Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Ноември 14, 2024, 19:41:15

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 860729 пъти)

0 Потребители и 142 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен kаily

• Just Member
  • Коментари: 10539
    • Профил
Re: САЩ
« Отговор #8340 -: Ноември 11, 2024, 21:25:43 »
Тръмп беше фаворитът на симпатизиращите на Путин русофили по цял свят
Ма то в САЩ се оказаха повече русофили от русофоби тогава.
Ако изборите не променят нищо, що Пеевски купува гласове?

Активен Звездоброец

• Just Member
  • Коментари: 893
    • Профил
« Отговор #8341 -: Ноември 12, 2024, 03:07:59 »
Ма то в САЩ се оказаха повече русофили от русофоби тогава.

От руснаци съм чел, че като правило, Русия (преди и след Горбачов) работи по-добре с републикански президенти, но особено по Путиново време. Той (Путин) имаше добри отношения с Буш младши. Каквито и недостатъци да е имал Буш, нямаше да му хрумне да нарече Путин (или кой да е ръководител на Русия) "убиец". Даже и на Чейни нямаше да му хрумне. Както понякога се оказва, набеденият за "глупав", "low IQ", и т.н. Буш, май ще се окаже по-интелигентен от недоразумението Байдън (или поне е имал по-умни съветници). Както и да е, това са стари неща, има много публикувано, който иска да чете.

Русия (в лицето на Путин и властта), и сегашната Републиканска партия имат допирни точки, например в областта на традиционните ценности, религията, семейството, против извращенията, и т.н. Докато с модерната Демократическа партия на парктика нямат за какво да говорят. Но не мисля, че може да се говори за "подкрепа" на едните на другите и обратно. Много, много са далеч от това.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8342 -: Ноември 12, 2024, 03:51:00 »
Леко несериозно е да сравняваме потребителския кредит при соца с днешния кредит.

Че какво му е на днешния кредит? Преди 10-на години купих нова кола с лихва 0%. Ипотеката ми е с 1,85%. Тогава беше такъв климата. Сега е друг. След години ще е друг.

И нали потребителският кредит е абсолютното зло? По соца също имаше взаимоспомагателни каси, което си беше съвсем потребителски кредит, имаше и заеми от ДСК, и т.н. Лихвата се мени толкова често, че няма смисъл да се споменава (отново, говорим за нормални финансови институции, не за лихваря от съседния вход). Вж. по-горе.

За мен "кредит" е ипотеката - най-големият заем, който човек някога ще вземе (е, има и изключения, разбира се). При това, като правило  (зависи от щата донякъде) ипотеките и имотите са едни от най-защитените инвестиции. Например, ако не можеш да си плащаш, единственото, което банката може да направи, е да ти вземе къщата (след много процедури), и няма право да те преследва за остатъка. Ако ипотеката ти е за 500000, а къщата ти в момента струва 200000, банката пие една студена вода. В много щати, ако фалираш (персонален фалит), основното жилище не могат да ти го вземат. И т.н.

Другият по големина заем най-често е за колата (ако я купуваш нова). Всичко останало е ненужно на нормален човек - кредит да си купиш телевизор? Да си боядисаш къщата? Ако се вържеш на продавача на кредити, кой е виновен? Основно ти.
« Последна редакция: Ноември 12, 2024, 03:58:53 от Звездоброец »

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8343 -: Ноември 12, 2024, 03:56:42 »
Бай Дончо не могъл да се сдържи и в четвъртък се обадил на Володя :bigok:

Вече и в американската преса се появи новината, че май публикацията на Вашингтон Пост е голяма, тлъста лъжа. Една от авторките, между другото, е от екипа взел "Пулицър" за статиите за руската намеса в изборите 2016 (отдавна опровергана), ама комитетът Пулицър не иска да отнеме наградата, а Вашингтон Пост не иска да я върне  :t2618:

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8344 -: Ноември 12, 2024, 07:39:22 »
Каквито и недостатъци да е имал Буш, нямаше да му хрумне да нарече Путин (или кой да е ръководител на Русия) "убиец". Даже и на Чейни нямаше да му хрумне. Както понякога се оказва, набеденият за "глупав", "low IQ", и т.н. Буш, май ще се окаже по-интелигентен от недоразумението Байдън (или поне е имал по-умни съветници). Както и да е, това са стари неща, има много публикувано, който иска да чете.

Я виж ти — сега прочетох, че Путин се е съгласил с мен:   :0005:

Quote (selected)
Рассказы о "низком IQ" Буша - это полное вранье. Помните, на Буша сколько было нападок: он и неграмотный и неинтеллигентный. Вранье все это. У нас много было разногласий, но в личностном плане, когда я с ним общался, уверяю вас, он ничем не уступает сидящим в этом зале".

Неактивен otvrat

• Just Member
  • Коментари: 10230
    • Профил
« Отговор #8345 -: Ноември 12, 2024, 08:00:04 »
И нали потребителският кредит е абсолютното зло?

Не съм казал, че потребителският кредит е абсолютното зло. Казвам, че живот на кредит е абсолютното зло. Прекрасно знаеш, че огромна маса хора от т. нар. „златен милиард” живеят само на кредит. Изплащат всичко – от къщата до ъглошлайфа в гаража. Това е спирала без край. И с един лек срив в икономиката приключва сладкият живот.
Ти изхождаш от твоя случай, ама той не е универсален.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8346 -: Ноември 12, 2024, 10:41:46 »
Ама кредитите у ваше село не стоят на една и съща лихва май. Можеш да го вземеш на една лихва и после банката да си я мърда според обстоятелствата или си остава една и съща до края на кредите?

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1385
    • Профил
« Отговор #8347 -: Ноември 12, 2024, 14:41:40 »
Ама кредитите у ваше село не стоят на една и съща лихва май. Можеш да го вземеш на една лихва и после банката да си я мърда според обстоятелствата или си остава една и съща до края на кредите?
Хем е вярно, хем не е, защото ги има и 2-те. Зависи от доста на брой специфични детайли. Най-важният е с колко ти участваш в "кооперацията", т.е. колко лични средства влагаш. От горния пример: Ако къщата струва 500 000, а ти вече си изплатил 250 000 значи ставате "съдружници" с 50/50. Или пък влагаш собствени средства. Тогава има опция за т.нар "заключена" лихва - тази, която е била в деня на подписването и остава същата докато го има заема. Освен това имаш право да "рефинансираш": Отиваш в друга банка и се договаряш на нова сметка, при условята в дадения момент. Тя (новата банка) изплаща каквото е останало на старата и сте вече съдружници с нея. Правих го 2 пъти.  Да, има  допълнителни разноски, които се плащат от заемополучателя, но 2000-3000 са нищо сравнени с 2% лихва за 20 г.

Неактивен peniko

• Just Member
  • Коментари: 1385
    • Профил
« Отговор #8348 -: Ноември 12, 2024, 15:07:59 »
За мен "кредит" е ипотеката - най-големият заем, който човек някога ще вземе (е, има и изключения, разбира се). При това, като правило  (зависи от щата донякъде) ипотеките и имотите са едни от най-защитените инвестиции.
И за мен е така, и за още милиони.
Обаче и отврат е прав, защото не са малко и онези, които и матраците си купуват с кредит. Въпрос на мислене, възпитаниие ... на култура. Познавам доста хора, които дължат по над 50 000 само на кредитни карти! Това е натрупано само от дребни ежедневни разходи. "Тънък момент": В днешното време така или иначе си принуден да плащаш с карта. На много места изобщо не приемат в брой (хотели, авиокомпании). Въпросът е какво правиш после. Аз например на края на месеца плащам всичко на 100%. Много други обаче плащат само изискуемия минимум ($30-40), за да не им начисляват лихви и продължават да харчат не едро. Та оттам и думата ми, че е начин на мислене.

Друга е темата, че от Ковид-а насам ежедневните неотложни разходи (храна, бензин, ток и т.н.) вече надминаха и доста сумата на една разумна ипотека. А това си е плашещо.

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8349 -: Ноември 12, 2024, 15:59:45 »
Е нали всичко си имате там, всички ресурси, що ви се качва бензинът и токът?
Май ще се научите да си простирате краката според чергата, като българите. Знаеш ли колко народ от десетилетия зимата живее в една стая и пести от отопление, а някои изобщо не го и пускат. А напоследък чета, че в Англия и други развити западни държави положението е сходно.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11304
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8350 -: Ноември 12, 2024, 17:34:13 »
Половинчасов анализ на Боян Стефанов Чуков на тема "Тръмп, Ванс и Рокфелер":

https://www.youtube.com/watch?v=CRsDhqxEVTg
Quote (selected)
◾ Рокфелер ли реши Доналд Тръмп да влезе в Белия дом?
◾ Ще бъде ли Ванс президент след Доналд Тръмп?
◾ Подготвят ли се САЩ за сблъсък с Китай през 2027 - 2028 г.?
◾ Отпада ли Украйна като основна тема в преговорите между Москва и Вашингтон?
◾ Българският елит на статуквото става все по-нервен, опасявайки се от добрата памет на Тръмп.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2136
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8351 -: Ноември 12, 2024, 17:37:28 »
Бай Дончо не могъл да се сдържи и в четвъртък се обадил на Володя :bigok:

Вече и в американската преса се появи новината, че май публикацията на Вашингтон Пост е голяма, тлъста лъжа. Една от авторките, между другото, е от екипа взел "Пулицър" за статиите за руската намеса в изборите 2016 (отдавна опровергана), ама комитетът Пулицър не иска да отнеме наградата, а Вашингтон Пост не иска да я върне  :t2618:

Вметката от WP не е случайна. Четох един коментар/не помня точно къде/ от Дробницки по този повод и общо взето целта е била да намерят на Тръмп "сестра".  :giggie:

P.S.
Ето още и по подробно по темата "телефонен разговор".

Тръмп попадна в засада: Трилърът с телефонния разговор с Путин за Украйна

https://pogled.info/svetoven/tramp-popadna-v-zasada-trilarat-s-telefonniya-razgovor-s-putin-za-ukraina.175634
« Последна редакция: Ноември 13, 2024, 11:10:46 от Фют »

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8352 -: Ноември 12, 2024, 18:14:40 »

Има и такива, но нормален (с поне малко ум) човек би ги взел само в изключителен случай. По принцип ипотеките са с фиксирана лихва. Ако падне, рефинасираш. Като купихме къщата в която сега живеем (преди 15 г.), беше 5%. Рефинасирах няколко пъти, щото лихавата падаше. Сега ми е 1.85%, и ще я изплатим след около година и половина.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8353 -: Ноември 12, 2024, 18:20:40 »
Аз например на края на месеца плащам всичко на 100%.

И аз така. Абсолютно, твърдо, и винаги. Нито цент не отива в лакомите ръчички на Visa, MC, и Amex.

Много други обаче плащат само изискуемия минимум ($30-40), за да не им начисляват лихви и продължават да харчат не едро

А, това не е вярно. Лихвата по това, което не си платил, продължава да се начислява. От това идват огромните дългове по кредитните карти. Ако не си платиш минимума ($30-$40), ще ти спрат картата, ще те глобят, и т.н.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8354 -: Ноември 12, 2024, 18:26:17 »
Е нали всичко си имате там, всички ресурси, що ви се качва бензинът и токът?
Май ще се научите да си простирате краката според чергата, като българите. Знаеш ли колко народ от десетилетия зимата живее в една стая и пести от отопление, а някои изобщо не го и пускат. А напоследък чета, че в Англия и други развити западни държави положението е сходно.
Сега, в САЩ има много бедни. Медианната заплата (не доход) е $45000. Това е много малко. Бензинът се качава и пада постоянно, зависи от цената на нефта. Токът ми се качи малко в последните години, плащам около $30-$40 на месец (това е една от причините да не си сложа слънчеви панели). Но се отопляваме (и топлата вода) с газ, което е супер-евтино. Лятото (т.е. само топла вода и готвене) сметката ми е около $18-$20 на месец. Зимата около $120.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25537
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8355 -: Ноември 12, 2024, 18:28:06 »
При нас лихвите по кредитните карти са ужасни, сега нямам, може да взема пак че вече навсякъде искат.
По едно време бяха 18%, повече от бързите кредити.
Общо взето моята я захранвах с кръгли суми превишаващи дължимото през депозитен банкомат, в началото на месеца се е случвало да е с надвнесено. При нас банките искат депозит от 01 до 05.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8356 -: Ноември 12, 2024, 18:39:09 »
Медианната заплата (не доход) е $45000.
Е при тая заплата и при тоя ток отде се взимат толкова бедни? У нас отоплението е по-скъпо, доходите по-ниски и пак живеем. Какво толкова си правят парите.
И що изведнъж лихвите се вдигат и банките изхвърлят обитателите на палатки. Останала съм с впечатление, че е заради мърдането на лихвите.

Неактивен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11333
    • Профил
« Отговор #8357 -: Ноември 12, 2024, 19:24:57 »
 :)))
Не знам защо американските граждани с БГ произход спестяват едно често срещано явление - мнозина имат по няколко кредитни карти и в края на месеца, за да не плащат лихви рефинансират от друга карта и т.н. Само дето това не е до безкрай, а до достигане лимита на картата. Нищо де - заради "добро кредитно досие", винаги им предлагат нова и нова и нова...това е като държавния DEBT, ФЕД печати хартия и покрива старите задължения на национално ниво, а на битово ниво - ей тва се прави. Докога?
п.с. бъркам ли колеги?
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен Дърт Вейдър

• Sr. Member
  • Коментари: 405
    • Профил
« Отговор #8358 -: Ноември 12, 2024, 19:56:11 »
Не знам защо американските граждани с БГ произход спестяват едно често срещано явление
Може би защото американските граждани с БГ произход (и пишещи в този форум)  не ползват такъв "трик" ... ?
активен участник в Брауновото движение

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8359 -: Ноември 12, 2024, 20:12:17 »
Медианната заплата (не доход) е $45000.
Е при тая заплата и при тоя ток отде се взимат толкова бедни? У нас отоплението е по-скъпо, доходите по-ниски и пак живеем. Какво толкова си правят парите.
И що изведнъж лихвите се вдигат и банките изхвърлят обитателите на палатки. Останала съм с впечатление, че е заради мърдането на лихвите.

Защото не всички са на заплата, а някои са само на "доход" :smokin:

Активен kаily

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8360 -: Ноември 12, 2024, 20:16:12 »
Банките не дават кредити на безработни.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25537
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8361 -: Ноември 12, 2024, 20:30:01 »
По времето на Буш и оМама са давали, такава е била "препоръката".
Голямото БУМ 2007-2008.
Първият знак че откраднатото от източния блок свършва.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8362 -: Ноември 13, 2024, 00:20:26 »

Мърдането на лихвите може да се отрази на наемите (на собственика му се качват разходите), или ако си взел ипотека с променлива лихва.

С уговорката че съм далеч от икономиката, според мен три неща:

(1) жилището (big time, както казват тук). И къщите/апартаментите, и наемите са скочили много, ама много. Това на практика е най-големият разход на едно семейство. Не е рядкост семействата да дават 50%-60% от доходите си за наем/ипотека. Съпътстващите разходи също много се качиха - застраховката на къщата ни в момента е повече от два пъти отколкото беше като я купихме. Тежко ти, ако не си купил имот когато лихвите бяха ниски.

(2) колите - също много поскъпнаха. За разлика от Европа, това е жизнена необходимост. Откакто скочиха и лихвите, стана мацаница. Има случаи хората да дават по $1200 месечно и повече за обслужване на заема за колата. Но, ако сме честни, това е до голяма степен и вина на хората - все да карат големи и скъпи коли. Застраховките за коли също много скочиха.

(3) медицината - тук има много променливи, но недай си боже. Да чукна на дърво, последните 30 години три пъти съм ходил на доктор: един път за счупен глезен, един път да ми зашият ръката, дето една скоба я наряза, и един път за изкълчен глезен.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8363 -: Ноември 13, 2024, 00:23:14 »
По времето на Буш и оМама са давали, такава е била "препоръката".

Да, аз мисля, че споменах вече за тези времена - даваха ипотеки на живо и умряло. Обама даваше $8000 на притежтелите на първа ипотека.

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8364 -: Ноември 13, 2024, 00:53:09 »
Тоя филм вече го гледахме не веднъж!

Аз писах на Butch да си помисли отново и да не напуска форума. Не мисля, че форумът ще спечели от това. Знаете кой е казал "нека сто цветя цъфтят". Не съм следял строго, но като че ли нямаме много нови участници, а много ценени си заминаха, или пишат много рядко.

Неактивен Butch

• Just Member
  • Коментари: 4652
  • Victoria Nuland "Fuck the EU"
    • Профил
« Отговор #8365 -: Ноември 13, 2024, 00:55:53 »
.
« Последна редакция: Ноември 13, 2024, 01:18:19 от Butch »
Нямам никакъв бизнес да пиша тук!

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8366 -: Ноември 13, 2024, 01:05:21 »
Не знам защо американските граждани с БГ произход спестяват едно често срещано явление - мнозина имат по няколко кредитни карти и в края на месеца, за да не плащат лихви рефинансират от друга карта и т.н. Само дето това не е до безкрай, а до достигане лимита на картата.

Хм, това не е много точно. Да, такива предложения валят непрекъснато. Но обикновено това не се прави със съществуващи кредитни карти, а ако си отвориш нова. Примерно, Discover ти праща писъмце: отворете си нова карта при нас, и ще плащате нула лихва за една/две години ако прехвърлите баланса от друга карта. Отваряш, прехвърляш, и си свиркаш.

Теоретично, същия номер може да се направи с друга карта, и т.н. Но, ако отваряш много кредитни линии, започват да те гледат с подозрение. При това обикновено има такса (3%-5%). Преди години имаше сравнително хубави предложения, сега кредитът се затегна много. Както каза Вейдър, рядко има смисъл това да се прави.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2859
    • Профил
« Отговор #8367 -: Ноември 13, 2024, 03:08:56 »
Колеги, тук сме на гости - осигурени са ни отделни  стаи за гости на всеки, кътове за срещи, общуване и разговорка - общи и "лични", по всички интересуващи ни въпроси, при това без евроатлантическа цензура. И всичко това - за сметка на усилията и логистиките всякакви на домакините.
От нас се изисква да си поддържаме личната хигиена - тоест да си сваляме калните цървули, преди да влезем, да си вземаме душ също, за да не воним, и най-вече да спазваме хигиенните изисквания за устната кухина, ако ме разбирате.

Аз на собствен гръб знам - от нееднократен горчив опит, че няма добро ненаказано, но предвид гореизложеното, са необходими съвсем скромни усилия от наша страна да не нападаме непрекъснато любезните домакини и да ги изкарваме виновни за СОБСТВЕНИТЕ СИ КУСУРИ (именно с този тон това словосъчетание!, sic!, така да се рече, макар че по-подходящо би било si...ir, понеже рецидив).
« Последна редакция: Ноември 13, 2024, 03:14:19 от Zeitgeist »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8368 -: Ноември 13, 2024, 08:18:49 »
Подписвам се под всяка дума!

Неактивен Captain Buddy

• Just Member
  • Коментари: 1738
    • Профил
« Отговор #8369 -: Ноември 13, 2024, 09:08:25 »
.

---

Herzlich willkommen wieder zurück!

Schade! Wieder Verabschiedung, bis gleich.

---

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8370 -: Ноември 13, 2024, 10:38:29 »
Днес прочетох разтърсващия антиутопичен разказ на Робърт Шекли "Цената на риска", писан през 1958 г. Какво се е променило оттогава в САЩ? Разказът е присъда! Ще може ли това болно общество да оздравее и как?

https://chitanka.info/text/1450-tsenata-na-riska

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8059
    • Профил
« Отговор #8371 -: Ноември 13, 2024, 15:44:35 »
"Всичките тези приятни, нормални средни хора. Нали те го обявиха за свой представител? ... Не, те го ненавиждаха ... Техният герой е хладнокръвният убиец с безизразен поглед ... те копнееха да почувствуват ритниците му в лицето си."

Американците май не са баш такива. Но за "приятните, нормални средни" българи герои са точно мутрите, далавераджиите и еничарите.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8059
    • Профил
« Отговор #8372 -: Ноември 13, 2024, 15:47:34 »
"мистър Мулиън, който беше чернокос и къдрав, с изскочили очи и очевидно не беше от народа"

Много вероятно и с гърбав нос. От народа е, ама не от американския.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен Фют

• Just Member
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8374 -: Ноември 13, 2024, 21:58:29 »
Интересно предаване. Всички известни кандидати на Тръмп с кой кой е,какъв е и какъв ще бъде. :smokin:

https://politcor.ru/2024/11/13/amerikanskie-gorki-s-dmitriem-drobnitskim-13-11-2024/

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8375 -: Днес в 06:50:18 »
Вашингтон в шок от избора на Тръмп за шеф на Пентагона – Хегсет е враг на джендъризма в армията

Много по-шокиращо е назначението на Мат Гейц за главен прокурор. Имам чувството, че няма да го одобрят в сената.

И на подполковник Тълси Габард за директор на националното разузнаване (шапката на всички разузнавателни служби)...

Активен Kole

• Just Member
  • Коментари: 4322
    • Профил
« Отговор #8376 -: Днес в 09:56:02 »
Тва на скотски 'нглийски ли е? Интирийсно.

Тълси ми е любимка.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8377 -: Днес в 10:49:41 »
Републиканците вече си оригуриха мнозинство от 218 места и в Конгреса и май ще стигнат до 221 места:

https://interactives.ap.org/election-results/customers/layouts/organization-layouts/published/111864/15614.html

Активен Звездоброец

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8379 -: Днес в 14:57:40 »
Тва на скотски 'нглийски ли е? Интирийсно.

Това е "Scots" език. Смесица от шотландски галски и северноанглийски. Дълго време е бил официален език в Шотландия през средните векове.

Неактивен Zeitgeist

• Just Member
  • Коментари: 2859
    • Профил
« Отговор #8380 -: Днес в 18:18:11 »
Тва на скотски 'нглийски ли е?
Виж това например:

Chorus

We twa hae run about the braes,
And pou’d the gowans fine;
But we’ve wander’d mony a weary fit,
Sin’ auld lang syne.

Chorus

We twa hae paidl’d in the burn,
Frae morning sun till dine;
But seas between us braid hae roar’d
Sin’ auld lang syne.

Или това:

Here this night if ye remain,
I'll remain, quo' Findlay;
I dread ye'll learn the gate again;
Indeed will I, quo' Findlay.

Скотски, не скотски, Бърнс е голям поет. 😉

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8381 -: Днес в 18:57:37 »
Половинчасов анализ на Боян Стефанов Чуков на тема "Бъдещият екип на Тръмп ще определи и неговата политика" (част I):

https://www.youtube.com/watch?v=cWMjk6re4BU