...вероятно долното е партенка, аз не вярвам на такива публикации ...
Бъч, имаш ли информация какво става на източния бряг? При вас как е, чувам, че в Чекаго изкупили оръжието от магазините, тук пък се търси тоалетната хартия...
Не знам какво става на целия East Coast. ;D
Аз си стоя у дома. Некой съображения: ;D
Тази писанка от "медиапул" търпи сериозна критика.
"Според експертите в банка "Голдман Сакс" 2,25 милиона американци са подали молби за помощи при безработица през изминалата седмица - броят им е малко по-голям от всички работни места, създадени през цялата 2019 г."
Мошенгийки са "другарите" от Голдман. Когато ми се е налагало да си попълвам преди години "claim form" за "unemployment benefits":
* Попълват се всеки две седмици, т.е. може да се сметне, че безработните ще са 4.5 милиона (2*2.25). При 156 милиона работещи миналата година (очаквало се е да станат 158 милиона 2020)
това са под 3% безработни в САЩ. Все още не е драматично много. Казват истина, но не цялата!
"What is Good for Goldman Sachs is Good for America"
BTW преводът от този "mediapool" е bullshit. В Америка не се попълват "молби". Просто няма такова нещо. "Claim" е всичко друго но не е "молба".
В USA не се молиш на чиновниците!
В Масачузетц има 776 заразени, 9 починали от короната. Колега на жена ми се е разболял 8 дни след като е бил карантиниран. Преподавател в колеж. Колежите и училищата затворени. Има заповед (не съм проверявал от кого) в щата да си стоят всички в къщи.
Синът ми е ходил в "Whole Foods" (Amazon ги купиха). Рафтовете празни. Ще ги напълнят, но тази паника (навсякъде) ви говори само, че
никой не вярва на политици и управляващи.
Още съобръжения:
Днес след обещанието на конгреса, че ще раздават $ цените на акциите скачат на NYSE. Което директно ви казва, че сток маркета не е индикация за икономиката, а колко свободни пари има в банки (главно). Easy money.
Пуснали са доларът на пързалката.
PS Като се пише за безработни, горе става дума само за хора които скоро са си загубили работата. Изобщо хората които не работят и не учат може да са много повече. Не ги отчитат. Както в БГ. Не "claim" -ват.