Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 13, 2024, 09:13:27

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 859515 пъти)

Imko1, Accipiter и 152 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8049
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #8220 -: Ноември 08, 2024, 09:32:50 »
Цитат на: lucho
Тук http://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html
може да се следи заемането на местата, засега е 191 на 206 за републиканците,
като целта е да имат поне 218 от общо 435, т.е. повече от половината:

(Станаха 199 на 211)
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25526
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8221 -: Ноември 08, 2024, 16:09:28 »
Quote (selected)
Съгласен съм, но мисля, че загубата или по-точно намаляването на световното влияние на САЩ е всъщност нещо добро за тях! Крайно време е да се научат да разчитат предимно на собствените си сили и възможности, каквито те имат предостатъчно, за да се развиват, а не да експлоатират останалия свят.
Понякога ми звучиш детински наивно.
Как си представяш сами да се откажат?
Назобали сте се с марксизъм ленинизъм и материалните му постулати.
Не всичко е пари, земя, ресурси. Те са само част от инструментите за контрол.
Контролът, това е целта на сатанистите. Те не само вземат както ги обвиняват, дават, на някой торби злато, на други километри земя ако в замяна са послушни.
« Последна редакция: Ноември 08, 2024, 17:33:42 от buratinob »
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8222 -: Ноември 08, 2024, 17:25:31 »
Quote (selected)
WSJ цитира мирния план на Тръмп за Украйна: Отказ от НАТО за 20 години и замразяване на фронта
...
Така една от идеите, предложени на Тръмп, която е подробно описана от трима близки до новоизбрания президент, е, че Киев обещава да не се присъединява към НАТО поне 20 години. В замяна САЩ ще продължат да доставят на Украйна оръжия за възпиране на бъдеща руска агресия.
https://glasove.com/na-fokus/wsj-tsitira-mirniya-plan-na-tramp-za-ukrayna-otkaz-ot-nato-za-20-godini-i-zamrazyavane-na-fronta
7 години мюнхенска ала бала не стигнаха, сега искат да пробват за 20 години.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11282
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8223 -: Ноември 08, 2024, 18:56:07 »
Quote (selected)
Съгласен съм, но мисля, че загубата или по-точно намаляването на световното влияние на САЩ е всъщност нещо добро за тях! Крайно време е да се научат да разчитат предимно на собствените си сили и възможности, каквито те имат предостатъчно, за да се развиват, а не да експлоатират останалия свят.
Понякога ми звучиш детински наивно. Как си представяш сами да се откажат?
Не съм писал, че ще се откажат по собствено желание. Ще бъдат принудени поради отслабването си.
Quote (selected)
Назобали сте се с марксизъм ленинизъм и материалните му постулати.
В марксизма-ленинизма няма постулати, а обективни закони, открити чрез анализ на материалния свят.
Quote (selected)
Не всичко е пари, земя, ресурси. Те са само част от инструментите за контрол.
Да, така е. Има и психологическа обработка.
Quote (selected)
Контролът, това е целта на сатанистите. Те не само вземат както ги обвиняват, дават, на някой торби злато, на други километри земя ако в замяна са послушни.
Да, но си го получиха във вторник. Американският народ излезе по-мъдър, отколкото някои го смятат.

Неактивен Banana Joe Maldonado

• Just Member
  • Коментари: 3128
    • Профил
« Отговор #8224 -: Ноември 08, 2024, 19:21:05 »

Мъдър, я - премести тежестта върху другия крак преди да направи нова крачка към ямата с катрана.
*********   ✹    *********

Неактивен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4652
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #8225 -: Ноември 08, 2024, 19:45:42 »
В марксизма-ленинизма няма постулати, а обективни закони, открити чрез анализ на материалния свят.
Невярно!
Учудвам се, че аз трябва да го пиша, а не сериозен марксист като "Отврат" или Параграфа (който го няма). Аз съм само наблюдател, който се опитва да си обясни нещата от живота.
Маркс е философ и не се занимава с материалния свят. Като Дарвин например. Маркс се занимава с човешките отношения кън труда и капитала. И собствеността. Повлиян е и стъпва на философията на Хегел и Адам Смит. Хегел е идеалист.
Преговори си Научният комунизъм! Разбра се колко е "научен". Не издържа на предизвикателствата на времето. "Zeitgeist"- a го отвя. Няма да се пуашите! :)))
При второто пришествие ще го съживят. Лазар е бил съживен, що да не се съживи и марксизмът.
Там вече няма да участвам. Once is one time too many!

« Последна редакция: Ноември 08, 2024, 20:16:21 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8226 -: Ноември 08, 2024, 19:52:30 »
Quote (selected)
При второто пришествие ще го съживят. Лазар е бил съживен, що да не се съживи и марксизмът.
СоциализЪмът се препъна на ниво битие, ако китайските другари бъдат така добри да подсигурят битието (което вече правят) ние ще им помогнем с питиетосъзнанието. :)))

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8227 -: Ноември 08, 2024, 19:54:15 »
Невярно!
Учудвам се, че аз трябва да го пиша, а не сериозен марксист като "Отврат". Аз съм само наблюдател, който се опитва да си обясни нещата от живота.
Маркс е философ и не се занимава с материалния свят. Като Дарвин например. Маркс се занимава с човешките отношения кън труда и капитала. И собствеността. Повлиян е и стъпва на философията на Хегел и Адам Смит. Хегел е идеалист.
Хегел е идеалист, но от него Маркс взаимства диалектиката. А ти пропусна да споменеш другата съставка на диалектическия материализъм – материализма, която пък той взема от Фойербах.
Quote (selected)
Преговори си Научният комунизъм!
Пак обърка членуването. Но по-важното е, че си забравил, че преди историческия материализъм изучавахме диалиектическия материализъм, който си е точно за материалния свят. А и в историческия материализъм всичко – и производителните сили, и производствените отношения, и класите, и класовата борба – пак има маериална основа.
Quote (selected)
Разбра се колко е "научен". Не издържа на предизвикателствата на времето.
Това не е вярно! Махни кавичките! Не издържаха тези, които се кълняха в него, но не го разбраха, приложиха и развиха. Защото той не е догма, а ръководство за действие и се трябва да се развива.
« Последна редакция: Ноември 08, 2024, 20:00:02 от lucho »

Неактивен cekyko

• Just Member
  • Коментари: 2869
    • Профил
« Отговор #8228 -: Ноември 08, 2024, 20:01:23 »
Невярно!
Учудвам се, че аз трябва да го пиша, а не сериозен марксист като "Отврат" или Параграфа (който го няма). Аз съм само наблюдател, който се опитва да си обясни нещата от живота.
Преговори си Научният комунизъм! Разбра се колко е "научен". Не издържа на предизвикателствата на времето. "Zeitgeist"- a го отвя. Няма да се пуашите! :)))
Там вече няма да участвам. Once is too much!

баси, тенекиения пак се е развихрил.

как пляскаво се разправи и с маркс, и с хегел и със смит. и с лазар. направо да ги ожалиш.
то не са болдове, не са чудесии, джиджи бесно завижда и на интеуекта, и на оформлението.

както вече съм споделял, няма нищо по-жалко от некомпетентен лаик да се пиня да дава акъл на всички за всичко.

готино, дрън-дзън-дзън-дзън......
тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8229 -: Ноември 08, 2024, 20:12:00 »
На червените чугуни няма да уврат главите.  Китай не прави социализъм, комунизъм или друг "изъм"*. А той сега 'кара влака".  Оня соц умря. Няма да се върне. "Другарите" станаха капиталисти.
А за оня който се обажда не в час:
"Чемодан, вокзал, СССР!"

* Не съм съвсем прав. Прагматизъм е точното.
« Последна редакция: Ноември 08, 2024, 20:21:45 от Butch »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8230 -: Ноември 08, 2024, 20:16:30 »
На червените чугуни няма да уврат главите. Китай не прави социализъм, комунизъм или друг "изъм".
Напротив, строи социализъм с китайска специфика.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10531
    • Профил
« Отговор #8231 -: Ноември 08, 2024, 20:17:48 »
Китай не прави социализъм, комунизъм или друг "изъм".
Прави. И Европа правеше досега.
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8232 -: Ноември 08, 2024, 20:35:52 »
Quote (selected)
Има, има!!!
Има и американски, камилата нали и тя беше такова... социалистка ( с извинение ).

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8233 -: Ноември 08, 2024, 20:45:59 »
Quote (selected)
"Hotel California"
Бъч, не знам каква я мислиш, ама на мен САЩ най ми пасват на  "Hotel California".
Веднъж докопат ли те, после и в щата на Луцифер да се скриеш ще те гонят за данъци.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8234 -: Ноември 08, 2024, 20:48:59 »
Има и американски, камилата нали и тя беше такова... социалистка ( с извинение ).
Най-известната беше Анджела Дейвис. Комунистка. Ние страдахме  :))), че не е на свобода. Последно я видях на сборище на LGBTQ. Не са ли такива всички левичари?
« Последна редакция: Ноември 08, 2024, 22:58:09 от Butch »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8235 -: Ноември 08, 2024, 21:10:55 »
Допускаш логическата грешка "Грешно обобщение".

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8236 -: Ноември 08, 2024, 21:28:51 »
Quote (selected)
Победата на Тръмп направи Мъск по-богат с 15 милиарда долара
...
Изпълнителният директор на компанията за електрически автомобили Tesla Илон Мъск е поддръжник на Тръмп. Предприемачът подкрепи политика по време на предизборната кампания и по-специално дари над 130 милиона долара на републиканците за разходи. Освен това рекламира Тръмп в своята платформа в социалната мрежа X. Електрическите коли Tesla, ракетите SpaceX, мозъчните чипове Neuralink и други бизнес активи на Мъск зависят от държавни субсидии, регулации и правителствени политики. Според Reuters Мъск ще създаде благоприятни условия за себе си при новата ситуация
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/pobedata-na-tramp-nampravi-mask-po-bogat-s-s-15-miliarda-dolara
Не че нещо, ама това са първите наистина "инвестирани" лични средства на Мъск.
И каква възвръщаемост!!!
Досега завличаше инвеститори, НАСА, Пенатгона... да влагат пари в него.
Сега още повече.

Активен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1385
    • Профил
« Отговор #8237 -: Ноември 09, 2024, 02:22:26 »
Най-известната беше Анджела Дейвис. Комунистка. Ние страдахме  :))), че не е на свобода. Последно я видях на сборище на LGBTQ. Не са ли такива всички левичари?
Много  рошава беше, като Джими Хендрикс. Даже лаф имаше: "Тая у главата е като Анджелата". На пионерските събрания ни караха да скандираме "Свобода за А. Дейвис".
А за "левичерите"не си прав. Е на, аз съм левичер (да не се бърка с левак!), обаче тия с многото главни букви ми образуват уртикария.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8238 -: Ноември 09, 2024, 03:37:09 »
А за "левичерите"не си прав. Е на, аз съм левичер
E  и аз бех. Заради простотиите на демократите почнах да гласувам срещу мойте интереси за републиканци, като се надявам, че са консерватори.
Нали съм споделял за първият ми "landlord" какво ми каза: "Ние сме бедни хора, гласуваме за демократите." Това като го питах, каква е разликата между демократи и републиканци. Беше свестен. Ветеран от ВСВ. Потопявали са му кораба.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 07:46:24 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8239 -: Ноември 09, 2024, 09:08:55 »
Quote (selected)
Нанси Пелоси: Байдън трябваше да се оттегли по-рано от изборната надпревара
Твърди се, че влиятелната демократка от щата Калифорния e била част от усилията зад сцената да бъде убеден Байдън да се оттегли
...
Самата Пелоси, на 84 години, запази във вторник мястото си в долната камара на Конгреса, където ще остане за 20-и мандат.
https://www.vesti.bg/sviat/tia-se-osmeli-da-uprekne-bajdyn-6213078
"Присмял се хърбел на щърбел"

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7537
    • Профил
« Отговор #8240 -: Ноември 09, 2024, 09:27:10 »
E  и аз бех. Заради простотиите на демократите почнах да гласувам срещу мойте интереси за републиканци, като се надявам, че са консерватори.
Нали съм споделял за първият ми "landlord" какво ми каза: "Ние сме бедни хора, гласуваме за демократите." Това като го питах, каква е разликата между демократи и републиканци. Беше свестен. Ветеран от ВСВ. Потопявали са му кораба.

https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?topic=107.msg298614#msg298614

Не че има(м) някаква надежда.
the lamers club honourable member …

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8241 -: Ноември 09, 2024, 09:56:02 »
Нали съм споделял за първият ми "landlord" какво ми каза: "Ние сме бедни хора, гласуваме за демократите."
Много го обичаш тоя пълен член. Но в какъв смисъл «твоят "landlord"»?

Като ти гледам сменения подпис, се сетих и за още един въпрос, на който не мога да си отговоря. Защо американците казват "this country", а не "my country" или "our country"?

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8242 -: Ноември 09, 2024, 10:18:16 »
Тук може да се следи заемането на местата (засега е 191 на 206 за републиканците, като целта е да имат поне 218 от общо 435, т.е. повече от половината):
http://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html (Станаха 199 на 211...)
Станаха 200 на 212. Надявам се до края на месеца да успеят да ги допреброят...

Неактивен ddantgwyn

• Just Member
  • Коментари: 7537
    • Профил
« Отговор #8243 -: Ноември 09, 2024, 10:35:34 »
Като ти гледам сменения подпис, се сетих и за още един въпрос, на който не мога да си отговоря. Защо американците казват "this country", а не "my country" или "our country"?

Защото може да не са native from this country, а да са я харесали и да я искат за себе си.

Толкова за лоялността като такава.
the lamers club honourable member …

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2130
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8244 -: Ноември 09, 2024, 10:48:15 »
Хи,хи. Апаратните гадурийки продължават :popcorn:

t-online (немски)
82.8 хиляди последователи
Камала Харис може да стане  членка на Върховния съд? Спекулации за нова работа

Камала Харис: Какво ще се случи с кариерата й след загубата на изборите? (Източник: Стефани Скарброу / AP / dpa / dpa-bilder)

Камала Харис все още може да получи висш пост въпреки изборното си поражение. За да се случи това обаче, съдията ще трябва да подаде оставка доброволно.

Но кариерата й не трябва да свършва дотук. В САЩ сега има спекулации, че президентът на САЩ Джо Байдън все още може да й помогне да си намери работа, която е дори за цял живот. Адвокат Бакари Селърс, който беше представител на демократите в Южна Каролина и сега анализира политическата ситуация като експерт в CNN, вижда Харис като възможен върховен съдия.

Според Селърс тя може да наследи Соня Сотомайор. 70-годишният политик се смята за либерал и беше номиниран за поста от тогавашния президент Барак Обама през 2009 г. Първо обаче тя ще трябва да подаде оставка по собствена воля. Членовете на Върховните съдилища, най-висшият съд на САЩ, се избират пожизнено.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8245 -: Ноември 09, 2024, 13:54:19 »

Камала Харис може да стане  членка на Върховния съд? Спекулации за нова работа

И ще стане да знаеш. Тъкмо е работа за нея: не зависиш от никого, не се отчиташ на никого,  даваш акъл за неща, които самият ти не разбираш, биеш с чука по масата и си ...велик. Доживотно.
Винаги съм се чудел защо американците когато се наложи да се явят в съда се гласят, като че ли ще се сгодяват.  Нищо друго не ми е дошло наум освен: да направят "добро впечатление" на съдията. Че ако удари накриво с чука....

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8246 -: Ноември 09, 2024, 14:08:49 »
Байдън е съвсем във форма. И май си дойде на форма, още като му махнаха кандидатурата. Сега пък е напълно преобразен.
https://www.facebook.com/share/v/i9JQiyW4D2TFYnES/
Бодър, жизнен, с акъла си. Вика - Волята на хората винаги преобладава. За някои хора е време за победа, да си кажем правичката, за други е време за загуба. Ние приемаме избора, който страната направи. както винаги съм казвал, не можеш да обичаш страната си, само когато печелиш.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8247 -: Ноември 09, 2024, 15:48:56 »
Според Селърс тя може да наследи Соня Сотомайор. 70-годишният политик се смята за либерал
Струва ми се малко вероятно, защото Сотомайор е представител на латиното. Тази "дълбока държава" която наднича зад президента много гледа всички сектори на населението да са представени навсякъде. Във Върховния съд вече има афро. Имаше шега дори: Много трудно намерили черен за Върховния съд, да мисли като бял.
Една допълнение към мнението на Яков Кедми, за убедителната победа на Тръмп. Кедми каза, че латиното са гласували масово за Тръмп. защото не им харесва, че на черните им се дават твърде много аванси. Има още една причина: Латиното смята, че мястото на жената е в къщи да гледа деца. Уважават си жените. Мексиканецът като направи бебе на съученичката си се жени за нея, не я оставя, но не може да я види да го ръководи. Или учи...Culture...
Яков Кедми е умен мъж, но не е бил жена, учител по математика на мексиканци... :)))
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 16:26:47 от Butch »

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8248 -: Ноември 09, 2024, 16:21:47 »
Байдън е съвсем във форма. И май си дойде на форма, още като му махнаха кандидатурата. Сега пък е напълно преобразен.
Медицинският термин не е ли "Remission"? :)))

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8249 -: Ноември 09, 2024, 16:58:10 »
Но в какъв смисъл «твоят "landlord"»?
В смисъл, че традиционно "бедните" гласуваха за демократите. Народопсихология. Той специално имаше две къщи с двойни гаражи и във всеки гараж по един кадилак От онези големите, в които са си правили децата на задната седалка. Той обаче не беше се възползвал от кадилака в това му качество. Имаше се за беден. Сега седемдесет годишните му дървени къщи са сигурно по 2 милиона най-малко. Това в Bay Area. Мистър Мърфи е в по-добрия свят отдавна.
Сега нещата с гласуващите за демократи много са се променили.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 18:18:07 от Butch »

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8250 -: Ноември 09, 2024, 17:00:11 »
То ли ещё будет   :cooking:  :popcorn:

https://colonelcassad.livejournal.com/9486305.html

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10230
    • Профил
« Отговор #8251 -: Ноември 09, 2024, 17:08:08 »
Той специално имаше две къщи с двойни гаражи и във всеки гараж по един кадилак'

А той специално беше ли ги изплатил? Хайде да не се будалкаме. Американското благосъстояние се дължи на кредита. Дето евфемистично му викат "консуматорство". Плюскане, по нашему. Ама плюскането е Тото 2, второ теглене.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8252 -: Ноември 09, 2024, 17:18:25 »
Имаше едно фантастично разказче за кредита от Шекли.
Някой спомня ли си как се казваше?

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8253 -: Ноември 09, 2024, 17:23:37 »
А той специално беше ли ги изплатил?
Не съм бил приви с финансите му. Сигурно са му били изплатени. Все пак къщите му в 1956 са стрували по $16000. Нашият разговор с мистър Мърфи се състоя 1996 г и той в това време беше на 85. В едната живееше той с миз Беа, а другата даваше на наематели.
Както писах нещата много са се променили, не задължително към по-добре.
Хората гласуваха за Тръмп, защото преди 4 години са живеели по-добре от сега. Да не говорим за преди 30.

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8254 -: Ноември 09, 2024, 17:29:37 »
Американското благосъстояние се дължи на кредита. Дето евфемистично му викат "консуматорство". Плюскане, по нашему.
Изобщо си прав, но да живееш на кредит е единствения начин да биеш инфлацията. Да не позволиш на банкстерите да те грабят. Поне не толкова много. Разбирам ги.
Това което съм чел и слушал е, че до създаването на Федералния резерв 1913г, първо събираш парите и после издигаш къщата със съседи и приятели.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 17:42:40 от Butch »

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8255 -: Ноември 09, 2024, 17:38:39 »
Quote (selected)
Изобщо си прав, но да живееш на кредит е единствения начин да биеш инфлацията.
Не можеш да я компенсираш, частично намаляваш загубите.
Отделно при мириканците, не си взел кредит да оставиш нещо на внуците (инвестиция), а да оцелеш.

Неактивен otvrat

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8256 -: Ноември 09, 2024, 17:42:50 »
но да живееш на кредит е единствения начин да биеш инфлацията

Не съм убеден. Живот на кредит е живот в казино. Защото зависиш от фактори, които са извън твоя контрол. Както имаш две къщи с два гаража, два Кадилак-а и шест вида топла вода, така на другия ден можеш да нямаш нищо и още да дължиш един файтон пари. Това е илюзорно благосъстояние. И ти много добре го знаеш, ама се правиш на ампе. 

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8257 -: Ноември 09, 2024, 17:50:21 »
И ти много добре го знаеш, ама се правиш на ампе.
Не се правя на ампе. Явно не съм разбран.Точно така е както го пишеш. Когато американец потънал в дългове го съкратят от работа се побърква. Обикновено нямат $500 за неотложни нужди. Карат от заплата до заплата.
Съкращенията си идват заради цикличната природа на капитализма.
Пиша ви как са нещата, не моето отношение към тях.
Има разбира се социални мрежи, например помощи за безработни, но те са до 6 месеца и обикновено няма да стигнат за моргиджа или наема.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 17:59:25 от Butch »

Неактивен otvrat

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8258 -: Ноември 09, 2024, 17:58:18 »
Пиша ви как са нещата, не моето отношение към тях.

Аз знам как са нещата. И в САЩ съм живял. Вярно, доста отдавна и не толкова дълго, колкото ти, но достатъчно, за да знам кое как е. Но сега и в България е същото. Само гледай сеира, когато съвсем скоро ще се спука българският имотен балон. Тогава "средната класа" ще вие като линейка.

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8259 -: Ноември 09, 2024, 18:04:31 »
Цитат на: buratinob
Имаше едно фантастично разказче за кредита от Шекли. Някой спомня ли си как се казваше?

Сещам се за "Нетраен, нетраен, нетраен свят".
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8260 -: Ноември 09, 2024, 18:05:38 »
Това ли? https://chitanka.info/text/8941-ekzistentsminimum

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8261 -: Ноември 09, 2024, 18:12:13 »
Всички са хванати в мъртва хватка от банкстерите.
Вчера при Карбовски научих, че имало снимка, как някакъв едър мъж си забил пръста в гърдите на Чарлз (тогава още престолонаследник). Което си е навлизане в лично пространство и не е прието. Разказвачът си помислил, че едрият е бил Родшилд и така се оказало.
https://www.youtube.com/watch?v=d1OL9BEfNhM
Струва си.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 18:26:57 от Butch »

Активен deneb

• Sr. Member
  • Коментари: 487
    • Профил
« Отговор #8262 -: Ноември 09, 2024, 18:23:30 »
Имаше и един друг, ама дали беше на Шекли...
Напоследък кажи речи всеки ден се сещам за него, явно има защо. Но и този е много на място.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8263 -: Ноември 09, 2024, 18:25:26 »
Да, това е!

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 890
    • Профил
« Отговор #8264 -: Ноември 09, 2024, 19:19:24 »
А той специално беше ли ги изплатил? Хайде да не се будалкаме. Американското благосъстояние се дължи на кредита. Дето евфемистично му викат "консуматорство". Плюскане, по нашему. Ама плюскането е Тото 2, второ теглене.

Кредитът е много хубаво нещо, стига да не се прекалява (както повечето неща). Преди кризата 2008 г., банките даваха ипотеки на полу-безработни шофьорки на училищен автобус (работа горе-долу с репутацията да работиш в Макдоналдз). Good luck, както се казва, да го изплати.

Бил съм малък, като родителите купиха апартамента в кооперация в "Чайка" (във Варна) през 1971 г. Но много добре си спомням, че всеки месец се плащаше вноската по жилищния кредит. Едва ли има нормална държава без кредит: остави консуматорите, ама производство, иновации, и т.н. Ако искаш да живееш в пещерната епоха, има и такива, никой не ти пречи.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8265 -: Ноември 09, 2024, 19:24:17 »
Quote (selected)
Кредитът е много хубаво нещо
Не е хубаво нещо и никога не е бил освен за инвестиционни намерения.
В света в който живеем "сега и след нас потоп" е нещо нормално без което системата ще колабира.
Кредит за лятна едноседмична почивка. Скоро дойде и у нашенско.
Екзистенц-минимум?

Неактивен otvrat

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8266 -: Ноември 09, 2024, 19:45:04 »
Но много добре си спомням, че всеки месец се плащаше вноската по жилищния кредит. Едва ли има нормална държава без кредит: остави консуматорите, ама производство, иновации, и т.н. Ако искаш да живееш в пещерната епоха, има и такива, никой не ти пречи.

Леко несериозно е да сравняваме потребителския кредит при соца с днешния кредит. Най-малкото, че едно време беше немислимо да останеш без работа или на улицата. За лихви и тем подобни да не говорим. Те бяха да не е без хич. 70-е апартаментите струваха 5-6-7 000 лева и вноските бяха 20-30 лв на месец. Не съм чувал някой да се е озорил да ги плаща. Говорим за потребителски кредити, а не за иновации, инвестиции и т.н.. Естествено, че икономика без кредит не може да се развива. Въпросът е кой и как ти го дава. Но "вземи днес, плати утре" не те прави богат, а ти слага ченгел. 

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8267 -: Ноември 09, 2024, 19:59:22 »
Бил съм малък, като родителите купиха апартамента в кооперация в "Чайка" (във Варна) през 1971 г.
Я-а-а...Да не излезе, че сме играли заедно като деца? Дядо, баба и половината рода бяха в "Чайка", по-точно в бл. 50. Вярно аз бях "пришълец", идвах си само през ваканциите.

Активен peniko

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8268 -: Ноември 09, 2024, 20:06:15 »
Кедми каза, че латиното са гласували масово за Тръмп. защото не им харесва, че на черните им се дават твърде много аванси.
Ако докарат мексиканците в Щатите, а пратят черните в Мексико нещата силно ще потръгнат. Лично мнение. Неизвестен фактор се явява времето, което ще е нужно на мексиканците да се "изкелифарчат".

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8269 -: Ноември 09, 2024, 20:13:23 »
Quote (selected)
Ако докарат мексиканците в Щатите, а пратят черните в Мексико нещата силно ще потръгнат. Лично мнение. Неизвестен фактор се явява времето, което ще е нужно на мексиканците да се "изкелифарчат".
Немците пробваха, първо докараха турци сърби, после се опитаха да ги сменят с азиатци от близкия и истинския Изток.
Не им се получи.
Мътна е тая работа, с пришълци не се получава.
Ако не вярваш питай индианците.
Скриха се в резервати с екстериториални права. :t0328:
П.П. Френците башка, ама те ги ползват с евгенистични цели, да им подобрят генетиката.
« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 20:32:03 от buratinob »

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8270 -: Ноември 09, 2024, 21:15:13 »
Кедми засегна още един аспект от избора на вицепрезидент. Никой президент не си е избирал вицето, за да се съветва с него или да му прехвърля отговорности. Често пъти ги държат на тъмно.
Независимо от топлите думи на Тръмп към Ванс на събирането след победата, президентът няма да дели властта с вицето.
Избират ги по политически причини. Да привлекат определен електорат. Ванс е расъл в бедно семейство без баща, майка алкохоличка. Отгледан е от баба и дядо. Завършил е Yale, станал е сенатор. Е, с препоръката (endorsing) на Тръмп. Нали на всеки от непривилигированите трябва да се внуши, че щом Ванс е успял, без да е роден със сребърна лъжица в ръка *, всеки може да го постигне? А Ванс е по-десен и от Тръмп. Със съпруга индийка. Еverything was counted.
Нали всеки бедняга гласоподавател ще си каже, че какво общо имам с милиардер?  Е, затова е Ванс!
Малко цинично ще дойде. По Макиавели.

* https://www.youtube.com/watch?v=ec0XKhAHR5I
« Последна редакция: Ноември 10, 2024, 00:00:58 от Butch »

Активен Nor1

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8271 -: Ноември 09, 2024, 21:53:40 »
Tрябва да има кой да продължи Тръмпизма, ако Тръмп излезе от играта (болест, ест. смърт, убийство).
Не е само привличането на електорат.

И тук си мисля, имал ли е Сталин избран от него наследник през ВСВ ?

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8272 -: Ноември 09, 2024, 22:06:49 »
.... викаш, ако не  се самопотупаш по рамото за гениалната констатация,
че президент с парламент доминиран от опонентите му работи трудно
нема кой да те пофали...

егати и непокритото с нищо самочувствие демонстрираш.....

Президент Тръмп го избрахме, не за да работи (трудно или лесно) с опозицията от "Дълбоката държава". Избрахме го да я разчисти. Дали ще успее? Кани се!
Нещо не си разбрал.
А аз ще съм доволен ако 212 стане 218!
BTW Бях предрекъл февруари 2016 победа на Тръмп във форума на "Сега". Същият псевдоним, който може да го отвори, може да се убеди. Някой форумци които се тръшкаха, че това няма да стане, после изчезнаха.
Има само малък нюанс.  :))) Не знам и не мога да монетизирам това което виждам в далечината.
Някой го правят. Not me!

« Последна редакция: Ноември 09, 2024, 22:35:24 от Butch »

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8273 -: Ноември 09, 2024, 22:12:36 »
Мириканските и руските анализатори предвиждат 12 години МЕГА. Не помня кой го обясняваше, няма вече републиканска партия, има МЕГА. Тръмп 4 години и после Ванс 2 х 4.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8274 -: Ноември 09, 2024, 22:13:26 »
Quote (selected)
Президент Тръмп го избрахме, не за да работи (трудно или лесно) с опозицията от "Дълбоката държава". Избрахме го да я разчисти.
Шегичка!
Не го избрахте, ДД ви хързулна да му гласувате, щото и тя има праг на търпимост - без камили.
Така и не разбрах кандидатката само се смееше като камила или и плюеше като такава?
 :)))

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8275 -: Ноември 09, 2024, 22:18:23 »
Мириканските и руските анализатори предвиждат 12 години МЕГА. Не помня кой го обясняваше, няма вече републиканска партия, има МЕГА. Тръмп 4 години и после Ванс 2 х 4.
Забърза се времето!
Къде останаха добрите библейски 40 години?
Много стахановски почин, по две петилетки за 3 години.  :smokin:

Неактивен Butch

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8276 -: Ноември 09, 2024, 22:24:00 »
ДД ви хързулна да му гласувате
Можех да го повярвам, ако не го бяха нацелили в ухото. Нали е ясно, че не целиха ухото и Secret Service работиха за нея? За дълбоката.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8277 -: Ноември 09, 2024, 22:32:52 »
Quote (selected)
Нали е ясно, че не целиха ухото и Secret Service работиха за нея? За дълбоката.
Ако беше тука Мики ( https://societe-chez-kerpeden.eu/index.php?action=profile;u=320) щеше да ти каже че за добър изстрел, ела ако трябва да уцелиш ухо вместо глава трябва спокойствие.
Цялото спокойствие което може да ти осигури Secret Service, че и повече. :)))

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8278 -: Ноември 09, 2024, 22:49:52 »
Сикрът сървис работиха за нея, ама Господ работИ за Тръмп. Времевата линия се измести в оня момент и светът тръгна в друга посока.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8279 -: Ноември 09, 2024, 23:30:51 »
Започва да става  весело  :surr:, де го чукaш де се пука.

・Жените искат да започнат секс стачка след победата на Доналд Тръмп

・Движение 4B от Южна Корея: Жените в САЩ искат да се откажат от мъжете

・Доналд Тръмп може допълнително да ограничи правата на жените

След победата на Доналд Тръмп - жените излизат на "секс стачка"
В социалните медии жените обединяват сили и искат да се откажат от мъжете. Те вземат за модел феминисткото движение "Движение 4B" от Южна Корея. Със своите принципи това се противопоставя на женомразката и патриархална култура на Южна Корея. Става дума за псуване на мъжете. Буквата B означава корейската дума "bi", която се превежда като "не". Той е предшестван от четирите принципа. Те гласят, че жените:

・Не излизайте с мъже (biyeonae)

・Забрана за секс с мъже (bisekseu)

・Не се жени (Бихон)

・Без деца (бичулсан)

Движението започна през 2017 г. и феминистките се свързаха онлайн. Точно като жените в САЩ. Те призовават за стачка в социалните мрежи. "Дами, трябва да започнем да гледаме на движението 4B като жените в Южна Корея и да дадем на Америка рязък спад в раждаемостта. трябва да отхапем", гласи публикация в X (бивш Twitter).

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/other/aufstand-gegen-donald-trump-angst-vor-trumps-pl%C3%A4nen-frauen-treten-in-z%C3%B6libat-streik/ar-AA1tNywL?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=e89925d28b8c40318a97239d15cc29ab&ei=66