В Конгреса на САЩ е внесен законопроект, предвиждащ до 1 милиона долара глоба и до 20 г. затвор, за който използва VPN мрежи! Предложеното законодателство съдържа двусмислени фрази като „настолни програми“, „мобилни приложения“, „платформи за игри“, „решения за плащане“ и „уеб приложения“.
Потребителите на VPN рискуват да бъдат осъдени на 20 години затвор в САЩ съгласно новия закон RESTRICT
Здравейте отново!
Дойде време да защитя "Американската демокрация. Засега не с оръжие в ръка.
Отидох не на фалшивият източник на брата си "Maximus", a на страницата на US Congress:
https://www.congress.gov/search?q=%7B%22source%22%3A%22legislation%22%2C%22search%22%3A%22RESTRICT%20Act%22%7D
https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/686?q=%7B%22search%22%3A%5B%22RESTRICT+Act%22%5D%7D&s=1&r=1
Нали знаете английски по-добре от мен? Къде видяхте съкращението "VPN"? Аз не го видях.
Аз в битноста си на "American Bastard" използвам VPN у дома. Синът ми в офиса си работи с VPN (по федерален договор). Когато FBI почука на вратата ми в 4am ще ви се обадя веднага.
Не вярвайте на всяка щуротия която се пише в мрежата!
I love this country!
Този път не го забравих.
PS Да ме извинят другарите ми "onzi" и "Gzusepe", че не мога да ги "please"-вам винаги. Нещата не се развиват винаги по-мойте желания. Фъртуната ме води.
И в неделя да посегнете към номер "3"!
---
Butch,
Ще извиняваш, ама след като ми стана ясно, колко си бос в хай-тех чип технологиите (което би трябвало да те интересува), избягвам да коментирам участието ти, поради понякога откровено глупаво им съдържание под форма на излеяния на душевно болен човек!
Освен това на практика си доказал ниво на pidgin English, поради което четенето и разбирането на федерални закони е просто beyond your head!
В назования от теб линк (поради слаба грамотност) „фалшивият източник на брата си“ "Maximus" ясно и с конкретни цитати е казано:
Законът RESTRICT не се ограничава само до TikTok. Той дава на правителството правомощия върху всички форми на комуникация в страната или чужбина и дава правомощия да „налага всяка смекчаваща мярка за справяне с всеки риск“ за националната сигурност сега и във всяка „потенциална бъдеща сделка“!
Атака спрямо комуникации и VPN технологии
Хората често законно използват услугите на VPN (виртуална частна мрежа), за да добавят допълнителен слой сигурност за уеб комуникациите. Това позволява на потребителите да маскират или променят своя интернет адрес. Често се изисква достъп до съдържание, което иначе може да бъде блокирано или цензурирано.
Законопроектът, ако бъде приет, ще се опита да идентифицира „притежанията на продукти и услуги на информационни и комуникационни технологии, които представляват неоправдани или неприемливи рискове“.
Това може да включва VPN, ако се използват за достъп до забранени уебсайтове като TikTok. Но това не е всичко.
Предложеното законодателство съдържа двусмислени фрази като „настолни програми“, „мобилни приложения“, „платформи за игри“, „решения за плащане“ и „уеб приложения“. Той е насочен към подходящ софтуер с потребителска база над 1 милион в САЩ.
По същество той възнамерява да разгледа внимателно дълъг списък от комуникационни технологии. Те включват уеб хостинг, облачни услуги, услуги за доставка на съдържание, дронове, изкуствен интелект и електронна търговия.
Законопроектът изрично нарежда на министъра на търговията да „идентифицира, възпира, прекъсва, предотвратява, забранява, разследва или смекчава по друг начин“ рисковете за националната сигурност, свързани с технологиите, свързани с държави, враждуващи на САЩ.
Справка самият закон
https://www.congress.gov/118/bills/s686/BILLS-118s686is.pdf , но едва ли ще се справиш целия да прочетеш, та камо ли разбереш!
Bitte weiter schwimmen!
Не се чувствай задължен да ми отговаряш! Няма да те чета.