Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 23, 2024, 06:39:00

Автор Тема: России умому в кафяв празов сос (стара тютчевска рецепта)  (Прочетена 3859 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SgtTroy

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 5521
    • Профил
России умому не понять. :)
А пък без умому като в конкретния случай ептен не става!


Ингредиенти (порция за 4 души):
-   1кг гладко умому, без никакви гънки, тип инженерно
-   Два стръка едър гарибалдийски праз за инвазивно лечение на хемороиди
-   Литър сълзи на майки с отнети от Гревио деца
-   Една голяма кратуна от Крушовица
-   5-6 малки брюкселски зелчици
-   Стакан водка путиновка

Умомуто се поставя върху осцилоскоп на бавни обороти, с пугавица в средата за баланс, и се залива със сълзите на майки да престои около час, след което се нарязва на фини флейки с микротом.
Празът, кратуната и брюкселските зелчици се накълцват на ситно и се запържват леко с добавяне на малце шафран до придобиване на кафяв цвят.
С така получената смес се залива умомуто в сълзите и се пече на слаба фурна два часа.
Сервира се поръсено с розово масло или елховска мъзга и се консумира с водка путиновка.

Неактивен Banshee

  • Just Member
  • *****
  • Коментари: 1570
    • Профил
 :yes-1289:
Звучи като гурме рецепта, ама може и да е илач или афродизиак, или вуду магия?
Обаче ми звучи повече грибоедовски, отколкото тютчевски - "Горе от ума" ("От ума си пати").  :D
« Последна редакция: Юни 04, 2019, 09:09:37 от Banshee »