Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Декември 28, 2024, 09:21:37

Автор Тема: САЩ  (Прочетена 941740 пъти)

Звездоброец, Imko1, Bacho Кольо (+ 1 Скрит(и)) и 51 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lucho

• Just Member
  • Коментари: 11760
    • Профил
    • Личен сайт
Re: САЩ
« Отговор #8580 -: Декември 26, 2024, 16:44:29 »
Quote (selected)
Ама хората си искат Америка бе, така както навремето си искаха султана!
Те и досега си искат султана.

Активен buratinob

• Just Member
  • Коментари: 25872
  • ЕС е вреден за вашето здраве!
    • Профил
« Отговор #8581 -: Декември 26, 2024, 16:46:05 »
Такива неща са се случвали още от зората на историята.
Всяка тиранична власт е проучвала и въздействала над масите.
"Опити" са се извършвали над роби, крепостни, криминални и всякакви отритнати от обществото.
Така са работили всички, включително и теокрациите владели в различни периоди Азия, Европа, Близък Изток.
Така се действа и сега.
Свалете розовите очила.
САЩ, Русия, ЕсЕс, Китай....
Всеки който има достатъчно финансов ресурс си позволява да провежда подобни програми.
Тогава ( преди 70 години) са ползвали химията, сега също не я пренебрегват но залагат на трансполовата метаморфоза като по-актуална, коол...
Ефективността и преди и сега е спорна, но достатъчна да въздейства на слабите и безпомощни малумници.
Към които е насочена.
ЕС е вреден за вашето здраве!

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8582 -: Декември 26, 2024, 17:18:26 »
Quote (selected)
Съпругата на сваления президент на Сирия Башар ал Асад - Асма, е тежко болна от левкемия и медиците са ѝ дали 50 на 50 шанс за оцеляване, предаде ДПА, като се позова на медийни информации. Асма е била изолирана, за да се предотврати инфекция предвид състоянието ѝ, отбелязва британското издание "Телеграф".
https://glasove.com/novini/telegraph-saprugata-na-asad-e-tezhko-bolna-ot-levkemiya
Дали е същото или не?

Активен Nor1

• Just Member
  • Коментари: 8145
    • Профил
« Отговор #8583 -: Декември 26, 2024, 18:03:21 »
Цитат на: lucho
Quote (selected)
Ама хората си искат Америка бе, така както навремето си искаха султана!
Те и досега си искат султана.

Точно така. Омразата срещу всичко руско е потомствена, даже генетична.
Джиджи: Ти ги оставѝ военните бази, Butch, защото аз предпочитам да говорим тук за булките на брат ми.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8584 -: Декември 26, 2024, 20:47:13 »
Quote (selected)
Съпругата на сваления президент на Сирия Башар ал Асад - Асма, е тежко болна от левкемия и медиците са ѝ дали 50 на 50 шанс за оцеляване, предаде ДПА, като се позова на медийни информации. Асма е била изолирана, за да се предотврати инфекция предвид състоянието ѝ, отбелязва британското издание "Телеграф".
https://glasove.com/novini/telegraph-saprugata-na-asad-e-tezhko-bolna-ot-levkemiya
Асма я лекуваха преди време и имаше резултат. Сега не знам как е. Между другото, откога ракът, па бил той и на кръвта, е заразен?

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8585 -: Декември 26, 2024, 20:48:48 »
Опасно е за нея, не за околните.
Добро извинение да бъде под похлупак.

Неактивен Фют

• Just Member
  • Коментари: 2263
  • No complain no explain
    • Профил
« Отговор #8586 -: Декември 27, 2024, 01:06:18 »
 :ouch-2144:
« Последна редакция: Декември 27, 2024, 02:37:23 от Фют »

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8587 -: Декември 27, 2024, 10:12:30 »
Пристигнала в Русия американка я сравнява със САЩ
Quote (selected)
Американка, преместила се в Русия, заяви в своя видеоблог, че холивудският образ на успешните и проспериращи Съединени щати е далеч от реалността. Според нея Америка е купчина лайна в лъскава обвивка, а Русия е точно обратното — златно кюлче, покрито с мръсотията на пропагандата.

Активен Giuseppe

• Just Member
  • Коментари: 11344
    • Профил
« Отговор #8589 -: Декември 27, 2024, 18:05:40 »
Пристигнала в Русия американка я сравнява със САЩ
Quote (selected)
Американка, преместила се в Русия, заяви в своя видеоблог, че холивудският образ на успешните и проспериращи Съединени щати е далеч от реалността. Според нея Америка е купчина лайна в лъскава обвивка, а Русия е точно обратното — златно кюлче, покрито с мръсотията на пропагандата.
Ххах! Лъчо, може ли линк? Това ме заинтригува - не бих се подписал под твърдението, но точността на сравнение между преходни и непреходни ценности беше изящна!
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8590 -: Декември 27, 2024, 18:08:08 »

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8591 -: Декември 27, 2024, 18:28:00 »
Благодаря Буратино! И на Лъчо, че го е постнал. Впечатли ме точния изказ на сравнението.
ако сте съгласни с всеки експерт по дванайсет от дванайсет въпроса, отидете на психиатър.

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8592 -: Декември 27, 2024, 18:29:50 »

Според мен е фейк.
Това на американка ли ти прилича?
Нито е афро нито е латино, па съвсем не е от туземните индианки.
П.П. Забравих!
 :t0328:

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8593 -: Декември 27, 2024, 18:51:12 »
Може би, затова и питах за линк, но чистотата на сравнението е това, което ме впечатли - имам самочувствието да познавам отблизо и едните и другите. От себе си бих добавил  - срещал съм се с много руснаци, там, в СССР и не само руснаци, а от почти всичките им страни - две неща:
-не познавам други народности, за които може да се каже, че като срещнеш случайно някой и му зададеш произволен въпрос, може да ти отговори веднага, прилично изчерпателно, дружелюбно и без никакви шовинистични уклони и с готовност да ти помогне дори и ако се наложи да жертва личното си пространство.
-не познавам други народи, живеещи в мултикултурни държави, които да са БИЛИ така добре интегрирани, че да не правят, ама наистина да не правят разлика какъв си и от къде си.
И още две неща:
-срещал съм се с много американци - там, на място, повечето са дружелюбни, готови са да те упътят, но никога няма да те допуснат бризо до себе си, дори и да се познавате отдавна.
-приказките за великата Америка свършват до границите им, когато са навън - всички са велики американци, влезеш ли вътре, всичко приключва до това от по горното изречение и нататък си в комфорт и безопасност до там, докъдето ти се простира хабитата на цвета на кожата - другото са приказки за чужденци. Изключение прави може би NYC, ...може би и Бостън, щото е пълен с чуждестранни студенти, специализанти и т.н.
И още десетки сравнения съм правил но - фейк или не, тази дама, ако е казала това е чудесна. Освен, че иначе е чудесна - тоже!  ;)
п.с. нещо съм на кеф - подръпвам един маврудец "Старосел" и мезвам ...а да не прекалявам с рекламата.

Неактивен cekyko

• Just Member
  • Коментари: 2892
    • Профил
« Отговор #8594 -: Декември 27, 2024, 19:14:53 »

Според мен е фейк.
П.П. Забравих!

снимката е от колекцията на адобе, има я в мрежата от 2013та...
https://lori.ru/1121707

тия, дето ни убеждаваха да се срамуваме от Сталин, се оказаха просто поклонници на Хитлер...

Активен buratinob

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8595 -: Декември 27, 2024, 19:18:43 »
Quote (selected)
Лесно се разбира че е стара, такива телефони вече са антики.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8596 -: Декември 27, 2024, 19:33:16 »

Според мен е фейк.
Не се хващай за снимката, защото масово се използва ИИ и много снимки нямат нищо общо със статиите, които този ИИ илюстрира с тях.

Неактивен lucho

• Just Member
    • Профил
    • Личен сайт
« Отговор #8597 -: Декември 27, 2024, 19:34:52 »
Quote (selected)
Лесно се разбира че е стара, такива телефони вече са антики.
Това не е телефон, а фотоапарат! :ouch-2144:

Активен Giuseppe

• Just Member
    • Профил
« Отговор #8598 -: Декември 27, 2024, 19:37:34 »
А, аз намерих и от 2009 - https://lori.ru/1621248, впрочем, тогава трябва да отбележа изяществото на сравнението на друг автор, но това не променя самото изящество.
 :)))