Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 18, 2019, 16:02:20

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Теми на форумците … / Re: Liverpool FC, бивша "Луис Суарес"
« Последна публикация от хикса - Днес в 14:39:32 »
Просто треньорите нямат време да ги моделират много по свой вкус и футболистите си правят това, дето им идва отвътре и дето са ги учили като деца. Ако са много различни, като Меси, не се вписват в играта.

А ВАР-а требва да му вкарат некоя самообучаваща се програма и да махнат съдиите въобще. С тех нема оправия.  :D
2
Ной, много си бърза с баданарката!  :0006:

Ама не триеш КОГОТО и КАКВОТО трябва ... :t2626:

бел. Ной: Знам, знам, но както е рекъл Тери Пратчет, нещата трябва да се виждат.

Как беше оня виц за българския форум? :D

А на Ной вече ѝ личи, че е от Америка.
3
Теми на форумците … / Re: Liverpool FC, бивша "Луис Суарес"
« Последна публикация от wreckage - Днес в 13:51:31 »
Доколкото футболът е по-малко и по-некачествен въф формата "фудбол за национални одбори" е напълно възможно, да не кажа естествено, той да обрастне с културни стереотипи, антропологични генерализации и политическите неща, които вече споменах. Щото неизкушеният зрител, дето гледа мачове веднъш на две години, треа с нещо да си уплътнява престоя прет телевизора.
-------
Иначе одборът на Клоп ноо често бие Тотнъм, така че Клоп нема проблем да си претстави как става тая ралта. Което ми напомни, че фчера слет нашия мач загледах мача Сити-Тотнъм и доста се забавлявах. VAR е голема глупост.
4
Забележете, тов Дън как преобрази Китай без всякаква гражданска война. Стотици милиони излязоха от мизерията. Китай стана фабриката на света. Световен лидер който издърпва килимчето изпод САЩ. Това СССР или Русия не го направиха никога. Та кой стои по-добре в историята - Ленин или тов. Дън? На единия недоносчето пропадна.

Това мнение показва дълбоко непознаване на историята. "Китайското чудо" е американска рожба. Неин баща е човекът Кисинджър, а не тов. Дън. Няма да се впускаме в подробности, който знае - знае. А тов. Дън е просто един ревизионист. Той никакво чудо не е сътворил от китайския комунизъм, а го прехвърли на капиталистически релси. В резултат се получи някакъв изроден хибрид, където мултимилионери биват приемани в редовете на ККП и говорят за световен комунизъм.
Разпаднето на СССР не доказва нищо. СССР се разпадна, защото прогнилото ръководство на КПСС, с помощта на Запада, реши да го разпадне. Точка. "Експериментът" не само че не се "провали", а доказа на практика колко велики са били Ленин и Сталин. Тчк.
5
Теми на форумците … / Re: За РобПрес - 2
« Последна публикация от Ганий - Днес в 13:13:52 »
Здравите бели и десни Сороски Сили и РобПрес я вапцаха…

Франция изпраща посланичка в България
https://www.segabg.com/forum-topic/franciya-izprashta-poslanichka-bulgariya
 © Segabg.com 2019

Ся ще започнат едни масови и индивидуални протести, шествия, бдения, вълнения не само в България и Францция, но и в целия ЕС и Интернетя, т.к. не отговаря на Високите Изисквания, поставяни пред Българите...

1) няма нито една секунда трудов стаж като дипломат, докато за Българите има изисквания да имат минимум 30 години стаж като дипломат + знаене на езика + до 10-то коляно назад предците на кандидата да са били дипломати.

40 години се занимавала с образование и ни в клин, ни в ръкав, ей-така, става дипломат... И това било възприето като нормално в изостанала Франция, но не и за България - само най-най-най-хората от сой стават дипломати...

2) Пита се в задачата дали знае Български, защото за Българите има изисквания да знаят отлично езика на приемащата страна, неависимо дали става дума за посланик, консул и други дипломатически и приравнени на тях рангове (пр. в Мадрид, Барцилоната, Валенсия и другаде.)

3) Дълги години е провеждала френската агресивна колониална политика в Гвиана, а както знаем колониалната политика е заклеймена като престъпна и това е по-лошо, от европейско-атлантическа гледна точка, от членуването в БКП и ДС...

и пр.
6
Теми на форумците … / Re: Liverpool FC, бивша "Луис Суарес"
« Последна публикация от хикса - Днес в 12:51:56 »
Де да знам, аз гледам футбол заради...футбола. Фудболът за национални одбори се играе ноо по-рядко од нормалния фурбол и таргетира тоа сегмент од публиката, които проектира националистическите и геополитическите си тежнения върху прекрасната игра.


Там има повече от футбол, можеш да видиш как интерпретират света едни хора, докато в клубовете виждаш само как Клоп си представя, че може да бие Тотнъм. Иначе, самият футбол си е слаб, на мен турнирите на националните отбори ми стават по-скучни точно когато уж са най-важните мачове накрая, с ШЛ е обратното.
7
Псалом 108, като за православни, препоръчвам, прочее ... Е, не е цялата псалмокатара, но съществена от нея част.

https://www.youtube.com/watch?v=0msEMYBCkF8

 8)
8
Няма Франция!

Разбрали, че у нас има населени места без медицинска помощ и тръгнали да крадат от нашия опит и да ни подражават...
Нямат грам акъл да измислят нещо самостоятелно и ако не сме ний - още щяха да са в пещерите!

Днес съм подкарал Франция...  :yes-1289:
---------

От умерения "Дневник"

Цитат
"Медицинските пустини" на Франция
Едно на всеки три френски градчета се определя като "медицинска пустиня". В статия за изданието The Local Каролин Пиеро разказва какво означава това за хората, които живеят във френската провинция.

Медицинска пустиня – какво е това?

Медицинските пустини са географски зони, които изпитват остър недостиг на доставчици на здравни грижи и на общопрактикуващи лекари в сравнение с останалата част от страната. Проблемът засяга основно селските райони със застаряващо население – пенсионираните доктори трудно биват замествани, а младите обикновено искат да се установят в по-динамични зони от гледна точка на икономика и дейности.

Например в департамента Лот е Гарон в Югозападна Франция хората от селата като Сейнт-Обан, Вилереал или Кастионес близо до град Бержерак трудно намират лекари.

Макар общопрактикуващите да са сравнително достъпни, записването на час за посещение при специалист като зъболекар е трудно. Твърде малко и претрупани с работа, те обикновено проверяват обажданията и отказват да преглеждат нови пациенти.
https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/08/16/3951098_medicinskite_pustini_na_franciia/
9
Няма Украйна, Франция, Британия, Лихтенщайн, Естония и Финландия...

--------
Само за протокола...

Facts you never knew about the world's national anthems

Цитат
Ukraine
Ukraine's anthem is bold and unique. "Ukraine is not yet dead," go the lyrics, "Our enemies will die, as the dew does in the sunshine, and we, too, brothers, we'll live happily in our land."
http://www.msn.com/en-xl/middleeast/middleeast-photos/facts-you-never-knew-about-the-worlds-national-anthems/ss-AAFEohC?ocid=spartanntp#image=16

Цитат
France
France's national anthem, 'La Marseillaise,' is a blood-soaked battle cry. "May your dying enemies see your triumph and our glory!" is one of the many bold lines.

http://www.msn.com/en-xl/middleeast/middleeast-photos/facts-you-never-knew-about-the-worlds-national-anthems/ss-AAFEohC?ocid=spartanntp#image=27

Случайно (ли!?) в класацията е пропуснат вторият куплет на почти напъдената от тоз ЕС Британия...

Цитат
2. O Lord our God arise, 
Scatter her enemies 
And make them fall; 
Confound their politics, 
Frustrate their knavish tricks, 
On Thee our hopes we fix, 
God save us all! .

Превод на руски!
Цитат
2
Господи Боже наш, восстань,
Рассей её врагов
И приведи к погибели.
Посрами усилия их государств,
Расстрой их подлые уловки,
На Тебя возлагаем нашу надежду,
Боже, храни всех нас.

Доколкото знам го пропускат по официални мероприятия, за да не стават за резил!

-----
Цитат
Liechtenstein
The country's national anthem has the same melody as the UK's national anthem.
https://www.youtube.com/watch?v=fJYsJ81Omgs

-----
Цитат
Estonia and Finland
Meanwhile, the national anthems of Estonia and Finland have the same melody, but with different lyrics entirely.
10
Цитат
310 kb CHM файл?! И е побрал книга, която има 25 глави? Вярно, че chm представлява компилиран html файл, но все пак нещо ми малее.
Ами да смятаме.
Имам българско издание от 1996 г.: 400 страници по около 2000 знака на плътно изписаните. Това дава горна оценка 800 хил. знака, т.е. под 800КБ за цялата книга. Няма никаква графика, формули, таблици и пр. сложности, а форматирането на самия текст е минимално. Фактически тези 800КБ са действителния обем на книгата.
Като се има предвид почти липсата на форматиране и това, че в HTML не се записват шрифтове, обемът на книгата в HTML ще е само малко повече. Но HTML е текст, а при уплътняване (както в случая с CHM) текстът се свива примерно от 3 до 10 пъти, така че 310КБ си е съвсем правдоподобен размер, ако ставаше дума за превода на български. Няма причина да е много различно и за превода на руски.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10