Ндааа... Грузинската църква... таковата де...
Маргветийски и Убийски епископ Мелхиседек (Хачидзе)
"...მეუფე მელქისედეკი - მტკივა ქართველი ახალგაზრდების წინააღმდეგ მოქნეული ხელი, მეწვის ცრემლსადენი გაზის გამო დახუჭული თვალები და მცივა სუსხიან ღამით გაყინულ სხეულზე - საქართველო და ქართველი ხალხი გაიმარჯვებს!..."
"...„Кълна се в Христос, скъпи братя и сестри, заедно преминахме през пустинята, пълна с опасности и битки, и стигнахме до обетованата земя – свободна, независима Грузия и единодушно признатата автокефална православна църква. Чрез изпитания, болка и страдание успяхме да родим деца в свободна Грузия, които не познават робството на Египет - атеистичния Съветски съюз. Днес тази свободна, радостна, отворена и щастлива младеж, заедно с грузинското общество, безстрашно заявяват, че искат Грузия, със своето славно минало, култура и наследство, да бъде пълноправен член на християнска Европа. Нямаме право да накърняваме тези необикновени хора и техния свободен избор. Ние нямаме право да променяме политическия курс, установен от конституцията. Хората от моето поколение много добре знаят какви са последствията от конфронтацията помежду ни и не трябва да повтаряме грешките от миналото. Насилието е грях и не е позволено. Боли ме ръката срещу грузинската младеж, горят затворените ми от сълзотворен газ очи, студено ми е по измръзналото ми тяло в студената ноемврийска нощ и ме е страх да не загубя бъдещето си..."
P.S. Маамуй и интернет