Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Март 21, 2019, 14:17:46

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - onzi

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 27
1
кратко, ясно, грешно и невярно, да.

2
още малко за апартаментите на апартаментника. настъпил ли е кокалчоритателен период, сиреч това шамари между бацевите наследници ли са?

от 19 минути /цък/
Цитат
Горанов ли накисна Цветанов?

Информиран източник от ръководството на ГЕРБ постави риторичния въпрос: Възможно ли е казусът с апартамента на Цветанов да е бил вдъхновен медийно от близки до Владислав Горанов, особено като се има предвид, че освен жертва на подобен скандал неотдавна, двамата са конкуренти за наследници на Борисов, което и сам то е споделял???!!! Репортерите в Народното събрание обърнаха внимание на особената активност, с която Миролюба Бенатова от Нова телевизия се разработи по случая – а тя иначе не е твърде реактивна, като е ясно кой е новият в Нова и с кого се снима на една маса?! Само напомняме, че братя Домусчиеви продават на занижена цена на съпругата на кръстника на финансовия министър Горанов апартамента, в който повелителят на хазната живее безвъзмездно вече седем години, понеже му друсало от земетресението в неговите 3 други собствени апартамента. Наемите биха били на стойността, за която Цветанов сменя 2 от старите си апартаменти за новия на 200 м от баровския комплекс ЕСТЕ, където живее Горанов. „Може пък да не иска, освен в работата, да го засича и в махалта”, шегуват се депутати от управляващата партия.


3
истинският е, и троли не като обикновен, а като квалифициран трол.

4
По света … / Re: Събитията в ЕС
« -: Март 20, 2019, 23:37:22 »
тва не е стигнало нито до инвестор.бг, нито до енгелс. и имаме това, което имаме, сиреч безкритичен и безразсъден копи-пейст.

5
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 23:22:00 »
и ся кво - нищо. обаче в целофан.

6
принципно сметката е проста. на внесени 150 лв/мес за 40 години за 6г можеш да имаш близо седем пъти по-висока сума / 150*40/6 /. ако направиш разчет за 15г, то ще имаш  150*40/15 = 400лв.

първо, ако си доживял до пенсия имаше някакъв друг термин - нещо като очаквана продължителност, не съм сигурен и не ми се рови. но ако си стигнал до пенсиониране, си надживял всички, които не са, и следователно прогнозата ти е по-благоприятна.

второ, не съм сигурен в числата - нито за средно 850лв, нито за 150лв осигуровка, и също не ми се рови. по принцип трябва да се гледа медианна, а не средна заплата, ама тя е почти строго секретна данна.

и накрая - ти не си внасял по 150 лв в продължение на 40 години - има инфлация, средния осигурителен доход расте и т.н. лянча оттатък популяризираше доларите гари-хамиш, има и други методи, но принципно погледнато преди 30 години си внасял 50 лева, днес 150, след 20 години 250...

7
сега кво - като те хвана как плещиш врели-некипели и продължаваш, леко изсуквайки? китай стана, ама... дрън-дрън.

преди малко писа ли как като се работи за износ и става бананиада - писа. сега китай станал, ама...

що не помисли за ама-то преди да плеснеш първата тъпня - и ти не знаеш. надявам се, че няма да оспорваш, че по-горе си плеснала тъпотия.

8
Принципите в икономиката не са тия, които учи неолибералната икономика у нас.
И да произвеждаш за външния пазар означава да създаваш бананова държава.
И една държава ако не работи в посока благоденствие на обществото, няма бъдеще. Независимо всички мантри. Затова в Китай заплатата вече е доста по-висока от българската. Щото не е номерът да произвеждаш все повече, демек да повишаваш производителността на труда. Това не е целта на икономиката!
Единственият плюс от повишаване производителността са печалбите на банките, иначе, при достигане на определена производителност, нещата трябва да се закрепят там и тя да не се повишава повече. Един може и да произвежда 1000 яйца на ден, ама няма кой да ги изяде, човешките способности за консумиране също не са неограничени.
Вот какая беда.
кайле, хади да се поограничиш в коментарите до нещата, дето по-разбираш, че ставаш много смешна така.

китай, дето го цитираш, стана икономика номер едно с производство точно за външния пазар.

9
Цитат
Стругар който прави гайки е преносим, неговото произведение може да се пренесе през цялата земя и е в глобална конкуренция.
Да, шивачка също. Глобалната конкуренция включва и Китай, Виетнам, Бангладеш... Интересно е там колко взема една фризьорка и колко прически прави, или гайки и стругар. Между другото, в държава като Германия реална шивашка промишленост няма от много години.
промишленост няма, обаче занаятчиите си ги пазят. тук-там се виждат шивашки ателиета.

10
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 20:56:03 »
Чети Гардиън директно, ако се справяш добре с езика.
Търиза щяла да прави изявление след два часа.
те и гардиън пишат същото:
Цитат
Donald Tusk: EU will only back short Brexit delay if May's deal passes

11
У нас … / Re: СДС в листата на ГЕРБ
« -: Март 20, 2019, 19:59:50 »
е как да са гласували - то е ясно:
Цитат
190 от делегатите на асамблеята на партията са подкрепили решението, трима са били против, съобщи лидерът на ЕНП Жозеф Доул.

сега на ход е орбан, той заяви, че ако го замразят - напуска енп.

12
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 19:58:01 »
туск дълбае с длетото тънко /цък/:
Цитат
„След консултациите, които проведох през последните дни, считам, че ще бъде възможно кратко удължаване, но то ще зависи от положително гласуване на споразумението за оттегляне в Камарата на общините“, заяви Туск пред репортери.

13
миналата година, малко след промените оттатък, някъде по "чумата" беше, ловкия се беше много разпенил на някой, дето беше казал, че точно в триъгълника на смъртта ще настаняват мигранти.

14
някой помни ли фермера, дето не можеше да намери работници и за три хиляди лева заплата?

Цитат
В началото на ноември от сдружение „Солидарна България“ проведохме дискусии в три български града на тема пазар на труда. По  пътя между Казанлък и Пловдив се отбихме до село Столетово, където се намира кравефермата, чийто собственик г-н Биков през юни тази година заяви, че търси работници срещу грандиозното заплащане. Беше оповестено, че фермата е модернизирана и се почиства с натискането на едно копче. И изобщо всичко е автоматизирано, поради което е необходим минимален физически труд. Нужно е само да искаш да работиш и да имаш трудова дисциплина. Ако не намери работници, отчаяният собственик на фермата заявява, че ще търси работна ръка от други държави, вероятно Украйна.

цялото - цък

15
не настояват - осъдиха го.

16
очевидно въпросът дойде сложен. кавалерството към жените, като една феодална отживелица, умря с равноправието на половете /докато още бяха само два/ и го погребаха втори път с феминизма. въпросът ми беше за джендърите.

17
тва само показва, че в края на 2018 значителна част от новогодишните бонуси са изчезнали.

18
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 15:10:29 »
подписът не е ли лична данна? сега ако го нафалшифицират и айдеееее... баци само с 200 заменки се отърва, търиза с подписа си като нищо ще хариже половината кралство.

19
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 14:52:03 »
тя статията почва с невярно твърдение, кво да четеш нататък?
Цитат
Крайният срок до средата на април се дължи на работния график на настоящия Европейски парламент. Ако Великобритания не проведе европейски избори и парламентът не приеме сделката на Мей, то страната ще трябва да напусне ЕС на 1 юли. Британските места в ЕП ще бъдат преразпределени между другите държави членки, които трябва да са наясно на каква основа ще проведат гласуванията си у дома.

Цитат
The Parliament is composed of 751 members (MEPs), that will become 705 starting from the 2019–2024 legislature (because of specific provisions adopted about Brexit), who represent the second-largest democratic electorate in the world (after the Parliament of India) and the largest trans-national democratic electorate in the world (375 million eligible voters in 2009).[3][4][5]

20
навсякъде, важното е джендъри да има.

въпрос: кавалерството как се разглежда през джендърската призма?  трябва ли въобще да го има?

22
някои форумци и форумки се чувстват длъжни да ръгат джендъри из всички теми, та може би е добра идея за тема, в която тези щения да са на мястото си.

вие сте.

23
Цитат
Това беше конструктивно предложение за намаляване на белия шум, но виждам, че ти е трудно да схванеш, затова забрави.
тва беше бесен офтопик. за конструктивни предложения си има технически раздел.

но виждам, че ти е трудно да схванеш, затова забрави.

24
що, теб кой те спира да пишеш по темата?

25
Цитат
Тръмп също така заяви, че е склонен да пусне Huawei в САЩ.
ъхъ, за начало една щерка ще пусне в сащ  :nuts:

26
за джендърите можеш да си пишеш и на лични със сержанта, той и без тва само се чуди в коя тема да ги наджендъроса.

27
да ама сега цуци ще трябва да се самоотрича. това, което имаме като минало твърдение, не е твърдение...

28
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 13:32:09 »
Търиса, натирена за пореден път от КО ходи като една малка цветарка из Брюксел.
малката брекзитопродавачка :way_to_go-1308:

29
Цитат
Аз всеки ден съм на фронта, всеки ден – заедно с колегите от ПИК, водя малка война.
ти да видиш, пикаджиите с кого били  ;D

30
Цитат
синята мажоритарна легенда Георги Марков
тва тантелен жоро ли е? дето приплакваше баци да се оттеглел?

31
Цитат
Глупаво.
След като не си наясно що е 'далечна  перспектива' защо спамиш?
глупостите продължаваш да ги генерираш ти. изрично отбелязах, че не знам какво ти смяташ за далечна перспектива. няма да се занимавам повече с теб, ако смяташ да продължаваш да се въртиш около оста си.

32
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 12:39:46 »
напротив, разиграват всички, защото не знаят какво искат. и търиза ходи по нервите на ес да сключва нещо, дето се оказва не само ненужно, а тотална щета.

33
ся, малко съм раздвоен. да те защитава флориан хубаво ли е или не чак толко?
Цитат
Цветанов защити Станишев: БСП не ценят лидерството, което има страната ни в ПЕС!
ако някой се интересува как цвъцко громи бсп що не са приложили машинно гласуване - цък

34
совата на хариса е публикувака някакво проучване, в което /поне в епицентър/ има различни числа в изображенията и текстовото обяснение, че и текста и той си противоречи сам. цъкЦитат
За периода от месец януари до сега заявените привърженици на ГЕРБ се увеличават с 3% и достигат до 23% от гласоподавателите. БСП прибавя 1% и подкрепата й достига до 19,4%.
...
И в този случай обаче съотношението между водещите политически сили се запазва: за ГЕРБ 16% от всички избиратели срещу 14% за БСП. Промяната спрямо месец януари е значителна - тогава БСП имаше 1% преднина и подкрепа от 13% срещу 12% за ГЕРБ.


35
абевейският румпет и той много обича станишев и скърби за нанесеното му таквоз. иначе имало толкоз много кандидати от абеве, че било невъзможно да се приемат отпаднали от другите партийни листи. с което и румпет забива шамар на станишев, ама той тоз шамар е по-така нежен един такъв.

епицентър, цък

36
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 20, 2019, 09:03:19 »
Като добавим и намалелият приток на емигранти, нормално е безработицата да пада и заплатите да се вдигат. Много хора по света мигрираха към Британия като част от ЕС, сега някой ще мигрират към други страни от съюза.
не можеш да добавиш намалял приток, защото такъв няма. ето ти линкче - цък

37
Така е.
Но пропускаме момента да се увеличи по сериозно минималната работна заплата докато имаме ниска безработица.
Не се знае колко време има до следващата криза която ще вдигне безработицата.
моментът го пропускаме не ние, а баце ти. в края на краищата друг освен него не може да я дигне тая пущина.

38
Не ти ли омръзна да пишеш недомислици ?  Законът на Калфин от 2015 е направен именно с оглед по-далечна перспектива. Корекцията от 2018 е техническа и не променя нищо.
недомислиците ги пишеш ти, драги. нито перспективата е по-далечна /всъщност не си уточнил какво имаш предвид под далечна/, нито "техническата" корекция оставя нещата без промяна.

ето ти малко от днешното "после":
Цитат
На всичкото отгоре този ефект върху пенсиите е заради някаква "реформа Калфин" и поправка в закона, гласувана и приета през 2015 г. Султанка не можа да обясни внятно защо намаляват пенсиите и съобщи, че сега имало много социално-здравни услуги. Султанка каза, че не може да отговаря какво се случва в НОИ, където сега правели анализ на приетата през 2015 формула на Калфин. И като си направят анализа, Султанка "много се надява да няма ощетени хора".

Но триединният Султан-Спасител-Балканджи Ганьо освен всичко друго е и голям учен.

Седна той, напрегна социално-математическия сектор в мозъка си и преформулира формулата за пенсиите, така че никой да не е ощетен, както биха го ощетили други политици без неговата чувствителност и човечност.

Засега няма официални данни за този акт на спасение, но сме сигурни, че лично Борисов ще спаси пенсиите.

Не Султанка, не НОИ, не Калфин, а лично триединният Султан-Спасител-Балканджи Ганьо.

39
то ясно, че това прави. но докато има печалба, има и смисъл фирмата да бачка.

40
У нас … / Re: СДС в листата на ГЕРБ
« -: Март 19, 2019, 23:45:05 »
и аз да пробвам

41
Цитат
За да станат яйцата 200, се налага да фалираш неефективните фирми с ниска печалба и да освободиш хора за по високоефективни фирми, които ще произведат недостигащите 100 яйца. Това има предвид доц. д-р Григор Сарийски.
що за тъпота? когато имаш печалба, то фирмата може спокойно да продължи да си работи. виж, ако печалбата ти стане неположителна, тогава е етвас андерес.

42
Цитат
че си виден джендър болейщик.

Е тук вече не си прав.
да, не съм прав, току-що проверих.  :ive_got_it-1379:

поправям се: виден джендър болельщик :smokin:

а ти провери значението на думата.

43
Мръсникът Станишев и пенсиите вдигна с 20% през 2009 година. :image008:
а, в тва отношение станишев беше железен - и пенсиите вдигаше, и един огромен излишък остави, да има баце какво да папка.

44
Само с едно не съм съгласен с проф. Иванов - за плоският данък.
Тогава, повтарям - тогава, плоският данък носеше дивиденти и привличаше инвеститори.
Сега вече е изчерпан отсекъде, но не си струва да се добавя едно спорно твърдение, към другите безспорни факти, за да се очертае станишевото.
То, само по себе си също бе полезно до едно време. По своему.
плоският данък по мои спомени беше анонсиран за период от две /2/ години.

иначе за мен очевидният кариеризъм на станишев лъсна, когато се закле за премиер, преди парламента да беше гласувал избора му. и не му стигна един глас, щото като заклет премиер не можеше да гласува за себе си като депутат.

45
Цитат
Мадобребе, чий го търси тогава бсп в пес кат имат толко много различия, м?
ся теб те знаем, че си виден джендър болейщик. както вече имах удоволствието да ти съобщя, към момента очевидно приликите са повече от разликите и в бсп са преценили, че има смисъл от това да даряват някой и друг депутат в пес-овското семейство.

46
тя нека си иска. понякога се хващам да съкращавам, понякога пускам само линк. в този случай копирах цялото, щото реших, че е достатъчно синтезирано.

47
Цитат
От Волгин от линка на буратино:
Също така не приемам и хейта по адрес на Сергей Станишев.

не знам волгин на кое вика хейт. ето малко систематизирани станишеви грехове. епицентър /цък/
Цитат
Проф. Димитър ИВАНОВ

Последният опит на петдесетина кариеристи и обикновени мрънкачи в БСП да свалят Корнелия Нинова от председателския пост се провали. Платформата, от която искаха да я съборят - бламират, бе изборът на водач на партийната листа за евроизборите на 26 май т. г.

За този свой пореден неуспешен опит да си отмъстят на Нинова за лишването им от постове и парични възнаграждения срещу нищоправене и губене на избори те разчитаха на съмнителния авторитет и влияние в партийните структури на Сергей Станишев.

Самият Станишев, без сам да вярва в успеха си, положи усилия да се хареса на медии, политолози и десни политици, системно отричащи новата роля на БСП и Нинова като обществен авангард.

Затова и Станишев, който сам се обяви за водач на някаква си виртуална опозиция в БСП (виртуална, защото няма нито идеология, нито организация, нито лидер) закономерно загуби избора срещу един не особено политически опитен конкурент.

Всъщност, той загуби срещу партията, на която отдавна измени и докара до полуразпад след 13-годишното си председателстване (2001-2014 г.). Като добавим и факта, че Станишев се бори не за социалистическата идея, а за да не изпадне от европейската политика и европейските институции.

Затова и вниманието на Нинова се концентрира върху различията и грубите отклонения в поведението на бившия председател на партията от мисията, визията и стратегията на БСП, провеждани от Националния съвет под нейното ръководство.

А това е не само погрешно поведение, а проява на идейно и организационно фракционерство. Тежки думи, които отдавна не са произнасяни в БСП, но аргументите за тях намираме в призива на Корнелия Нинова: Да освободим другаря Станишев от неудобството да съчетава позиции на ПЕС и БСП, които са различни и ще продължават да бъдат различни.

Кои са тези важни различия?

1. Позициите на ПЕС и БСП по отношение на санкциите срещу Русия. По този въпрос БСП се съобразява с българския национален интерес и с решението на партиен конгрес, а Станишев - не!

2. Разминаванено по Истамбулската конвенция и джендър идеологията, която конвенцията легитимира в Европейския съюз. Партията е е против, обществото е против, Конституционният съд е против, Станишев е - за!

3. Отношението към пакта за миграция, който ПЕС и Станишев приветстват и активно работят той да влезе в действие, докато БСП не приема.

4. Отношението към управлението на ГЕРБ и резултатите от Европредседателството. Оценката на БСП е опозиционна и силно критична, докато на Станишев е примиренческа спрямо ГЕРБ и възхвалителна за председателството на Евросъюза през първата половина на 2018 г.

5. По отношение на националната сигурност и корпуса на бившите и настоящите служители в разузнавателните и контраразузнавателните служби. Станишев години наред демонстрира некомпетентност и безотговорност. По негово време като председател на БСП и министър председател на България бяха извършени законодателни и организационни реформи, които доведоха до разбиване и демотивиране на системата за сигурност. Бе приет т. нар. Закон за досиетата, който освен, че е дълбоко антипрофесионален, нанесе значими морални и психологически щети на десетки хиляди хора и семействата им - традиционен електорат на БСП. И то - само, за да се хареса на антикомунистическите и русофобски ястреби във Вашингтон и Брюксел. Това е силно недалновидна политика, която БСП и Корнелия Нинова не приемат.

6. Необяснима от идейни и политически принципи е пасивността на Станишев към т. нар. "Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен", който без аргументи и мотиви зачерква в обществената памет и съзнанието на младото поколение цял исторически период, с който БСП е свързана.

7. Спрямо съотношението "постове - политики", Станишев иска пост, без да поема ангажимент за определена политика, утвърдена от националното ръководство. Докато Нинова формулира ясни и неотменими политически и социални ангажименти на представителите на партията в бъдещия Европарламент.

8. По отношение на уставните норми - в необуздания си стремеж да бъде издигнат за водач на листата на БСП за евроизборите, Станишев загърбва уставната постановка, че Националният съвет определя водача на листата, подрежда и утвърждава листата по вишегласие, а не избира едновременно първия и втория, т.е. двама водачи.

Вероятно могат да се изброят още антисоциалистически и антисоциални действия на бившия председател на БСП Сергей Станишев, като въвеждането на "плоския данък", безпринципната коалиционна политика и пролибералните решения, но и изброеното дотук е достатъчно, за да осъзнае Станишев ситуацията, в която сам, и с помощта на нефелното си обкръжение, се е поставил.

Може и да му изглежда обидно, може този текст да звучи несправедливо в собствените му уши, но има една истина: щом другарите ти говорят, редно е да се замислиш.

Днес, утре ще бъде късно!

48
Цитат
Подобни лакърдии разтягаше още Калфин, га беше коалиционер. Към днешна дата каканиже, че било временно решение.
към днешна дата гащите му са много кафеви, че и голяма смрад се носи около него, щото това за трите години до 1997 го предложи именно той. отделно, че герберите проявиха творчество и от тях донадиха и да не се смята нищо до 2000.

49
Не възнамеряваш да коментираш, защото нямаш какво да възразиш. В случая законът е направен именно с дългосрочна перспектива - няма вечно да има хора, работили преди 1997-а.
не се ли усещаш как си противоречиш? дългосрочната перспектива в случая е да не правят нищо - точно щото, както сам се сети, няма вечно да има хора, работили преди 1997-а.

следователно законът е направен именно за пенсионерите от днешните дни и непосредственото бъдеще. няма дългосрочност. няма предвидимост. като допълнение - няма оценка на въздействието /или е секретна/, няма обществено обсъждане, а бе герберия до шия.

50
райчев е вангувал по радиото и в епицентър са понаписали това-онова /цък/:
Цитат
Гледах социологическо изследване какво мисли населението по въпроса дали Йончева е корумпиран човек, който си отмъщава на властта, или човек, който храбро се сражава и затова властта я напада. Съотношението беше 45 на 20 в полза на Йончева – това е силен играч, шанс за левицата. На всичко отгоре не е като Радев - външна за левицата кандидатура, а човек, който рамо до рамо се сражава с Нинова и то доста успешно

„БСП не се държи на членовете си, а на симпатизантите си, които са около милион. Членовете са около 200 000,“ припомни Райчев.
...
„Нинова налага нова линия – на подмладяване и изчистване на старите муцуни, по тази причина те доста активно са се съюзили и дават отпор. На мен ми се струва, че тяхната борба е безнадеждна, защото Нинова базира властта си върху една много широка основа - тя наложи на Конгреса преди година председателят на партията да бъде избиран пряко - всичките партийни членове гласуват. Там тя е много популярна и ако се сражава някой срещу нея на тази основа, ще се получи загуба от типа 90 на 10 или 80 на 20. Фактически тя владее играта,“ обясни социологът.

Най-изгодният вариант за левицата е Станишев да получи място в листата на БСП и скандалът да се потуши, заяви социологът в предаването „Нещо повече“ по програма „Хоризонт“. Според него противопоставянето „не е на принципна основа“.

„Единственото голямо разминаване е по въпроса за либералния характер на лявото. Станишев защитава в Европа прогей вълна, промигрантска. Обратно на това, Нинова защитава в България – тя е решително против Истанбулската конвенция, а за мигрантите заема твърда позиция. Нима българските леви по въпроса за Истанбулската конвенция или по въпроса за мигрантите биха стояли на позицията на Станишев. Няма идейна основа. Остава основата: „Аз кой съм, ти коя си“. Това електоратът не го обича и наказва един от двамата. В случая ще е Станишев,“ смята Райчев.

Настоящият трус е „несравнимо по-слаб“ от сблъсъка между Първанов и Станишев в миналото, тъй като политическият залог в основата му не е толкова голям, изтъкна той и обобщи:

„Никакво разцепление на БСП няма да има. Това са сънища на техните противници“.

51
Цитат
Тук не може да се направи устойчив бизнес
естествено, че може. примерно с хотел в слънчака и хотел в банско. единият със 100% персонал, другият с 25%. и се менкат според сезона.

52
свободна европа е подкарала нашио кучи син :image008:

ползвам препечатката от гласове /цък/
Цитат
Цветанов се е сдобил с новия апартамент през изминалата 2018 г., като е прехвърлил на фирмата-строител на луксозния имот два от своите стари апартаменти. И макар на практика имотите му да са намалели с един, имуществото на председателя на ПГ на ГЕРБ се е увеличило значително. Сделката поражда редица въпроси, като най-смущаващият от тях е, как квадратният метър в лускозната сграда излиза на семейство Цветанови едва 627 евро, при положение, че цените там започват от 2600 евро на кв. м.

Свободна Европа отправи писмено този въпрос към лидера на ГЕРБ в НС, но не получи отговор. За сметка на това се потвърди автентичността на документите, с които медията разполага.
...
Ако в "Артекс" са казали истината, това означава, че апартаментът на Цветанов би трябвало да струва минумум 831 600 евро (или 1 626 468 лева). Но тъй като имотът на бившия вътрешен министър е излязъл под скромните 400 000 лева, това означава разлика от цели 1 200 000 лева.
...
търси се тъща  :smokin:

53
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 19, 2019, 17:16:49 »
търизата я натъризват леко... от 24часа /цък/
Цитат
Отлагане на Брекзит след 29 март - определената дата за излизане на Великобритания от Европейския съюз, не е нито очевидно, нито автоматично, заяви Елисейският дворец, цитиран от Франс прес и БТА.

Париж настоява Лондон да предложи надеждна алтернатива за Брекзит в най-близките дни или часове. "Или споразумението, постигнато с 27-те страни, оставащи в ЕС, ще бъде подкрепено с мнозинство в британския парламент до 29 март, или ще се окажем в ситуация на Брекзит без сделка", се казва в изявление на френското президентство. Ако Великобритания внесе искане за удължаване на срока (за Брекзит), то може да бъде прието само при съгласие "за сериозни нови предложения", подкрепени с мнозинство в Лондон, които освен това да зачитат интересите на ЕС, се посочва в изявлението на Елисейския дворец, цитирано от Франс прес.

54
Интересно , ако един работодател обяви, че търси стругар-фрезист с квалификация, отговаряща на поне 6-ти тоталитарен разряд със заплата, равна на една и половина депутатски, откъде ще се вземе кандидат, по-млад от 60 години?
за седем бона и половина ще дойдат от дойчланд, франкрайх и гросбританиен, не се тревожи.

55
че как да наберат, като искат висше и език за готвач? чистачките само с една магистратура ли може да са или задължително и докторантура по екология трябва да имат?

кретенизъм на куб.

56
Цитат
Сериозен недостиг има на сервитьори, бармани и готвачи. Основно изискване към персонала е средно или висше образование, както и владеене на чужд език, предимно английски, руски или немски.
баси кретенизма. за чий са им келнери, бармани и готвачи с висше?! то и основно стига, ако после има някакъв допълнителен курс.

57
Цитат
що да го крадат? вместо нова джипка вземат нов струг. реинвестиция.

Аха, а на партито по случай нещо си на колега "бизнесмен" ще идеш с нов струг ли, что ли?
Пък и народа така или инак си бачка за мизерните хартийки. Значи няма проблем!
е, тогава нов електрокар - да има с какво да идеш на партито :bigok:

58
Цитат
Рекордна заетост в последната година отчита националната статистика. Броят на работещите у нас е достигнал своя пик, а работодателите предупреждават, че недостигът на кадри вече пречи на растежа на икономиката.
тва не е вярно. никакъв пик не е достигнат, имаме цел до 2020 да достигнем 76% заетост, сега е около 71%.

59
всъщност, ако т.нар. работодатели се усетят и докарат малко съвременно оборудване - тогава да. има значение дали стягаш 1000 гайки с винтоверт или с гаечен ключ.

И от къде да го откраднат това "съвременно оборудване"?
що да го крадат? вместо нова джипка вземат нов струг. реинвестиция.

60
Теми на форумците … / Re: Брекзит
« -: Март 19, 2019, 14:29:17 »
това не знам за тук ли е или за теорията на конспирациите. взех го от 24часа.


Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 27