Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Април 05, 2025, 23:00:01

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 1264437 пъти)

Accipiter, Bacho Кольо и 80 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11598
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #9300 -: Днес в 09:40:19 »
Основното е какви са били митата до сега - не тия, които си ги менкат краварите и европците по разни споразумения, а по принцип - примерно германците какви мита предлагат за внос на коли в Германия от трети страни - Китай, Мексико, Япония, Корея... Някакъв в гласовете бе пуснал инфо с проценти и се оказа, че за момента са по високи отколкото на други към Германия, но не ми се вярва много, че няма реципрочност, а и ме мързи да проверявам. Някой да е виждал нещо?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9301 -: Днес в 09:49:35 »
Quote (selected)
Тръмп се опитва да ги научи да ядат само това което са произвели, не напечатали.
Абе за яденето и за високите технологии не ги мисли - яденето или сами си го произвеждат и независимо че е ГМО-сано - ония си го рупат, а което не го произвеждат си го внасят за дребни центове от васалните им територии. А високите технологии все още си ги имат. Куца им ги индустриалното производство, зер решиха да се бъхтят други заради тях и вече в GDP-то им по PPP са под 20%. 3% селско стопанство което се работи само с машини и другото са услуги /бах тия услуги, верно много ги имат/, но това ги докара до там, че автентичния американец вече не може един пирон да забие сам, пък ако ще и в йогурт!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 11195
    • Профил
« Отговор #9302 -: Днес в 11:25:53 »
ДДС нямали в САЩ, разправя един друг украинец при Шелест. Та тия мита на Тръмп са горе долу колкото митата плюс ДДС-то с ЕС.
А за Япония същият обясни следното, почвайки с "Да си приятел на САЩ е смъртоносно." Бедната Япония, първо 2 атомни бомби, после в позиция на 4 крака, после я заставили да купува и да стане склад на инфлацията на САЩ, после я заставили не знам си какво, после фортпост срещу Китай и накрая 30% мита.
Ако изборите променяха нещо, щяха да забранят Джорджеску

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9303 -: Днес в 11:49:45 »
"Президент Дональд Трамп находится в контакте с представителями Вьетнама, Индии и Израиля с целью обсуждения индивидуальных торговых соглашений. Эти соглашения могли бы смягчить предложенные тарифы для этих стран до истечения крайнего срока на следующей неделе", — говорится в сообщении.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 26707
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #9304 -: Днес в 13:34:57 »
Quote (selected)
Едно бутало пресича шест граници, преди да влезе в Made in US пикап
Произведени в САЩ автомобили използват много чуждестранни части, например ford F-150 използва компоненти, които идват от 24 държави извън щатите
https://carmarket.bg/drugi/edno-butalo-presicha-shest-granici-predi-da-vleze-v-made-in-us-pikap-10459
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Aсол

• Just Member
  • Коментари: 5469
    • Профил
« Отговор #9305 -: Днес в 19:44:42 »
Ама то не остана какво да си купиш бе, човек, освен турска техника
Смея да не се съглася ... Не всичко е произведено от "Сириуската кибернетична компания" ... всичките ми домакински уреди са на една фирма (наи-стария - на 12 години) ... тенджурата под налягане - на 4 ... нещо му стана на електронния клапан - обадих се за (извън гаранционна) помощ а те ми пратиха целия похлупак.
Основния проблем в Бг е, че дистрибутурите са си обикновенни прекупвачи и мърлячи.

И аз няма да се съглася, защото най-старият хладилник "Минск" е над 40 лета, пералнята "Аурика" на 50, а родният "Раховец" на 38 години. Тенджерата ми под налягане е кубинска и от 1986 година, още нищо му няма на клапана. Западният ви стил не обещава качество, а лъскави мъниста. Аз тези неща не ги одобрявам, щото мечтата в живота ми е не е да сменям уреди на пет години, аз предпочитам книги и прочее  упадъчни и подривни дейности. Апропо, и от Холивудските филми има какво да колекцианира ценител. Има страхотни продукции

Активен Дърт Вейдър

• Just Member
  • Коментари: 615
    • Профил
« Отговор #9306 -: Днес в 20:07:55 »
мечтата в живота ми е не е да сменям уреди на пет години
Точно това имах навпредвид, ама не сте ми вденали поантата.
"Върви бавно, говори учтиво и носи дебела тояга със себе си."
[по Teddy Roosevelt]

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9307 -: Днес в 20:33:50 »
Блумберг бьёт тревогу!

☄️📱↗️ Политика тарифов США достигла цепочек поставок Apple.

Apple передает ВСЕ ТАРИФНЫЕ ЗАТРАТЫ НА ПОТРЕБИТЕЛЕЙ, розничная цена iPhone 16 Pro Max в США вырастет с нынешних 1599 долларов до 2300 долларов

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9308 -: Днес в 20:48:29 »
Блумберг бьёт тревогу!

☄️📱↗️ Политика тарифов США достигла цепочек поставок Apple.

Apple передает ВСЕ ТАРИФНЫЕ ЗАТРАТЫ НА ПОТРЕБИТЕЛЕЙ, розничная цена iPhone 16 Pro Max в США вырастет с нынешних 1599 долларов до 2300 долларов
Браво на Тръмпича! За първи път да се намери начин да ударят инфлуенсърщината и изобщо излишната горна част на либерастията. Или - производителя на продуктите за тях. Ми искаш да си гъзар - плащаш, кво толкоз? Щото нищо не те бърка да си купиш и iPhone 15 Pro -  цена към момента 1260 Eвро, нали? Ама гъзарията цена няма - ми плащай бе инфлуенсър недоклантен! :pissed-891:

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #9309 -: Днес в 21:16:42 »
Ми те всички телефони пак са китайски, всички ще поскъпнат, както и всичко останало. САЩ докато се научат да си произвеждат изцяло домашни телефони, зор ще видят.
Аз лично занапред на тая тема ще пускам в икономическите войни, ще е много интересно...