А и коняк в домашни условия, що се отнася до дестилацията се прави долу-горе така - дестилираш до към 60%, отрязваш, слагаш останалото в следващата преварка и така - няколко пъти, но сетне - бурето с бяло вино и май не само бяло, ми франсетата използват специални видове бяло вино да е отлежало там заради ароматите, както и френси дъб, че и бъчвите да са около 230 литра, та да се налее по малко та да изветрява...абе сложна работа, ако се прави по естествен път.
Ся правят неккви магии с облъчване или...де да знам, не съм се интересувал. Наскоро един познат оди да изнася неккви лекции в Узбекистан и домъкна първия път 25 годишен коняк!
Брррях!
Е убав де, ама кво толкова. Стана ми неудобно и след като отпихме - категорично му върнах бутилката да си я вземе, нека почерпи и други.
Сетне пак ходи, този път ми донесе 15 годишен и решен да я остави. Убуу, не съм я отварял, ше видим.
Мъ те там квот си искат могат да напишат.