Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Август 12, 2020, 06:56:41

Автор Тема: Теория на конспирациите  (Прочетена 47212 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #180 -: Януари 21, 2019, 13:03:15 »
Намеци и натвърди за това, че историята не е това, което ние познаваме, има бол. Обаче всеки учил в училище твърди и неизменни истини и не е способен да се преформатира.
По тоя повод учителката, дето дала и алтернативната версия за луната, просто е направила едно добро на децата.
Показала им е, че нещата, които се учат в училище, не са твърди и неизменни, и им е отворила мозъците да търсят и алтернативни версии и да не се страхуват от тях.

Удивлявам се как хората внимателно заобикалят неудобни факти като египетските пирамиди, Пума Пунку, Петра и хиляди други.

Неактивен ddantgwyn

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2492
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #181 -: Януари 21, 2019, 13:25:15 »
А що касае глупостта с ядрената война, готов ли си поне да полюбопитстваш?

Да оставим, че по света има много следи, които учените не могат да обяснят научно, но перфектно се обясняват с ядрени взривове.

Kaily, не четеш внимателно. Аз не оспорвам, че по света може да има подобни следи, оспорвам тезата за ядрена война в 1842 г.

Иначе вече ти споменаха за индийските веди, а аз ще ти спомена и за естествения ядрен реактор, открит някъде из западна (май) Африка.
There is no dark side of the moon really …

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #182 -: Януари 21, 2019, 13:38:38 »
Ми и ти не четеш внимателно. В твоя последен пост си ме цитирал мен и точно вътре в тоя цитат има линк към кратко видео, наречено -
Ядерная война 19 века доказана. Захоронение в Туле. Изотопный анализ.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #183 -: Януари 21, 2019, 13:53:37 »
http://xn--80aaacvi7aqjpqei0jvae5b.xn--p1ai/?s=%D1%8F%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%8F&x=0&y=0

Много за ядрените войни и в частност и за 19-и век.
Кунгуров, дори и да се заблуждава по някои въпроси, е много логически издържан и безкрайно честен към фактите. За разлика от болшинството учени. В състояние е да изслуша и приеме всякакви факти и доводи, даже противоречащи на неговите хипотези.

Неактивен Eisblock

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1056
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #184 -: Януари 21, 2019, 14:14:26 »
Интересна тема, може даже да е четиво и за ортодоксалната рационалност.
 :smokin:
Сега сериозно: - И моя милост обича да чете за всякакви небивалици, хипотези, предположения, странни и скривани обичайно, факти, както и за смели и надхвърлящи хоризонта на 80-те % теории и доказателства (с и без кавички). Нормалните хора не обичат екстравагантности и стресиращи неочакваности. Оттук и повечето реакции при сблъсък с необичайни неща. Има две компонента на отказа от "новото" - непрекъснато нарастващият информационен потоп и нежеланието на етаблираните "учени" (мнозинството) + истинските корифей (закостенели в борбата за титли и звания пъргавелковци) да допуснат и най-малко изменение на статуквото: - "Та за какво са се борили те в същност? Кой е луд да изпусне кокала?". Затуй и най-новите и по-застоялите и пр. назад във времето, открития, доказателства и осъществени налудничави теории, се оставят на неспокойни духове и скандалджии да разбъркват жабуняка из блатото на реалността ни. Поне аз виждам нещата така. Сигурен съм, че ако не съвсем всички, то всички тук виждат нещата така или по подобрен начин.

Магнитите в мозъка. В далечната ми младост, са затрупани статиите из вагона ми книги, в които съм срещал тази "ерес". Кайли я поднася съвсем драстично, според модата на руският новоговор използван за заглавия на сериозни и не дотам, клипове и писаници. Моята лична опитност се е сблъсквала със странности при многобройните ми пътувания из света. Под Екваторът, на около 2000 км от Антарктида съм срещал и отбелязал няколко феномена. Там съм бил поне 10-на пъти, та и повече... Та, първият шок е, че ориентировката ми в първите години бе напълно объркана! Инак над Екваторът, в непознати места, градове и пр., винаги съм знаел посоките на света и от там съм се ориентирал отлично. Отделно от това, ТАМ отдолу, звездите са малко по-различни, а в океана многократно повече (отделен въпрос е как "достига" светлината им  (фотоните) до нас, въпреки немислимата мощност на източника... Та ако я(ги) отнесем до разстоянието и елементарното ЗАТИХВАНЕ, поглъщане в хилядолетният им път, става мазало... 8) ). Объркването в ориентацията идва, от някакъв механизъм (сензор) в мен. Той там не работи или е подтиснат от обичайното ориентиране: - От ляво е Изток, а дясната ръка сочи Запад, но ако съм с лице на Юг. Там обаче е обратното. Гледаш към слънцето (уж Юг) но е север, тогава изгревът е от дясно, а залезът - от ляво. За птиците - вече се знае за магнитните мердиани как те могат да се ориентират. Но те пък са потомци (уж) на динозаврите санким... А ние - топлокръвни (но и диносите май са били топлокръвни). Има ли еднаквост в биологията? Кой да ти каже?
Чак след 5-8 години чести отивания там, започнах автоматично да се ориентирам спрямо картата в мозъка ми, гледката наоколо и посоките на света...

Друга странност бе на една Коледа/НГ там. Обикновено се мръква рязко около 18:30ч., в зависимост от сезона (те са обратно на тукашните четири) има отклонения. Хората се прибират или в градовете е доста светло нощем и звездите съм гледал само или в океана най-добре, или извън населените места, но това бе рядко. Та, тогава, излязохме в 00:00ч. да си честитим навън НГ и да видим илюминациите. Това бе в едно селце на 20-на км. от големият град. На НГ е вече пролет там - топло и приятно. Загледах се нагоре по небосвода и ... видях Голямата мечка ниско над хоризонта?! Нямах обяснения как е възможно, та аз бях към някъде 22/25° южна ширина. Това е "отдолу" на Кълбото и неговата изпъкналост ме набутва на доста стотин км. под плоскостта на земната орбита и с това ГМ не би трябвало да се вижда. Даже и да приемем, че земната ос е в благоприятен наклон спрямо наблюдателния пункт - пак е странно. Да не говорим, че и Орион се вижда винаги там, но пък това съзвездие е сравнително ниско към хоризонта на севера, та нейсе...

За ядрената война в по стари времена и в древността... Това е отделна тема, има достатъчно изследвания на места и находки, измервания на фона и са стъкмени доста теории и хипотези. Едната война с ЯО е при Мохе́нджо-Да́ро (също отпечатани сенки, както при Хирошима). Друго място е турското крайбрежие за времето преди Хр. Посещавал съм това място. Има образуван огромен кратер - сега залив с два три малки острова от южната дъга. Множество стопен мрамор, гидовете разправят, че било от вулкан. Но аз видя паднал налепа на стопеното, а отдолу се вижда част от обработен мраморен къс - някаква колона, фриз или част от стена. И това не е единична гледка.

Доста по-стар казус е Содом и Гомора. Историята с Лот, превърната от светлината на експлозията в статуя (поетично). Но в пустинята Негев има стопен пясък и известна повишена радиоактивност - може да се прочете и из книгите на Захария Сичин.

Последното за което пишат активно руснаците е за ядрената война около 1780г. Напр. тук: https://www.youtube.com/watch?v=EtMIygQYx_s. Подкрепя се от три отделни групи изследвания, наблюдения и пр. Има и снимков материал.

1. Смяна местоположението на географският полюс е датирана и някъде пак там, с +/- естествено. Опорна точка е ориентировката на сакралните строежи, църкви, катедрали и пр. обществени сгради. Основно тя е север-юг. Ако се прекарат линии от всяка една разположени в широка дъга посока изток-запад постройки, се получава ДРУГА пресечна точка от линиите, спрямо тази - сегашният полюс, за строеното през 19/20 век. Старият полюс е бил някъде в Гренландия.

2. При строежи на метра' и пр. изкопни работи, в Русия и не само там (Рим напр.- имало е пълно откопаване на "древните" строежи от Римската империя) са открити други, по-стари основи на сгради, върху които са построени наново сегашните. Също и, че сегашните имат засипани етажи и основи, даже съвсем видни - напр. прозорци на етаж, са наполовина в земята. Като насипният слой, спрямо сегашната кота нула, е поне с 3 и повече метри над старата кота нула. Има достатъчно клипове... напр. този: https://www.youtube.com/watch?v=yrYHteg24b0

3. Необичайното натрупвания на кости из места в северното полукълбо - Сев. Америка и Русия. Предполага се, че тези огромни костници в дефилета и каньони са от довлечни при огромна приливна вълна животни, растения и всякакъв друг биологичен материал. Дали това е бил потопа тогава (а и не само един път) заради поредното изместване на земната ос което предизвиква огромна приливна вълна или някакъв друг катаклизъм? От там може да е чернозема в Украйна и серовъглерода в Черно море. А защо не и да е след ядрена катастрофа някога в древността - спомнете си санскритските митове - Махабхарата напр.

Имам и още за разръчкване на любопитството ни, но нека е за друг път. А и поне, тук се надявам, че липсата на тъпите тролове от Оттатък  комбинирано с "теми по така", ще ни лиши от съответното жълтеникаво, миризливо оцветяване на пейзажа тъдява.
« Последна редакция: Януари 21, 2019, 14:24:07 от Eisblock »

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1129
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #185 -: Януари 21, 2019, 14:32:27 »
В резултат на дългогодишни усилия група учени от университета на щата Голобрадо са успели да синтезират неоспорими доказателства за съществуването на континента Азия. Очаква се в близко бъдеще те да бъдат случайно открити под мазилката на древен храм в гр. Шашманду. Ако това стане, то ще преобърне с главата надолу представата ни за възникването на келешите.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #186 -: Януари 21, 2019, 15:12:34 »
Айсе, за потопите, сградите под земята и много още погледни тук
https://www.youtube.com/playlist?list=PLjYmy_gU5G-y71FnKPeatrnKKedziqBS5
Кунгуров има много видеа, но аз преди няколко години изгледах тези за начало. И просто ме порази, че човекът ръчка по тайните съвсем инженерно, той е инженер по образование. Използва напълно научен подход и е съвсем отворен. А това, което разправя, направо свят ми се зави...

А за ония, заседнали в ученическите си знания за света - млади са, затова не се дават. Ако бяха учили при социализма за социализма и бяха преминали през превратностите и преходите, неизбежно щяха да имат поне една пукнатина във верата си.
Ако не са млади и не са се усетили колко са крехки ученията, начи не са в състояние да се учат.

Ти какъв извод си направи от тия нестиковки в Южното полукълбо?

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #187 -: Януари 21, 2019, 18:39:03 »
Много интересен поглед към индийската митология и прекрасна книга:
https://chitanka.info/text/1470-gospodarjat-na-svetlinata

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #188 -: Януари 21, 2019, 19:07:07 »
Има много хубави книги, филми и всичко за древните извънземни. Широко се разпространяват. Изобщо извънземните са или в древността, или някъде там на ен на брой светлинни години. Къде ли не ги пращат, само и само да са по-далеч от тук и сега... щото те са сред нас, около нас, под нас, над нас...СЕГА.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #189 -: Януари 21, 2019, 19:19:56 »
Има много хубави книги, филми и всичко за древните извънземни. Широко се разпространяват. Изобщо извънземните са или в древността, или някъде там на ен на брой светлинни години. Къде ли не ги пращат, само и само да са по-далеч от тук и сега... щото те са сред нас, около нас, под нас, над нас...СЕГА.

Ми не ни харесва ТУК и СЕГА.
Само във форумите се показваме, добре че има стара жица пусната до Алфа Кентавър.
Обаче остаря взе да се къса.
Спешно ми трябва преход от USB 3.0 към поцинкована муфа 3/4 цола че намаля дебита или кредита или...

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #190 -: Януари 21, 2019, 19:34:55 »
Ми не ни харесва ТУК и СЕГА.
Само във форумите се показваме, добре че има стара жица пусната до Алфа Кентавър.
Обаче остаря взе да се къса.
Спешно ми трябва преход от USB 3.0 към поцинкована муфа 3/4 цола че намаля дебита или кредита или...
Спри да издаваш явки и пароли, ти пък! Че от съседната одая ще отмъкнат тела за вторични суровини, само да го докопат! И питай Центъра да ти пратят гъвкав преходник от 3/4 към 7/8, така ще може да осигуриш музиката в правилен ритъм! Няма какво да се подпичкват у Центъро на Кентавър, да праща снабдителния супник, че чиниите вече изпосталяха от липса на гориво!

Неактивен аменеменема

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1129
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #191 -: Януари 21, 2019, 20:05:51 »
Цитат
подпичкват
Казва се „подхождат субвагинално“! :nuts:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #192 -: Януари 21, 2019, 20:08:54 »
Те само да пратят супника пълен.
Керпеден си имаме,тел ще намерим. Шъ съ упрайм! :t0301:

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #193 -: Януари 21, 2019, 20:31:07 »
Ми не ни харесва ТУК и СЕГА.

Глей кво става в тук и сега

Sweeping over the planet, even in the countries that don’t wish to admit it, is a consciousness of individuality. Human Beings are awakening out of the darkness, and they’re saying, “I am special; I am unique; there is no one like me. I will think the way I wish.” It’s everywhere. It has toppled governments and it will topple more… and that’s the plain talk of it.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #194 -: Януари 21, 2019, 20:44:14 »

Глей кво става в тук и сега

Sweeping over the planet, even in the countries that don’t wish to admit it, is a consciousness of individuality. Human Beings are awakening out of the darkness, and they’re saying, “I am special; I am unique; there is no one like me. I will think the way I wish.” It’s everywhere. It has toppled governments and it will topple more… and that’s the plain talk of it.
За пропусналите уроците по история това сигурно е новина. Но да се позиционира като САМО тук и сега е неправилно.Cogito ergo sum! е от преди Декарт.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #195 -: Януари 21, 2019, 20:52:59 »
Кайли, нали ти бях писал в кое измерение как съм, къде пера, къде рога.
Сега ще ти разкрия една тайна.
Та има едно измерение където сме само светлина.
Хубавото си е хубаво ама се намери един дето рече:
 "Колкото повече, толкова повече!"
Или преведено на нашенски:
Количествените натрупвания водят до качествени изменения.
И почнахме да се натрупваме.
Фотон по фотон станахме едноклетъчни, многоклетъчни, люспи, пера....
Изпаднахме до бозайници, но това не беше всичко, докарахме я и до Homo sapiens.
Почти привикнах и съкратиха щата.
Отпадна sapiens.
Сега ще сме само хомо. :beer-405:

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #196 -: Януари 21, 2019, 21:01:05 »
Има само тук и сега, миналото и бъдещето се измислят от тук и сега. Нищо друго няма никъде. Само тук и сега.
Това се знае от езотериците.
И още много игрички с времето, ама ще ти се изправи косата.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #197 -: Януари 21, 2019, 21:10:16 »
Има само тук и сега, миналото и бъдещето се измислят от тук и сега. Нищо друго няма никъде. Само тук и сега.
Това се знае от езотериците.
И още много игрички с времето, ама ще ти се изправи косата.

Виж, ако щеше да ми се накъдри, веднага се съгласявам, иначе съм безнадежден случай във фризьорско отношение. Колко спецове са плакали над главата ми е отделен въпрос.
Но как можеш да измислиш собственото си раждане гледано от позицията на неминуемата смърт в тук и сега, ако нямаш темпорални репери? Или е все едно дали си роден - живял - умрял?

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #198 -: Януари 21, 2019, 21:14:58 »
Не е все едно, опитност трупаш.
Ама нали все пак слизаш на тая земя с пълното съзнание, че си смъртен и ще умреш.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #199 -: Януари 21, 2019, 21:20:05 »
Не е все едно, опитност трупаш.
Ама нали все пак слизаш на тая земя с пълното съзнание, че си смъртен и ще умреш.
Но нали няма "после", как така само слизаш и се качваш насам-натам! След като има само тук и сега, логично е да си зависнеш в него.  :smokin:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #200 -: Януари 21, 2019, 21:22:03 »
Не е все едно, опитност трупаш.
Ама нали все пак слизаш на тая земя с пълното съзнание, че си смъртен и ще умреш.
Но нали няма "после", как така само слизаш и се качваш насам-натам! След като има само тук и сега, логично е да си зависнеш в него.  :smokin:

Не си ли спомняш заека в Алиса.
За да зависнеш трябва да бягаш много бързо. :blush-3296:

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #201 -: Януари 21, 2019, 21:27:43 »
Буратино ти е отговорила. Логиката малко така... на изток казват, че ако две твърдения са противоположни и едното от тях е вярно, то нищо не пречи и на другото да е вярно.
А знаеш ли колко езотерици от най-различни школи твърдят, че всъщност и отвън няма, всичко се извършва в теб самия, няма външен свят, това е само твое отражение в безброй варианти.
С други думи - спиш и сънуваш, че ходиш, летиш със самолети, работиш, семейство създаваш...

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #202 -: Януари 21, 2019, 21:31:29 »
Кайли,не са езотерици, те са крали от гръцките философи и "матрицата" е филм откровение само за тия дето са бягали от часовете по "общество и право" май беше.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #203 -: Януари 21, 2019, 21:37:32 »
Гръцките философи са повлияли западния свят и от едно крило на гръцката философия тръгва западната логика, напълно замитайки под килима противоположното. А в Древна Гърция двете са съществували и допълвали.
На Изток имаме други духовни учения, които не са тръгнали от Древна Гърция, най-малкото щото са доста по-древни от нея.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #204 -: Януари 21, 2019, 21:42:23 »
Буратино ти е отговорила. Логиката малко така... на изток казват, че ако две твърдения са противоположни и едното от тях е вярно, то нищо не пречи и на другото да е вярно.
А знаеш ли колко езотерици от най-различни школи твърдят, че всъщност и отвън няма, всичко се извършва в теб самия, няма външен свят, това е само твое отражение в безброй варианти.
С други думи - спиш и сънуваш, че ходиш, летиш със самолети, работиш, семейство създаваш...
Тъй, тъй, и мама ма е родила доде е сънувала, пък аз не съм успяла да се родя и вече съм засънувала, абе изобщо това ще да е тишината на спалнята, дето ражда чудовища. Нещо живо дето действа вместо да сънува няма ли? Ке ида да нагледам малкото дали сънува как яде содена питка, че ще му изстине парчето!

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #205 -: Януари 21, 2019, 21:46:03 »
Твоите езотерици не са от древните, обикновени европейски мишоци захапали маркетинга.
Щипнали малко от индианците, от индийците, от египтяни и келти и направили европейска салата.
Ще бъдеш много разочарована като разбереш,че истинските знания не се дават на хората дето ги търсят.
Прекалено голяма власт дават, а власт не се дава на този който я иска.
Параграф 22.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #206 -: Януари 21, 2019, 23:47:02 »
Аз честно казано от европейци езотерични знания не съм черпила. Всички са много вътре в матрицата като 67. Елена Блаватска съм я чела преди време, да. И Рудолф Щайнер. Но нещо не ме грабнаха.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #207 -: Януари 21, 2019, 23:52:08 »
Аз честно казано от европейци езотерични знания не съм черпила. Всички са много вътре в матрицата като 67. Елена Блаватска съм я чела преди време, да. И Рудолф Щайнер. Но нещо не ме грабнаха.
За Щайнер - съмнение нямам. Той иска ужасно много дисциплина за четене. Но Блаватская в компания с Рьорихите би трябвало да ти хареса.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #208 -: Януари 22, 2019, 00:41:22 »
Няма лошо в това да обичаш дисциплината. Лошотге да я налагаш на целия свят като най вярната философия. Ти имаш ли дисциплина за самоусъвършенстване и духовно израстване?

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #209 -: Януари 22, 2019, 03:29:02 »
Няма лошо в това да обичаш дисциплината. Лошотге да я налагаш на целия свят като най вярната философия. Ти имаш ли дисциплина за самоусъвършенстване и духовно израстване?
Знам ли... Вчера цяла сутрин дисциплинирано ших - слагах на баба ми бродираната възглавница в рамка. Никой в местния салон за рамки не искаше да се занимава с нея, че работата била пипкава, трябвало рамка с незнам какво си стъкло и кутия, голямо чудо! Аз почесох глава, извадих на другата баба шилото, малко копринени конци и игли за бродерия, и реших задачата. Тук-там някой набоден пръст в усъвършенстването на рамкиращите ми умения и готово! Нещо като мемориал на баба ми, която би навършила сто години тази година.

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Newbie
 • *
 • Коментари: 29
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #210 -: Януари 22, 2019, 04:36:42 »
Повече от нормално е богатите да се сдружават, за да управляват света.

Като контрапункт на горното, бедните са бедни по редица причини: лоша карма, мързел, простотия, килийно образование, вредна среда, недостатъчен устрем и стръв към печалба и  още много подобни качества.

Маркс, който никога не е работил, а е лентяйствал, пътувайки по света, е написал съчинения повдигащи духа на простите, бедните, глупавите, необразованите, некадърните, лентяите, лудите и полунормални типажи, подвеждайки ги, че могат чрез революция да свалят богатите и да създадат общество където всички ще са равни и всички ще управляват (народоуправление).

Като хитър евреин, какъвто е в действителност, е направил невероятно сполучлив експеримент с психиката на плебеите от дъното на обществото, на които е предсказал едно невъзможно бъдеще.

Ленин напипва историческият момент и се връща от "изгнание" в Русия с желанието да направи революция и реализира марксическите постановки на практика, чрез сваляне  богатите от власт и създаване на народоуправление.

На всички ни е известно докъде доведе този експеримент, който в момента продължава, но пак в ущърб на плебеите, където управляващите нямат нищо против да запазят статуквото.

Къде е конспирацията?! Горбачов, Андропов, Черненко, Елцин, Путин,....са следствия, а не първопричина от икономическия разгром на една свръхдържава с невереоятни природни богатства, в която населението е на ръба на пропастта и граничи с великата мизерия.

Според мен, най-голямата конспирация са бедността, малоумието, необразоваността и тяхното огледало жълтата преса, изчерпаната журналистика, авторите търсещи сензации и други от същата колода карти.

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2966
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #211 -: Януари 22, 2019, 05:40:57 »
Цитат
Маркс, който никога не е работил, а е лентяйствал, пътувайки по света, е написал съчинения повдигащи духа на простите, бедните, глупавите, необразованите, некадърните, лентяите, лудите и полунормални типажи, подвеждайки ги, че могат чрез революция да свалят богатите и да създадат общество където всички ще са равни и всички ще управляват (народоуправление).
Сещам се за една друга лентяйка, която също като Маркс е лентяйствала и е написала съчинения повдигащи духа на простите, бедните, глупавите, необразованите, некадърните, лентяите, лудите и полунормални типажи, подвеждайки ги, че могат чрез магия да променят нещо в света. Но за разлика от Маркс е прибрала и един милиард долара от простите, бедните, глупавите, необразованите, некадърните, лентяите, лудите и полунормални типажи.
Май се казваше Джоан Роулинг.
И за разлика от Маркс не и се е налагало да иска пари от някой като Енгелс, карала е директно на социални помощи, докато успее да подведе простите, бедните, глупавите, необразованите, некадърните, лентяите, лудите и полунормални типажи и да им прибере 1  милиард долара.
Как само се е прецакал Маркс, че не се е родил в днешния мекушав и социален европейски капитализъм.
 :bigok:

Неактивен Владимир Дерменджиев

 • Newbie
 • *
 • Коментари: 29
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #212 -: Януари 22, 2019, 05:51:18 »
След като има кой да лапа, ще има и кой да му сервира. Бизнес и маркетинг, маркетинг и бизнес.

Чок觧

 • Гост
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #213 -: Януари 22, 2019, 07:00:37 »
След като има кой да лапа, ще има и кой да му сервира. Бизнес и маркетинг, маркетинг и бизнес.

Абе то лапачи много , ама не всичките могат да си платят за лапането !

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #214 -: Януари 22, 2019, 16:01:56 »
Изобщо извънземните са или в древността, или някъде там на ен на брой светлинни години.
Къде ли не ги пращат, само и само да са по-далеч от тук и сега... щото те са сред нас, около нас, под нас, над нас...СЕГА.
Да, тук са и сега. Но са отделени от нас с невидима преграда за наше добро. Затова недей да преминаваш тая преграда.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #215 -: Януари 22, 2019, 19:15:53 »
От теб може и да са отделени, от мен вече не са.

А за лентяйстващия Маркс, може, ама не е ял от парите на 67, затова тя не го закача... Божееее, Боже....
Що лентяй се навъдиха по тая земя... Сефте чувам тая гледна точка, честно, порази ме даже повече от идеята на Здравчето оттатък, че Тесла е по- ниск ниво от Едисон, щото не умеел да си гледа интереса.

Евала, мислители!

Неактивен Engels

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 2966
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #216 -: Януари 23, 2019, 03:03:55 »
Цитат
че Тесла е по- ниск ниво от Едисон, щото не умеел да си гледа интереса.
Друго си е Едисон, направо Американска мечта.
Необразован, самоук, милионер.
А Тесла завършил в Париж, елитно образован и беден.
Как да не заложиш на Едисон, който си знаел интереса и като класически капиталист обещава пари срещу работа, но като му свършат работата не плаща.
Така се става милионер като прецакваш другите.
Вземайте пример от Едисон, а не като Тесла, който отказва милиони долари за да позволи променливия ток да достигне по бързо до потребителите.
Трябва да сте твърди капиталисти и да прецаквате всеки който можете.
 :bigok:

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #217 -: Януари 23, 2019, 03:25:26 »
От теб може и да са отделени, от мен вече не са.
Общуването с такива същества ще ти донесе само зло. Сериозен съм, не ти се подигравам.

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #218 -: Януари 23, 2019, 05:46:48 »
От теб може и да са отделени, от мен вече не са.
Общуването с такива същества ще ти донесе само зло. Сериозен съм, не ти се подигравам.
Кайли, зарежи ме мен, аз съм безнадежден случай, ама Нор1 има право, без майтап.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #219 -: Януари 23, 2019, 21:56:53 »
От теб може и да са отделени, от мен вече не са.
Общуването с такива същества ще ти донесе само зло. Сериозен съм, не ти се подигравам.
Не бой се, няма.
Отвори си малко съзнанието.
Всъщност общуването с тесногръди еснафи ще ти донесе повече вреди.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #220 -: Януари 23, 2019, 21:58:03 »
Оф, Боже.
Аз за себе си знам. За вас ми е любопитно, как вие виждате света през вашата перспектива.
Какви злини може да ми донесе?

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #221 -: Януари 23, 2019, 22:30:50 »
Относно природата на тези свръхестествени същества аз приемам за вярна Тора. Там пише какви са и какво целят. Ако не си чела, прочети. Ако си чела и не си съгласна, ти си знаеш. Иначе нещата, дето ти си ги чела, и аз съм ги чел. И съм си избрал на кое да вярвам и на кое не.
Може би и Чоки ще има мнение по тези въпроси.
« Последна редакция: Януари 23, 2019, 22:33:22 от Nor1 »

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #222 -: Януари 24, 2019, 00:33:19 »
Добре, ти вярваш на прочетеното, аз вярвам на сърцето си. Отде да знам кой е писал Тора и колко е вярна тя. Може пък лошите анунаки да са написали всички религии, за да ни държат в подчинение. Може заблудени от тях добри души да са писали. Може демони да са я писали.
Изобщо, аз имам един критерий за себе си. Ако едно послание ме себеовластява, значи е добро за мен. Ако по някакъв начин ми отнема силата да бъда себе си, значи е лошо за мен.

Моите лоши извънземни ме учат, че съм част от Бог, че като такава част съм надарена с божествена същност и тази същност е толкова красива и светла, колкото е и Бог, щото нали все пак съм част от него.

А на какво ви учи вас Тора?

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #223 -: Януари 24, 2019, 01:26:56 »
Не вярвам безусловно на нищо и никого. Всеки, който иска доверие, трябва да бъде изпитван. И да се гледат последиците от думите и делата му, неговите и на подобните нему.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #224 -: Януари 24, 2019, 07:57:58 »
Оф, Боже.
Аз за себе си знам. За вас ми е любопитно, как вие виждате света през вашата перспектива.
Какви злини може да ми донесе?

Не съм от любителите на Тора, но там има и много истини.
Религиозните текстове са послания за хората, как да се предпазят в реалният свят.
В последствие  се наслагват тълкуватели и догми до пълно изкривяване и следва нов прочит.
Когато светът е бил такъв - Тора, после Библия, после Коран.

Кайли ти вече си почти изгубена, ще се опиташ да отидеш там независимо от последствията.
"Най-голямото постижение на Дявола беше ,че успя да заблуди всички, че не съществува".
Твоето его те заблуждава, че там има светлина и че само "ТИ" си способна да прекрачиш границата, а другите са несретници.
Не преминавай!


Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #225 -: Януари 24, 2019, 15:54:12 »
Добре, ти вярваш на прочетеното, аз вярвам на сърцето си. Отде да знам кой е писал Тора и колко е вярна тя. Може пък лошите анунаки да са написали всички религии, за да ни държат в подчинение. Може заблудени от тях добри души да са писали. Може демони да са я писали.
Изобщо, аз имам един критерий за себе си. Ако едно послание ме себеовластява, значи е добро за мен. Ако по някакъв начин ми отнема силата да бъда себе си, значи е лошо за мен.

Моите лоши извънземни ме учат, че съм част от Бог, че като такава част съм надарена с божествена същност и тази същност е толкова красива и светла, колкото е и Бог, щото нали все пак съм част от него.

А на какво ви учи вас Тора?
Ами Тората учи точно същото, че твоята същност след смъртта си ще се слее с божествената. А тук си Божие творение, че Бог простира ръката си над теб и затова си силна.
Дето се вика, то има какво да се чете, няма кой.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #226 -: Януари 24, 2019, 20:35:08 »
Кайли ти вече си почти изгубена, ще се опиташ да отидеш там независимо от последствията.
"Най-голямото постижение на Дявола беше ,че успя да заблуди всички, че не съществува".
Твоето его те заблуждава, че там има светлина и че само "ТИ" си способна да прекрачиш границата, а другите са несретници.
Не преминавай!


И къде съм казала, че аз мога, а другите не могат? Откъде накъде намеси и егото пък?

По-надолу пускам онова, което всъщност ми е верую, без да съм го чела никъде. Преди малко ми мина пред очите случайно. Но и Руми е слуга на сатаната сигурно...
« Последна редакция: Януари 24, 2019, 20:40:12 от kаily »

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #227 -: Януари 24, 2019, 20:38:05 »
Ами Тората учи точно същото, че твоята същност след смъртта си ще се слее с божествената. А тук си Божие творение, че Бог простира ръката си над теб и затова си силна.
Дето се вика, то има какво да се чете, няма кой.
Би ли ми обяснила като на Гошо тъпото защо да чета нещо, според теб, след като съм казала очевидно същото и вече го знам?

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #228 -: Януари 24, 2019, 20:38:42 »

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #229 -: Януари 24, 2019, 20:43:55 »
Кайли ти вече си почти изгубена, ще се опиташ да отидеш там независимо от последствията.
"Най-голямото постижение на Дявола беше ,че успя да заблуди всички, че не съществува".
Твоето его те заблуждава, че там има светлина и че само "ТИ" си способна да прекрачиш границата, а другите са несретници.
Не преминавай!

И къде съм казала, че аз мога, а другите не могат? Откъде накъде намеси и егото пък?Пътуваш към място което другите избягват.
Това казва повече от думите.
Егото само подсилва стремежите ни, то е по-малкото зло.
Голямото са желанията ни породени от незнание и желание за "нещо различно".                     

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #230 -: Януари 24, 2019, 21:06:22 »
Ами Тората учи точно същото, че твоята същност след смъртта си ще се слее с божествената. А тук си Божие творение, че Бог простира ръката си над теб и затова си силна.
Дето се вика, то има какво да се чете, няма кой.
Би ли ми обяснила като на Гошо тъпото защо да чета нещо, според теб, след като съм казала очевидно същото и вече го знам?
Ти попита на какво ни учи Тората. Аз ти отговорих. В смисъл, че и земни източници могат да те научат на неща, които приемаш като откровение от извънземни, достъпно само на тях и милостиво спускани на някои избрани. По старата руска традиция, "пророков нет в отечестве своем, но и в других отечествах не густо".

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #231 -: Януари 24, 2019, 21:09:31 »
Пътуваш към място което другите избягват.
Това казва повече от думите.
Егото само подсилва стремежите ни, то е по-малкото зло.
Голямото са желанията ни породени от незнание и желание за "нещо различно".                     
Не виждам какво мога да опонирам на човек, който е убеден, че да се цепиш от стадото, в което е той, е проява на егото.


67, кой е писал Тора?

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #232 -: Януари 24, 2019, 21:20:33 »
Цитат
Не виждам какво мога да опонирам на човек, който е убеден, че да се цепиш от стадото, в което е той, е проява на егото.

Ако се огледаш ще видиш, че стадото върви с теб.
Дали ще чакаш на извънземните, на Хорхе Букай или на новите модни тенденции няма голяма разлика.
Различно не е синоним на правилно, добро и полезно за хората.
Бъдете "различни", но после не се чудете че не ви броят за хора а за пъстри папагали..

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #233 -: Януари 24, 2019, 21:23:39 »
Прочете ли писаното на фотото, де сложих?
Следвам вътрешния си зов само. И пет пари не давам дали пътят ми е различен, или не от твоя, на тоя, на оня, на това или онова стадо.
А щом за теб и останалите вътрешният зов е от дявола, не го следвайте. Следвайте предписанията. Аз няма да ви предупреждавам да не ги следвате. Нищо че не знаете кой ги е писал, кога ги е писал, под чие давление ги е писал, колко пъти и как са преправяни.

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #234 -: Януари 24, 2019, 21:30:47 »
Цитат
Кайли ти вече си почти изгубена, ще се опиташ да отидеш там независимо от последствията.
"Най-голямото постижение на Дявола беше ,че успя да заблуди всички, че не съществува".

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #235 -: Януари 24, 2019, 22:05:19 »
"67, кой е писал Тора?"
Твърди се, че Господ диктувал, а Мойсей си водел прилежно записки.  :nuts: Това за писаната Тора. Устната според традициите е надграждане, правено от мъдри люде. Ще се смаеш какви неща са измислили в онези времена, когато машините не са им работили.  :smokin:

Активен buratinob

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 7907
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #236 -: Януари 24, 2019, 22:08:19 »
Тората диктувана от Господ.
Корана диктуван от Аллах.
Само Библията компилация от автобиографии.

Неактивен kаily

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1704
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #237 -: Януари 24, 2019, 23:15:30 »
Абе чела съм и аз туй онуй, не съм се занимавала само със извънземни. Няма да ме смаете с Тора. Ама ми е интересно как нещо в древността, диктувано от неизвестно кой, се приема за свещено, а ако е диктувано в наши дни пак от неизвестно кой, се приема за дяволско.

Неактивен Nor1

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 4164
  • Профил
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #238 -: Януари 25, 2019, 02:43:31 »
щом за теб и останалите вътрешният зов е от дявола
Зовът хем вътрешен, пък хем от "извънземни учители"  :nuts:

Неактивен 67

 • Just Member
 • *****
 • Коментари: 1320
  • Профил
  • Критиканзер
Re: Теория на конспирациите
« Отговор #239 -: Януари 25, 2019, 04:07:37 »
Абе чела съм и аз туй онуй, не съм се занимавала само със извънземни. Няма да ме смаете с Тора. Ама ми е интересно как нещо в древността, диктувано от неизвестно кой, се приема за свещено, а ако е диктувано в наши дни пак от неизвестно кой, се приема за дяволско.
Защо, джанъм, в древността да е било диктувано от неизвестно кой, Господ лично се е познавал с Мойсей, я колко пъти му е говорил и давал акъл, а Мойсей му е отвръщал, че даже май са се видели някъде.  :cool-1084: То верно на Мойсей навигацията малко му е куцала, ама за останалото: и изпълнителен бил, и деен, и слушал, и пишел, изобщо образцов момък!
А за диктуваното в наши дни от неизвестно кой - ми той Господ си е рекъл каквото е требвало, сега остава някой друг да се опита. По логическата редичка, сещай се кой!  :nuts: