Тази теория я знам, но не е било към 18хх, а ядрената война или глобалното бедствие е било към 1780г. Открити са при ровене за метро, под основите на сгради строени 18 и 19 век, други. Под тези, по-новите, има още етажи и по-надолу други основи на по-старите сгради. Виждал съм множество снимки. Има сериозен материал по този въпрос...
По крайбрежието на Турция в Сред.море има едно място с огромен кратер на брега. Обхваща брега, образува голям залив и има две островчета, на юго-изток пред залива. Те затварят кратера. По брега и в морето има остатъци от град и развалини на постройки от мрамор. Та там се разправя официално, как имало вулкан, та лавата стопила естествените стърчащите и лежащи мраморни парчета. Да, ама не! Лично бях там и видях такива парчета, от които горният стопен слой се е разпаднал, а отдолу се вижда, че това са обработени големи късове мрамор!
Тези две неща се свързват много добре и с други открития. До към същата дата от по-горе, през 17 век, обществените сгради са строени и ориентирани по една друга посока север-юг. Съединявайки линиите, те се пресичат доста отстрани на сегашният полюс. Докато по-късните сгради, та и до сега, тези мисловни линии са ротирали и сега сочат този ни полюс! Естествено, че се касае за магнитният полюс. Който обаче в последните няколко десетки години, така или иначе, е хукнал съвсем на кестерме...