виждали 26 г.

https://www.youtube.com/watch?v=gurN26B2g_A
...е, аз я предпочитам във филма "Търновската царица" ... това за по-дъртите, за младите - не знам ...

11
Препоръчвам ви да потърсите в мрежата запис на предаването Die Woche по ARD на журналистката Sandra Maischberger от последната неделя (има го в мрежата), половината беше посветено точно на тази ваксина - нещата не са такива, каквито се представят, много далеко (барем половин година) сме от някакво потвърждение...

12
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Ноември 09, 2020, 23:55:37 »
...не  са кратки, от три минути до един час...пре мен не се получава, може и от машината да е....

13
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Ноември 09, 2020, 23:44:31 »
....релаксирайте....

https://www.youtube.com/watch?v=XVMgEupff-E&list=RDXVMgEupff-E&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=rqk_blhpHRI&list=RDXVMgEupff-E&index=7

...а това е за истински ценители, може и за слушане в колата - https://www.youtube.com/watch?v=gMk2eTqPLWk

Ъ, ама много кратко това релаксиране. Я по-добре с това:

https://www.youtube.com/watch?v=gmU9PBDS-0k
Уважаемий, моля опитайте пак, нещо не се получава наместването на връзките към ю-тюб. Може и да барнете малко, за да се слушат, за релаксиране, не за друго....
~~~~~~
Не става, моля затрийте всичко, направо в кошчето, благодаря.

Защо да не става? Всички връзки се отварят, поне при мен.
може да се отварят, но не се слуща това което искам - Рави Шанкар, Дж. Харисън....

14
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Ноември 09, 2020, 23:19:09 »
....релаксирайте....

https://www.youtube.com/watch?v=XVMgEupff-E&list=RDXVMgEupff-E&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=rqk_blhpHRI&list=RDXVMgEupff-E&index=7

...а това е за истински ценители, може и за слушане в колата - https://www.youtube.com/watch?v=gMk2eTqPLWk

Ъ, ама много кратко това релаксиране. Я по-добре с това:

https://www.youtube.com/watch?v=gmU9PBDS-0k
Уважаемий, моля опитайте пак, нещо не се получава наместването на връзките към ю-тюб. Може и да барнете малко, за да се слушат, за релаксиране, не за друго....
~~~~~~
Не става, моля затрийте всичко, направо в кошчето, благодаря.

15
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Ноември 09, 2020, 23:06:00 »

16
Цитат
кой/кои са пеераси не е ясно. но със сигурност има. както са нацвъкали секви цветове.
Хм!
Пък на мен никой не ми мяза на сааджънта!
 :sad-3295:
Бепе, очевидно "експериментът Тръмп" приключва, сега тръпна и следя "говорещите глави" да ми обяснят кой и защо го е допуснал, дали е бил успешен, кой кяри от експеримента и т.н. - все дисертабилни теми, няма да съм жив да разбера колко са написани, по дяволите....

17
днес са изборите, на каква биха заприличали янките, ако спечели Байдън? При тоя избор предпочитам Тръмп да изкара още 4 безметежни години там.
 
Тук е цялата статия - https://glasove.com/categories/izgubenata-bylgariya/news/predi-85-godini-zashto-iskam-da-emigriram

18
Ще бъда в България (София) за една седмица и ще съчетая служебното с частното.

Който иска да идва на рандевуто - да идва, а който не иска - негова работа, но така или иначе визитата е определена. Датите ща бъдат фиксирани след десетина дни, но може и по-рано.

Със Слънчо, с Професора и с Академика срещата е гарантирана.

Проблемът е само един - кой ще ме представи, за да повярват вси, че това съм аз. Така както Даскал Цеко са го представили, за да знаят, че е Той, защото в противен случай може да платя на някой и да го изпратя на встречата вместо мен, пак според Даскал Цеко.

Той явно е гледал филмите с Мистър Бийн, кога го "депортираха" в УСАняшко, като спец по картини.

Странни метаморфози стават из форумите, нали?
...къде е рандевуто?
Званый ужин или рандеву д`амур?
За разпознаването, ще попитам светулката, бива ли?

19
Да, соросоидите принадлежат към по-ниско интелигентните генетични линии, не можейки да се конкурират с по-талантливите, тяхната стратегия на оцеляване е да са платени предатели на своите, слуги на чужди и враждебни сили. Но това е временно, и да победят, и да загубят, те са осъдени от еволюцията на изчезване, имат дефектни гени, израждат се с всяко следващо поколение.

Интересно ЗАЩО само хора с психически отклонения, дегенерати, соросоиди, доносници, пожарникари и шапкари управляват, а умните са низвергнати.

Да не би да бъркаме някъде ?!
...бъркаме

20
Понеже в началото се дискутираше и за смяна на пола, имам въпрос. Считайки се за образован, признавам че не ми е ясно как е възможно да се смени пола. Ако има знаещ, нека обясни подробно. Явно иде реч за трансплантация. Как стои въпросът с жлезите, или те са предрешени.
...не е само трансплантация, комбинация от няколко неща е - хормонална терапия, присаждане, операции вкл. пластични, психотерапии и т.н.
Мисля, че не си струва да навлизаме в детайли.

21
...едно интересно "законче", което никои не помни и не иска да спазва - кажете ми сега по силата на какво ще ме наказват - за неспазване на този закон или за неспазване на някаква заповед?
~~~~~
Държавен вестник, брой 80 от 11.X.2016
ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО
Обн. ДВ. бр.80 от 11 Октомври 2016г.Законът е приет от 43-то Народно събрание на 30 септември 2016 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Това законче е причина да отпадат в съда наложените глоби за неносене на маски.
...знам, и не само в съда...

22
...едно интересно "законче", което никои не помни и не иска да спазва - кажете ми сега по силата на какво ще ме наказват - за неспазване на този закон или за неспазване на някаква заповед?
~~~~~
Държавен вестник, брой 80 от 11.X.2016
ЗАКОН ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО
Обн. ДВ. бр.80 от 11 Октомври 2016г.

Глава първа.
ОГРАНИЧАВАНЕ НОСЕНЕТО НА ОБЛЕКЛО, ПРИКРИВАЩО ИЛИ СКРИВАЩО ЛИЦЕТО
Чл. 1. Този закон урежда ограничаването на носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
Чл. 2. (1) На публични места на територията на Република България не се допуска носенето на облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето.
(2) Публично място по смисъла на ал. 1 е всяко обществено достъпно място на територията на Република България.
Чл. 3. Разпоредбата на чл. 2, ал. 1 не се прилага:
1. ако носенето на облеклото се налага:
а) по здравословни причини;
б) от характера на упражняваната професия;
в) в рамките на спортни, културни, образователни или други подобни прояви, когато се носи от участниците в тях и е с временен характер;
2. в молитвените домове на регистрираните вероизповедания;
3. когато със закон е установено друго.
Чл. 4. (1) Облекло, прикриващо или скриващо лицето, са плътни или по-лупрозрачни дрехи, покривала, наметала, мрежести платки, маски или други подобни елементи, които прикриват частично или скриват напълно лицето.
(2) Лицето е прикрито частично при носенето на облекло, с което са закрити устата, носът или очите.
(3) Лицето е скрито напълно при носенето на облекло за цялостно закриване на лицето.


Глава втора.
КОНТРОЛ И АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 5. Контролът по спазването на закона се осъществява от органите на Министерството на вътрешните работи.
Чл. 6. (1) Който на публично място носи облекло, прикриващо частично или скриващо напълно лицето, се наказва със:
1. глоба в размер на 200 лв. - за първо нарушение;
2. глоба в размер на 1500 лв. - за всяко следващо нарушение.
(2) Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е:
1. глоба в размер на 500 лв. - за първо нарушение;
2. глоба в размер на 2000 лв. - за всяко следващо нарушение.
(3) Наказанието по ал. 2 се налага и на подбудителите и допустителите.
Чл. 7. Актовете за установяване на нарушенията се съставят от органите на Министерството на вътрешните работи.
Чл. 8. Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи или от оправомощени от него длъжностни лица.
Чл. 9. Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.
-------------------------
Законът е приет от 43-то Народно събрание на 30 септември 2016 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

23
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Октомври 23, 2020, 12:37:11 »
На мен ми е кеф, когато чуя оригинално англоезична песен изпята на друг език. Метъл на немски е яко.

https://www.youtube.com/watch?v=rl7QECK3P84
...веднага давам пример - култовото парче на Омега, написано и изпято на унгарски и след това мултиплицирано на разни езици, най-много ми харесна версията на Габор Пресер, макар че нищо не разбирам от езика им...

24
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Октомври 23, 2020, 12:16:45 »

между другото, специално в рока немците са достатъчно добре представени. не само рамщайн, като ученик слушах скорпиънс, аксепт, хелоуин. ей ги сега хематомите, дето принца ги пусна по-горе. имат залитания към социално значими теми, ама той леми килмистър също имаше.

Тези не пееха ли изключително на  английски? Имам предвид тези от ученическите ти години?

Rammstein май са първите, които посмяха да пеят на родния си език и постигнаха международен успех?
...не бих бил така сигурен като си припомня средата на 70-те и бандата Tangerine Dream...вече давам фира, забравям - преди тях бяха Kraftwerk, някои помни ли ги, а?

Например култовото някога парче Autobahn?

Kraftwerk са австрийци и освен това свирят в коренно различен стил от Rammstein. И са родоначалник на това, на което му викат електронна музика. Макар, че Pink Floyd май са първите музиканти, които експериментират много с употребата на различни електронни инструменти (предимно клавишни).

Tangerine Dream и те пееха май само на английски. А аз имам предвид, че Rammstein станаха световно известни, пеейки на немски език.
Става ми едно такова весело като чета горното, защото бих се съгласил, че Kraftwerk са австрийци само ако градът Дюселдорф се премести в Австрия.
Определят стилът им за краутрок, синт-поп, Neue deutsche Welle, каквото си изберете, нсе са разновидности на добрия стар рок.
Нейсе.
Иначе диалогът се води по майндърбайндеровски - дали тези две немски банди са постигнали "международен успех", защото не сте дефинирали какво значи това.
Няма значение.
~~~~
Съгласен съм с едно от мненията, че няма значение на какъв език е изпята една песен, не само рок парче, но това е друг въпрос, да не разводняваме темата както викаше едно  :pissed-891:... тук преди време.

25
Теми на форумците … / Re: Музиката?
« -: Октомври 22, 2020, 21:06:40 »

между другото, специално в рока немците са достатъчно добре представени. не само рамщайн, като ученик слушах скорпиънс, аксепт, хелоуин. ей ги сега хематомите, дето принца ги пусна по-горе. имат залитания към социално значими теми, ама той леми килмистър също имаше.

Тези не пееха ли изключително на  английски? Имам предвид тези от ученическите ти години?

Rammstein май са първите, които посмяха да пеят на родния си език и постигнаха международен успех?
...не бих бил така сигурен като си припомня средата на 70-те и бандата Tangerine Dream...вече давам фира, забравям - преди тях бяха Kraftwerk, някои помни ли ги, а?
Например култовото някога парче Autobahn?

26
За протокола - днес е световният ден без сутиен - не знам към кого да адресирам това, нека си стои ... която се сети, сети....

28
На днешния ден - 7 октомври - е роден Путин В.В.
 

29
Техноменталист или антитехноменталист ?  ???
..симпатичен дядо...

30
Срамота е родното място на тов. Зорге да не е в руската държава. Някой ден трябва да се вземат съответните мерки  :smokin:
...къде е мики?

31
Култура … / Re: КИНО
« -: Октомври 05, 2020, 11:56:44 »
...в края на септември пропуснахме да отбележим стогодишнината от рождението на Сергей Бондарчук – легенда на съветското кино, а и на световното, поне от времената му, когато още беше изкуство и търсеше човешкото у хората…

Сергей Бондарчук идва на бял свят на 25 септември 1920 г. в украинското село Белозьорка, Херсонска област в което живеят хора от всякакви етноси. Самият Бондарчук по-късно така шеговито обобщава родословието си: „Дядо ми е българин, баба ми – сръбкиня, в паспорта ми пише, че съм украинец, а пък аз съм руснак.” ......

32
...за ония, които може би още помнят, на 4 октомври 1895 г. в Баку се е родил съветският офицер от разузнаването Ричардхард Зорге, предупредил Сталин за деня на нападението над СССР.

️Бъдещият служител на разузнаването е роден в семейството на петролопроизводител Густав Вилхелм Ричард хард Зорге и Нина Степановна Кобелева - дъщеря на руския железничар. Родното място на Зорге - село Събучи на Руската империя, сега част от Баку.

NB - благодаря за другарската забележка, поправих грешката си.

33
....и не забравяйте - утре, 5 октомври, е международния ден на учителя, ако искате, припомнете си онези даскали, които помните и до ден днешен...

34
На днешния ден през 1970 умира солистката на Big Brother & The Holding Company Джанис Джоплин .... мдаааа, застаряваме явно...

35
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Октомври 02, 2020, 15:51:12 »
Отварям тази тема , по идея на Принца . Интересна ми е  , защото 20 години съм извън България и единствената ми информация за случващото се там е от Интернет , а то не винаги е обективно и достатъчно пълно(липсва достатъчно информация)
Моето лично мнение е , БСП отдавна трябваше да бъде забранена и разтурена  , защото управляващия я "елит" , няма нищо общо с електората ѝ - това е една измама за хиляди бедни хора , подлъгани от идеята за социална справедливост , която уж проповядва тази партия .
 Партия , която нищо не направи и не прави за безопасноста на хората от селските райони , подложени на непрекъснат тормоз от цигански банди , престъпни прекупвачи на земеделска продукция и изкупвачи на земеделски земи . Която нищо не направи и не прави , за подобряване на материалното положение на работещите в града . Партия , чийто елит е в "топли връзки" с олигарси като Цеко Минев , Георги Гергов , Ивайло мутафчиев и редица други знайни и незнайни "герои на прехода"
Партия , която избра за свой лидер бивш седесарски активист( назначена е в правителството на Костов по негово настояване)
 Това е което знам от Интернета .
За сега - има вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов .Да допуснем , че вотът мине и правителството е свалено .
!. Кой ще състави следващото правителство ?
2 С кого ще го състави , с кого ще се коалира/съюзи ?
3. При едни извънредни парламентарни избори , ако БСП получи мандат за съставяне на правителство - с кого ще се коалира/съюзи ?
4.Може ли да се очаква , че правителството на БСП ще провежда политика против интересите на олигарси като Гергов , Минев , Мутафчийски и др ?
 Ако ще "бие" само по "чуждите" олигарси , а ще варди своите(което не ми се вярва!) , за какво е нужен целия този цирк с вотове , нови правителства , извънредни парламентарни избори ?

....позволявам си да цитирам мнението, с което тази тема беше открита ... след две години въпросите остават актуални, заглавието (според мен) вече не е - "борбата" не е между две личности, друга е ...

36
Само заглавието е сполучливо, съдържанието не е.

37
...ако някой се интересува - Capitalism After the Pandemic - Getting the Recovery Right
~~~~~
.....Now, as countries are reeling from the COVID-19 pandemic and the resulting lockdowns, they must avoid making the same mistake. In the months after the virus first surfaced, governments stepped in to address the concomitant economic and health crises, rolling out stimulus packages to protect jobs, issuing rules to slow the spread of the disease, and investing in the research and development of treatments and vaccines.
These rescue efforts are necessary.
But it is not enough for governments to simply intervene as the spender of last resort when markets fail or crises occur. They should actively shape markets so that they deliver the kind of long-term outcomes that benefit everyone.
.......
~~~~~
https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/2020-10-02/capitalism-after-covid-19-pandemic?utm_medium=promo_email&utm_source=pre_release&utm_campaign=mktg_newsletter_mazzucato_pandemic_capitalism&utm_content=20201002&utm_term=newsletter-prerelease

38
В тоя ред на мисли да продължим - на 27 септември, обаче през 1940, в Берлин е подписан договорът между Германия, Италия и Япония, към който злощастно се присъединява и Царство България...

39
извинявам се на модераторката - сега видях, че е създала нов раздел за исторически разсъждения - моля тази тема, ако е възможно, да бъде преместена там, благодаря
~~~~~~~~~
...да не се забравя, предвид непрекъснатите спекулации за споразумение между СССР и Германия от онова време.
Пепи, надявам се да ти е интересно, ако искаш, предложи и на миндербиндера да си глаголим по темата (ако иска)
~~~~~~~~~
Мюнхенското споразумение и пътят на Европа към Втората световна война

В ранните часове на 30 септември 1938 г. е подписвано Мюнхенското споразумение между Хитлер, Мусолини, Невил Чембърлейн (премиер на Великобритания) и Едуар Даладие (премиер на Франция), с което Великите сили дават части от Чехословакия на Германия и Европа се понася към Втората световна война.

Чехословакия не е поканена да участва в конференцията, въпреки че това е съществена част от нейната територия. Освен Судетската област, населена предимно с немци, Германия и съседните Полша и Унгария завземат и други части от Чехословакия. Това преразпределение на територии е предшествано от „аншлуса” (присъединяването) на Австрия към Германия през март 1938 г. Месеци след Мюнхенското споразумение цяла Чехословакия е завзета от Хитлер.

При пристигането си в Лондон премиерът Чембърлейн размахва пред посрещачите договора и казва, че е донесъл „Мир за нашето време”. По-малко от година след този договор, на 3 септември 1939 г. Великобритания и Франция ще влязат официално във война с Германия. Но в онзи момент Чембърлейн, премиер и лидер на консервативната партия, е посрещнат като победител в Лондон. В споразумението има постигнато съгласие, че двете страни Великобритания и Германия никога повече няма да воюват помежду си. Спомените от Първата световна война са още пресни и болезнени.

Същевременно Хитлер открито е заявил своята идеология в речи и официални изявления, в книгата си „Майн кампф”, в целите на нацистката партия, и с промените в Германия, от което не остават съмнения какво предстои. Затова и досега историци оспорват компромиса, направен от Чембърлейн.

Тогава тълпа от въодушевени посрещачи  съпровожда Чембърлейн от летището до двореца, поради което той изминава разстоянието от 14 км за час и половина, за да докладва на краля и да се появи с него на балкона на Бъкингамския дворец.

Премиерът Чембърлейн произнася фразата, че е осигурил „Мир за нашето време” и в реч пред парламента, с което предизвиква сред депутатите на мнозинството мощни ръкопляскания и ставане на крака.

Но след тази реч взима думата лидерът на опозицията вътре в консервативната партия Уинстън Чърчил и отправя упреци, че с това споразумение Великобритания се е държала недостойно към съюзническа Чехословакия. Чърчил се обръща към министрите, седнали в парламента на тържественото заседание, със следните думи, станали пророчески: „Вие имахте да избирате между войната и позора. Вие избрахте позора. Но вие ще получите и войната!”

Чехословакия има договор за военно сътрудничество с Франция и със СССР към онова време. На практика съюзниците Франция и Великобритания я предават в ръцете на Хитлер, като изпълняват ултимативните му искания. Това предизвиква недоволство сред опозиционни партии и политици в европейските страни, които са срещу идеологията и режима на Хитлер. Но споразумението е факт и преразпределението на Европа започва. Сталин също е недоволен, но не се намесва и не е канен да участва в споразумението.

Мюнхенското споразумение е предшествано от две лични срещи на Чембърлейн с Хитлер. На 15 септември 1938 г. Чембърлейн пристига в резиденцията на Хитлер Бергхоф в Берхтесгаден, Баварските Алпи, и води 3-часови разговори с фюрера. Дни преди това Хитлер е произнесъл войнствена реч пред среща на нацистката партия в Нюрнберг, в която напада Чехословакия с обвинения. Едино от тях е, че Чехословакия е режим, покровителстван от Франция. Според фюрера френският министър на авиацията бил казал: „Ние се нуждаем от тази държава като база, от която по-лесно да хвърляме бомби, за да разрушим германската икономика и индустрия.”
След като Чембърлейн се прибира в Лондон на консултации с министрите, на другия ден там пристига и френският премиер Едуар Даладие да си обединят позицията. Френските предложения варирали от война с Германия до предаване на Германия на онези части от Чехословакия с над 50% немско население, след което Великобритания и Франция ще гарантират нейната независимост. Обединяват се около варианта с предаване на Судетската област. Това не е прието от Чехословакия и от политически среди във Франция и Великобритания.

На 17 септември обучени в Германия паравоенни групи от судетски немци извършват нападения в Чехословакия, стига се до сблъсъци с местните власти, с резултат 100 убити и стотици ранени, а 2000 души са отвлечени в Германия.

На 18 септември Бенито Мусолини произнася реч в Триест, в която казва: „Ако има два лагера за и против Прага, нека да е ясно, че Италия е избрала на коя страна е” и дава ясно да се разбере, че подкрепя Хитлер.

На 22 септември 1938 г. Чембърлейн пристига в Бад Годесберг в Германия на нови разговори с Хитлер. Там директно казва на фюрера, че съюзниците Великобритания и Франция ще приемат присъединяването на Судетската област към Германия. Хитлер поздравява с ръкостискане това съгласие, обаче казва, че предложението на съюзниците вече е недостатъчно. От последната среща на фюрера с Чембърлейн при сблъсъците в Чехословакия имало убити немци и според Хитлер положението било нетърпимо за Германия. Хитлер заявява, че иска Чехословакия да бъде напълно заличена и разделенакато държава между Германия, Полша и Унгария.

Към края на разговорите се случва нещо, за което се предполага, че е било режисирано от Хитлер, за да окаже натиск върху Чембърлейн. В залата влиза помощник на Хитлер и му съобщава, че още немци са убити в Судетската област. Хитлер избухнал на висок глас: „Ще отмъстя за всеки един от тях! Чехия трябва да бъде унищожена!”. Малко по-късно, след като срещата с Чембърлейн приключва, Хитлер решил, че е отишъл твърде далеч и му се обажда по телефона да каже, че приема предложението само да се присъедини Судетската област към Германия, без повече териториални претенции и ще гарантира тези граници с Чехословакия.

На 23 септември в Чехословакия е съставено ново правителство начело с генерал Ян Сурови, което веднага обявява мобилизация за защита на страната. Това е посрещнато с голямо въодушевление от народа и за един ден в армията се записват 1 милион мъже, за да се бият за страната си. Чешката армия е била добре въоръжена, Чехословакия е силно развита индустриална страна, с по-голямо военно производство от Великобритания към онзи момент. СССР обявява, че е готов да помогне на Чехословакия, с войски, които да преминат през Полша и Румъния. Но и двете страни обявяват, че отказват да допуснат съветски войски да минават през тяхна територия.

На 24 септември Хитлер излиза с меморандум Чехословакия да предаде Судетската област (Судетенланд) на Германия не по-късно от 28 септември с референдум, проведен под контрол на немски и чехословашки сили. В меморандума се отправя заплаха, че ако Чехословакия не приеме до 14 часа на 28 септември, Германия ще завземе Судетската област.
Немски войски навлизат в Прага, март 1939 г. Чехите не са толкова радостни, за разлика от австрийците след аншлуса (виж по-долу). Снимка: Уикипедия

Междувременно генерали в немската армия са разтревожени от заплахите на Хитлер за война, смятат, че Германия не е в състояние да я води успешно, и организират заговор против него, който остава неосъществен. Според някои изследователи, ако Франция и Великобритания са били по-неотстъпчиви пред Хитлер, заговорът е могло до бъде осъществен и да се убеди немският народ, че политиката на Хитлер е авантюристична.

Чешките дипломати във Великобритания и Франция трескаво преговарят за изход от кризата (наричана Мюнхенска криза или Судетска криза). Въпреки че Чехословакия среща подкрепа в тези две страни сред политици и движения против режима на Хитлер, надделява предложението да предадат Судетската област на Германия, за да се избегне война. На 25 септември Чехословакия разбира, че не може да разчита на военна подкрепа и е на път да приеме предложението на Великобритания и Франция, съгласувано с Германия. На 26 септември обаче Хитлер излиза с нови искания настоявайки ентическите германци в Полша и Унгария също да бъдат удовлетворени. Хитлер произнася реч в Берлин, на която повтаря ултиматума Чехословакия да предаде Судетската област до 14 часа на 28 септември, или влизат във война.

На 28 септември, 4 часа преди да изтече ултиматумът на Хитлер, бързи разговори между външни министри и посланици организират Мюнхенската среща на другия ден. Мусолини се ангажира да накара Хитлер да отложи ултиматума с 24 часа. Той се обажда на посланика в Берлин и му казва да се свърже с фюрера, да потвърди, че е изцяло на негова страна, но ако може да отложи ултиматума. Хитлер получава съобщението от Мусолини, докато разговаря с френския посланик и казва пред него: „Моят добър приятел Бенито Мусолини ме моли да отложа с 24 часа ултиматума и аз се съгласявам.”

Срещата на най-високо равнище между Германия, Великобритания, Франция и Италия става на 29 септември и късно вечерта е постигнато споразумението. Чембърлейн, Даладие, Хитлер и Мусолини го подписват около 1,30 часа през нощта на 30 септември.
След като Франция и Великобритания са сложили подписа си под споразумението, в Чехословакия става окончателно ясно, че няма да получат военна подкрепа. Така Чехословакия, изправена пред перспектива да води сама война с Германия, капитулира и приема предаването на Судетската област. Тя е предадена на Германия към 10 октомври, а през март следващата година Хитлер де факто поема контрола върху цяла Чехословакия, въпреки уверенията, че няма да отиде по-нататък.

През октомври 1938 г. 38% от територията на Бохемия, Моравия и Силезия отиват към Германия, заедно с 2,8 милиона германци, които празнуват, и около 600 хил. чехи. Същия месец една трета от територията на Словакия е анексирана от Унгария, а Полша присъединява малка част от северна Чехия.

На 4 декември 1938 г. в Судетската област има избори и над 90% от избирателите гласуват за Национал-социалистическата партия. Половин милион от судетските немци се присъединяват към нацистката партия, което е 17% от немското население там.

През август 1939 г. Хитлер постига подобен договор със Сталин –
Пактът „Молотов-Рибентроп” (по името на двамата тогавашни външни министри на Германия и СССР). Той е подписан на 23 август, седмица преди началото на Втората световна война. Чрез пакта двете държави по подобен на Мюнхенското споразумение начин си поделят изцяло Полша. Едно от обясненията за този пакт е, че СССР не е поканен на Мюнхенската конференция, защото е бил на страната на Чехословакия, и Хитлер по-късно е сключил отделно споразумение със Сталин. Пактът е опит на Хитлер да неутрализира намесата на СССР в плановете му в Европа като удовлетвори имперските амбиции на Сталин.

На 1 септември 1939 г. Германия навлиза с войските си в Полша и този ден се смята за началото на Втората световна война. Анексирането е предшествано от подобни дипломатически действия, речи и въоръжени провокации, както преди Мюнхенското споразумение. На 29 август 1939 г. в Полша обявяват мобилизация, но по искане на Франция и Великобритания я отменят веднага, отново с аргументи да избегнат войната. Малко преди това е подписан английско-полски договор за обща отбрана, като анекс към френско-полски военен съюз. Мобилизацията в Полша е подновена на другия ден, но вече е късно. Хитлер заповядва на подготвените по границата войски да атакуват в 4,45 часа сутринта на 1 септември.

На 3 септември Великобритания и Франция обявяват война на Германия. В декларация премиерът Чембърлейн обявява, че ако Германия не започне да изтегля войските си от Полша до 11 часа, от този момент нататък ще бъдат в състояние на война.

На 17 септември в Полша нахлуват от изток съветски войски и си поделят с германските цялата територия на Полша.

На 22 юни 1941 г. Хитлер, след като е завзел или подчинил цяла Европа, напада и СССР по същия начин, с предварително струпани войски по границата. Сталин не вярвал, че Германия ще ги нападне, след като има подписан договор с нея и игнорирал всички съобщения от разузнаването за военната подготовка за нападение по границата. Дори немски войници и офицери комунисти, мобилизирани в армията за войната, бягали през границата да съобщят на руснаците какво се готви, а по заповед на Сталин били разстрелвани като английски провокатори. На сутринта на нападението когато събудили Сталин да му докладват, че Германия ги напада, той се скарал, че това били провокации и нещо се заблуждават.

Източник - https://e-vestnik.bg/28819/kartinki-ot-istoriata-myunhenskoto-sporazumenie-i-patyat-na-evropa-kam-vtorata-svetovna-voyna/?fbclid=IwAR3zQp8viSpY3WOw3XMDrvabGlFkz3Id5XHDhcNzcyLPujmLHwOAKFto3-k

 

40
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 29, 2020, 20:51:17 »
...разминаваме се, може би по-късно ще продължа...

41
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 29, 2020, 20:29:48 »
Пинокио, друго имам предвид - вместо да вземеш заем от 2 милиарда евро от странство, защо не се замислят да "мобилизират" четири милиарда от тези спящи пари (спестявания).
Как се "мобилизират" пари?
Те са на хора изгубили вяра в държавата, мислиш ли че ще си купят с тях ДЦК?
...за туй съм турнал думата в кавички... през 1996-1997 доверието в държавата беше същото, ако ли не по-лошо от сегашното доверие, въпреки това има средства и начини спестителите да бъдат поощрени да извадят парите си ... за съжаление тогава БебоГав беще в МФ, Кирчо също, имаше мислене и последователност

42
.....

.....
Защо тогава не виждам бонго тук ?

Пепи, имам на диска си лична кореспонденция с бонго, все пак аз го поканих. Нямам право да огласявам какво ми писа, когато реши да се оттегли, не е това, за което тънко намекваш.

За мен е интересно защо зачезна миндербиндера - публично обвини администратора и модератора, че го цензурират, и без барем да обясни се чупи - ако имаш контакт с него, попитай, интересно ще е, благодаря.
Питах го и той ми призна, че е направил глупавата грешка да вземе този форум насериозно - като място, където може свободно да изразява и обменя мненията си. Затова се е отказал.
А пък грингото се беше записал ей така, джумбуш да става, сеир да гледа.
Пепи, благодаря за усилието да издириш и питаш миндербиндера ... сега кажи за цензурата на която са го подложили модератора и администратора, това е важното, а?

43
А пък грингото се беше записал ей така, джумбуш да става, сеир да гледа.
Ето това е правилна позиция! Аз си мислех, че всички сме тук за това времепровождение: джумбиш, сеир, киризене, кибицим и ако може да се научи нещо в движение от хора симпатични и знаещи - още по-добре.  :t0328:
....мдааа, прав беше НС с това символ-верую : ние сме тук да се развличаме, да веселим другите и ако може, да научим нещо - хубаво го запомнете, нека модераторката да ни го набива в главиците от време на време, ей така, даге...

44
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 29, 2020, 15:14:11 »
Пинокио, друго имам предвид - вместо да вземеш заем от 2 милиарда евро от странство, защо не се замислят да "мобилизират" четири милиарда от тези спящи пари (спестявания).

45
По света … / Re: САЩ
« -: Септември 29, 2020, 15:12:27 »
Бътч, какво да очакваме от днешния телевизионен дебат Тръмп - Байдън? Лични нападки, смешки между двама сенилни старци или нещо по същество?

46
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 29, 2020, 14:52:05 »
Енгелсе, така е.
Интересното е друго - имаме в банките около 50 милиарда лева спестявания на фирмите и домакинствата, банките не кредитират, парите спят - защо правителството не прави нищо да раздвижи тези спестявания?

Този ресурс е по-голям от размера на новите (през последните 3-5 години) кредити.
 
Жокер - например направеното от Орешарски в края на 90-те.

47
У нас … / Re: Корнелия срещу Баце
« -: Септември 29, 2020, 13:37:00 »
Оправи си понятията. Брутен дълг какво значи.
И определено не е 20.4%.
Аде една подсказка. Франсетата имаха къде 84 преди месеци. Сега отчитат 114.
БРУТЕН ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ е Процент от брутния вътрешен продукт (БВП)
Освен ако не смяташ, че от НСИ бъркат понятията.
Географско представяне на данните за
1.4. БРУТЕН ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ
Процент от брутния вътрешен продукт (БВП)
 https://www.nsi.bg/bg/content/11476/брутен-държавен-дълг
Енгелсе, простете вмешателството в културната ви дискусия - няма как брутният външен дълг да е процент - той е число - за целите на статистиката са приели да го обозначават като част от брутния вътрешен продукт ... има смисъл предложението да се уеднаквят понятията преди да продължи дискусията, а?

48Ами, при тва палажение, ше продължавате да СИ каните и нема да ВИ идват ...  :D
 :shy_whistler-1043:
Малкият боклук пак осра темата - моме, покайвам се и искам прошка от четящите за това, че преди две години те поканих .... съжалявам, че няма как да те натиря, кюфтенце.

49
.....

.....
Защо тогава не виждам бонго тук ?

Пепи, имам на диска си лична кореспонденция с бонго, все пак аз го поканих. Нямам право да огласявам какво ми писа, когато реши да се оттегли, не е това, за което тънко намекваш.

За мен е интересно защо зачезна миндербиндера - публично обвини администратора и модератора, че го цензурират, и без барем да обясни се чупи - ако имаш контакт с него, попитай, интересно ще е, благодаря.

50
Интересно как си представяте да се позиционират в този подчертано ляв форум категорично десните позиции на Грациан.
Виждам, че следите изявите му във ФБ.
По същия начин, по който се позиционира например Гринго, Калинчо, сержанта. А "десните" позиции на Грациан са преувеличени (пак се бърка "антикомунизъм" с дясна подиция) - познавам го от средата на 80-те, когато свиреше на уашборд в една диксиленд група, от 2003 сме се "боричкали" и във форума-майка, нищо дясно няма.51
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 28, 2020, 13:30:04 »
Въпрос към куратора на темата - не е ли време да промените бъдещото в минало време в заглавието, а?

Не знам кой е дал идеята за облагане на работещи в чужди фирми, няма да стане, Калинчо, не се хаби на пусто, дай някаква друга тема да глаголим?

Например - обзалагане дали Трифонов ще бъде четвърти, пети или шести на редовните избори? Защото на евентуалните извънредни ще бъде по-назад.
 

52
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 26, 2020, 17:07:24 »
Ако всички в БСП стояха зад Нинова, оставането в опозиция няма да е толкова зле за БСП. Но ако БСП стане първа политическа сила и Нинова върне мандата, тогава трудно ще се справи с вътрешнопартийната опозиция.
поредна глупост. нинова се разправя с опозицията в момента /надявам се силно да е така/. след конгреса, при нов национален съвет би трябвало вътрешните проблеми в бсп да се уталожат поне докато тя не си иде, сиреч четири години.
Цитат
Все пак да не забравяме, че партийната маса и симпатизантите на БСП са от същата националност, като тази на ГЕРБ.
изключително гнусна лъжа, която може да бъде изречена само от гербер. герб са сбиротък, при тях няма нищо освен желание за келепирец и далаверка. само и единствено гербер е способен да генерира тъпотата, че всички са като него/тях, съответно дай да оставим бацето да си управлявка.
Онци, от достоверен източник от конгреса, пожелал да остане анонимен, научих, че все още не се е "разправила", как и дали ще видим след 1800 часа.

Не съм съгласен, че КорНи би имала проблеми, ако върне мандата при все, че партията й е първа политическа сила, въпрос на принципи, от друга страна СерСтан вече го е правил, нищо лошо, просто едно възъможно тактическо решение.

53
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 26, 2020, 16:35:23 »
БСП и 119 депутата да имат няма да успеят да направят правителство.
Никой от влизащите не иска да се коалира с тях, освен да паднат пак на рязания на Медито - няма да могат да гласуват нищо читаво, различно от сегашното.
В следващия парламент ГЕРБ ще управляват в коалиция всички без ДПС и БСП.
Когато трябва и ДПС ще удрят по едно рамо в името на вимето.
Не вярвам ГЕРБ ЕАД да управлява в следващия парламент.

54
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 26, 2020, 16:25:10 »
Цитат на: Engels
предстоят големи циркаджийски изпълнения

Големите циркаджийски изпълнения (ГЦИ) ще са в САЩ. Оттам ще се пренесат в Зап. Европа, а оттам и у нас.
Като това е оптимистичният вариант. Песимистичният е вместо ГЦИ да имаме феерии (в ЗИП-ов смисъл).
Енгелсе, циркове предстоят, изпълненията ще са на наш гръб.

Бягаш като др. Фирмин от отговор, та да повторя - защо да е лошо (според теб фатално) ако червените вземат около 100-на места и не съставят правителство, останат в опозиция?
Например, ако се повтори цирка от лятото на 2005 година?

Мисля, че е неправилно да се натъртва на мантрата, че несъставянето на правителство е провал за КорНи, това е тактически приемлив и допустим ход, да видим.
Има къде по интересни неща за обсъждане - например кого ще предложат за кандидатът-минпред (бъдеща работа, но е интересно)?

От тук насетне започва цирка - кой с кого евентуално ще се гушне, как ще управлява - невероятно е някои да иска да се коалира с Борисов, вероятно и с Републиканците, остават ДПС (стана вече мръсна дума), с червените или с някоя от малките партийки - въпрос на събиране, да видим.

55
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 26, 2020, 13:32:14 »
Nor1 e прав, изобщо няма да им е лесно на БСП, срещу тях ще има единен външен и вътрешен фронт.
Особено ако БСП е първа политическа сила на следващите избори.
ТрифоноФ и ДПС няма начин да не се възползват от ситуацията.
Накрая Нинова ще опере пешкира.
За съжаление такава е българската действителност.
Изключено е новобогаташите в България да допуснат БСП да им развали рахатлъка.
Енгелсе, какво лошо има в това червените да са първа политическа сила и да не съставят правителство?
Мислиш ли, че на другите (които ще се коалират и съставят правителство) ще им е по-лесно?
Как Дългия и Доан ще се възползват от ситуацията? Като се коалират? Като бутнат отпред някой балама? Кой - Герб ЕАД, Републиканциге, патриотите?

За разлика от Русия, Чехия и други страни, новобогаташите у нас (все още, или вече) си нямат партия, опитите им бяха ялови.

56
Дедо, що не поканиш Грацко да пийнем по едно, а?
Предай му, че кандардисваме и Дебелия Румен, той знае, даге.

К`ъф домакин си?

57
У нас … / Re: БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес
« -: Септември 26, 2020, 12:40:59 »
Опасният от вътрешнопатийната опозиция не е Гергов, младият Добрев е. Известен е с това, че по места си сътрудничи с ДПС-кадри при разпределяне на финансиране, използва достъпа до квежи пари като средство за натиск над местните организации, не успя (за сега).

Очакванията на екипа на Нинова са представителите на вътрешната опозиция сами да си отидат, песимист съм, но разцепление не се очаква, да видим.

Лично аз очаквам КорНи да предложи някои от тях за свои заместници или за други висши постове, следвайки оня известен пренцип "дръж....."

58
Проф. д-р Иван Чалъков от ИСУЛ – прост професор, няма лампази на панталона, не го обявяват за д-р Хонорис кауза пердута.
Бе прошляк!

Пинокио
, знаех си аз – че рано или късно – точно от теб ше ми дойде одговора на въпроса:

Защо целиот български народ намрази така гневно ген.-майор, проф. д-р В. Мутафчийски?!

Ами тоз одговор бил /в конкретния случайчастично!/ мноо прост:

Цитат
Щото има лампази на панталона и е обявен за д-р "Хонорис кауза.

Но най-важното – НЕ Е ПРОШЛЯК!!!
   :b0706: :giggle-3307: :b0706:
Пак тъпо
"Тъпото" можеш да го насочиш към Буратино, когото цитирам, а не към мен!!!  :moon-2177:
А тая ЗЛОБА, дето я изливаш перманентно към моята особа, ше те ПОВРЕДИ ТРАЙНО, БЕ ... :b0756:

Затуй – за твое здраве и спокойствие на семейството ти ( :D) – ИГНОР !!!
....мдааа, малкият боклук пак се осра, перманентно - моме, къде в долния цитат виждаш и най-малкия намек към твоята особа, а?

Цитат -  Пак тъпо - званието "почетен доктор" (доктор хонориз кауза) се ПРИСЪЖДА с решение на академичен (по-рядко от научен) съвет, особата не се ОБЯВЯВА за такъв.
Толкоз.


Вярно, във форума-майка не те бръснат за слива, никакво внимание, реши пак тук да се пудриш, стига толкова.

Досежно игнора - през тромпета ми е, дето вика ловкия - само съжалявам, че преди две години лично те каних да се присъединиш, съжалявам.

59
У нас институциите са места, в които се извършват услуги срещу съответното заплащане. То такива места не се ли казваха "публични домове" ?  :m1728:
Е, па ти ся с един меч посече и кондурджийниците, и баните! Обущарите и теляците какво ти извършват?!

В баните също се извършват услуги, ама не са институции. За разлика от банките  :cool-1084:
Телякът не оказва услуга, той (те) манипулира, за това не е институция.
И банките не са институции, и те манипулират, понякога оказват и услуги.

Изобщо, стана много сложно, трябва схема, със стрелки, ромбове, кръгчета, пунктири и тирета ....

60
Проф. д-р Иван Чалъков от ИСУЛ – прост професор, няма лампази на панталона, не го обявяват за д-р Хонорис кауза пердута.
Бе прошляк!

Пинокио
, знаех си аз – че рано или късно – точно от теб ше ми дойде одговора на въпроса:

Защо целиот български народ намрази така гневно ген.-майор, проф. д-р В. Мутафчийски?!

Ами тоз одговор бил /в конкретния случайчастично!/ мноо прост:

Цитат
Щото има лампази на панталона и е обявен за д-р "Хонорис кауза.

Но най-важното – НЕ Е ПРОШЛЯК!!!
   :b0706: :giggle-3307: :b0706:
Пак тъпо - званието "почетен доктор" (доктор хонориз кауза) се ПРИСЪЖДА с решение на академичен (по-рядко от научен) съвет, особата не се ОБЯВЯВА за такъв.
Толкоз.

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 19