Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Май 25, 2019, 13:54:10

Автор Тема: Домашен майстор  (Прочетена 450 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #60 -: Май 16, 2019, 22:50:50 »
Някой може ли да каже как се казва този инструмент?
Предшественик на къртача(кангото).
На руски е "лом" и е известен с поговорката "Против лома нет приема, если нет другого лома!" :nuts:

Благодаря.
Там е работата че и аз го зная на руски, а на български не мога да се сетя.
Буратино поне по нашия край не е лом.

Неактивен imco1

  • Newbie
  • *
  • Коментари: 17
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #61 -: Май 16, 2019, 22:52:01 »
Хех, с това "бургия - свредло" ме върнахте в младостта. Имах една преподавателка, която ни плашеше, че ако чуе дупка, а не отвор... :)

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #62 -: Май 16, 2019, 23:00:19 »
Джиджи вярвай ми.
Бягай от такива водки СССР–лукс, Горбачов, Перестройка и други подобни.
Всичко това е менте. Обикновено от Прибалтика или още по-лошо от Германия.
Гледай да е произведена в Русия. Там стандартите са много строги.
Важно е с какъв спирт е правена водката.
Трябва да бъде Люкс, но най-доброто е Альфа.
Альфата се среща много рядко. Дори прехваления Руский стандарт се прави с Люкс.

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #63 -: Май 16, 2019, 23:03:08 »
че руския стандарт не е ли средна хубост водка? белугата с какво я правят?

Активен 66

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 618
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #64 -: Май 16, 2019, 23:07:08 »
Спиртове много  :smokin:
ЧЗА, за спектроскопия, за хроматография .....

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #65 -: Май 16, 2019, 23:08:11 »
че руския стандарт не е ли средна хубост водка? белугата с какво я правят?

Описание водки «Белуга»
Изготовитель: ОАО «Мариинский ликеро-водочный завод»

Адрес: Россия, Кемеровская обл., г. Мариинск

Интернет-сайт: beluga.ru

Состав: вода питьевая исправленная, спирт этиловый ректификованный из пищевого сырья «Люкс», сахарный сироп, мед натуральный, настой овсяной крупы, экстракт расторопши сухой «Реликт», ванилин.

Информация на бутылке: Beluga. Noble Russian vodka. Благородная русская водка «Белуга» (Beluga) производится по старинным традициям из прекрасного зернового спирта и кристально чистой воды сибирских источников. Эти натуральные компоненты проходят троекратную очистку. Приготовленный с любовью напиток обладает уникальным вкусом и мягким ароматом. Этот напиток называется «Белуга». Рекомендуется употребление с икрой. ГОСТ Р 51355-99.

Крепость: 40 % об.


http://vodka-lab.ru/tests/vodka-beluga.html

Неактивен Ной

  • Moderateurs
  • Jr. Member
  • *****
  • Коментари: 73
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #66 -: Май 16, 2019, 23:11:23 »
Не виждам проблеми домашният майстор да е И готвач - готварската тема нещо сама не потръгна.
Кой питаше за сельодката под шуба?
Варени картофи,
варени моркови,
варено цвекло(желателно немариновано, но както дойде, вари се отделно от картофите и морковите),
глава лук (желателно сладък, на дребни кубчета, ако не е сладък, солите мощно и измивате с вряла вода)
ябълка на дребни кубчета, желателно кисела, може и настъргана,
варени яйца,
МНОГО майонеза, желателно по-течната руска версия,
херинга маринована ОБЕЗКОСТЕНА (това последното се постига с пинсета и много внимание).

Намираме ДЪЛБОК ПРОЗРАЧЕН съд, стържем слой картофи, слой филе херинга, слой лук, слой ябълка, слой настъргани моркови, слой белтъци, слой настъргано цвекло. Отгоре стържем жълтъците за разкош. С майонеза се намазва всеки слой, с изключение на херингата към лука. Желателно е да й дадете на шубата час и нещо да се смеси, но иначе протича. Много, ама много рядко остава за следващия ден и то обикновено е само шуба. Ябълката е за любителите на киселичкото и хрупкавото, затова е възможно да я прескочите. Не прескачайте лука.

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #67 -: Май 16, 2019, 23:12:58 »
Абе, "Белуга" си е "Белуга" и такава ще си остане.
Но да пиеш през 2018 г. водка "СССР–люкс", си беше направо ЛУКС!  :too_happy-1067:

Даже съм си запазила за спомен едно шишенце, което сега ми краси библиотеката с едно изкуствено цветенце. :b0201:

П.П. НОЙ, аз питах, благодаря за рецептата!

Но докато имам на разположение /по всяко време!/ русский магазин "Берьозка" само на 15 мин. път пеша от нас, нямам никакво намерение да си играя и да се хАбя.

И купувам доста често, шъ знайш!!!
« Последна редакция: Май 16, 2019, 23:23:52 от Джиджи »

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #68 -: Май 16, 2019, 23:17:10 »
В България не се сещам за водка от спирт Альфа.
Иначе ето малко информация за него.
http://o-polze.com/spirt-alfa-i-lyuks-chto-luchshe/
Ето и някакъв примерен списък какви водки се произвеждат от спирт Альфа.
http://vodka-lab.ru/library/vsyo-o-vodke/vodka-iz-spirta-alfa.html

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #69 -: Май 16, 2019, 23:18:31 »
херинга маринована ОБЕЗКОСТЕНА (това последното се постига с пинсета и много внимание).
чакай чакай

бях чел някъде, че при преобразуването на херингата в сельодка костичките дребните се стопявали някак си.

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #70 -: Май 16, 2019, 23:21:08 »
Цитат
Абе, "Белуга" си е "Белуга" и такава ще си остане.

Поредният номер на маркетолозите.

Има още и Grey Goose.


Ваша си работа.

Неактивен Ной

  • Moderateurs
  • Jr. Member
  • *****
  • Коментари: 73
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #71 -: Май 16, 2019, 23:23:49 »
херинга маринована ОБЕЗКОСТЕНА (това последното се постига с пинсета и много внимание).
чакай чакай

бях чел някъде, че при преобразуването на херингата в сельодка костичките дребните се стопявали някак си.
Не вярвай на това - вадят се една по една с пинсета! Даже от най-реномираните марки!

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #72 -: Май 16, 2019, 23:25:26 »
Ето и някакъв примерен списък какви водки се произвеждат от спирт Альфа.
http://vodka-lab.ru/library/vsyo-o-vodke/vodka-iz-spirta-alfa.html
от този списък съм виждал по магазините петте езера.

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #73 -: Май 16, 2019, 23:27:08 »
Не вярвай на това - вадят се една по една с пинсета! Даже от най-реномираните марки!
ти уби сичко детско в мен. значи в кауфланда, като идеш на щанда с маслините, кашкавала и рибата, ти предлагат сельодка, от която неизвестно виетнамче /или където там трудът е най-евтин/ е вадило костици с пинсета?

не вярвам.

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #74 -: Май 16, 2019, 23:30:35 »
Ето и някакъв примерен списък какви водки се произвеждат от спирт Альфа.
http://vodka-lab.ru/library/vsyo-o-vodke/vodka-iz-spirta-alfa.html
от този списък съм виждал по магазините петте езера.

Петте езера трябва да са премиум, но все пак прочети етикета защото я произвеждат различни заводи.

Неактивен PlaNed

  • Full Member
  • ***
  • Коментари: 104
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #75 -: Май 17, 2019, 00:32:36 »
Не, не! Свределът е стар дърводелски инструмент с дълъг лост и две ръчки отстрани. Работиш прав, вертиш го и правиш дупки в гредите. От него почват да викат свредел на всичко, що прави дупки.
Имаш предвид това, нали?

Ръчен свредел за пробиване с диаметър 100 мм

Неактивен Ной

  • Moderateurs
  • Jr. Member
  • *****
  • Коментари: 73
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #76 -: Май 17, 2019, 00:35:00 »
Не вярвай на това - вадят се една по една с пинсета! Даже от най-реномираните марки!
ти уби сичко детско в мен. значи в кауфланда, като идеш на щанда с маслините, кашкавала и рибата, ти предлагат сельодка, от която неизвестно виетнамче /или където там трудът е най-евтин/ е вадило костици с пинсета?

не вярвам.
Може да е вадило, може да е махнало само основните. Но да, някой трябва да ги извади. Ако херингата е стигнала до степента, в която малките костици се разтварят, тя е добра само за представители на някои северни народи дето си оставят рибата да ферментира.

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #77 -: Май 17, 2019, 00:59:42 »
ПлаНед
Това си е за дупки в земята.
100 мм. хич не е малко.
Иначе конструкцията е същата.

Неактивен AnonimusBG

  • Sr. Member
  • ****
  • Коментари: 404
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #78 -: Май 17, 2019, 01:02:39 »
Цитат
Ако херингата е стигнала до степента, в която малките костици се разтварят, тя е добра само за представители на някои северни народи дето си оставят рибата да ферментира.
Предполагам че става въпрос за Surströmming.
Той си е химическо оръжие.

Неактивен Engels

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 844
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #79 -: Май 17, 2019, 03:24:07 »
херинга маринована ОБЕЗКОСТЕНА (това последното се постига с пинсета и много внимание).
чакай чакай

бях чел някъде, че при преобразуването на херингата в сельодка костичките дребните се стопявали някак си.

Калцият в костите се разтваря от оцетната киселина, малките кости се разпадат, а големите омекват.
Цитат
МАРИНОВАНЕ НА РИБА
 http://zamoreto.com/marinovane-na-riba/
Горния начин не изисква много дълго зреене в буркан, но в интернет има и рецепти при които не се държи предварително в оцет, но тогава заради по малкото количество оцет в буркана (маринатата), са необходими поне 2-3 месеца зреене.

Неактивен Ной

  • Moderateurs
  • Jr. Member
  • *****
  • Коментари: 73
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #80 -: Май 17, 2019, 06:39:53 »
Цитат
Ако херингата е стигнала до степента, в която малките костици се разтварят, тя е добра само за представители на някои северни народи дето си оставят рибата да ферментира.
Предполагам че става въпрос за Surströmming.
Той си е химическо оръжие.
Доста близко, но имах предвид Kiviak. Не отваряйте никакви търсачки, ако смятате да закусвате или току-що сте приключили с поредния прием на храна! Да не речете, че не сте предупредени.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #81 -: Май 17, 2019, 10:39:09 »
«Белуга». Рекомендуется употребление с икрой.
За някои благородна водка с икра и със сельодка (и блАндинки, и Алмази), пък за нас куфарите и бакшишите  :walking_home_crying-1328:
(по Душко)

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #82 -: Май 17, 2019, 11:20:59 »
Цитат
Ако херингата е стигнала до степента, в която малките костици се разтварят, тя е добра само за представители на някои северни народи дето си оставят рибата да ферментира.
Предполагам че става въпрос за Surströmming.
Той си е химическо оръжие.
Доста близко, но имах предвид Kiviak. Не отваряйте никакви търсачки, ако смятате да закусвате или току-що сте приключили с поредния прием на храна! Да не речете, че не сте предупредени.
:t1813:

Цитат
Kiviak
Labels: Recipes Posted by Yann_Chef

Kiviak is a traditional Christmas dish from Greenland. It seems to consists of whole small auks birds which are put in a greasy seal skin and buried in the permafrost, under a flat stone, for seven months, then dug up around Christmas. Then they bite the heads off and squeeze out the tart guts, which are slightly toxic. It does not seem to smell worst than a matured Stilton cheese. Otherwise it tastes like a matured cheese and very pungent.







Nowadays Asian fish sauce such as shottsuru (Japan), Budu (Indonesia) or Nam-plaa (Thailand), are still made in a similar way. Obviously, using more controlled fermentation process.

На първата картинка по–горе са северните птиченца, с които се пълни /на втората картинка!/ мазна тюленова кожа.След това кожата се заравя под плосък камък, където престоява на минусовите температури цели 7 месеца.

Изважда се за Коледа. Главите и вътрешностите на птичките се отстраняват и така Kiviak–ът /на третата картинка!/ е готов за трапезата.  :bigok:
« Последна редакция: Май 17, 2019, 12:00:08 от Джиджи »

Активен otvrat

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1089
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #83 -: Май 17, 2019, 11:34:59 »
Нема нужда да пускате такива картинки. Човек, който е ял кренвирши - всичко е ял. Не може да го изненадте с нищо. А досежно рибеният fish sauce, още древните римляни са го правили от кихнала риба.

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #84 -: Май 17, 2019, 12:09:15 »
Нема нужда да пускате такива картинки.
Bon appétit!!!  :t0328:
https://www.youtube.com/watch?v=dPI-mRFEIH0  :P
« Последна редакция: Май 17, 2019, 12:19:17 от Джиджи »

Активен otvrat

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1089
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #85 -: Май 17, 2019, 12:24:44 »
Bon appétit!!! 

Mузей на отвратителната disgusting food.

80 OF THE WORLD'S MOST DISGUSTING FOODS.

https://disgustingfoodmuseum.com/




Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #86 -: Май 17, 2019, 14:37:20 »
Цитат
По-прилично наименование от свредел още не е измислено
Не бях я забелязал тази тема, но да се разберем - тук ще бъда коректор и консултант на свободна практика.
За приятели - фор фрии или по нашему - гювеч!
Онова, дето ви го е представил отврата от цитирания пост е свредло за дЪрво!
Да не се пробва за по твърди матряле като метал или стена. Даже и за "бакър" не става!

Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #87 -: Май 17, 2019, 14:42:08 »
Добавка - на "кангото" да не се вика дрелка, или както е отбелязал грузинеца - "...вот Это гуй, а всЕ остальное - нехуя!"

Активен otvrat

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1089
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #88 -: Май 17, 2019, 14:50:09 »
на "кангото" да не се вика дрелка,

Кой му вика!? Така нареченото "канго" (търговско наименование) е къртач. Кърти, чисти, извозва, дет му викат. Но като викаш канго, много ги мразя тези търговски марки, които са станали нарицателни. Като "щилка", "гедоре" и т.н.

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #89 -: Май 17, 2019, 15:26:38 »
а бе друго си е да имаш канго марка бош или ксерокс марка брадър :too_happy-1067:

или джип тойота.

а ако си се сдобил с ксерокс марка ксерокс си мноо напред :bigok:

Активен otvrat

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1089
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #90 -: Май 17, 2019, 15:32:36 »
а ако си се сдобил с ксерокс марка ксерокс си мноо напред

Между другото, ксерокс е най-скапаният ксерокс. А щилката Хусварна е много по-добра от щилката Щилка. И ТИР е по-добър от Тексим.

Активен onzi

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2211
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #91 -: Май 17, 2019, 15:42:54 »
не знам, преди повече от 10 години имах лазерен принтер на ксерокс в офиса и си работеше много добре. а сега имам брадър, 3 в 1 - принтер/скенер/копир - бачка си отлично и си е необходимост, тука всички искат един куп хартиени документи, ама копия. част от бюрокрацията може да се избегне с пращане на сканирани неща по разни мейли - те така или иначе като им дадеш хартиено листо, го сканират.

ето днес например жена ми трябваше да ходи в инфоцентъра на градския транспорт да си вади карта за влака - искаха копие на адресната регистрация.

а с оригинали не искат да се занимават - оригиналите трябва да ги съхраняваш. копието, като си го сканирал, може и да не го пазиш.

Неактивен Ной

  • Moderateurs
  • Jr. Member
  • *****
  • Коментари: 73
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #92 -: Май 17, 2019, 16:14:55 »
Изважда се за Коледа. Главите и вътрешностите на птичките се отстраняват и така Kiviak–ът /на третата картинка!/ е готов за трапезата.  :bigok:
О, не, така да разваляш хубавия продукт! Главата на птиченцето се ОТХАПВА, за да може то да се изстиска като тубичка паста! И как така ще пропуснеш вътрешностите, основния цимес! Все пак инуитски детски рожден ден без кивияк е почти като детски рожден ден в Мексико без пинята! Традиция, традиция, традиция, дето пее Тевье Млекаря.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #93 -: Май 17, 2019, 16:29:38 »
много ги мразя тези търговски марки, които са станали нарицателни. Като "щилка", "гедоре" и т.н.
Да вметна, че "преинсталирах компютъра" означава да сложиш и свържеш (с монитора, клав., мишка, и т.н.) кутията на настолния на ново място. А не да пляснеш наново Уиндоуса  :nuts:

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #94 -: Май 17, 2019, 16:33:18 »
много ги мразя тези търговски марки, които са станали нарицателни. Като "щилка", "гедоре" и т.н.
Да вметна, че "преинсталирах компютъра" означава да сложиш и свържеш (с монитора, клав., мишка, и т.н.) кутията на настолния на ново място. А не да пляснеш наново Уиндоуса  :nuts:
Преинсталирам и премествам, некои рано са ги слели. :beer-405:
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #95 -: Май 17, 2019, 16:47:31 »
Чети с осмисляне.

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #96 -: Май 17, 2019, 16:54:30 »
Чети с осмисляне.
Не виждам нищо за четене, освен една чуждица като глагол, съчетана с термин от практиката.
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #97 -: Май 17, 2019, 16:56:44 »
Не виждаш, защото не осмисляш, ами се водиш по наложилото се тъпо клише.

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #98 -: Май 17, 2019, 17:07:16 »
Абе ти да нямаш абетуриент/ки?!
Инсталиране/преинсталиране на компютър си означава, това което си означава - монтаж на микромек джамдоус. В общия случай...
"Вчера заредих колата с бензин/нафта".
Абакалъм! :t0328:
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #99 -: Май 17, 2019, 17:08:10 »
Инсталиране/преинсталиране на компютър си означава, това което си означава - монтаж на микромек джамдоус.
Tъпотия. Абсолютна.

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #100 -: Май 17, 2019, 17:11:08 »
Tъпотия. Абсолютна.
Така ли?! А как тогава се нарича монтажа на джам-а, или да питам Кайлето за подходяща терминология, докато си преинсталирам чашите за довечера.
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен Nor1

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1589
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #101 -: Май 17, 2019, 17:15:03 »
Tъпотия. Абсолютна.
Така ли?! А как тогава се нарича монтажа на джам-а, или да питам Кайлето за подходяща терминология, докато си преинсталирам чашите за довечера.
Нарича се инсталация на Джама. А не на компютъра. Защото компютър, операционна система и джам са 3 различни неща.

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #102 -: Май 17, 2019, 17:30:31 »
Tъпотия. Абсолютна.
Така ли?! А как тогава се нарича монтажа на джам-а, или да питам Кайлето за подходяща терминология, докато си преинсталирам чашите за довечера.
Нарича се инсталация на Джама. А не на компютъра. Защото компютър, операционна система и джам са 3 различни неща.
Девойка изучава компютърни науки. След лекцията пита професора:
- Професоре, всичко разбрах, само не разбрах каква е разликата между хардуер и софтуер?
- Колежке, хардуер е всичко което виждате когато компютърът е изключен. А софтуер е всичко онова, което виждате след като го включите!
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен buratinob

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 3018
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #103 -: Май 17, 2019, 17:43:31 »
Цитат
"Вчера заредих колата с бензин/нафта".
Абакалъм! :t0328:

С ракия става ли?
За един приятел питам!
Щото ко се стигне до деинсталация, голяма мъка. :bigok:

Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #104 -: Май 17, 2019, 17:53:59 »
Тиии луд ли си бре?!?
Да абиш ракия за кола!
Ракията се дава на шофера и оня те кара докъдето стига количеството и /или качеството на матряла.
Пък ако ще и да бута колата.

Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #105 -: Май 17, 2019, 17:55:51 »
Цитат
- Колежке, хардуер е всичко което виждате когато компютърът е изключен. А софтуер е всичко онова, което виждате след като го включите!
Разликата на софтуера от хардуера е тази, че като изпуснеш софтуера - не те болят пръстите на краката.

Активен buratinob

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 3018
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #106 -: Май 17, 2019, 17:56:23 »
Аз за зад кормилното устройство питам.
Той ако почне да деинсталира, мани! :too_happy-1067:

Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #107 -: Май 17, 2019, 18:06:32 »
Цитат
Между другото, ксерокс е най-скапаният ксерокс.
Ц, не си съвсем прав. 4 години работих за Хеrох и ако изключим по високата им цена имат ред предимства.Като започнеш още от тонера.
Особено, ако става въпрос за цветни машини и още по особено, ако те са от по високите класове.

Активен buratinob

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 3018
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #108 -: Май 17, 2019, 18:10:39 »
Хеrох отдавна работят във високия клас машини, те не са офис принтери.
Копирите и принтерите които познаваме и ползваме са обикновена конфекция произведени на странни места.

Неактивен Giuseppe

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 850
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #109 -: Май 17, 2019, 18:20:11 »
Да се върнем на водката, може ли?
По начало не съм водкаджия, но докато ме изтърпяваха там няколко години, няма как - с отвращением...и сельодка натуральная...продаваха я в едни кутии като пехотна мина - 5 кила май беше.
Та!
Харесваха ми два вида - Пшеничная и Посольская. Чать-пать и сибирская, но тя бе по остра. Предните две си бяха много меки. И сега въпроса - срещат ли се все още или вече всичко е променено?

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #110 -: Май 17, 2019, 20:31:40 »
Tъпотия. Абсолютна.
Така ли?! А как тогава се нарича монтажа на джам-а, или да питам Кайлето за подходяща терминология, докато си преинсталирам чашите за довечера.
Аааа, можеш да питаш и Джиджито.  :yes-1289:

Само че тук освен една чаша и две халби за бира, фсе още друга подходяща за преинсталиране стъклария не виждам.  :sad-3295:

Активен micky

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2155
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #111 -: Май 17, 2019, 20:51:06 »
Цитат
Да се върнем на водката, може ли?
Ранните 90-те:
micky е млад "жичкаджия". Помещавахме се в едни хм... къщички, съседи ни бяха "монтьорите".
Върви си Слънцето над плоската Земя, идва петък. "монтьорите" си тръгват видимо много щастливи!
При положение че заплати рядко даваха, а алкохола скъп...
И това някъде три месеца.
Събират ни да чистим трафата една събота, отварят склада и що да видим. Двата бидона (по 200 кила) технически спирт празни!
Така и не казаха тия мушмороци как го направиха тоя номер. :)
Они боги войны из холодного ада, они не боятся холода, голода, жары, дождя. Они убивают в любую погоду, голодными и холодными.

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #112 -: Май 17, 2019, 22:21:19 »
Да се върнем на водката, може ли?

Може. Във водката има много спирт, който не се чувства чак толкоз при други напитки, вероятно заради аромата им.

Преди време отказах цигарите – за цели 7 ½ години, а след това пропуших отново. Но не за това иде реч тук.

Аз отказах цигарите „от раз”, но след дълга предварителна 6–месечна автосугестия. И нямах никакъв проблем. Първото кафе без цигара изпих безпроблемно още на следващата сутрин, след което обаче дойде ред и на водката – тогаз пиехме водка.

На седмия ден /като адвентистите!/ отидохме на кръчма. Всеки си поръча както обикновено, докато при мен имаше малък проблем – не бях близвала твърд алкохол от доста време. Поръчах си малка водка. Финландска. Но при първата глътка, която не беше и глътка, щото всичко отиде в близкото WC, спиртът така ме удари в ноздрите, че докато не пропуших отново, не посмях да се доближа изобщо до каквато и да е водка.  :D

Активен Джиджи

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 2240
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #113 -: Май 17, 2019, 23:58:46 »
И още една история с водката – този път от Лондон.

Лято, месец август, а ний с една колеШка – на едномесечен курс в Ландън.

Където се оказа, че почти всички, останали в посолството по време на отпускарския период, са наши съученици. Които ни устроиха достойно посрещане в един от апартаментите на посолството, в който един от тях пребиваваше временно,  докато е там.

При въпроса „кой какво ще пие”,  всички се изпотрепаха да си „поръчват” различни видове уиски, но когато стигнаха до мен, аз рекох ВОДКА. Настана суматоха и повсеместен смях.

Малко по–късно разбрах, че по това време в Лондон не само че водката е била много по–скъпа от уискито, но и че много трудно се намирала.
  :t0328:
« Последна редакция: Май 18, 2019, 00:05:20 от Джиджи »

Активен otvrat

  • Hero Member
  • *****
  • Коментари: 1089
    • Профил
Re: Домашен майстор
« Отговор #114 -: Май 18, 2019, 07:18:32 »
Малко по–късно разбрах, че по това време в Лондон не само че водката е била много по–скъпа от уискито, но и че много трудно се намирала

Нещо са преметнали. В посолството имаше барче, където и уискито, и водката бяха на неприлично ниски цени. Бих казал - смешни. Всичкото служител купуваше оттам. Че и малко за търговийка. Това, с уговорката, че не знам кога си била там.